En, wat eten we vandaag?

22-08-2016 19:04 3086 berichten
Alle reacties Link kopieren




Deel tig van een langer lopend topic, wie aan wil haken is welkom.



Vorige deel is hier te vinden.
Alle reacties Link kopieren
Andijviestampot
Alle reacties Link kopieren
Nee hoor, ik neem de eitjes gewoon mee vanuit legnest naar keuken en daar doe ik ze in een eierdoosje. Schrijf wel op elk ei de datum.

Net heerlijk gelunched met een dikke geroosterde boterham, Griekse salade en een gepocheerd ei. Dat is misschien wel het allerleukste aan eigen kippen, dat de eieren zo vers zijn dat je makkelijk kunt pocheren.

Voor vanavond is er nog wat andijviestamp en ik denk dat ik er witlof met ham en kaas uit de oven bij maak. Moet ik nog wel boodschappen doen qua ham en kaas, dat is dan wel weer jammer..
Leuk, Grootepan, een kitten.



Latertje, Dolfje.



Ik ga iets doen met de rest van de bloemkool. Mss bloemkool risotto met pangrattato. Hoewel ik niet heeeeel veel zin heb om om te koken. Mss wordt 't gewoon egg fried rice. Dat is lekker snel.
Alle reacties Link kopieren
Wij eten een aardappeltortilla. Vriend kook, fijn
Alle reacties Link kopieren
Wraps met gerookte zalm, avocado, Turkse roomkaas, wasabi, rode ui, roma-tomaatjes. Mmmmmm
You can never have too many hats, gloves and shoes
Schoof aan bij m'n ouders en kreeg een bloemkoolovenschotel. Dat was prima. Ik kwam thuis terwijl lief net de laatste hapjes van zijn garnalencurry at, toen had ik daar trek in...
Alle reacties Link kopieren
Ik kwam wat later thuis vanwege een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Ik at opgewarmde gebakken aardappelen met gekookte worteltjes en vissticks.
Alle reacties Link kopieren
Even weer proberen een foto te plakken:



- Plaatje weggehaald, werkte toch niet goed -



Zien jullie een foto van de kitten? Ik heb steeds moeite met het plakken van foto's..... ik heb wel de rechten maar ik doe iets fout blijkbaar.



Gisteren thuisgekomen na het werk en toch maar eerst een rondje hardgelopen. Ik heb veel gelopen maar de laatste 3 jaar weinig door ziekte. Nu weer begonnen om te kijken of ik het kan volhouden in combinatie met zwemmen of dat mijn lichaam het weer opgeeft. Ik heb 4 km gelopen maar omdat er 7 best wel steile heuvels in de route zitten, is het net een interval training en ben ik niet echt in staat om het rondje in 1 of 2 keer te lopen. Frustrerend, maar wel lekker om er uit te zijn. Vanavond zwemmen en dan kijken hoe ik me voel vanavond.

Mijn man heeft dus gisteren gekookt en dan is het altijd simpel: gebakken spinazie in olijfolie met knoflook, gekookte aardappeltjes en een italian sausage. Ik klaag verder niet, ik vind het superfijn dat hij kookt en het was lekker. En de spinazie is goed voor mijn ijzergehalte!
Alle reacties Link kopieren
De opmerking van Veronicas over het ontsmetten van eieren doet me trouwens denken aan ceta en ttip. Ik ben lid van foodwatch en ben echt tegen het aanpassen van onze regels voor de"handelsvoordelen" van dat soort verdragen. Ik geloof

dat het in Amerika verboden is om rauwmelkse kaas te verkopen, maar wel suiker in pizzabodems stoppen en (nog meer) antibiotica etc

Ben wel benieuwd hoe Grootepan daar vanuit Canada over denkt.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie geen foto Grootepan. Wel leuk een kitten (niet voor mij, hatsjie).
Alle reacties Link kopieren
Oh we moeten een nieuw topic!
Alle reacties Link kopieren
Grootepan, hoe was beauty & the beast?

Wil er ook naartoe.



Wij aten rijst gekookt en gemixt met kapucijners (soort van moksi alesi) Daarbij kip uit de oven en een salade van komkommer, tomaat, paprika en sla. Was lekker.
•°: Don't be the same, be better!
@grootepan: schatje die kitten!! Heel lief. Maar je naam staat bij de site, ik weet niet of je dat wil?
Alle reacties Link kopieren
Teigera, bedankt voor het melden, ik wist niet dat mijn naam erbij staat, maar dat maakt mij niet zoveel uit. Ik zie er niet zoveel problemen in wanneer mensen weten wie ik ben, maar voor de zekerheid zal ik het straks weghalen.



Simarik: Beauty & the Beast was leuk, een musical wat ik normaal niet echt wat vindt, maar deze was leuk, super Disney. Leuk voor in de bioscoop op deze manier, ik zou het thuis op mijn kleine schermpje wat minder vinden denk ik.



Mijnnaamishaas: ik mis de rauwe kaas hier persoonlijk niet maar ze worden wel, op een zeer kleine schaal weliswaar, geproduceerd. Maar rauwe melk mag niet verkocht worden in bepaalde provincies zoals Alberta, maar volgens mij geld dat niet voor heel Canada. Weet ik overigens niet zeker.



Hier wordt zeker teveel toegevoegd aan voedingsmiddelen maar het is beter dan in de US. Maar ook hier suiker in brood en over de antibiotica lees ik verschillende artikelen. Er zit in onze melk geen resten van antibiotica, steroids en groeihormonen. Ook hier worden de koeien die antibioticum toegediend krijgen, tijdelijk verwijderd van de rest en de melk wordt weggegooid. W.b het vlees weet ik het niet precies.
Alle reacties Link kopieren
Oh jammer dat ik de kitten-foto heb gemist.



2 drukke dagen op het werk gehad. Gisteravond bakje Kay's pindakip uit de vriezert gevist. Gegeten met bruine rijst.

Vandaag vrije dag. Zometeen sporten. Het lijkt wat beter te gaan met m'n arm, gelukkig. Vandaag met een vriendin high tea-en voor haar verjaardag. Dat wordt smullen. Vanavond zal ik niet zoveel honger hebben dus ik eet een bakje pompoen-aardappel-kokosmelksoep (ook uit de vriezer) en lief maakt een omelet voor zichzelf.



Goed dat je het hardlopen weer probeert, GP.



Geweldig dat je kipjes al eieren leggen, Moos. Heerlijk!
Alle reacties Link kopieren
Wat Leuk een kitten, ik ben helaas allergisch en man vindt katten niet leuk dus helaas.

Omdat ik maandagavond gewerkt heb kan ik vandaag om 14.00 naar huis. Wil voor het eten vanavond even sporten dus dat is fijn.

Vandaag eten we pasta met saus uit de diepvries, daar gooi ik denk ik wat extra spinazie door.
Wij aten vanavond tagliatelle met kip, broccoli & cherrytomaten. Dit op verzoek van frut, want zei ze, ik hou van pasta en van kip. Dus nou ja, dan doen we dat maar .
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al 2 dagen een egel in m'n keel Verder niet heel verkouden ofzo, gewoon continu keelpijn en slapjes. Irritant. Voor de lunch maakte ik een heterocliete hot&sour soup van restjes uit de vriezer (kippenbouillon, aspergebouillon, asperges, champignons, gember, wortel) in de hoop dat ik de egel kon wegfikken, maar dat lukte maar erg tijdelijk. Lekker was het wel. Vanavond roerbakte lief iets vrij ongeinspireerds voor zijn doen, met paksoi, wortel, champignons, noodles en hij bakte er wat halloumi bij. Rare jongen eigenlijk, kaas vindt-ie een hap zout met een raar luchtje, maar halloumi vindt-ie heerlijk. Overigens is de rare jongen wel speciaal voor mij naar de supermarkt gegaan om dropjes voor m'n keel te halen, dus hij mag blijven



Ondanks algehele slapte tóch lekker veel in de tuin gedaan vandaag, de kippen wennen ook al behoorlijk aan me nu ik veel in de omgeving van hun ren rondscharrel. Ze zien er al relaxter uit. Vanochtend had ik wederom maar 1 ei, maar vanmiddag vond ik er nog 1. Morgenochtend vast 2



Morgen een flinke foodwaste-kookklus, mijn partner in crime liet me weten in elk geval 5 koolrapen opgehaald te hebben Ik vind koolraap Vies. Maar zal er toch iets mee moeten verzinnen, vrees ik. Hoop in elk geval dat ik me wat beter voel, zal er flink de sokken in moeten hebben, 't is voor 40 man. Gelukkig komt GB helpen
Oh jee... Niet echt een aantrekkelijk vooruitzicht, koolraap... brr.



Ik at vandaag Penne Alfredo. Met bloemkool erdoor.
Alle reacties Link kopieren
Kind had vandaag kinderfeestje en at daar.

Ik had thuis zachte witte bolletjes met gebakken eieren/tomaat/ui/kruiden. Nog wat gebakken aardappelschijfjes en een groenteschijf, wat op moest.



Kwam een recept tegen op inet, pasta met kip, spinazie en champigons. Denk dat ik dat morgen ga maken/uitproberen.
•°: Don't be the same, be better!
Wij aten Surinaams lekker!
Alle reacties Link kopieren
Egel in keel. Die houden we erin (de uitspraak, niet de egel). Hier ook last van.



Vanavond een frietje gegeten. Gisteren en eergisteren noodles met veel groenten, ananas en cashewnoten.



Na een paar volle weken bijna vakantie. Zaterdag lekker weg, naar Italië.



Koolraap heb ik volgens mij nog nooit gegeten. Moest even googelen om te zien wat dat ook alweer is. Zag dat je er ook dunne repen, soort spaghetti/tagliatelle van kan maken.
Everytime you make a typo, the errorists win.
Alle reacties Link kopieren
Ow jammer, ongetwijfld leuke kitten foto gemist



Egel in keel, goeie uitdrukking ja, en helemaal niet fijn. Gelukkig (klopt af) ben ik dat kreng inmiddels alweer een maandje ofzo kwijt. Gadsamme. Sterkte Moosey - en fijn dat de dames Cluck zich al een beetje hebben geinstalleerd.



Koolraap nuff said



Eten, check, gisteren tussen de middag een roerbak dingest bij de aziaat vlakbij mijn werk, met garnalen en naar mijn smaak (maar da's al snel) teveel mie en te weinig groenten. Vanavond denk ik een roereitje met zalm ofzo, en dan wat gare bimi erbij (heb ik nog en moet op) ben ook weer laat thuis van kantoor maar wil niet weer wat gaan halen.



Tot zover, fijne dag allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen, luie morgen en vanmiddag werken dus heb een bakje Chili con carne uit de diepvries gehaald. Stoom er wat rijst bij straks.

Morgen eet ik weer op mijn werk en volgens mij heb ik nog een bakje erwtensoep dus die neem ik dan mee en wat fruit.

Zaterdag gaan we bij een nichtje van man eten dus dat is een verrassing.
Alle reacties Link kopieren
Bah, koolraap…



Heerlijk vooruitzicht, infojunk! Je hebt het mss al gezegd, naar welke streek en/of stad ga je? Veel plezier!



Sterkte met je beestenboel (egel, kippen,…), Moosey!



Wij aten een beetje raar de laatste dagen : restjes, dingen die opmoesten. Heterocliet.



Vanavond wil ik scholletjes bakken (als ik ze kan krijgen, anders wordt het een ander visje). Peterselie-aardappeltjes erbij, sperzieboontjes en slaai.



En voor dit WE heb ik opnieuw lamsbout zonder been in de aanbieding gescoord . En kind vroeg of ik daar asjeblief, asjeblief, asjeblief weer de Rogan Josh van een tijdje terug mee wilde maken. Dat wil ik wel. Maakt man er nog eens naan from scratch bij. En verder nog wat chutney, raita en vers fruit.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven