Mode & Beauty alle pijlers

Eerste keer wellness/sauna, mannen, vrouwen en naakt zijn

01-11-2013 15:37 47 berichten
Alle reacties Link kopieren
Binnenkort wil ik met mijn man naar een sauna- en wellnessresort. Het wordt waarschijnlijk Elysium omdat ik daar goede verhalen over lees. We zijn echter nog nooit naar zoiets toe geweest, en zien beide een beetje op tegen het naakt-aspect.Wat mij het meeste zorgen baart is het feit dat mannen en vrouwen daar gemengd naakt rondlopen. Naakt zijn met vrouwen onder elkaar lijkt mij helemaal geen probleem, maar ja, als mijn man mee gaat, kan ik moeilijk naar een women-only dag gaan .Maar als ik daar met mijn man ben dan lijkt het me (voor zowel mezelf als voor mijn man) heel naar om door andere mannen bekeken te worden. Ik vind dat je als vrouw zijnde dan toch wel kwetsbaar bent, op 1 of andere manier.Het is helemaal niet zo dat ik mezelf een soort playmate waan waar alle mannen naar kijken, maar toch...Als je als jonge vrouw over straat loopt in bv. een kort rokje dan wordt je toch vaak wel een beetje als lustobject bekeken door andere mannen. Laat staan als je dan naakt bent...Of zie ik dit in een heel verkeerde context? Hoe gaat zoiets daar?Kun je het naakt-zijn nog een beetje beperken door bv. alleen je handdoek af te doen als je in een bad stapt? Of trek je dan alleen maar extra de aandacht?
Alle reacties Link kopieren
Wat ik nog wilde toevoegen: ik weet dat er badkledingdagen zijn, maar die zijn alleen op maandagen en wij kunnen alleen in het weekend.
Je ziet dit inderdaad heel verkeerd. Mensen komen daar voor ontspanning en de sauna. Niet om zich aan anderen te vergapen of op te geilen.
Alle reacties Link kopieren
Newsflash, iedereen is naakt. Jong, oud, dik, dun, lelijk of knap. Ik heb nog nooit meegemaakt dat men mekaar uitgebreid aangaapt. Het is een welnesscenter, geen parenclub
Never look down on anybody, unless you're helping them Up.
Alle reacties Link kopieren
Je hebt eigenlijk ook vaak je badjas aan of een handdoek om. Het rare valt na een korte periode wel een beetje weg omdat iedereen daar is om de sauna te gebruiken en bij te bubbelen. Je zou een prive sauna kunnen huren ergens.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Ik heb me nog nooit bekeken gevoeld in de sauna. Iedereen is naakt, je wordt pas bekeken als jij als enige wat aantrekt. En dat is op straat toch ook zo, dat meisje in dat rokje wordt bekeken omdat ze iets afwijkends aan heeft....Maar naakt rondhuppelen doe ik ook niet hoor, je wilt bijna overal een handdoek bij de hand hebben dus die sla ik gewoon om als ik een sauna of bad uitkom en naar een volgende plek ga.Geniet ervan!
Alle reacties Link kopieren
quote:mali30 schreef op 01 november 2013 @ 15:46:

Newsflash, iedereen is naakt. Jong, oud, dik, dun, lelijk of knap. Ik heb nog nooit meegemaakt dat men mekaar uitgebreid aangaapt. Het is een welnesscenter, geen parenclub Precies, en niemand loopt daar feitelijk naakt rond. JE doet je badjas uit wanneer je een sauna of zwembad in gaat, maar tussendoor draag je gewoon je badjas. Ook in de bar of restaurant loopt niemand naakt rond, maar draagt een badjas.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
De tijd dat je echt bloot bent valt erg mee. Ik houd er ook niet van om onnodig bloot rond te lopen. Je doet een badjas aan en neem een grote handdoek mee. Je begint met douchen, dan hang je je jas dicht bij op. Na afdrogen trek je deze weer aan. Als je vervolgens bij een sauna of bad van je keuze bent dan trek je daar de jas pas uit. Je kan er zelfs voor kiezen om in de sauna een handdoek om te laten. De meest ongemakkelijke momenten zijn als je bv het trapje van het zwembad of bubbelbad op moet. Wacht je gewoon even tot er niemand is of weinig mensen zijn. Je zult zien dat het snel went. Een fijne dag!
Alle reacties Link kopieren
Zoals gezegd is iedereen naakt en komen mensen voor ontspanning, niet om naar andere mensen te kijken. Toen ik zelf jaren geleden voor het eerst naar de sauna ging, maakte ik me hier ook wel wat zorgen om hoor, maar ik voel me op het strand in een bikini echt meer 'bekeken' dan naakt in de sauna.
Alle reacties Link kopieren
Je loopt niet naakt rond in een sauna, maar in je badjas. Voor een cabine doe je deze uit en slaat een handdoek om, om vervolgens een ruimte binnen te stappen. Daar is het veelal donker en neem je plaats.Het naakt in een sauna is functioneel en heeft niks maar dan ook niks met lust of sex te maken. Je ziet er alles lopen van jong tot oud van lelijk tot mooi van dik tot dun. Ik heb zelfs mensen met amputaties gezien en vrouwen die hun pruikje afzetten in de kleedkamers. Hoe naakt kun je dan zijn?Probeer er vooral van te genieten want het is heerlijk! Overigens kies je wel voor een mega sauna. Het is voor jullie mss beter om eerste met een kleinere, wat intiemere sauna te starten.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga regelmatig naar de sauna, maar ik vind elysium in het weekend niet geschikt voor de eerste keer sauna. Het is dan echt bizar druk. Niet echt relaxed, zeker niet als je nog niet gewend bent aan naakt zijn.Ik zou aanraden om een keer doordeweeks 's avonds te gaan. Probeer je daar tegen zessen te zijn, gaan jullie eerst lekker eten en dan daarna in alle rust een keer de sauna proberen. Veel welnesscentra zijn tot 23 uur open. Als ik dan thuis kom voel ik me zo relaxed, alsof ik niet gewerkt heb die dag.Wat ik zelf fijne sauna's vind om naar toe te gaan zijn fort beemster of de saunadrome. Deze zijn wat kleiner, maar nog steeds groot zat en er hangt een betere sfeer.
Alle reacties Link kopieren
quote:chicka schreef op 01 november 2013 @ 15:51:

maar ik voel me op het strand in een bikini echt meer 'bekeken' dan naakt in de sauna.Dat is dus precies een situatie waar ik zelf ook aan dacht. Ik (maar iedereen denk ik) word in bikini ook heel erg bekeken, zowel door mannen als door vrouwen. Ik heb 1 keer in het buitenland 3 minuten topless gezond, en toen werd er vooral door mannen echt wel op een beetje ranzige manier gekeken. Maar strand-gangers zijn misschien andere type mensen dan sauna-gangers?
Alle reacties Link kopieren
quote:mali30 schreef op 01 november 2013 @ 15:46:

Newsflash, iedereen is naakt.Dat snap ik . Maar een naakte vrouw is in mijn ogen toch kwetsbaarder (en loopt denk ik meer het risico om als lustobject bekeken te worden) dan een naakte man. Ik wil niet alle mannen over 1 kam scheren, maar een naakte vrouw vinden alle mannen wel interessant, volgens mij.Maar goed, als ik het zo lees dan is die gedachte niet echt aan de orde in een sauna.
Alle reacties Link kopieren
quote:islamorada00 schreef op 01 november 2013 @ 16:02:

[...]

Dat snap ik . Maar een naakte vrouw is in mijn ogen toch kwetsbaarder (en loopt denk ik meer het risico om als lustobject bekeken te worden) dan een naakte man. Ik wil niet alle mannen over 1 kam scheren, maar een naakte vrouw vinden alle mannen wel interessant, volgens mij.Maar goed, als ik het zo lees dan is die gedachte niet echt aan de orde in een sauna.Nee, precies, maak je niet druk.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
Ik kan me nog een topic van jaren geleden herinneren, geopend door een vrouw. Zij was in een sauna of een relaxruimte of iets dergelijks, naakt op een bedje gaan liggen, met benen niet plat op dat bedje, maar zeg maar gebogen (voeten naar de billen toe geschoven). En toen was ze beledigd omdat er een man nogal zat te staren naar haar down under (dat open en bloot te zien was). Toen dacht ik wel, ja jeetje dan vraag je er toch ook wel een beetje om.En laatst nog een topic over een man die foto's maakte in de sauna (of zoiets).Vervolgens -eerlijk gezegd met dat soort verhalen in gedachten- nooit naar een sauna toe (durven) gaan.Maar ik begrijp dat dit eigenlijk nogal uitzonderlijke situaties zijn?
Alle reacties Link kopieren
quote:Fame schreef op 01 november 2013 @ 16:03:

[...]

Nee, precies, maak je niet druk.Hm, ok, thanks
Alle reacties Link kopieren
quote:Dropdrop schreef op 01 november 2013 @ 15:58:

Ik ga regelmatig naar de sauna, maar ik vind elysium in het weekend niet geschikt voor de eerste keer sauna. Het is dan echt bizar druk.Is het dan niet zo dat je juist minder opvalt, omdat het zo druk is .En wat moet ik me voorstellen bij "bizar druk"? Zitten alle bubbelbaden dan overvol ofzo? Want dat lijkt me nog een beetje viezig ook (zie nu allemaal beelden voor me van naakte, tegen elkaar aan gedrukte mensen in te krappe bubbelbaden)
Niemand is een lustobject in de sauna, mannen niet maar vrouwen ook niet. Echt alleen voor jezelf voelt het raar.
Alle reacties Link kopieren
ik herken het wel voor ik mijn man kende ging ik echt niet naakt naar een sauna hoogstens badkleding dag en dan nog het liefst met handoek om of badjas. Zat niet lekker in mijn vel en enorm overgewicht. HIj wilde graag en beloofde ook dat de tijd dat je daadwerkelijk naakt bent echt wel mee valt. Dus wij naar thermen bussloo. Heb genoten. Het is inderdaad geen gestaar of rare dingen. Heerlijk mezelf zijn durf daar zelfs naakt te zwemmen ieder is gewoon lekker aant relaxen zonder rare dingen mocht er wel iets raars zijn kun je dat ook vaak melden aan het personeel. Want ze zijn bijv wel strict in sommige sauna over het aan elkaar zitten. omdat het op anderen verkeerd over kan komen
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het geprobeerd de sauna ;) na 30 min ben ik hem

Gesmeerd. Vond het helemaal niks om naakt naast allemaal vreemden te zitten

Het was voor mij totaal niet ontspannend haha.

Ik heb er geen geduld voor.
Loat goan!!!
quote:islamorada00 schreef op 01 november 2013 @ 16:07:

Ik kan me nog een topic van jaren geleden herinneren, geopend door een vrouw. Zij was in een sauna of een relaxruimte of iets dergelijks, naakt op een bedje gaan liggen, met benen niet plat op dat bedje, maar zeg maar gebogen (voeten naar de billen toe geschoven). En toen was ze beledigd omdat er een man nogal zat te staren naar haar down under (dat open en bloot te zien was). Toen dacht ik wel, ja jeetje dan vraag je er toch ook wel een beetje om.

Hoezo, "dan vraag je er om?" Het is de bedoeling dat je in een sauna op je gemak naakt kunt zijn en dat je dus niet de hele tijd op hoeft te letten hoe je zit of staat. En dan mag je er vanuit gaan dat de andere saunagangers volwassen genoeg zijn om daar normaal me om te gaan. En liggen met je benen niet plat lijkt mij een hele normale houding eigenlijk. Ik zou ook behoorlijk boos worden als iemand me dan uitgebreid gaat zitten aanstaren!En laatst nog een topic over een man die foto's maakte in de sauna (of zoiets).Vervolgens -eerlijk gezegd met dat soort verhalen in gedachten- nooit naar een sauna toe (durven) gaan.Maar ik begrijp dat dit eigenlijk nogal uitzonderlijke situaties zijn?Yup, nog nooit last van gehad. En ik kom vrij regelmatig in openbare sauna's.
Alle reacties Link kopieren
Paar weken geleden nog in Elysium geweest. Ik vind het een heerlijke sauna. Ook de sauna waar ik zo'n 20 jaar geleden voor het eerst mee kennis maakte. In de loop der jaren enorm gegroeid.Wij waren in het weekend maar wel aan het eind van de middag. Opgieting gedaan, lekker eten en nog de hele avond verschillende sauna's. Vooral het zoutbad onder de sterrenhemel vinden vriend en ik geweldig. Het was absoluut niet bizar druk.Naakt in de sauna is heel anders dan op het strand. Ik heb me nog nooit ongemakkelijk gevoeld. Wel weet ik dat ik de eerste keer ook best spannend vond. Na een half uurtje was ik wel overheen. Geniet ervan!
Before you assume, there is this thing called asking.
Alle reacties Link kopieren
ik ben niet een van de slankste en ik voel me in de sauna minder bekeken en ongemakkelijk dan in badpak in het zwembad
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
quote:islamorada00 schreef op 01 november 2013 @ 16:07:

Ik kan me nog een topic van jaren geleden herinneren, geopend door een vrouw. Zij was in een sauna of een relaxruimte of iets dergelijks, naakt op een bedje gaan liggen, met benen niet plat op dat bedje, maar zeg maar gebogen (voeten naar de billen toe geschoven). En toen was ze beledigd omdat er een man nogal zat te staren naar haar down under (dat open en bloot te zien was). Toen dacht ik wel, ja jeetje dan vraag je er toch ook wel een beetje om.En laatst nog een topic over een man die foto's maakte in de sauna (of zoiets).Vervolgens -eerlijk gezegd met dat soort verhalen in gedachten- nooit naar een sauna toe (durven) gaan.Maar ik begrijp dat dit eigenlijk nogal uitzonderlijke situaties zijn?Dat zijn inderdaad uitzonderlijke situaties. Ik ga heel regelmatig, nog nooit iets gebeurt wat ik als vervelend heb ervaren.

Elysium vind ik zelf ook fijn maar zou ik inderdaad niet aanraden als eerste keer met iemand die ook nog nooit naar de sauna is geweest. Met name omdat het erg groot is, ik ben er wel eens geweest toen het vol zat en ze niemand meer toelieten en dat vond ik nog wel goed te doen. Ik weet niet waar je woont maar in Maarsen heb je Spa Sereen, dat vind ik ook een fijne sauna en die is veel overzichtelijker.
Alle reacties Link kopieren
.
tessaa wijzigde dit bericht op 09-05-2014 19:32
Reden: privacy
% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven