Klushuis kopen?

25-06-2019 21:20 127 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Alvast bedankt voor het meedenken.
Mijn ex en ik liggen in scheiding, zij blijft (naar alle waarschijnlijkheid) in ons huis en koopt mij uit. We hebben een zoontje samen, dus ik ben gebonden aan onze woonplaats (Hilversum). De huizen hier zijn naast onbetaalbaar ook heel erg snel weg, waar met tienduizenden euro's boven de vraagprijs geboden wordt. Gekkenhuis. Het lijkt er niet op dat ik op korte termijn een vergelijkbaar huis kan kopen.

Wat hier minder populair is zijn klushuizen. Een klushuis kan ik mogelijk wel kopen met de hypotheek die ik kan krijgen, hopelijk met bouwdepot. Na aftrek kosten koper en een reserve aan spaargeld heb ik zo'n dertigduizend euro eigen geld.

Voordelen zijn dus: ik kan het hopelijk betalen (bouwdepot plus eigen geld), het huis hoeft niet direct klaar te zijn, het is prima als ik er pas over een paar maanden in kan, ik kan het huis meer naar mijn wens maken.
Nadelen zijn: dat het mogelijk meer kosten met zich meebrengt dan vooraf in te schatten, dat ik zelf absoluut niet kan klussen en ook niemand in mijn omgeving heb die dat wel kan en dus voor alles iemand moet inhuren.

Wat is jullie advies?
Dat het anders had kunnen zijn, betekent niet dat het ook beter was geweest.
:cheer: Gefeliciteerd! :cheer:

Fijn dat je zo'n fijne woning hebt gevonden die aan zoveel dingen tegemoet komt. En alleen een nieuwe keuken plaatsen is ook nog best te overzien.
:cheer2:

Heel fijn voor je zoon ook dat hij steeds in dezelfde buurt blijft.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven