Gezondheid alle pijlers

We weten niet wat het is, maar het is niet goed

01-03-2019 11:40 712 berichten
Even proberen het duidelijk op te schrijven.

Een paar weken geleden had ik wat last van hoofdpijn en een stijve kaak. Ik had een gesprek bij het uwv en was nerveus dus dacht dat het gewoon de stres was en na het gesprek ontlading. Ik heb eerder een overspannen kaakspier gehad die mijn kaak uit de kom trok waarmee ik op de hap belande en daarbij was het advies gewoon pcm slikken zodat het kon ontspannen en de kaak iedere keer terug zetten, dus ook nu was mijn reactie gewoon pcm gaan slikken het gaat vast vanzelf over. Het ging alleen niet weg en deed meer en meer pijn als de pcm tussendoor uitgewerkt was. Mijn eigen huisarts was er niet dus ik wilde nog een paar dagen aankijken tot ze terug was.

Vervolgens schrok ik me rot omdat ik opeens een bult zag in de spiegel, dan toch maar naar de plaatsvervangend huisarts. Nerveus als ik was, want ik had natuurlijk op google gezocht en was beland in een lamd van doem scenario's met tumoren en er heilig van overtuigd dat dit ook een tumor moest zijn, ging ik daar afgelopen week heen. Hij heeft me onderzocht en het was een ontstoken speekselklier. Pak van mijn hart! Wel nog kut want iets anders dan uitzitten kon niet omdat ik borstvoeding geef.

De pijn werd wel erger en ik lag er in de nacht wakker van, toen ze terug waren heeft mijn vriend onze eigen huisarts gebeld voor de jongste die ziek is (verkouden, hoest veel en blijft hoesten tot ze moet spugen) en mij. Voor mij zouden ze overleggen if er gelijk een doorverwijzing moest komen en voor kindlief nog de zelfde dag een afspraak. We hebben het nog gehad over of ik of mijn vriend zouden gaan en ik besloot liever zelf even te gaan. Daar kwam het gesprek tussendoor even op mij en benoemde ik de bult. Ze vond hem toch te hoog zitten voor een speekselklier maar wisr niet zo goed wat het dan wel was en wilde dat ik voor de zekerheid een echo zou laten maken. Daarna wel even zelf naar ons bellen voor de uitslag.

De afspraak voor de echo zou pas 12 maart kunnen volgens het ziekenhuis, maar dat zat me niet lekker dus is de huisarts terug gebeld of het eerder kon. De huisarts heeft weer met het ziekenhuis gebald en er was nog een gaatje dus ik kon een dag later al terecht.

Gisteren was dus die dag, ik ging alleen en mijn vriend bleef met de kinderen thuis. Met de echo ging het goed, ik moest nog even wachten of de radioloog ook zelf mee wilde kijken. Hij kwam wat later binnen en heeft gevoeld en wilde ook een ct omdat ze het niet helemaal duidelijk op de echo konden zien. Ik moest even wachten tot er een plekje was, zou een halfuurtje duren. Binnen een halfuur lag ik dan klaar voor de ct die zo gepiept was en ik kon weer op de gang wachten tot de berekeningen klaar waren of ik ook klaar was.

Dan wordt je weer geroepen en zegt iemand dat de radioloog zelf nog even met me wil praten (dat voelt al niet goed). Je loopt zijn kamer binnen waar hij nog in het donker naar scans aan het kijken is. Ze doen het licht aan, 'kan je even gaan zitten?' Ik zak helemaal weg in de stoel en de radioloog maakt nog een grapje over dat hij daarom ook niet in die stoel zit en daarna kijkt hij serieus. 'Ben je alleen?'

'We weten nog niet wat het is, maar er zit een gaatje in je schedel. Daarom wilde ik ook de ct, om dat vermoede te kunnen bevestigen. Ik snap dat ik je hiermee overval, maar ik vond het belangrijk wel gelijk te kijken. Wil je het zien?' Ik zeg ja en we kijken op het scherm hij wijst aan waar het zit, maar eerlijk gezegd is het zo duidelijk dat ik dat zonder hulp ook had opgemerkt. 'Het zit dus binnen en tast je schedel aan, het heeft een gaatje gemaakt en komt daardoor naar buiten. Kijk hier zit er nog wel bot maar als je het vergelijkt met de andere kant is het wel al dunner. We weten niet wat het is nog, maar wat het ook is het is niet goed en agressief. Ik heb voor morgen een afspraak gemaakt bij de neuroloog en moeten met een mri verder kijken.'

In alle eerlijkheid, dit is niet precies hoe het gezegd is maar wel ongeveer. Ik heb het niet woord voor woord onthouden, ik weet niet eens meer de namen van de mensen die ik gisteren sprak. Maar dat zinnetje deunt nog door mijn hoofd 'we weten niet wat het is, maar wat het ook is het is niet goed'

En nu ben ik bang, bang dat ik de oudste niet naar school kan brengen op zijn eerste dag straks, bang dat ik de middelste niet kan troosten als hij slecht gedroomd heeft, bang dat ik de jongste nooit zal zien lopen. Ik ben onzeker over alle keren dat ik niet op een woord kon komen of het verkeerde zei. Alle keren dat ik ij typte ipv ei. Ik heb de hele tijd gedacht dat het gewoon de hormonen en vermoeidheid was, de oudste is bijna 3,5 en de jongste 5 maanden dus hoe gek is dat? Niet leek me, hoort er bij. En nu weet ik het niet meer. Misschien heeft het er niks mee te maken, misschien valt het allemaal wel mee. Ik hoop het, maar ondertussen ben ik bang.

24 uur geleden hoopte ik dat we na de echo met wat medicijnen klaar zouden zijn en nu heb ik het beeld dat ze op zijn minst mijn schedel open moeten maken om wat er ook groeit weg te halen. Geen idee wat ik met dit bericht wil, ik zit te wachten op de neuroloog en moet het kwijt.


(Als de tekst raar verloopt; een deel schreef ik gisteravond en een deel vannacht, ik kreeg het maar niet helemaal op papier en ik wist ook niet of ik het überhaupt wilde plaatsen)
De mri viel me mee, hard geluid maar goed te doen. Het was ook maar 25 minuten.

Nu wachten op een nieuwe afspraak met de neuroloog voor de uitslag (bij radiologie zeiden ze dat ze het met maximaal 2 dagen door zouden geven aan de specialist). De bloeduitslagen zijn als het goed is morgen ook bekend (of ik een verhoogde ontstekingswaarde heb).

Dus we wachten af. Mijn vriend gaat morhen weer werken en we zien wel hoe het gaat lopen.
Dat wachten is ellendig, maar ik zie het maar zo : dan weet je ook nog ff niks dus kun je nog even struisvogelen. De tijd gaat vanzelf voorbij.
Kun je in je eigen dossier kijken?
Ik denk aan je en duim voor je🍀🍀
Alle reacties Link kopieren
Wat jij nú mee maakt kan iederéén overkomen en daarom is het eng.
Bellen ze je met de resultaten? Ik hoop dat je de komende dagen een beetje doorkomt.
Alle reacties Link kopieren
O ik hoop dat je snel goed nieuws krijgt. Wachten in onzekerheid duurt zo lang. Sterkte de komende dagen.
Ook vanuit België, sterkte TO!
Misschien is het toch allemaal nog niet zooo erg als het er het eerste moment uitziet.

:redrose:
anoniem_653cd36ee8f8d wijzigde dit bericht op 04-03-2019 20:16
8.53% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
We zijn zo kwetsbaar. Dit kan ons allemaal overkomen. Snel meer duidelijkheid :hug:
Sterkte Yellow en de duimen draaien voor goed nieuws. :hug:
Alle reacties Link kopieren
En mijn ervaring: als wij een pt in de MRI of scan hebben waarbij het foute boel is, dan wordt direct de behandeld specialist gebeld . Die zorgt ervoor dat de pt snel gezien wordt
Because schreef:
05-03-2019 09:48
En mijn ervaring: als wij een pt in de MRI of scan hebben waarbij het foute boel is, dan wordt direct de behandeld specialist gebeld . Die zorgt ervoor dat de pt snel gezien wordt
Ik vind het persoonlijk niet zo netjes dat ze twee dagen moet wachten.
“Iets” wat een gaatje in je schedel maakt klinkt vrij ernstig en het lijkt mij dat snel handelen dan wel wenselijk is.
Alle reacties Link kopieren
Heel veel sterkte. Hopelijk hoef je niet te lang te wachten voordat je weet waar je aan toe bent!
Alle reacties Link kopieren
Marloesjuh51 schreef:
05-03-2019 09:55
Ik vind het persoonlijk niet zo netjes dat ze twee dagen moet wachten.
“Iets” wat een gaatje in je schedel maakt klinkt vrij ernstig en het lijkt mij dat snel handelen dan wel wenselijk is.
Eens!
Sowieso gaan hier niet pt de deur uit zonder afspraak voor de uitslag. Die afspraak staat bij ons binnen 2 dagen.
Maar vaak is de uitslag er dezelfde dag en dan bellen wij de mensen dat ze aan het eind vh spreekuur moeten komen.

Ik vind de werkwijze bij TO ziekenhuis maar vaag....
De bloeduitslag willen ze niet over de telefoon geven, donderdag een afspraak met de neuroloog.

Rot nog 2 dagen onzekerheid, maar misschien positief dat het niet vandaag of morgen nodig is? Er van uitgaande dat de neuroloog iig wel de mri uitslag heeft. Ik vind hetwel lang gevoelsmatig, ik had liever vandaag dan morgen geweten wat het is.

De reden dat ik geen afspraak had was omdst de neuroloog eigenlijk pas aan het einde van de maand plek had en ze moesten overleggen ipv dat de balie zelf een afspraak in kon plannen.
Alle reacties Link kopieren
Onzekerheid is meestal nog erger dan de kwaal zelf.
Moest je in Belgie wonen kon je meteen de uitslag zien op een website, foto's inclusief.
Ik vind het raar dat men dat in Nederland niet heeft?!
artesia schreef:
05-03-2019 12:27
Onzekerheid is meestal nog erger dan de kwaal zelf.
Moest je in Belgie wonen kon je meteen de uitslag zien op een website, foto's inclusief.
Ik vind het raar dat men dat in Nederland niet heeft?!
Nou, ik zelf vind het zeer onwenselijk dat je dat als leek kunt inzien. Hoe moet je dat nou correct duiden?!
JonathanStrange schreef:
05-03-2019 12:29
Nou, ik zelf vind het zeer onwenselijk dat je dat als leek kunt inzien. Hoe moet je dat nou correct duiden?!
Hier dacht ik ook meteen aan ja.
Ik vond de ct beelden interessant dus die van de mri wil ik ook wel zien, maar pas na dat iemand me heeft uitgelegd wat er is. Ik heb geen idee wat bv het verschil tussen een ontsteking, abses of een tumor zou zijn op een mri en hoef ook geen verleiding om weer op google te gaan zoeken en me van alles in mijn hoofd te gaan halen.

De bloeduitslag had ik wel fijn gevonden omdat dat puur en duidelijk dan zou zeggen of er wel of niet een ontsteking/infectie in mijn lichaam zou zitten en een verhoogde waarde nu een opluchting zou zijn. Het idee van een kuur en je bent er van af lijkt me nu wel goed. (Nog los van of het dan een ontsteking in mijn hoofd is of geheel los daarvan, maar ik zou in ieder geval me wat minder zorgen maken tot de afspraak)
Alle reacties Link kopieren
Heel veel sterkte!!!
Alle reacties Link kopieren
artesia schreef:
05-03-2019 12:27
Onzekerheid is meestal nog erger dan de kwaal zelf.
Moest je in Belgie wonen kon je meteen de uitslag zien op een website, foto's inclusief.
Ik vind het raar dat men dat in Nederland niet heeft?!
Bij sommige ziekenhuizen kan dat wel volgens mij. Ik zou het zelf in ieder ook erg op prijs stellen als ik in mijn eigen dossier kon.
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik schrijf, niet voor wat u leest.
Alle reacties Link kopieren
Onzekerheid is slopend.
I like being a mess. It's who I am.
JonathanStrange schreef:
05-03-2019 12:29
Nou, ik zelf vind het zeer onwenselijk dat je dat als leek kunt inzien. Hoe moet je dat nou correct duiden?!
Aan het einde staat het besluit wat zoveel wil zeggen wat er gevonden/aan de hand is. Meestal ga je na een scan, foto, of MRI gelijk door op consult. Maar je kunt dan later thuis op je pc met een inlogcode op je gemak bekijken hoe en wat.
Alle reacties Link kopieren
artesia schreef:
05-03-2019 12:27
Onzekerheid is meestal nog erger dan de kwaal zelf.
Moest je in Belgie wonen kon je meteen de uitslag zien op een website, foto's inclusief.
Ik vind het raar dat men dat in Nederland niet heeft?!
Er is gewoon niet altijd meteen een uitslag, zeker niet bij complexe ziektebeelden. Ook in Belgie echt niet hoor, dan moet er eerst multidisciplinair overleg plaatsvinden.
Kan zijn dat dat sneller is dan TO (bijvoorbeeld eind van de dag, of de volgende dag).
Ik kan wel mijn eigen dossier inzien, maar om deze reden staan alle tests en uitslagen en dergelijke er altijd na een week in. Dan heeft de arts sowieso eerst de tijd om de uitslag te bespreken met de patient.
Alle reacties Link kopieren
Dat is niet bij elk ziekenhuis zo zanahoria.
Ik kan ook in mijn dossier , uitslagen zoals het verslag van een mri staat er na 2 of 3 dagen in. Niet met beeldmateriaal omdat men dan zelf zijn eigen draai er aan kan geven en medische vaktaal niet voor iedereen is weggelegd. vaak komt t voor dat de besprekingen met arts pas veel later zijn, dan in het systeem staat.

Kromme is dat je niet kunt zeggen dat je de uitslag niet wilt zien in het dossier ,als het nog niet besproken is.
Bij mijn ziekenhuis kan je ook in je eigen dossier kijken, maar daar zulke dingen niet gelijk in (het is niet alsof ik dan de beelden eerder zou hebben dan het gesprek) en dat moet je aanvragen in het ziekenhuis met je id bewijs. Ik wilde dat na de mri doen, maar doordat het uitliep was de balie al dicht toen ik klaar was dus kon dat niet meer. Volgende afspraak zal ik dat wel doen, maar dat had in onzekerheid voor nu niks uit gemaakt.
Sterkte donderdag. Ik denk aan je en stuur alle positiviteit naar je toe :rose:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven