Gezondheid alle pijlers

Ik kan steeds minder eten

22-10-2019 20:31 243 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi!

Ten eerste, de forummers hier die mij een beetje 'kennen' weten dat ik van lekker eten houd. Ik houd enorm van koken, gezellig uit eten gaan, verder heb ik ook absoluut geen eetstoornis. Ik heb geen verstoorde verhouding met eten naar mijn idee (BMI = 22,5). Maar toch is er de laatste tijd wat aan de hand.

Ik ga een redelijk stressvolle periode door op dit moment. Eigenlijk al sinds juli. Baan kwijt, nog geen nieuwe baan. Geen recht op WW meer. Dure huisvesting, etc. etc. Behoorlijke blessure aan m'n vinger opgelopen die nog steeds niet over is (en moet waarschijnlijk een operatie).

Ik merk dat ik sinds de laatste 2 maanden steeds minder eet. Stress heeft eerder nooit invloed gehad op mijn eetgewoonten (dus ik weet ook niet of dat het is). Maar het wordt steeds erger. Dat ik nu hier een topic over open is omdat ik er eigenlijk helemaal klaar mee ben. Dit weekend ben ik beide dagen naar redelijk dure restaurants geweest, en als ik 5 happen heb gegeten van wat ik besteld heb is het veel, dus zonde van m'n geld. Zaterdag ging ik met vrienden gezellig brunchen in een top tentje toen ook liet ik meer dan de helft staan. Het gaat me tegen staan. Gisteren heerlijk gekookt voor mezelf, en had hier ook echt zin in. Na 2 happen heb ik het weer in de pan teruggeschoven. Voor de lunch kan ik een bolletje kaas niet eens meer op, en de verse groentesoep die ik voor het weekend heb gemaakt voor lunch is al helemaal niet aangeraakt.

Vanavond kon ik weer niet eten, en ik word er verdrietig van nu. Ik gooi ook zoveel weg de laatste tijd. Ik heb bloedtesten laten doen bij de huisarts en behalve vitamine B12 tekort is er niks mis met me. Ik slik Multi Amino Complex en Bio Salmon Fresh tabletten van een bepaald merk, dus krijg m'n voedingstoffen enigszins binnen. Heb een spuit gehad voor de vitamine B12. aanvulling.

Wie heeft dit ook gehad? En hoe zet je je er weer toe om te eten? Ik ben niet perse moe of wat dan ook, voel me niet slecht. Maar ik werk niet dus heel druk ben ik ook niet. Ik houd gewoon zo van eten en ik vind het zo jammer dat dit niet meer lukt zoals ik het wil.

Wie herkent dit en heeft advies?

Alvast bedankt,

Bladora
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Alle reacties Link kopieren
-Bladora- schreef:
04-11-2019 23:42
Nee ik ben helaas onvrijwillig werkloos, die vinger kwam later pas.

Door mijn werk in het buitenland is voor mij het volgende geldig:

Je voldoet aan de wekeneis. Dit houdt in dat je in de laatste 36 weken minimaal 26 weken gewerkt hebt. Daarbij telt een week al mee als je in die week minimaal één uur gewerkt hebt.

Je voldoet echter niet aan de 4-uit-5-jaren-eis. Volgens deze eis moet je in de periode van 5 jaar voorafgaand aan het jaar van je werkloosheid gedurende minimaal 4 jaar over voldoende dagen (52 dagen in de jaren tot en met 2012) of uren (208 uren vanaf 2013) loon ontvangen hebben.

Omdat je niet voldoet aan de 4-uit-5-jaren-eis kom je alleen in aanmerking voor de kortlopende basisuitkering. Deze basisuitkering duurt 3 maanden.

Maar bedankt voor het meedenken!
Weet je zeker dat je werk in het buitenland niet meeteld? Je werkte toch binnen de EU?

https://www.uwv.nl/particulieren/intern ... -nederland

WW aanvragen na arbeidsverleden buiten Nederland(Klik om in te klappen)
Wilt u een WW-uitkering aanvragen en heeft u ook buiten Nederland gewerkt? Dan telt UWV bij het vaststellen van uw recht op WW ook de periodes mee die u werkte in het buitenland. Het gaat dan om andere landen van de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland en de verdragslanden waarmee Nederland afspraken heeft over werkloosheid.

Deze periodes tellen wij op bij de periodes die u in Nederland heeft gewerkt. Hierdoor heeft u eerder recht op WW of krijgt u langer een WW-uitkering. U moet dan wel verzekerd zijn geweest tijdens die periodes. Om dit aan te tonen kunt u voor deze landen Formulier E301/ PD U1 aanvragen bij de uitkeringsorganisatie in het land. Het formulier is niet verplicht. De uitkeringsorganisaties kunnen deze gegevens ook onderling uitwisselen.
...
Jeetje Bladora, het zit allemaal even niet mee.
Ik zou een kort lijntje met de huisarts houden, zeker als je nu ook niet meer fatsoenlijk kan slapen.
Alle reacties Link kopieren
viva-amber schreef:
14-11-2019 06:12
Bladora vind je jezelf nog steeds niet ziek genoeg om je ziek te melden?
Naar mijn idee is ziek zijn dat je niks meer kunt. Ik kan nog vanalles, maar ben gewoon heel erg moe. De huisarts zei wel dat ik te hard voor mezelf ben. Het is lastig allemaal :cry:
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Alle reacties Link kopieren
Grrrr, krijg ik net een belletje van de huisarts, vingerfoto is bekeken door de chirurg. Er zweeft een botsplinter in het gewricht waardoor het dik en pijnlijk blijft. Maar het is inoperabel. Nou fijn dan.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Alle reacties Link kopieren
-Bladora- schreef:
14-11-2019 14:39
Naar mijn idee is ziek zijn dat je niks meer kunt. Ik kan nog vanalles, maar ben gewoon heel erg moe. De huisarts zei wel dat ik te hard voor mezelf ben. Het is lastig allemaal :cry:
Je kunt niet goed slapen en niet goed eten. Twee basale dingen voor je gezondheid. Als je je niet ziek wilt melden hoeft dat niet, maar je hebt er genoeg redenen voor om het wel te doen hoor. Inderdaad niet zo hard zijn voor jezelf, hoewel dat altijd zo lekker makkelijk klinkt maar het helemaal niet is.
Ik heb de reacties en eventuele updates niet gelezen.

Maar oh wat is je OP herkenbaar zeg! Ik kon ook vrij weinig eten, soms helemaal niks. Ik had continu koorts en uiteindelijk lag ik na maanden aankijken en tobben in een ambulance.

Conclusie was toen: Virale hepatitis, extreem hoge leverwaarden, zeer grote milt (waardoor ik dus niet kon eten), pfeiffer en CMV. Ik ben nu weer redelijk aan het opknappen maar het is al minstens een half jaar geleden. Heeft dus echt tijd nodig.

Ik hoop voor je dat het meevalt!
Hoe gaat het nu met je?
Alle reacties Link kopieren
gizzmo-returns schreef:
25-11-2019 16:07
Hoe gaat het nu met je?
Wat lief dat je ernaar vraagt! Ik ben een beetje in de medische mallemolen terecht gekomen. Biopt genomen van lever en van de plekken op m'n been, wacht voor beiden nog op de uitslag. Hormoonzalf voor mijn huid slaat niet echt aan en de dermatoloog kan dus niet duiden wat het is. Dat is best spannend, vooral omdat stressgerelateerde uitslag is uitgesloten aangezien het daar gewoon niet op lijkt.

Verder probeer ik te eten maar dat lukt nog niet goed, probeer wel elke dag tijd te besteden aan lekker voor mezelf te koken. Drink nu nutridrink ernaast. Niet omdat ik perse erg mager of ondervoed ben, maar wel omdat mijn huisarts vindt dat ik te snel ben afgevallen, en het een neerwaartse spiraal met mijn weerstand en verdere gezondheid zou kunnen zijn als ik verder afval.

Begin december moet ik weer bloedprikken voor m'n lever, morgen krijg ik een belletje over de uitslag van de biopt van mijn been als het goed is. Dan zal de HA mij weer bellen om verder te kijken wat voor behandeling nodig is. Pffff het is allemaal best veel. Niet heel ernstig maar wel veel. Ook krijg ik sinds deze week vingertherapie voor die vinger die uit de kom is geweest. Ik had liever gehad dat ze konden opereren, want die therapie lijkt zo nutteloos. Een beetje in een stressbal knijpen en bepaalde buigingen een aantal keer per dag herhalen. Ondertussen kan ik nog geen pot mosterd openen en is m'n knokkel nog twee keer zo dik .

Sorry voor mijn klaagzang, maar het is allemaal even niet zo leuk. En nogmaals, bedankt dat je er naar vroeg.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Klinkt best pittig allemaal, geen wonder dat je klaagt,dat mag best!! Ik hoop dat de leverwaarden verbeteren, daar wil je geen gedonder mee hebben. Sterkte ermee :hug:
Biadora wat een onzekerheid, ik hoop dat je snel meer duidelijkheid krijgt. Goed dat je een update hebt geplaatst. ik hoop dat mensen nu ook beseffen dat je echt niet alle klachten zo maar op stress kan afschuiven. Sterkte
Alle reacties Link kopieren
Heftig Bladora! Sterkte..
ach.. ik doe ook maar wat..
Alle reacties Link kopieren
Met zo’n waslijst mag je echt wel klagen! Wat een gedoe.

Voor wat betreft je hand; Heb je met je huisarts de optie van een particuliere hand kliniek voor een second opinion overwogen? Voor zover je zorgverzekering het dekt; soms zien gespecialiseerde artsen andere opties dan therapie waar je je niet mee geholpen voelt.
Ik hoop voor je op een bericht morgen waar je wat mee kunt!
Alle reacties Link kopieren
S-Meds schreef:
25-11-2019 18:09
Biadora wat een onzekerheid, ik hoop dat je snel meer duidelijkheid krijgt. Goed dat je een update hebt geplaatst. ik hoop dat mensen nu ook beseffen dat je echt niet alle klachten zo maar op stress kan afschuiven. Sterkte
Ja veel onzekerheid. Dat is gewoon niet leuk. En wat betreft de stress, ik snap dat men dat denkt hoor! Maar sommige dingen zijn echt lichamelijk. Niet mentaal. En die rare plekken op mijn benen denk ik er niet zomaar bij! Het is zo lelijk. En het niet kunnen eten komt toch wel door die lever. Ik heb wel iets gedronken besef ik me nu. Een rijk sociaal leven met borrels. Ik ben compleet gestopt met alcohol. Dat zou hopelijk moeten helpen. De waarden zijn geminderd! Dus dat is goed..maar ik drink eigenlijk zo weinig dat het volgens de HA daar niet aan zou kunnen liggen.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
-Bladora- schreef:
25-11-2019 19:50
Ja veel onzekerheid. Dat is gewoon niet leuk. En wat betreft de stress, ik snap dat men dat denkt hoor! Maar sommige dingen zijn echt lichamelijk. Niet mentaal. En die rare plekken op mijn benen denk ik er niet zomaar bij! Het is zo lelijk. En het niet kunnen eten komt toch wel door die lever. Ik heb wel iets gedronken besef ik me nu. Een rijk sociaal leven met borrels. Ik ben compleet gestopt met alcohol. Dat zou hopelijk moeten helpen. De waarden zijn geminderd! Dus dat is goed..maar ik drink eigenlijk zo weinig dat het volgens de HA daar niet aan zou kunnen liggen.
het blijft gissen. Ik hoop dat je een uitslag krijgt waar je ook iets mee kan in de zin van behandeling zodat je je snel beter voelt.
Alle reacties Link kopieren
Maandag27 schreef:
25-11-2019 18:53
Met zo’n waslijst mag je echt wel klagen! Wat een gedoe.

Voor wat betreft je hand; Heb je met je huisarts de optie van een particuliere hand kliniek voor een second opinion overwogen? Voor zover je zorgverzekering het dekt; soms zien gespecialiseerde artsen andere opties dan therapie waar je je niet mee geholpen voelt.
Ik hoop voor je op een bericht morgen waar je wat mee kunt!
Ondanks dat ik geen advies heb gehad van een andere specialist ben ik bang dat ze hier niet veel mee kunnen, een handchirurg en een plastisch chirurg (geen idee waarom) hebben ernaar gekeken. Er zwerft ergens een botsplinter rond die voor irritatie zorgt, maar ze kunnen dit blijkbaar niet opereren. Een vingerkootje/gewricht is daarvoor te klein. Of mijn zorgverzekeraar het dekt of niet maakt mij niet zoveel uit, ik heb wel geld over voor een goede oplossing.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Alle reacties Link kopieren
S-Meds schreef:
25-11-2019 19:52
het blijft gissen. Ik hoop dat je een uitslag krijgt waar je ook iets mee kan in de zin van behandeling zodat je je snel beter voelt.
p

Ik vind het fijn te lezen dat je met me meevoelt. Ik ervaar alles als behoorlijk pittig op dit moment. Ik heb geen baan en wil zo graag van alles doen, maar voel me ook zo ontzettend moe, uitgeput, en radeloos. Ik heb het geluk dat ik twee welbedeelde ouders heb zij bieden me heel veel leefgeld maar als 35 jarige voel je je daar ook weer klote onder. Maar alles wat ik nu kan is eigenlijk slapen, en me weer klaar maken voor het volgende doktersbezoek. Wat ik wil is een oplossing.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
-Bladora- schreef:
25-11-2019 21:15
p

Ik vind het fijn te lezen dat je met me meevoelt. Ik ervaar alles als behoorlijk pittig op dit moment. Ik heb geen baan en wil zo graag van alles doen, maar voel me ook zo ontzettend moe, uitgeput, en radeloos. Ik heb het geluk dat ik twee welbedeelde ouders heb zij bieden me heel veel leefgeld maar als 35 jarige voel je je daar ook weer klote onder. Maar alles wat ik nu kan is eigenlijk slapen, en me weer klaar maken voor het volgende doktersbezoek. Wat ik wil is een oplossing.
ja natuurlijk wil je dat
Hou je taai Bladora!
Alle reacties Link kopieren
Nou zojuist een belletje van het ziekenhuis. Nog geen uitslag van de kweek want onduidelijk en kan nog niet gediagnosticeerd worden. Op de vraag waarom niet krijg ik geen antwoord want 'ik ben maar een assistent die je moet bellen'. Pfff Ik had zo graag gehoopt vandaag te weten waar ik aan toe ben. Nu weer wachten tot 3 december.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
-Bladora- schreef:
26-11-2019 14:43
Nou zojuist een belletje van het ziekenhuis. Nog geen uitslag van de kweek want onduidelijk en kan nog niet gediagnosticeerd worden. Op de vraag waarom niet krijg ik geen antwoord want 'ik ben maar een assistent die je moet bellen'. Pfff Ik had zo graag gehoopt vandaag te weten waar ik aan toe ben. Nu weer wachten tot 3 december.
Hé bah! Schiet niet op zo!
-Bladora- schreef:
26-11-2019 14:43
Nou zojuist een belletje van het ziekenhuis. Nog geen uitslag van de kweek want onduidelijk en kan nog niet gediagnosticeerd worden. Op de vraag waarom niet krijg ik geen antwoord want 'ik ben maar een assistent die je moet bellen'. Pfff Ik had zo graag gehoopt vandaag te weten waar ik aan toe ben. Nu weer wachten tot 3 december.
Bel naar je huisarts vraag of die iets gehoord heeft van het ziekenhuis.

Sterkte meis ik hoop dat je 3dec uitsluitsel krijgt :rose:
Alle reacties Link kopieren
Vlinder1963 schreef:
26-11-2019 15:13
Bel naar je huisarts vraag of die iets gehoord heeft van het ziekenhuis.

Sterkte meis ik hoop dat je 3dec uitsluitsel krijgt :rose:
Heb al met m’n HA gebeld, hij weet helaas evenveel als ik nu.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
-Bladora- schreef:
26-11-2019 15:39
Heb al met m’n HA gebeld, hij weet helaas evenveel als ik nu.
Jammer,sterkte meis :hug:
Alle reacties Link kopieren
He wat balen allemaal. Snap dat je er even doorheen zit.

Ik hoop dat je vingertherapie snel aanslaat, dan is dat in ieder geval een zorg minder. Mocht je ooit nog voor een second opinion willen gaan, ik heb goede ervaringen met de hand clinic in A'dam, vooral omdat je daar gewoon eventjes met de arts een andere ruimte inloopt voor een foto of een echo, ipv dat je daar dan weer een aparte afspraak voor moet maken op een andere afdeling. Scheelt frustrerende wachttijd.

Heb je iemand bij wie je terecht kunt met je frustraties en zorgen, om het een beetje van je af te praten? Het lijkt me lastig om niet te piekeren als je zo moe bent en het huis niet zoveel uit komt.

Sterkte, hoop dat je snel de uitslag krijgt.
Jeetje Bladora, je krijgt het wel voor je kiezen. Wat balen dat je nu weer moet wachten. Sterkte hoor! :hug:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven