Lijf & Lijn alle pijlers

buikwandcorrectie: tips? ervaringen?

09-10-2017 16:12 67 berichten
Alle reacties Link kopieren
Na meerdere zwangerschappen heb ik helaas een hele bolle buik over gehouden. Geen vet of vel, maar echt gewoon 6 maanden zwanger. Als ik mijn buik probeer in de houden, is het onder mijn ribbenboog en onder het litteken van mijn keizersnede strak, maar daartussen alsof ik een voetbal heb ingeslikt.

Over 3 weken ga ik dit laten verhelpen dmv een buikwandcorrectie. Ik schijn een behoorlijke diastase met vermoedelijk een buikwandbreuk en iig een flinke navelbreuk te hebben. Ze gaan alles aan elkaar hechten en daarna zal ik hopelijk weer een platte buik hebben.

Nu begint de tijd af te tellen, en ik moet bekennen dat ik meer zenuwachtig ben dan toen de keizersnede er destijds aan kwam ...
Iemand tips? Wat kan ik verwachten van het herstel: wanneer kan ik zelf weer de kinderen naar school brengen en koken, bijvoorbeeld?

De eerste 3 dagen lig ik sws in het ziekenhuis, dan heeft mijn man de eerset week zorgverlof. Daarna komt mijn schoonmoeder 4 dagen, dan is mijn man in het buitenland voor werk. En daarna? Ik heb wel al iemand gevonden die komt helpen poetsen, maar de rest van het huishouden? En wanneer ging jij weer werken?

Nouja, heleboel vragen dus, hopelijk veel reacties ;-)
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
He wat vervelend Summer dat je je nog niet lekker voelt. Hopelijk gaat de misselijkheid snel over, en je romp slinkt vanzelf

Ik heb nu de verwijsbrief binnen van de chirurg ( heb een gbp gehad)
Binnenkort maar eens bellen
Ik twijfel tussen een ziekenhuis en een kliniek, wat heb jij gedaan?
Alle reacties Link kopieren
Ik ben in een regulier ziekenhuis geopereerd. De kosten waren hier (bij dezelfde chirurg) iets lager dan in de kliniek. Ook zou je vanuit de kliniek 1 overnachting hebben en in het ziekenhuis gewoon zoveel als nodig, en hebben ze in het ziekenhuis toch meer fasciliteiten...

Ik had ook een gesprek bij een kliniek hier die meteen allemaal 'mommy-makeover" foto's liet zien met enorme opgevulde pornoborsten, wat me echt niet aan sprak... dus ik zou ook even kijken of de chirurg zelf je aan spreekt en bv foto's op een site oid heeft...
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Wat knap dat je een gbp hebt ondergaan, ben je veel afgevallen? Dan zal deze ingreep voor jou misschien wel meevallen, herstellen van een gbp lijkt me echt mega!
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Vandaag vorige week werd ik nu naar ok gereden!

Mijn maag is nog niet helemaal de oude, maar gelukkig niet meer zo misselijk al eerder.
Zwelling is nog enorm, als je op mijn venusheuvel tikt, goft het helemaal 😁
Ik ga proberen nu toch wat meer proteïnen binnen te krijgen, zodat ik de wondgenezing wat kan helpen.
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
[...]
juniormoderatorviva wijzigde dit bericht op 02-11-2017 10:49
Reden: spammer
99.50% gewijzigd
Geef het de tijd Summer. Het is een zware ingreep geweest
Sterkte :sun:
Alle reacties Link kopieren
Ik ben weer opgenomen met een wondinfect. er zit een abces in mijn buik, te diep om op de seh te bekjken dus morgen opereren.
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat een tegenvaller. Heel veel sterkte :rose:
Wat naar voor je Summer. Sterkte en beterschap :sun:
summer73 schreef:
03-11-2017 01:43
Ik ben weer opgenomen met een wondinfect. er zit een abces in mijn buik, te diep om op de seh te bekjken dus morgen opereren.
Wat vreselijk naar joh, sterkte! :hug:
Alle reacties Link kopieren
Ik lig nog in het ziekenhuis, ze hebben een punctie in de buik gedaan om te bepalen welk beestje er in zit, zodat gericht antibiotica gegeven kan worden.

Ook heb ik ontlasting en plas in moeten leveren om te kijken of ik wellicht daar een ontsteking heb.

Aangezien het nu weekend is duurt het allemaal wat langer, naar verwachting hebben ze pas dinsdag alle hitslagen, dus tot die tijd blijf ik hier.
Computer says nooooo
Rust lekker uit Summer en laat je verwennen. Hopelijk krijg je dinsdag snel de uitslag en kun je terug naar huis.
:sun:
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel TuT :daisy:

Heb me net zelf gewassen en een stukje door de gang gelopen voor de doorbloeding, ging helemaal goed!
Computer says nooooo
Dat klinkt goed Summer. Niet teveel forceren he.... :sun:
Alle reacties Link kopieren
Joehoe ik mag vanmiddag naar huis!!

Alleen ... uit de eerste kweek van de punctie bleek dat er een e-coli bacterie in de buik/het vocht te zitten..
hoe ik daaraan kom is een groot raadsel!

Ik ben wel de week voorafgaande de operatie erg naar in de buik geweest met wat misselijkheid en veel diarree. Ik dacht toen dat ik gewoon zenuwachtig was  misschien dat het daardoor komt.
Anyway, ik blijf nu nog 2 weken op antibiotica thuis, dus dan moet alles wel weg zijn..
Computer says nooooo
Wat fijn dat je thuis bent Summer. Nu aansterken en helen. Een E-colie is niet niks nee. Logisch dat je 2 weken ab moet slikken. Heb je erg veel last van bijwerkingen?
Hoe is het met je buik, zie je al verbetering en hoe voel je je fysiek gezien?
Beterschap :sun:
Alle reacties Link kopieren
Ja ik heb helaas wel veel last van misselijkheiheid/dunne ontlasting door de antibiotica. Mijn buik en conditie voel ik wel dagelijks vooruit gaan.
Gisteren heb ik zelf gedouched én haar gewassen. Douchen op zich kon wel al, maar ik heb lang, dik haar dus het wassen vergt best wat inspanning..
De buik is nog erg gezwollen en helemaal nu met de bijkomende infectie zal dat zijn tijd nodig hebben. De rode vlekken waren nu goed aan het verminderen..
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Vandaag de controle bij de plasticus gehad, de aios die in het zielenhuis dagelijks de controles deed kwam ook nog een kijkje nemen! Alles zag er goed uit en de knoopjes van de hechtingen zijn verwijderd. Ik heb nu over 6 weken weer een afspraak of ik kom eerder langs als er iets is.
Ik ben er zelf met de taxi heen gegaan en dat ging prima. Vooral 's ochtends loop ik al mooi rechtop, nog niet zo snel maar dat hoeft ook nog niet.
Alls is nog behoorlijk gezwollen, maar volgens de ars komt dat helemaal goed. Als het over een paar weken nog zo dik is, kan ik via hen een verwijzing naar een huidtherapeut krijgen die een vochtafvoerende massage doet.
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Fijn dat je weer thuis bent, nu goed herstellen. Doe het rustig aan!
Alle reacties Link kopieren
Vandaag voor het eerst een langer stukje buiten gelopen. In slakkengang maar wel rechtop en vrijwel pijnvrij.. nu lig ik wel even in bed weer maar met dochter naast me en nichelodeon op de tv dus alleen even rusten, niet slapen :-)
Mijn schoonmoeder is hier weer een paar dagen want de kinderen redt ik nog steeds niet om helemaal zelf te doen , met name omdat de jongste nog in de luiers zit en veel gedragen wil worden etc.. mijn buik ziet er met name in de ochtend al mooi uit! Nog erg gezwollen maar desondanks al beter dan het was.. als over een paar weken de zwelling minder is, is het vast nog mooier!

Al met al valt het herstel me wat tegen maar is het het wel waard...
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Weer bijna een week verder, herstel gaat nog steeds in een stijgende lijn, al mag het van mij nog wel wat sneller!

Langzaamaan neem ik weer de taken in het hh wat over, alleen stofzuigen en zware dingen nog niet, die wachten tot na de 6de week. Volgende week ga ik weer de kinderen ook naar school brengen etc.

Ik merk vooral dat ik nog heel moe ben maar dat hangt denk ik ook samen met de matige nachtrust. Op de zij ligt nog steeds niet zo heel fijn voor mijn buikspieren en buik al helemaal niet, en ik ben een buikslaper.

De buik is nog steeds best erg gezwollen, ik vind het moeilijk er vertrouwen in te hebben dat dit over een aantal maanden heel strak eruit ziet en ben bang dat dit het definitieve resultaat is. Ook kan ik hem inhouden, en dan ziet het er beter uit. Ik vraag me af of dat normaal is. Ik had gelezen dat dat na een bwc niet meer hoeft? Iemand ervaring mee?
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Zeker weten dat het goedkomt, ik ken iemand die heeft het ook gedaan en dat was heel mooi.
Helaas is ze toch weer veel aangekomen, dus dat is wel zonde en niet slim

Pas goed op jezelf!
Alle reacties Link kopieren
Dat is zeker zonde, wat jammer!
Computer says nooooo
Hoi Summer,

Ook weer even een berichtje van mij :-)
Jeetje....dat klinkt wel als een langzaam en hobbelig herstel! Wat naar van die infectie! En fijn dat je weer beter bent en vooruit gaat. Zoals je kon lezen heb ik geen ervaring....maar kan mij wel voorstellen dat het een hele tijd duurt voordat de zwelling en het vocht wegtrekt. Het is gewoon echt zo'n enorme operatie. Ik hoop dat het resultaat er over een paar weken mag zijn!

Thuis zit ik momenteel in een drukke tijd qua werk en kinderen, maar ik heb besloten dat een bezoek aan de chirurg mijn eerste stap gaat worden als het wat rustiger is . Vandaag vroeg weer iemand aan mij of ik zwanger was...afgelopen weekend feliciteerde een wildvreemde mij in een winkel met mijn zwangerschap. Ik ben er zo klaar mee.

Sterkte en vanaf nu een voorspoedig herstel Summer!
Alle reacties Link kopieren
Hoi Bibi,

Oh wat vervelend, steeds die felicitaties met je zwangerschap! o_o
Weet je al waar je geopereerd zou willen worden?

Ik moet zeggen dat ik het nu in het geval van een infectie wel fijn vond in het ziekenhuis te zijn geopereerd, anders kom je daar 'vreemd' binnen, in een kliniek doen ze doorgaans geen complicaties.

Ik hoop ook dat het vanaf nu voorspoedig gaat met het herstel, ik ga ervoor! :sun:

De chirurg zei inderdaad wel dat het zomaar 3-6 maanden kan duren voor het vocht is weggetrokken, helemaal na een infectie, omdat dan alles nog wat meer verstoord is. Ik moet gewoon geduld hebben, nu is dat mijn sterke kant :hyper:
Computer says nooooo

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven