Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Lijf & Lijn alle pijlers

buikwandcorrectie: tips? ervaringen?

09-10-2017 16:12 67 berichten
Alle reacties Link kopieren
Na meerdere zwangerschappen heb ik helaas een hele bolle buik over gehouden. Geen vet of vel, maar echt gewoon 6 maanden zwanger. Als ik mijn buik probeer in de houden, is het onder mijn ribbenboog en onder het litteken van mijn keizersnede strak, maar daartussen alsof ik een voetbal heb ingeslikt.

Over 3 weken ga ik dit laten verhelpen dmv een buikwandcorrectie. Ik schijn een behoorlijke diastase met vermoedelijk een buikwandbreuk en iig een flinke navelbreuk te hebben. Ze gaan alles aan elkaar hechten en daarna zal ik hopelijk weer een platte buik hebben.

Nu begint de tijd af te tellen, en ik moet bekennen dat ik meer zenuwachtig ben dan toen de keizersnede er destijds aan kwam ...
Iemand tips? Wat kan ik verwachten van het herstel: wanneer kan ik zelf weer de kinderen naar school brengen en koken, bijvoorbeeld?

De eerste 3 dagen lig ik sws in het ziekenhuis, dan heeft mijn man de eerset week zorgverlof. Daarna komt mijn schoonmoeder 4 dagen, dan is mijn man in het buitenland voor werk. En daarna? Ik heb wel al iemand gevonden die komt helpen poetsen, maar de rest van het huishouden? En wanneer ging jij weer werken?

Nouja, heleboel vragen dus, hopelijk veel reacties ;-)
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Vandaag zit ik op week 5 PO. Afgelopen week is het herstel echt goed gegaan en heb ik ineens bakken meer energie. Ook veel minder pijn aan de gehechte spieren en kan ik weer behoorlijk op mijn zij slapen.Nog 1.5 week en dan ga ik weer werken, een nieuwe baan dus erg spannend. 's ochtend ziet de bovenbuik er al mooi uit, maar in de avond is alles weer flink opgezwollen. Schijnt erbij te horen. Chirurg had het erover dat het afnemen van de zwelling en vocht gemakkelijk 3-6 maanden en soms een jaar duurt.
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
En summer hoe is het gegaan?

Ben erg benieuwd!!
Alle reacties Link kopieren
Hallo

Dinsdag 3 weken geleden onderging ik mijn 2de bwc...mijn eerste bwc liet ik 2 jaar geleden uitvoeren en is tegen geslegen en allemaal te wijten aan de pc! In kon niet met het eerste resultaat leven en na veel slapeloze nachten had ik besloten een andere pc op te zoeken...bij de eerste consultatie zei hij direct dat hij dit nog nie veel gezien had in zijn carrière en dat het maar half was gedaan!
Dus 3 weken geleden nieuwe operatie ondergaan...litteken zit laag en zal nu zeker niet zichtbaar zijn. Na 3 weken heb ik wel nog erg veel last van een opgezwollen buik, precies het gevoel van veel te veel gegeten te hebben. Verleden week moest ik op controle en zei de pc wel dat alles er goed en normaal uitzag, hij zei ook dat de omvang vanaf nu enkel zal afnemen! Ik hen echt schrik dat dit niet het geval zal zijn (voortdurend denkend aan mijn vorige mislukte operatie)
Recht lopen lukt ook nog niet alhoewel we 3 weken verder zijn!
Het is allemaal wel een beetje dubbel voor mij en maak mij voortdurend zorgen!
Hoe gaat het met jou ondertussen summer?
Alle reacties Link kopieren
I have been approved for bwc and am awaiting scheduling at Groene Hart ziekenhuis in Gouda. I did a google search and found this forum and responses. I had gastric bypass a few years ago and also have a hernia they plan to repair.
I appreciate reading your experiences for care here in the Netherlands.

Ik kan veel Nederlandse lezen en begrijpen, maar ik kan beter mijnzelf uitleggen in Engels.
Alle reacties Link kopieren
Hi rainkissed.

Kom je uit de VS of uit de UK?

Knap dat nu zoveel bent afgevallen dat je nu in aanmerking komt voor een bwc!! Wat zul je blij zijn!

Laat je weten als je aan de beurt bent?
Computer says nooooo
Alle reacties Link kopieren
Ikblas ergens dat mensen benieuwd zijn hoe het nu gaat: ik moet inmiddels de foto's van de dag vóór de operatie terug kijken om me te herinneren hoe het was.

Nig steeds wel last van zwelling al is het is veel mindere mate en soms denk ik ook dat dat nu eenmaal leeftijd is. Ik heb nu in elk geval de buik van een vrouw van middelbare leeftijd die 2 kinderen heeft gedragen en in redelijk goede conditie is. Maaar die ook van een wijntje en kaasje houdt, ☺️ .. ik ben nu dan ook voornemens om daar eerst mee te matigen en weer wat meer te sporten, ik hoop dat dat een positieve bijdrage levert aan het resultaat..
Computer says nooooo
Fijn dat alles goed gaat Summer. Het is spannend genoeg voor je geweest.
Fijn Summer, dat klinkt als de moeite waard.

Het is al een tijd geleden dat ik in je topic heb gereageerd. Omdat er in mijn persoonlijke leven een hoop tussendoor kwam had ik nog geen actie ondernomen, maar nu toch een afspraak ingepland voor een eerste consult bij twee plastisch chirurgen. Het leek mij wel fijn om twee verschillende te spreken en te kijken welke mij het meest aanspreekt.
Ik ben zo klaar met mijn buik. Afgelopen weken weer een paar keer mensen gehad die mij feliciteerden met een zwangerschap.....en zag net foto's van een verjaardag van vrienden terug en mijn buik viel me zo op. Geen enkel jurkje staat mij weer, ik lijk zeker 6 maanden zwanger. Het is nu echt klaar.

Summer, hoe lang heb jij moeten wachten tussen een consult en de operatie? Daar gaat een lange tijd aan vooraf toch? Zeer lastige is dat ik over een paar maanden en lange periode in het buitenland zit voor mijn werk....daarvoor zal wel niet lukken.


Het lijkt mij wel een ontzettende heftige operatie, dus zie er ook echt tegenop.
Maar goed, voor een heel goed doel. Ik denk dat ik mij er echt veel lekkerder door zal voelen, ook fysiek, nu zijn mijn buikspieren echt slap waardoor ik snel door mijn rug ga.
Ik ben bij 2 chirurgen geweest. Met beiden een goed gesprek, maar met de tweede de beste klik en het duidelijkste verhaal. Ook bij deze de meeste foto's van resultaten gezien, met een realistisch verhaal over wat te verwachten. Normaal heeft deze chirurg een lange wachttijd, maar in de vakantie periode is een plek vrijgekomen....wat betekent dat ik over 2 maanden al geopereerd kan worden. Precies op het moment dat ik ook vakantie heb, dus geen extra vrij hoef te nemen, tenzij het herstel tegen valt.
Ook bij mij moeten de buikspieren gereefd worden. Ik zie behoorlijk op tegen de operatie, maar vind wel dat ik nu moet doorzetten. Vooral van de navelbreuk nu ook veel last en af en toe buikpijn.
Ik schrok wel van jouw beloop Summer, hoe gaat het nu? In welk ziekenhuis ben jij geopereerd ?
Zijn er nog anderen met ervaringsverhalen?
Spannend Bibi en logisch dat je er trgen op ziet.
Hopelijk reageert Summer nog.
:sun:
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi. Ik ben Nikiey en ik ben 28jaar. Ik ben sinds de zomer van 2016 alleenstaande moeder vn 3 prachtige kindjes. Ik woog toen 130kilo en durfde niet eens na buiten te gaan om dingen met mijn kindjes te doen. In september kwam ik erachter dat ik zwanger was van mijn 4e kindje, maar die ben ik helaas op 29-11-2016 verloren. Op dat moment was ik mijn kindje kwijt en mijn ex had mij en de kinderen in de steek gelaten. Toen ging bij mij de knop om om te gaan afvallen, en zo een betere moeder voor mijn kindjes te zijn. Ik bem koolhydraat arm gaan eten en sportte 5x in de week. Ik ben in totaal 60kilo afgevallen,en in januari een verwijzing gevraagt voor een buikwand correctie en borsrreconstructie. Ik heb voor allebei groen licht gekregen,maar doe de ingrepen apart. Volgende week, 29-06 is mijn buikwandcorrectie. Ik krijg een fleur de lis, dus met een anker litteken. Hebben jullie mischien nog tips voor mij, voor na de operatie. Vind het zo spannend!! Groetjes Nikiey
Alle reacties Link kopieren
Spannend Nikiey ! Wat goed dat je de knop om hebt kunnen zetten en zo veel af te vallen. Ik moet nog 9 kilo en dan heb ik mijn streefgewicht bereikt (met sporten en dieet) en 42 kilo kwijt. Ik blijf dus ook zitten met een behoorlijk veloverschot wat mij enorm belemmert met sporten dus ben me nu aan het oriënteren op een bwc.

Iemand vertelde mij dat er ook gewoon algemene chirurgen zijn die de operatie uitvoeren in plaats van een plastisch chirurg, de kosten zouden aanzienlijk minder zijn (en het litteken groter). Iemand hier bekend mee ?

Ben er inmiddels achter dat ik het volledig zelf moet betalen dus druk aan het sparen
Alle reacties Link kopieren
Hoi allen,

het gaat nu wel wat beter nog, al heb ik nog steeds wat vocht helemaal onderin de buik, zo tegen het litteken aan, zegmaar.. En ik denk dat als ik nog wat meer op mijn eten let, alles nog wat slanker zal zijn.

Wel heb ik n.a.v. de ontsteking waarschijnlijk een dikke knobbel net onder/bij mijn sternum zitten, die ook erg zichtbaar is door de huid. Een complicatie, kan gebeuren. Ik ben toevallig gisteren voor een echo geweest in het ziekenhuis om "iets anders" uit te sluiten. Het gaat om een "met vocht gevulde holte" waar eerder de ontsteking heeft gezeten. Geen abces, een soort dikke cyste, zegmaar. Ze kunnen het wel weghalen, met name omdat het ook erg gevoelig is. Ik kijk het nog even aan en dan denk ik wel dat ik dat laat doen, al zie ik daar wel tegenop.

Ook zwelt mijn buik 's avonds nog wel erg op. Maar dat schijnt volgens de chirurg allemaal erbij te (kunnen) horen. Het ziet er niet perfect uit, maar toch wel alleszins beter als vorig jaar met die bolle zwangerschapsbuik.

@Spotty: ik zou zeker niet bij een algemeen chirurg deze grote ingreep laten doen, maar echt bij iemand die hierin gespecialiseerd is. Dat kan wel in een gewoon ziekenhuis, al is het misschien wel goed je te realiseren dat je dan ook tussen de "gewone" patiënten ligt. Dat is natuurlijk wel minder romantisch als in een privé-kliniek op een privé-kamer. Ik vond het persoonlijk wel fijn om te weten dat mocht er een complicatie zich voordoen, je dan ook in goede handen bent. Als ik die ontsteking bij de privé-kliiek had gekregen, had ik daarna toch naar een 'gewoon' ziekenhuis gemoeten.

Nikiey, hoe is het gegaan??

en bibi, jij hebt het meen ik ook al achter de rug? hoe is t nu?
Computer says nooooo
Hoi Summer,

Lief dat je het vraagt, nee, nog niet! Over anderhalve week...
Gek genoeg denk ik er nu weinig aan, heb vakantie en een ontzettend drukke periode op mijn werk achter de rug.

Wel heel spannend! Hoop gewoon dat mijn herstel spoedig zal verlopen, maar dat is afwachten. Ik pak nu in ieder geval mijn rust alvast!
Toch even dit topic teruggezocht! Vooral omdat ik zelf veel aan ervaringsverhalen had in de periode voor en rondom mijn operatie.

Afgelopen augustus ben ik geopereerd. Ontzettend blij met het resultaat, vooral omdat ik helemaal verlost ben van mijn rugpijn en volop kan sporten. Ik hou van hardlopen, maar ging eerder zo vaak door mijn rug dat ik steeds niet kon rennen.

De operatie zelf is heel goed gegaan. Ik heb geen complicaties gekregen (gelukkig!), had weinig vocht of zwelling, zag wel bont en blauw. Het is zeker geen lichte operatie, en vond het vooral de eerste dagen echt pittig. Ik heb weinig pijn gehad, het was meer oncomfortabel en veel spierpijn en een strak gevoel waardoor je in de eerste tijd niet makkelijk kan bewegen, zitten en lopen. Maar, dag voor dag ging ik vooruit, en 15 dagen na de operatie kon ik weer aan het werk zonder problemen. Ook het litteken zit mooi laag, dus met kleren aan zie je het niet. En, voor het eerst sinds jaren, al maandenlang geen felicitaties meer voor mijn zwangerschap 😅 daar ben ik nog wel het meest blij mee.

Ik besef wel dat ik geluk gehad heb met een vlot herstel. Het blijft een enorme operatie, maar ik vond het wel te doen en het absoluut waard.
Ten eerste omdat ik mij veel prettiger voel over mijn lichaam, en ten tweede omdat ik geen rug- en buikpijn meer heb. Nu mijn buikspieren weer werken is het echt een groot verschil in het dagelijks leven.
Wat een positief verhaal Bibi. Fijn dat het meegevallen is en dat je zo veel voordelen ervaart. Super!
Alle reacties Link kopieren
Heee bibi72, wat leuk dat je nog even een update komt geven! Ontzettend fijn dat het allemaal zo voorspoedig is verlopen! 👍🏻

Hier ook nog steeds erg happy! Resultaat wordt ook nog steeds mooier, ik ben een beetje afgevallen, en voor het eerst zie je dat dan nu ook aan mijn buik! Zo fijn!

En inderdaad geen last meer van mijn rug, nooit meer gehad, terwijl ik voor de operatie binna wekelijks door mijn rig ging en ook totaal geen kracht had om bv mijn oudste dochter op te tillen.. “werkende” buikspieren maken zóveel verschil!
Computer says nooooo

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven