Lijf & Lijn alle pijlers

Gewichtsverlies 2024 Topic

26-12-2023 22:47 1774 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Zonder lijstjes maar heerlijk om van je af te schrijven, op weg naar minder kilo's!

Paar basis regels:
1. Respect elkaar
2. Ieder heeft zijn eigen afval wijze, betweters worden niet gewaardeerd. Er is geen goed of fout.
3. Het is de bedoeling dat we ondanks onze verschillen van methodes elkaar op een positieve manier stimuleren. Het eind doel is namelijk voor iedereen het zelfde; gewichtsverlies!
Daar ligt onze focus.

Ik wens iedereen heel veel succes en schrijf plezier. :cheer:
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zal meteen aftrappen;

Dag ik ben KOKO-DO. Rond de 35 jaar. Moeder van 3 kinderen, partner, werkende en studerende.

Ik wil graag 10-15 kilo kwijt. We gaan in Mei op vakantie met palmbomen en zee en zou graag wat beter in mijn vel willen zitten als ik elke dag ga zwemmen en korte jurkjes draag.
Ik ga dit doen door inname van calorieën te kort. Ik heb het berekend via een site en het gaat inhouden dat ik elke dag 1500 kcal ga eten.
Geen sport maar wel wandelen in de avonden.

Ik begin per Januari.

Ben benieuwd naar jullie verhalen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi! Succes!

Ik ben 44, afgelopen 1,5 jaar al 20 kg afgevallen maar ik wil nog ongeveer 5 kilo.

Ik eet ook in een kcal-tekort, 1700/1800.

4-1 ga ik starten met een personal trainer dus lekker sporten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wil ook meeschrijven! Ben 44 jaar oud, moeder van 3 kids en ga dit jaar starten in een nieuwe baan. Ik sport 2 a 3 keer per week, wandel graag en ben dus best actief, maar ik eet gewoon teveel. Ik wil er max 5kg af, gewoon om wat lekkerder in mijn vel te zitten. Ik ga ook cal tekort, tussen de 1600-1700 en houd bij wat ik eet. Ook doe ik aan intermittent fasting. Ik begin na de feestdagen echt :-)
Hoi
Ik doe ook mee
Ik wil ongeveer 5 kilo eraf om te beginnen
Ik doe geen dieet aangezien dat bij mij niet werkt
Ik let op snoepen en weining bewerkt eten
Dus veel verse groenten en geen frisdrank doordeweeks
:daisy:
anoniem_65e99c1e9c118 wijzigde dit bericht op 27-12-2023 13:05
98.60% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik sluit ook graag aan, heb altijd als doel 5 kilo afvallen en eigenlijk al 3 jaar rond zelfde te hoge gewicht. Wil graag voor zomervakantie in juli onder 70 zitten. Kan nu 76 zijn maar ook 74, schommel altijd rond de 75.

Ben 48, moeder van 3, twee nog basisschool, drukke baan en daarnaast druk met verschillende commissies. Ben niet sportief, hooguit wandelen.

Ik ben al ruim 40 kilo succesvol afgevallen (en nu zo'n 3 jaar stabiel) door alles bewust te kiezen. In de basis 6 kleine maaltijden per dag met veel groente/rauwkost en weinig suikers en elke week 2 keer in plaats van 1 van deze maaltijden iets lekkers wat dan alles mag zijn, maar beperkt in hoeveelheid.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik haak ook graag aan. Mijn jongste is bijna 5 en ik weet nog steeds 10 kilo meer dan voordat ik zwanger van hem werd.

Ik ga geen calorieën telling maar wil de focus leggen op minder snoepen, voedzamere keuzes maken en weer meer gaan bewegen naast de 2 keer hockey en boksen wat ik normaal doe. Binnenkort komt ook mijn nieuwe niet elektrische fiets zodat ik binnen ons dorp weer gewoon ga fietsen ipv elektrisch.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga in het nieuwe jaar ook weer van start. Ik heb er afgelopen jaar al een heel traject opzitten met 2 diëtistes, wat helaas geen succes was (lang verhaal). In eerste instantie door de huisarts doorverwezen naar de GLI, maar daar krijg ik echt kriebels van. Ik beweeg echt voldoende en zo'n groepsgebeuren is niets voor mij. Uiteindelijk wel bij de diëtiste van de GLI terecht gekomen en zij durft het wel aan met mij.
We gaan juist naar 3 eetmomenten per dag, ipv de 6 die ik elke keer deed. Ze had hier een goed verhaal bij, dus ik ga het een kans geven. Het andere deed immers niets voor mij.

Ik heb overigens best een verkeerde nickname wat dit betreft 😉. Inmiddels geen 34 meer, maar 41. We hebben 4 kinderen, ik werk 3 dagen en doe een Master. Ik volleybal in de competitie en daarnaast wandel ik graag.
Momenteel loop ik bij de fysio, omdat mijn bekken echt prut voelt, Best regelmatig pijn. Die kilo's helpen natuurlijk niet mee, ze moeten er gewoon echt af.

Liefst val ik 20 kilo af, maar eerst maar eens zorgen dat ik een keer onder de 80 kom (zit nu boven de 90).
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga vanaf januari ook weer proberen wat kilootjes kwijt te raken.
Ga mn eten weer bijhouden in de Lifesum app en daarnaast 3 keer in de week sporten.
Fijn om digitaal wat medestanders te hebben 😀
Veel succes iedereen!
Alle reacties Link kopieren Quote
Veel succes iedereen!
Ik schrijf graag mee. Ben in maart ‘22 bevallen en in die zwangerschap 20+ kilo aangekomen. Inmiddels is er ruim 10 kilo af en weeg ik 76,6 (vandaag gewogen). Ik wil graag terug naar 67 (ben 1,65) en het liefst zelfs naar 65. Maar voor nu is het doel 67 dat woog ik voor mijn zwangerschap.
Dus nog 10,6 kilo te gaan..
Ik probeer vanaf vandaag op mijn eten te letten, afgelopen weken met de feestdagen alles gevreten wat los en vast zat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,

Ik wil ook graag meedoen. Ik ben al mijn hele leven zwaar en zal nooit een slanke den worden, maar een beetje minder blubber mag wel. Ik wil vooral gezond worden, gezonde keuzes maken. En dát is me nog nooit gelukt.
Ik ben 44 jaar, moeder van drie waar ik in mijn eentje voor zorg, dus ik heb echt helemaal nergens tijd voor, aangezien ik ook vier dagen in de week werk. Als ik ooit drie minuten tijd voor mezelf heb staar ik apathisch naar de tv. Voordeel daarvan is wel dat ik zelf te moe ben om lekkere dingen te gaan eten. Ik zou wel 10 kilo af willen vallen, maar vooral me beter voelen, fitter. Ik denk dat ik iets boven de 90 kilo weeg.
En hé, dit is misschien zomaar een gezonde keuze van mij, een stapje op weg naar een gezondere leefstijl... hoera! :cheer2:
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben ook 44 jaar en sinds een half jaar sport ik heel weinig door mijn duizeligheid. Daarvoor deed ik graag aan kajakken, trampoline springen en hardlopen. Nu gaat mijn duizeligheid heel langzaam weg en kan ik weer wandelen. Het kwam door ontsteking in mijn evenwichtsorgaan en daarna zijn mijn hersens nog in de war. In het nieuwe jaar word ik geholpen door een gespecialiseerde fysiotherapeut in duizeligheid. Maar ter afleiding heb ik echt heel veel gesnoept. Ik schrik van mijn gewicht 83,5 kg en wil ik nu stoppen met snoepen en vaker wandelen. Hopelijk weeg ik weer 67 kg. Ik ben 167 cm lang. Ik lees en schrijf graag mee ter mnotivatie.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik sluit graag aan.

Ik kreeg tweeëneenhalf jaar geleden te horen dat ik pre-diabetes was. Flink afgevallen door koolhydraatarm te gaan eten (van 96 naar 81 kilo). Dit gewicht was nog steeds te hoog, maar kon ik wel continueren.

Vorig jaar ná de zomervakantie klapten de kilo's er ineens weer aan, ondanks mijn onveranderde eetpatroon. De overgang...

Dit werkte zeer demotiverend en de koolhydraten kwamen weer op het menu. Nu weeg ik (niet nuchter) 94,5 kilo bij een lengte van 1,63. Laat dat 94 kilo zijn.
BMI 35,4.
Vetmassa 44,5.

Mijn lichaamsbalans is wel goed, de spieranalyse is normaal, de vetanalyse te hoog.

Gemeten bij de sportschool, dit ga ik nu elke twee maanden doen. Het was mijn eerste meting.

Koolhydraten minderen en op eiwitten / goede vetten letten is mijn voornemen.

Straafgewicht volgens de meting is 64,9 kilo.

Ik heb 1450 kcal nodig om te kunnen vegeteren. De aanbevolen calorie-inname is 1814 kcal.
blckcffee wijzigde dit bericht op 27-12-2023 10:00
7.98% gewijzigd
Die Wahrheit kommt doch eh ans Licht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,
Ik ben, zoals mijn nick al zegt, een tikkie te zwaar naar mijn zin. Ik wil 5 kilo afvallen en hoop dan mezelf weer beter te voelen en weer makkelijker in mijn kleren te passen. Ik sport minimaal 2x per week en wil calorieën gaan tellen. Kleine eetmomenten werkt niet bij mij. Ik ga 3 grote maaltijden per dag plannen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik schrijf ook graag mee. Ik moet me nog eens wegen om te zien wat de stand van zaken inmiddels is (laatste keer was van de zomer), maar er moeten wel zo'n 10 kilo van af. Ik ben 29 jaar en moeder van 3 kinderen. Heb m'n gewicht altijd vrijwel gelijk kunnen houden, maar het afgelopen jaar is er gigantisch veel bijgekomen. Ik hoop in 2024 op vele positieve veranderingen en dit is er daar een van. :yes:

Het plan is hier ook minder calorieen en veel wandelen. Als dat niet voldoende werkt kan ik altijd nog verder kijken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik schrijf ook mee.
Al een tijdje gestagneerd en door griep en de kerst weer 2 kg eraan. Ik zou er iets van 5kg af willen hebben zodat ik eindelijk onder de 60kg zit. Ik sport 2-3x per week maar wil meer gaan wandelen en doel van 2024 is 10km hardlopen. Ook op mijn eten letten minder snoepen en niet alles steeds op willen eten.

Ik ben trouwens 40 en 2 kinderen
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zit nu aan een bak yoghurt van de boerderij met zaden en pitten. Twee theelepels erythritol als zoetmiddel.
Die Wahrheit kommt doch eh ans Licht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wil ook mee schrijven, ben in augustus 22 begonnen met koolhydraatarm eten en van 93 naar 81 gegaan maar sinds de zomervakantie in augustus schommel ik weer rond de 84/85.
Nu veel te veel zoetigheid en slechte maar lekkere dingen in huis uit de kerstpakketten.
Moet nog even kijken hoe ik het vanaf 2 januari weer ga aanpakken.
Sporten doe ik inmiddels weer minstens 2 keer per week. Doe E-gym maar wil er wat meer cardio bij gaan doen.
Mijn streefgewicht is 75 maar als ik net onder de 80 zou komen en dat kan blijven vind ik het al heel wat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier is ook een E-gym, maar aangezien ik van roeien knieklachten kreeg, ga ik voorlopig niets met mijn benen doen.

Sowieso concentreer ik mij bij de fitness op armen, schouders en core. Verder (power)yoga om te stretchen.
blckcffee wijzigde dit bericht op 27-12-2023 10:30
0.22% gewijzigd
Die Wahrheit kommt doch eh ans Licht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik schrijf ook mee. 1,5 jaar geleden van 96 naar 80 gegaan. Al een jaar stabiel maar inmiddels al een paar weken rond de 82. Ik vermoed de overgang maar ik wil die 2 (en het liefst 5) kilo weer kwijt. Ik ben gisteren begonnen en doe dit door calorie tekort en veel wandelen. Alles weer noteren in de eetmeter werkt voor mij het beste. Hopelijk raak ik de komende dagen nog wat grammen kwijt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga proberen om mee te schrijven als stok achter de deur.
Ik ben 47 jaar, moeder van een 17-jarige puber. Als kind was ik een beetje chubby, maar uiteindelijk ben ik vanaf pakweg mijn zestiende steeds meer een slanke den geworden. Helaas kan ik dat alleen met terugwerkende kracht constateren, want toen zag ik dat niet. Ik heb begin twintig een eetstoornis gehad, waar ik goed van genezen ben. Pas rond mijn 27e begon ik te zien dat ik eigenlijk een heel mooi figuur had. Ik was nog net 29 toen ik moeder werd, zo'n dertig kilo aangekomen tijdens de zwangerschap. Ook weer afgevallen, zij het niet vanzelf, en uiteindelijk was ik lange tijd behoorlijk tevreden met mijn figuur. Toen ik stopte met roken kwam ik zo'n acht kilo aan. Paar keer een terugval gehad, en uiteindelijk ben ik nu zo'n tien kilo zwaarder dan een jaar of tien geleden. Ik ben nog steeds niet dik te noemen, maar een mooi figuur vind ik mezelf nu niet meer hebben.
Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik inmiddels bijna vijftig ben, dus ik hoeft er niet meer uit te zien als mijn 25-jarige zelf.
Maar ik wil wel graag weer iets blijer met mijn lichaam zijn dan nu.
Ik denk dat ik er wel acht kilo af zou willen hebben.
Ik weet hoe het moet, gezond eten. Ik kan prima gezond eten. Probleem is dat ik daarnaast gewoon echt teveel snoep, tussendoortje pak en geregeld loop te grazen. Dus ik weet waar de winst te behalen valt. Nou alleen nog dóen.
Ik sport op het moment niet, maar ik wandel wel veel, ik heb een hond en een paar wandelmaatjes.
Hopelijk is dit topic voor mij een soort stok achter de deur.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik schrijf ook graag mee! Half jaar geleden mijn 2de kindje gekregen, maar eigenlijk zit van beide kinderen er nog 10 kilo teveel aan.
Tik nu net de 100 aan, maar was daarvoor altijd rond de 80, liefst er nog wat onder. Ben 1,73 m, maar ben nou eenmaal wat breed gebouwd, dus onder de 70 kom ik niet snel.

Weet nog niet precies hoe. Ben eerder wel denk 2x 10 kilo afgevallen door minder koolhydraten en geen zoetigheid te eten. Vooral brood verwisselen voor crackers of een salade en s ochtends kwark. Ik heb een hond dus wandel wel, fiets naar het werk en sport 2 a 3 x per week. Dus het is vooral het eten waar ik goed mee bezig moet. Ben benieuwd hoe makkelijk dat nog gaat.. ben inmiddels 37.
Alle reacties Link kopieren Quote
Welke gratis app om je voeding bij te houden vinden jullie prettig?
Die Wahrheit kommt doch eh ans Licht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik moet ook weer aan de slag. Ik weeg al 20 jaar zo’n 83 kilo, op m’n zwangerschappen na dan. Dat was een paar jaar terug al 85 geworden, maar sinds vorig jaar is het bal. Nu weeg ik 93 en ik snoep vrolijk door. Veel stress op het werk en met verbouwen en ik eet m’n zorgen weg. Paar maanden terug ruim 4 kg afgevallen en daarna er weer aan. Nu gaan we het weer eens proberen.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven