Wat eten we vandaag?

20-04-2017 10:08 3499 berichten
Alle reacties Link kopieren




Hier praten we over van alles en nog wat maar vooral over eten, iedereen is welkom!

Het vorige deel vind je hier
Wat stom, Rast. Daar heb je dus ook niets aan.

Oh, hmmmm stamppot rauwe andijvie. Dat gaat binnenkort op het menu.

Leuk, Haas van die catering. Wel jammer dat ze niet overal zo bevlogen zijn dan alleen.

Vandaag maak ik eindelijk kikkererwtenburgertjes. Met sriracha mayo. Erbij gebakken aardappeltjes, gegrilde courgette en nog een paar tomaatjes uit de oven. Beetje een random maaltijd, maar 't zal wel smaken.
Alle reacties Link kopieren
Hier rijst met rulgebakken kipgehakt met bloemkool en pinda’s en een beetje vindaloopasta en kokosmelk.

Verder ben ik nog steeds doodmoe maar heb wel al twee avonden meditatie-oefeningen gedaan en het lijkt me al wat te helpen.
Deze week moet ik ook weer eens uit mijn comfortzone bij een werk ding. Wil daar niet de komende 2 nachten wakker van liggen.

Dadelijk gaan we ook maar even een blokje om een frisse neus halen en dan ga ik donderdag weer naar de sportschool.
Runderstoofpotje, rode kool, aardappelpuree met kaas!
Klinkt goed MijnnaamisHaas, van die catering. Ik heb op werk niets van dat al, het lijkt me zo'n luxe!

Ik nam vandaag een blauwe-bessentulband met citroenglazuur mee, zelfgemaakt, omdat het mijn laatste week werken voor m'n verlof is. Die ging supersnel op, haha, heel fijn om zo eer van je werk te zien. Ik vond m zelf ook erg goed gelukt, mooi 'moist' was hij gebleven. Hoe vertaal ik dat? Vochtig is niet het woord... klef ook niet... sappig ook niet. Moist it is! :-D
At vanavond bij m'n ouders, spaghetti à la papa.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt als een heerlijke maaltijd GB!

Fijn dat mediteren je helpt Dolfje!

Ik ging na het werk naar de schoonheidsspecialiste. Was heerlijk ontspannend. Toen ik daarna thuis kwam stond er een heerlijk bordje nasi voor me klaar.
Alle reacties Link kopieren
Voor morgen heb ik een bakje nasi goreng uit de diepvries gehaald. Gebakken eitje erbij en misschien maak ik als ik zin heb nog iets van een groentesoepje erbij want het is volgens mij maar een kleine portie.
Alle reacties Link kopieren
Ohh Teigera, je traktatie klinkt echt heerlijk!

Het is inderdaad handig om een bedrijfskantine te hebben maar wel een dure aangelegenheid en ik kom ook wel vaak in de verleiding om een kroket te nemen of iets anders ongezonds :$
Ik neem me heel vaak voor om een lunchssalade mee te nemen maar dat komt er veel te weinig van.
Alle reacties Link kopieren
.
rastan wijzigde dit bericht op 28-05-2018 20:21
99.82% gewijzigd
Oh Rastan wat een heftig bericht. Vooral voor je moeder natuurlijk, maar zeker ook voor jou. Heel veel sterkte gewenst en ik hoop dat je moeder op de juiste plek terecht komt en daar haar draai een beetje kan vinden.
En ik wens jou toe dat je voor jezelf kunt blijven zorgen en jezelf niet voorbij loopt. Veel succes!
Alle reacties Link kopieren
Dikke knuffel Rast!!
Alle reacties Link kopieren
Sterkte Rastan. Zorg ook goed voor jezelf!

On topic dan maar: wij aten wraps uit de oven gevuld met kip/spinazie/paprika en tomaat. Lekker veel geraspte kaas erover en zure room erbij.
Grappig MijnnaamisHaas, wij aten ook wraps uit de oven. Gevuld met kip en roerbakgroenten en wat mozzarella eroverheen. Was lekker.
Alle reacties Link kopieren
Hè Rast toch, sterkte! Het zal op de lange termijn vast beter zijn maar nu wel even flink pittig natuurlijk. Zorg ook een beetje voor jezelf :hug:

Ik at hoofdzakelijk buitenshuis de afgelopen tijd wegens werk. Donderdag een aardige pizza, vrijdag een kleffe vegaburger, zaterdag lekkere melanzana ala parmigiana, zondag iets curryigs van lief, maandag pasta al arrabiata bij een vriend, dinsdag pita vega van een afhaalgriek en vandaag was ik met GB op de DDW en aten we bij een tent die de klok wel had horen luiden, maar de klepel toch echt niet gelocaliseerd had. Vooraf deelden we viskoekjes, die waren lekker. Bij wat er aan hoofdgerechten op tafel kwam hadden we ons echter heel andere dingen voorgesteld dan t bleken te zijn. Ik had een pizza met bloemkoolbodem besteld, maar die bleek toch een deegbodem te hebben (waar dan volgens de bediening wel 60% bloemkool in zat, maar was toch echt gewoon witbroodstructuur, en nogal dik) verder was de smaak wel aardig, nogal zoetig door een balsamicostroop. GB had iets waarvan we dachten dat het gevulde courgette zou zijn, maar het bleek courghetti met heel weinig smaak.
Aangezien het op de kaart allemaal erg koolhydraatloos over kwam, hadden we er chili cheese fries bij besteld, maar die bleken van zoete aardappel gemaakt, waar we allebei niet van houden.
Restaurant nam onze kritiek wel goed op, we kregen korting en een ander bijgerecht ipv de zoete aardappel. Beetje malle eetervaring dus.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat ik DDW dit jaar oversla Moos en GB of hebben jullie iets gezien wat echt de moeite is? Ik vind het stom dat je nu overal voor moet betalen. Eerder kon je overal gewoon binnen lopen.

Vanavond maak ik tortelinni met in elk geval champignons en bloemkool. Erbij een vega schijf denk ik.
Morgen eet ik op mijn werk, haal denk ik een stamppotje bij ah. Man eet Chili con carne uit de diepvries.
Zaterdag gaan we met collega en man ergens borrelen en happen.
Is dat zo, Dolfje? Volgens mij heb ik in alle jaren dat ik ben gegaan altijd betaald. In elk geval voor de eindexamen expositie van de Design Academy. En dat is een van de belangrijkste redenen dat ik ga. En dan koop je zo'n passepartout en loop je verder overal gewoon naar binnen. En het ding is alle 9 dagen geldig. Als ik in de buurt woonde ging ik nog een paar keer. Het is toch veeeeeeeel te veel voor 1 dag. Ik vond het wederom leuk. En het viel mee met de drukte.

Nog geen idee wat ik ga eten vandaag. Volgens mij ligt er alleen nog een heel klein stukje kool, niet echt genoeg om nog een maaltijd van te maken. Dus ik moet even iets halen.
Alle reacties Link kopieren
Ja dat is zo, de laatste jaren sloeg ik de betaalde dingen over maar was er nog genoeg te zien waar je zo binnen liep maar ook daar vragen ze nu geld voor, weliswaar niet heel veel maar toch.. De passe-partout koop ik niet omdat ik eigenlijk te weinig tijd heb deze week en dan had ik alleen moeten gaan vandaag en dat vind ik niet zo leuk.

Waar hadden jullie eigenlijk gegeten?
SNCKBR
Alle reacties Link kopieren
GeorgieBrown schreef:
26-10-2017 13:27
SNCKBR
Sorry maar dat klinkt ook wel heel vreselijk hipster GB :rofl:
Ik ging heel lekker Italiaans uit eten vanavond, in een tentje waar ik vaker at. Vooraf deelde ik een gerechtje met mousse van zeekat en op Venetiaanse wijze in het zuur ingelegde sardines. Hoofdgerecht was dorade met kruiden en prosecco uit de oven, daarbij kwamen kleine aardappeltjes met rozemarijn, courgette en aubergine. Toe een klein stukje chocoladetaart uit Modena (dat laatste zal dan wel, dat weet ik niet).
Alle reacties Link kopieren
Mjaaaaa, we hadden al wel een beetje onze twijfels bij de tekst op de website, maar de menukaart zag er op het eerste gezicht wel goed uit. Maar ze hadden een uitgedunde versie wegens de DDW en de kok bleek dól op fruit in z'n warme eten, dus toen moesten we nogal veel elimineren ;-D Echt hipster was het trouwens niet hoor, vond ik, dan was het minstens lokaal en (grotendeels) vegetarisch geweest (he, ik heb een behoorlijke hipster-inborst), dit was vooral health-hyperig.

Om het goed te maken (nou ja, eigenlijk meer omdat er enorme file stond toen ik na werk naar huis wilde rijden) heb ik mezelf vanavond ook nog maar ns mee uit eten genomen, in een tentje vlakbij de werklocatie. Was érg aangenaam. Ik at een flink bord mosselen die in zo'n lekker natje (bouillon, witte wijn en wat room) lagen dat ik een lepel heb gevraagd om dat op te lepelen. Echt heel lekker. En ik nam een kaasplankje wat niet uitzonderlijk was, maar het glas rode wijn dat ik daarbij bestelde was wel heel lekker. Dus was ik enorm tevreden.

Nu nog even bedenken waar ik morgen ga eten, lief en ik gaan een weekendje naar Rotterdam, maar lief haakt morgen pas later aan, wegens een optreden. Maar ik dacht lekker toch vast die kant op te gaan. Gusto is altijd een goede optie maar ik heb ook wel zin in een echt goeie hipstertent met groenten en lokaal enzo ;-D
Alle reacties Link kopieren
Paar drukke dagen gehad. Vandaag ga ik ook naar DDW. Dat klopt, Dolf. Veel dingen waren nog gratis. Dit was wel te verwachten. Het is echt heel groot geworden.
Heb er zin in. Ga veel bekenden zien, langs bij een paar exposanten en ons bedrijf heeft her en der ook wat staan.

ik zal die eettent vermijden.... Klinkt echt niet goed.

Vanavond eten we spinaziestamppot met oude kaas en zongedroogde tomaten en een gekruide worst van de lokale bio boer.

Rast, dikke :hug: Wat een gedoe. Hopelijk kan je moeder snel terecht en kan ze dan haar draai vinden.
Alle reacties Link kopieren
Misschien dat we morgen toch even 1 of 2 locaties van Ddw aan gaan doen, zal eens op de site neuzen. Vind een paar van de kleinere locaties altijd wel leuk.
Even kijken wat collega en man willen.

Ik moest gisteren dus iets doen buiten mijn comfortzone en dat ging wel maar wat was ik gespannen van te voren. Maar blij dat ik het gedaan heb.

Vanavond eet ik dus een k&k stamppot en na mijn werk even kopje koffie en gebak bij een jarige vriendin.
Morgen uit eten bij een locatie in de stad met verschillende eettentjes/ foodtrucks. Vorige keer was dat goed bevallen.
Oh, Rast, wat een rotbericht. Had helemaal je post niet gezien. Maar de situatie zoals die is is ook verre van ideaal. Ik hoop voor jullie dat je moeder op de juiste plek terecht komt. En na alle gedoe en geregel zal het wel relaxter zijn voor jullie beiden denk ik. Sterkte iig de komende tijd.

We hadden die restaurant-tip toch uit betrouwbare bron. ;-D

Goed dat je dat dan ook weer achter de rug hebt, Dolf.

Ik moet even iets bedenken wat ik morgen kan koken voor mijn ouders. Ik ben eerlijk gezegd een beetje inspiratieloos. Iets herfstigs, beetje feestelijk, niet iets wat mijn ouders regelmatig eten en wat mijn vader lust , dus niet te exotisch/experimenteel. (ik heb een deja-vue, enige verschil is dat het vorige week om een 12-jarige ging en nu om een 81-jarige, hahaha). En ik moet ook bedenken wat ik allemaal mee moet voor komende week, want we gaan een midweek weg. Niet alleen kleding enzo, maar ook dingen die ik daar mss niet zo makkelijk kan kopen met mijn principes filosofie :proud:

Vanavond maak ik paddestoelen risotto.
Alle reacties Link kopieren
Restaurant tip kwam niet van mij ook al is het in mijn stad.
Ik kom eigenlijk helemaal niet zo vaak in het centrum als ik misschien zou willen. Maar dat is wel goed voor de beurs :)
Ik heb mijn eten al op. Heb altijd vroeg pauze. Vanavond nog naar een verjaardag voor een stukje taart
Alleen voor de taart? :proud:

Voor morgen denk ik aan of een fishpie, of mss chowder.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven