Lijf & Lijn alle pijlers

+20 kg afvallen 2.0

18-03-2021 08:55 864 berichten
Alle reacties Link kopieren
Gegevens eruit gehaald i.v.m. non-activiteit

Voor iedereen die nog bezig is. Heel veel succes!
20kgafvallen wijzigde dit bericht op 24-04-2022 15:17
95.11% gewijzigd
Mijn gewicht was vanochtend 98.2
Gisteren niet gewogen, maar de hele week boven in de 98 gezeten. Was dus erg verrast, zeker nadat ik gisteren te veel gesnoept had.
Alle reacties Link kopieren
Ha allemaal!

Na deze vrij matige week was m'n gewicht vanmorgen 66.8, dus weer bijna zo laag als twee weken geleden. Toch fijn dat het grootste gedeelte van het gewicht dus toch vocht was van menstruatie ofzo.

Jullie herkenning dat betreft het alles of niets verhaal vond ik superfijn! Ook met die ADHD trekken. Toevallig zat ik deze week me net serieus af te vragen of ik gediagnosticeerd zou zijn geweest met ADD als ik zou zijn vastgelopen in studie of werk. Zeldzame momenten van hyperfocus zorgen er voor mijn gevoel voor dat ik af en toe iets bereik

Alleen met hoe nu verder ben ik nog een beetje aan het worstelen. Over 4 kilo heb ik m'n streefgewicht bereikt en dat is het gewicht waaromheen ik het oke vind om zo'n 2 a 3 kilo omheen te schommelen, maar ik zie het niet zitten om steeds twee weken vreetzak twee weken streng te zijn ofzo.

Op zich denk ik dat even doorbikkelen voor de laatste loodjes wel verstandig is, maar daarna moet ik wel echt een matig tot gezond eetpatroon ontwikkeld hebben.

@tijdvoortaart: hoe is het met je soepsappendagen gegaan, knap hoor!

@crea heel herkenbaar wat je zegt! Vroeger kon ik echt ook qua sport het roer omgooien, nu vind ik wandelen ook sporten en ben gewoon moe van chronisch slaapgebrek. Dat échte fitte leven past nu niet.

@schorpioen: grappig om je ervaringen met vlees opvolgers te lezen 😁, er zit nog vrij veel verschil in merken vegaburger dus als je tips nodig hebt hoor ik het wel 😊.

@goodvibes: de avonden zijn ook zóó mijn valkuil, zin in een Challenge voor komende week? Bijv niks meer eten na het avondeten of na een bepaalde tijd? Ik doe mee 😁!

@post-it: elke dag wegen ben ik ook weer aan het overwegen. En cm meten wel gedaan alleen verschilt het zo erg hoe je staat, hoe je ademt hoe je aantrekt etc dat ik nooit echt weet of er nou iets verandert. Maar dat geldt misschien vooral voor het middel. En je had gelijk wat betreft de schommeling vorige week 😊

@abra, dat enthousiast worden van een schema ofzo is zo mega herkenbaar! Misschien moet ik toch nadenken over een gebalanceerd plan. Ik neem me nu vanalles voor maar het staat niet zwart op wit, waardoor ik gedurende de dag m'n koers kan wijzigen. Werkt niet! Ik denk dat ik ga broeden op een plan en dat dan dit weekend met jullie delen!

@yella wat een heerlijkheid die sauna! Omg daar zou ik zo zin in hebben!

Dit bericht wordt vervolgd met een uitgebreid en realistisch gebalanceerd plan voor april 😉😁
Alle reacties Link kopieren
Vandaag79.4kg. Dus 0.1 erbij. Schade valt me nog mee aangezien deze week niet echt heel goed ging. Verjaardag van mijn zoon gehad en restjes gebak hebben we nog opgegeten. We hadden red velvet van de HEMA en die vind ik zooo lekker :worship:
Alle reacties Link kopieren
De sauna was heerlijk. We hadden 3,5 uur en dat leek vooraf heel lang, maar het was veel te kort en vloog voorbij. Zo'n heerlijk luxe plek met alles erop en eraan, ik had ook voor ons allebei een massage geboekt (gelukkig tegelijkertijd dus door twee masseurs, zo fijn meegedacht van die mensen, anders hadden we 1,5 uur niet-samentijd gehad en nu maar 45 minuten) en een vegan maaltijdsalade etc. Toch wel weer even balen toen ik mezelf naakt weerspiegeld zag in een van de glazen saunadeuren, maar ook wel goed omdat ik natuurlijk in mijn hoofd inmiddels al aardig slank ben maar in werkelijkheid echt nog niet.

Weer een voorbeeld gisteren van iets wat me af en toe overkomt, dat mensen denken dat ik iets negatiefs over mezelf zeg, terwijl dat de intentie niet was. De masseuse deed me pijn bij het aanpakken van de binnenkant van mijn bovenbenen, dat is bij mij een gevoelige plek zoals bijna overal waar aardig wat vet zit. Ik zei haar dat het in/onder mijn speklaag zo gevoelig is. Zij vond dat ik dat niet moest zeggen, dat ik mezelf daarmee naar beneden haalde. Terwijl het dus helemaal niet mijn bedoeling was om denigrerend over mezelf te doen, maar gewoon om feitelijk aan te geven dat het bij mijn vetlaag gevoelig is. Dus door te veronderstellen dat ik mezelf dik vind en daar negatief over doe, beledigt zij mij eigenlijk juist weer ;-)
Herkennen jullie dat? Vroeger een paar keer meegemaakt. Toen was ik dunner dan nu hoor, niet enorm slank, er mocht nog wel wat af maar het was geen groot issue, ik vond mezelf - zeker met kleding aan - behoorlijk mooi. Dan kwam het soms voor dat ik met een jongen praatte in een kroeg of club, en dat die mij dan niet goed verstond en dacht dat ik iets negatiefs zei over mijn lichaam, om dat vervolgens te gaan bestrijden. Dan had ik bijvoorbeeld over iets gezegd 'dat vind ik' maar verstond hij 'ik ben te dik', of zo. Om dan op te merken dat ik daar niet moeilijk over moest doen, dat ik niet te dik was, juist mooi die rondingen, bla bla bla. Dat is dan juist pijnlijk, omdat ik helemaal niet had gezegd dat ik mezelf dik vond. Nou ja, haha, warrig verhaal.

Zo meteen weer een verjaardag. Geen echt feestje natuurlijk in deze tijd, mijn nichtje is van de week jarig geweest en straks bij mijn moeder, dan gaan wij daar een taartje eten. Gisterochtend ook al, peettante van mijn man was 87 geworden en volgens een rooster komt er anderhalve week lang elke dag bezoek daarvoor. Mijn man de taartengek had een heerlijk paastaartje gehaald bij een goede bakker, ik kon er niet afblijven. Wel eerst het stuk gewogen op een weegschaaltje van de tante, in de Eetmeter gezet, o no, veel te veel kcal. Toen het stukje maar gehalveerd. Dat werkt voor mij dus toch echt wel goed op die manier. Hoe groot of klein het stukje taart is maakt uiteindelijk weinig uit, na een groot stuk heb ik net zo veel trek in meer als na een ieniemienie stukje. Net als wat jullie schreven over die zak chips. Ik ben fan van Nibb-it knabbeltjes, haha, heel fout want veel te zout, maar zo lekker. En ze wegen bijna niks. Vroeger waren de zakken Nibb-it's 90 gram, tegenwoordig 110 gram. Die oude zakken waren dan bij ons in het weekend op, nu (behalve dan vanaf begin januari natuurlijk, want dat soort dingen eet ik nu niet meer) was er altijd nog over. Als dat er dan op maandag of dinsdag nog is, eet ik het op. Dus balen, die extra inhoud.
Dat zijn allemaal van die dingetjes waar je je weg in moet vinden. Ik kan er dus nu heel goed van afblijven gelukkig, hoewel mijn man gisteravond laat een bakje paprikachips tussen ons in op de bank zette. Daar heb ik een stuk of 10 stukjes van gegeten. Zo onnodig, jammer, maar te overzien.
Zo meteen bij het verjaardagsbezoek wordt dat weer lastiger met de wijn. Ik ga wel een glaasje nemen. En alleen een héél klein stukje taart. Als ik hem echt lekker vind. Hopelijk is er vlaai, daar vind ik niks aan.
Bladiebla. Nog even de handen uit de mouwen hier. (ben bij mijn bedrijf)
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
schorpioen36 schreef:
26-03-2021 23:07
Creabea: geen warm land waar je bent?
Nee helaas. Vergelijkbaar met Nederland, dus wel lekker wandelweer.

Arcoiris, misschien helpt het je om elke week, twee weken, een nieuwe regel er bij te doen. Ik heb dat voor mijn trip gedaan. Gewoon simpele regels als in:

- geen snoep in huis halen (maar dus bv wel iets lekkers eten als je ergens op bezoek bent)
- elke dag groente eten
- na 20.00 niet eten.

En als dat werkt en is ingesleten bv nog een gezonde regel invoeren. Dan is het niet alles of niets en geef je jezelf de tijd om er aan te wennen. En: misschien blijkt dat met heel normaal, niet extreem, eten je ook wel afvalt.

Yella, ben zo jaloers. Men, wat mis ik de sauna. Sowieso de hitte, het water, maar eigenlijk ook vooral het ongestoord samenzijn met vrienden. Echt genieten vind ik dat. Ik ga regelmatig een avondje met 2 vriendinnen.
Niet herkenbaar vwb dat mensen je verkeerd verstaan, maar lijkt me wel heel vervelend. Ik haal vaak zelf die angel uit een gesprek om te voorkomen dat anderen het zeggen :-(

Ik ben bezig met een nieuwe baan (en wil sowieso eigenlijk 1 juni weg bij huidige werk, of ik nou iets nieuws heb of niets want ben er ontzettend klaar mee.. desnoods ga ik even freelancen) en merk dat ik echt een beetje moedeloos en futloos ben door de situatie. Wil gewoon een ander leven maar zit ook een beetje vast in deze baan. Bleh. Helpt niet, die negatieve vibe.
Alle reacties Link kopieren
Oh dat klinkt dat lekker Yella! Is dat in Nederland?

@crea, je hebt gelijk hoor, dat is ook precies hoe het de eerste maanden wel is gelukt. Steeds een stapje erbij, tot op dit punt dat het eigenlijk zo lekker ging dat ik er bijna was en toen is het door omstandigheden ingekakt. Dus ik zat te denken waar het nu in zit, en het is niet per definitie dat ik mezelf opleg om megsstrenge regels aan te houden, maar dat ik er óf de hele dag over na moet denken en mee bezig ben, of het laat verslonzen, maar het lukt dus niet om een routine in te bouwen waar ik niet meer bij na hoef te denken, en ik ben er ook niet helemaal uit wat dat dan zou kunnen zijn.

Ik begon bijvoorbeeld helemaal whole foods plant based, maar gebruik nu toch weer regelmatig brood en vleesvervangers met de kinderen en soms wat lekkers, maar door niet zo'n strakke grens te trekken, zwabbert het alle kanten op, maar wat en wanneer ik at toen het wel heel gezond was, daar is ook geen routine ingekomen. Toch lastiger dan ik dacht.
Alle reacties Link kopieren
Arcoiris je kan je altijd laten testen als je dat wilt. Ik heb adhd maar dat is ook gewoon wie ik ben. Medicatie helpt mij wel want anders komt wr helemaal niks uit mijn handen maar ik vind het ook vooral fijn om herkenning te vinden van hoe ik in eljaar zit en hoe dingen beter zouden kunnen

Yella ik heb dat eigenlijk niet want ik baal eigenlijk niet zo van mijn lichaam. Als ik in de spiegel kijk denk ik eerder... wow ik ben goed al afgevallen!
Verder over negatief praten over jezelf... dat doe ik niet maar ik ben wel eerljjk. Ik ben gewoon te zwaar en dat is ongezond. Daarbij ben ik niks minder dan een ander maar t is wel beter om t aan te pakken. Of mijn lichaam aantrekkelijk is of niet boeit me weinig zolang mijn partner me maar aantrekkelijk vindt. En die vindt me top. Met of zonder overgewicht. Hij zegt dat als ik zwaarder ben dat hij de zadeltassen en dikke kont wel opwindend vindt... als ik slanker ben dan vindt hij mijn silhouet mooier en in bed is t gewoon praktischer omdat ie makkelijker met me kan gooien en me op kan tillen enzo. Dat gaat ni wat lastiger (maar ook daar vinden we wel een weg mee). Hij valt normaal altijd op slanke vrouwen maar hij zegt dat hij gewoon op mij valt. Dun of dik. Boeit niet. En ikzelf ontleen ook mijn eigenwaarde niet aan mijn gewicht. Mocht iemand mij dan ook zo aanspreken als jouw masseuse dan zou ik diegene uitlachen. Zij is degene die een waardeoordeel plakt op jouw woorden... "het doet zo een pijn onder de vetlaag" is gewoon objectief. Er zit vet en eronder doet het pijn. Punt.
Dat zij jouw aanspreekt op die woorden en vindt dat jij jezelf naar beneden haalt impliceert dat zij dik minder vindt. Misschien wil jij wel graag heel dik zijn of vindt je dat praxhtig. Dan nog zouden jouw woorden om jouw klachten aan te geven hetzelfde zijn. Er is een vetlaag. Punt. Dat maakt jou niets meer of minder dan iemand zonder vetlaag.
Alle reacties Link kopieren
O dames, ik schaam mij diep. Ik laat het verstoffen :-?
Ik ging paar maanden geleden goed van start, batterij leeg van de weegschaal en laat alles los.
Vanaf nu ben ik er weer
Alle reacties Link kopieren
jokke schreef:
28-03-2021 18:53
O dames, ik schaam mij diep. Ik laat het verstoffen :-?
Ik ging paar maanden geleden goed van start, batterij leeg van de weegschaal en laat alles los.
Vanaf nu ben ik er weer
Nieuwe batterijen inmiddels gekocht? Dan kan je er weer voor gaan!
Alle reacties Link kopieren
Wow Acroíris, wat ben je veel kilo's kwijt. Dat lijkt mij heerlijk. Heb je er lang over gedaan?

Ik ben 167, weeg nu 78,5 en kom van 84kilo. Ik blijf wat hangen rond dit gewicht maar wil nu echt doorzetten en onder die 78 kilo komen!

Streefgewicht is 64kilo.
Alle reacties Link kopieren
Mijn gewicht was vanmorgen 78,6. Deze week ben ik 1,1 kilo afgevallen. Totaal (in ongeveer een maand!) 7.4 kilo afgevallen.
Alle reacties Link kopieren
Abracadabra nog niet, durf er denk ik ook niet op te staan. Vrees dat er veel bij is
Alle reacties Link kopieren
Snoesje83 schreef:
29-03-2021 00:11
Wow Acroíris, wat ben je veel kilo's kwijt. Dat lijkt mij heerlijk. Heb je er lang over gedaan?
Ha, ja er is inmiddels behoorlijk wat af, maar dat is wel echt in etappes gegaan met ups en downs. Eerst afgevallen van 83 tot 70 begin 2020, toen weer aangekomen tot 76, en nu vanaf januari afgevallen tot rond de 67. Ik heb het idee dat mijn makkelijk te behouden gewicht zo rond de 75 ligt, dus iets te zwaar voor mijn lengte, en heb nog geen blijvend gezond eetpatroon kunnen aanhouden. En niet dat als ik keuzes maak, het de verkeerde zijn, maar er komt gewoon meestal een periode dat ik het laat verslonzen. Dus ik heb nog heel wat werk te doen want jojoen is nou niet bepaald gezond. Maar succes snoesje! We komen er wel.

PLAN

Ik had, voornamelijk mezelf, beloofd dat ik afgelopen weekend met een plan zou komen voor de komende weken. Hopelijk dat iets openbaars en zwart op wit motiveert. Ik ga de lat laag leggen, en elke week iets erbij indien dat haalbaar lijkt.

Bewegen:
1. Elke dag bewegen (mag ook een wandeling zijn van 5 minuten, als het maar íets is).
2. een keer per week intensiever bewegen (hardlopen of youtube lesje)

Eten:
1. Te bewerkt voedsel (yoghurt, pindakaas, zoet of te zout/vet beleg, koek, snoep, ijs etc) alleen op één dag in het weekend.
2. Maximaal 3 maaltijden en één snackmoment per dag (niet grazen; al is het bleekselserij, maak er een maaltijd van)
3. Meal plannen/ gedeeltelijk preppen op zondag en woensdag. Altijd voldoende soep,en peulvruchten preppen. Altijd sla in huis.
4. Op feestdagen (dat is in april pasen en twee verjaardagen) gewoon meedoen.


Random regels:
1. Alleen korsten van de kinderen opeten als het echt lekker is :facepalm: .
2. proberen te stoppen met eten als je verzadigd voelt, en eventueel de rest van de maaltijd later opeten. Niet dooreten van iets gezonds omdat je weet dat je daarna anders honger krijgt.

Ik schommel verder enorm, want was vandaag weer 1,8 kilo zwaarder dan vrijdag :/ dus uitgaande van mijn gewicht van vrijdag, 66.8, hoop ik dat ik eind april 65.0 weeg.
Alle reacties Link kopieren
abracadabra schreef:
29-03-2021 07:44
Mijn gewicht was vanmorgen 78,6. Deze week ben ik 1,1 kilo afgevallen. Totaal (in ongeveer een maand!) 7.4 kilo afgevallen.
Lekker bezig!!!
Alle reacties Link kopieren
jokke schreef:
29-03-2021 08:44
Abracadabra nog niet, durf er denk ik ook niet op te staan. Vrees dat er veel bij is
Ik ken dat gevoel. Heb daardoor maanden de weegschaal vermeden. Ik wilde het gewoon niet zien. En daardoor kwam ik eigenlijk juist meer aan.

Weet je... je weet dat je bent aangekomen. En je weet dat het misschiej veel is. Maar t is maar een nummer. Als je je nieuwe gewicht weet jan je er wat aan doen. En wat er snel aangekomen is gaat er meestal ook weer sneller af.

Ik weet niet of je koolhydraatarm dieet doet? Maar als dat zo is is het gewixht dat je aan bent gekomen ook een heel groot deel vocht. Je voorraad koolhydraten sla je namelijk op op je spieren en die houden 2 tot 3 keer hun gewicht aan vocht vast. En jr kan zo 500 g koolhydraten vast houden. Dat is dan al 1,5 tpt 2 kilo aan gewicht.
Alle reacties Link kopieren
Arcoíris schreef:
29-03-2021 09:59
Ha, ja er is inmiddels behoorlijk wat af, maar dat is wel echt in etappes gegaan met ups en downs. Eerst afgevallen van 83 tot 70 begin 2020, toen weer aangekomen tot 76, en nu vanaf januari afgevallen tot rond de 67. Ik heb het idee dat mijn makkelijk te behouden gewicht zo rond de 75 ligt, dus iets te zwaar voor mijn lengte, en heb nog geen blijvend gezond eetpatroon kunnen aanhouden. En niet dat als ik keuzes maak, het de verkeerde zijn, maar er komt gewoon meestal een periode dat ik het laat verslonzen. Dus ik heb nog heel wat werk te doen want jojoen is nou niet bepaald gezond. Maar succes snoesje!
Bedankt voor je reactie! Leuk om te lezen. Echt heel erg knap gedaan! Ik herken het maar al te goed van die periodes dat je alles laat verslonzen. Ik zit nu in een periode dat ik minder eet en dit kan bij mij zelfs een paar jaar goed gaan en dan opeens gebeurd er iets bij mij waarin ik dus alles maar laat. Dan komen de kilo's er altijd weer bij..... heel verdrietig eigenlijk.

Jij ook heel veel succes he!
Alle reacties Link kopieren
abracadabra schreef:
29-03-2021 07:44
Mijn gewicht was vanmorgen 78,6. Deze week ben ik 1,1 kilo afgevallen. Totaal (in ongeveer een maand!) 7.4 kilo afgevallen.
Ook heel erg knap! Ik ga woensdagochtend weer wegen, spannend!
Alle reacties Link kopieren
Heel herkenbaar weer dames.
Om toch te proberen de beweging op te voeren, heb ik me aangemeld voor een probeer'les' powerwalking. Een leefstijlbegeleidster is dat initiatief gestart. Volgende week woensdagavond doe ik mee om het eens uit te proberen. Waar ik een beetje huiverig voor ben, is dat er door zo iemand ook allerlei voedingsadviezen gegeven zullen worden waarvan ik dan denk 'dat is wel kort door de bocht' of 'dat is niet bewezen' of zelfs 'wat een klinkklare onzin'. Dat is dan een nadeel van meer kennis hebben (als het goed is tenminste, haha) bij zo'n activiteit. Maar wellicht valt het reuze mee. En fijn bij haar is dat je een strippenkaart kunt kopen en per keer kunt aanmelden, dus niet ergens aan vast zit. Nadeel is wel weer dat de drempel om niet te gaan laag is. Voorlopig in elk geval niet, want mag maar tot vier personen tegelijk zolang er maatregelen zijn en dan moet je dus wel gaan als je het afgesproken hebt.
Gisteravond ben ik nog gaan wandelen in de schemer, was lekker. Maar ik vind het wel een tegenvaller dat ik ondanks dat toch maar 5500 stappen had gelopen. Er komt best wat kijken bij 10.000 vind ik, althans voor mij.
Maar... ik ben inmiddels aan het klussen geslagen in de bedrijfsruimte, vinyl van de vloer gehaald, alvast wat schrootjes losgetrokken, komende dagen als ik even tijd heb steeds een beetje doen. Dat is ook goede beweging.
Nu eerst weer een paar uur op mijn kont zitten en saai werk doen, blegh.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Hi ladies,

ik heb het even laten afweten, maar nu ben ik er ;-).

Ik heb vanmiddag mijn afstudeerzitting gehad, na mijn 2 jarige Post-HBO studie, en geslaagd!! Jeetje, er viel meteen een last van me af. Naast een gezin en een meer dan ft baan was het best heftig eerlijk gezegd….

Dus nu wat meer tijd om echt op mezelf te focussen. Niets zou me in de weg moeten staan om echt-echt-echt de KNOP om te zetten.

@Arcoíris; ik neem je challenge graag aan! Ik heb bij de huisarts mijn bloed en urine laten testen en alles was goed, behalve dat ik in het begin van de overgang zit. Dit kan het afvallen wat moeilijker maken, maar zeker niet onmogelijk. Morgenavond heb ik een afspraak bij een dietiste die gespecialiseerd is in overgangsklachten, hormonen etc en daarnaast ook werkt met koolhydraatbeperkt eten. Dus ik ben heel benieuwd!

@Yella78; ik prober elke dag 10.000 stappen te lopen. Meestal wandel ik zelf een rondje van 5 km. en daarnaast dan maar paar eer extra door het huis, ng even naar de supermarkt, niet de parkeerplek het meest dichtbij mijn bestemming etcetc. Klussen is ook een goede bezigheid.

@snoesje en de rest; de periodes dat alles verslonst herken ik ook! En dat wil ik nie meer, ik wil zelf de regie hebben. Goed voorbeeld; ik kreeg vanmiddag na mijn presentative veel bloemen en ook chocola. Nou, die bloemen staan prachtig in mijn huis, maar de chocola is nu op. Dat MOET dan op. Vreselijk, maar ik KAN het gewoon NIET bearen en af en toe eentje nemen……

@abracadabra; wat goed van je! Zoveel afvallen in een maand! Doe je iets speciaals?

Nou, fijne avond ladies, en tot morgen!
Alle reacties Link kopieren
Hi ladies,

ik heb het even laten afweten, maar nu ben ik er ;-).

Ik heb vanmiddag mijn afstudeerzitting gehad, na mijn 2 jarige Post-HBO studie, en geslaagd!! Jeetje, er viel meteen een last van me af. Naast een gezin en een meer dan ft baan was het best heftig eerlijk gezegd….

Dus nu wat meer tijd om echt op mezelf te focussen. Niets zou me in de weg moeten staan om echt-echt-echt de KNOP om te zetten.

@Arcoíris; ik neem je challenge graag aan! Ik heb bij de huisarts mijn bloed en urine laten testen en alles was goed, behalve dat ik in het begin van de overgang zit. Dit kan het afvallen wat moeilijker maken, maar zeker niet onmogelijk. Morgenavond heb ik een afspraak bij een dietiste die gespecialiseerd is in overgangsklachten, hormonen etc en daarnaast ook werkt met koolhydraatbeperkt eten. Dus ik ben heel benieuwd!

@Yella78; ik prober elke dag 10.000 stappen te lopen. Meestal wandel ik zelf een rondje van 5 km. en daarnaast dan maar paar eer extra door het huis, ng even naar de supermarkt, niet de parkeerplek het meest dichtbij mijn bestemming etcetc. Klussen is ook een goede bezigheid.

@snoesje en de rest; de periodes dat alles verslonst herken ik ook! En dat wil ik nie meer, ik wil zelf de regie hebben. Goed voorbeeld; ik kreeg vanmiddag na mijn presentative veel bloemen en ook chocola. Nou, die bloemen staan prachtig in mijn huis, maar de chocola is nu op. Dat MOET dan op. Vreselijk, maar ik KAN het gewoon NIET bearen en af en toe eentje nemen……

@abracadabra; wat goed van je! Zoveel afvallen in een maand! Doe je iets speciaals?

Nou, fijne avond ladies, en tot morgen!
Alle reacties Link kopieren
Hi ladies,

ik heb het even laten afweten, maar nu ben ik er ;-).

Ik heb vanmiddag mijn afstudeerzitting gehad, na mijn 2 jarige Post-HBO studie, en geslaagd!! Jeetje, er viel meteen een last van me af. Naast een gezin en een meer dan ft baan was het best heftig eerlijk gezegd….

Dus nu wat meer tijd om echt op mezelf te focussen. Niets zou me in de weg moeten staan om echt-echt-echt de KNOP om te zetten.

@Arcoíris; ik neem je challenge graag aan! Ik heb bij de huisarts mijn bloed en urine laten testen en alles was goed, behalve dat ik in het begin van de overgang zit. Dit kan het afvallen wat moeilijker maken, maar zeker niet onmogelijk. Morgenavond heb ik een afspraak bij een dietiste die gespecialiseerd is in overgangsklachten, hormonen etc en daarnaast ook werkt met koolhydraatbeperkt eten. Dus ik ben heel benieuwd!

@Yella78; ik prober elke dag 10.000 stappen te lopen. Meestal wandel ik zelf een rondje van 5 km. en daarnaast dan maar paar eer extra door het huis, ng even naar de supermarkt, niet de parkeerplek het meest dichtbij mijn bestemming etcetc. Klussen is ook een goede bezigheid.

@snoesje en de rest; de periodes dat alles verslonst herken ik ook! En dat wil ik nie meer, ik wil zelf de regie hebben. Goed voorbeeld; ik kreeg vanmiddag na mijn presentative veel bloemen en ook chocola. Nou, die bloemen staan prachtig in mijn huis, maar de chocola is nu op. Dat MOET dan op. Vreselijk, maar ik KAN het gewoon NIET bearen en af en toe eentje nemen……

@abracadabra; wat goed van je! Zoveel afvallen in een maand! Doe je iets speciaals?

Nou, fijne avond ladies, en tot morgen!
Alle reacties Link kopieren
Sh*t 3x gepost Hoe haal ik dat weg?
Ik herken me niet echt in jullie verhalen. Ik kan (meestal) goed Van de voorraad ongezond afblijven.
Ook wil ik geen voedingsmiddelen uitsluiten of een specifiek dieet volgen. Ik wil gewoon alles met mate blijven eten.
Vandaag wel een beetje gecheat. Tussen de middag een Vietnamese loempia en vanmiddag een bolletje ijs. Maar heb maar 1 bol gepakt ipv 2. Was van plan om naar ouders te fietsen, maar die waren ook fietsen en stonden bijna bij de awardwinnende ijssalon een paar dorpen verder. Dus ben ik daar snel naar toe gefietst kind. Dat was wel een flinke workout met wind tegen en een windscherm en 14 kilo extra.

En nu ben ik net klaar met werken. Het is ineens weer alle hands aan dek met diverse opdrachten. Wel fijn om zo de buffer weer wat aan te vullen, want die was geslonken door het grotendeels uitblijven van werk vanaf januari. Dat is het risico als zelfstandige helaas en collega's hadden ook minder werk, dus lag niet aan ons.

En nu ook nog studeren, moet nog een examen afleggen.

@goodvibes, gefeliciteerd en je mag echt trots op je zij om naast werk en gezin nog een opleiding te voltooien.

@yella succes met de powerwalking, ben wel benieuwd wat je dan doet, behalve goed doorstappen. Doe je dan ook tussendoor nog andere oefeningen?

@de rest, batterij is leeg, dus reageer later op jullie.
Alle reacties Link kopieren
Abracadabra bedankt voor de schop onder mijn kant. Had ik even nodig. Ben idd aangekomen, maar gelukkig niet terug op het startgewicht.
Zal vanaf nu dus ook weer actiever mee schrijven.
Zo kort nachtje. Hoop dat het vandaag goed gaat, als ik moe ben dan heb ik dus wel minder weerstand tegen ongezond.
Zo even wat uit de vriezer halen om vanavond te eten, wordt het igg geen friet vanavond 🙂.

@Jokke, je kunt het, succes met de nieuwe start!

@snoesje, hopelijk positieve getallen op de weegschaal vandaag.

@creabea, hoe gaat het nu met eten in het hotel. Lukt het je om betere keuzes te maken? Lijkt me wel erg saai om alleen op een hotelkamer te zitten werken. Je zult niet voor niks naar buitenland moeten, maar kunnen ze het programma dan niet aanpassen dat je er korter bent en meer op de werklocatie?

En sorry ben nu nog mensen vergeten, maar op de telefoon is het zo lastig terugzoeken.

Fijne dag allemaal en we kunnen het 💪

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven