Mode & Beauty alle pijlers

Tweedehands kleding

15-10-2013 20:35 112 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben benieuwd of ik de enige ben die wel eens ooit tweedehands kleding koopt.



Ik heb net een mooie jas gekocht via marktplaats. Hij was nieuw te duur voor mij (400 euro) en nu heb ik hem voor minder dan de helft van marktplaats, nog zo goed als nieuw.



Ik koop eigenlijk liever iets wat goed is tweede hands, dan een nieuw lor dat na twee keer wassen weg kan.

tweedehands kleding

Totaal aantal stemmen: 58

nee, nooit (28%)
soms, omdat ik het nieuw niet kan betalen (16%)
vaak (50%)
(bijna) altijd, nieuw kan ik niet betalen (7%)
Alle reacties Link kopieren
Ik ben dol op tweedehands kleding, maar ik koop het vooral bij de kringloop, wil het graag even passen. Vroeger was ik er ook 'vies' van, en ik koop nog steeds geen dingen die er gedragen uit zien. Ik heb inmiddels een paar pakken en colberts van de kringloop. Oh, en een kalfsleren rokje van, jawel, 3 euro. Awe-some.



En het ruikt wel altijd apart, maar niets wat een wasmachine/kledingspray/weekje op het balkon, niet kan verhelpen.
Alle reacties Link kopieren
Hier in de buurt zijn meestal de beste 'merk' kledingstukken er al tussenuit gehaald door de medewerkers van de winkel.

Best aso, al zou ik zelf die neiging ook wel hebben wanneer ik in zo'n winkel zou werken.



En dan was er ook die kringloopwinkel die eerst altijd heerlijk ruikende kleding had hangen, maar later was het alleen die gore duffe lucht van lang op de duffe zolder in zakken liggende kleding die je er na 3 keer wassen nog niet uitkrijgt.
Alle reacties Link kopieren
quote:ninika schreef op 17 oktober 2013 @ 17:01:

Ik koop alleen tweedehands als ik een outfit nodig heb voor een themafeestje. Maar verder ben ik er een beetje vies van.

Als kind heb ik wel vaak tweedehandse kleding gedragen omdat er niet zo veel geld was thuis. Misschien dat ik er daarom nu wel een beetje een afkeer van heb. En ik koop ook liever af en toe dure kleding die jaren mee gaat, dan een heleboel goedkope troep.



Dat heb ik nou ook. Ik geloof niet dat het uit geld gebrek was, maar mijn moeder was wel van de dief van eigen portemonnee als je nieuw koopt en 2e hands is sowieso leuker. Ze was ook erg van de 2e hands merkkleding en heeft een tijdje een winkel gehad.



Ik ben gewoon een beetje aan het tegen bewegen. Ik heb ook helemaal geen zit om in 2e hands winkels te moeten speuren naar een goede broek ofzo. Ik weet waar ik voor mij goedzittende kleding kan kopen, dus koop ik het daar. Scheelt mij een hoop gedoe en tijd.
Alle reacties Link kopieren
Tweedehands kleding kan best leuk zijn! Soms is het geen eens gedragen so why not. Alleen vind ik het wel goor om 2e hands slippers of ondergoed te kopen, bleh.
Alle reacties Link kopieren
Ha ha tiger tuurlijk...mijn ondergoed is ook altijd 1e hans en bepaalde andere zaken ook.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Ik hou van tweedehands shoppen, ben niet superfanatiek maar heb regelmatig leuke vondsten. Afgelopen week een Prada wollen mantel gekocht voor een paar tientjes, afgelopen zomer een paar prachtige zomerjurken voor 3 euro per stuk.

Ben niet opgegroeid met veel tweedehands kleding, en was er ook wel wat vies van, maar heb me daar volledig overheen gezet toen ik moest bezuinigen. Sindsdien weiger ik ook om de volle prijs te betalen in kledingwinkels en koop alleen afgeprijsde spullen of dingen onder de 20 euro als ze niet afgeprijsd zijn. Gelukkig heb ik niet erg de neiging om trends te volgen, bedenk mijn eigen trends



Tegen muffe lucht is de robijn morgenfris spray erg goed. Ruikt erg sterk, maar wel lekker (vind ik)
Hoewel ik die spray alleen op mijn vintage bontjas en op tweedehands schoenen gebruik. De rest gaat ofwel in de (hand)was ofwel naar de stomerij vóór gebruik.
Alle reacties Link kopieren
Bijna altijd. Niet omdat ik niet perse nieuw niet kan betalen. Vooral om dat ik geen zin hem om veel te betalen. En het snuffelen is veel leuker in 2ehandswinkels.
Alle reacties Link kopieren
Ik koop op MP, in een vaste webshop die echte vintage laarzen aanbiedt en in de kringloop en nieuw (maar dan meestal wel uitverkoop)



Maar ik heb wel een paar voorwaarden:

Kleding op MP koop ik alleen als de foto mij in eerste instantie al aanstaat, effe snel gemaakte foto's in een vieze keuken, met de slapende poes op de achtergrond en een tekst vol spelfouten...nee van zo'n iemand zal ik niet zo snel kopen.

Heb ooit een prachtige originele burberry winterjas van iemand uit het Gooi op de kop getikt op MP. Aankoopbon zat er nog bij en kreeg ik ook mee..de jas was danig duur dat verzenden wat mij betreft geen optie was, kledingstukken boven een bepaald bedrag ga ik liever ophalen.



De vintage webshop waar ik al een paar keer laarzen heb gekocht is een echt goede shop, spullen zijn zo goed als nieuw, geen afgetrapte zooi (maar daar is de prijs ook naar)



Broeken koop ik per definitie nooit tweedehands, ooit wel een uitzondering gemaakt in de kringloop voor een zwarte pantalon van Cambio voor 2,50...hij was als nieuw maar heb hem wel naar de stomerij gebracht.

Ook bij de kringloop vandaan: een jasje van claudia strater en een kokerrokje van comma.

Ik ga elke week wel effe kijken, meestal is het niets maar als ik scoor ben ik echt blij.
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.
Alle reacties Link kopieren
spamhoer
Alle reacties Link kopieren
Ik zoek ook mooie 2e hands spul maar heb geen idee waar. Op MP zie ik veel maar vooral rommel. Hoe kan ik selecteren? Enlighten me .....
Alle reacties Link kopieren
quote:christiane schreef op 21 oktober 2013 @ 20:48:

spamhoer
Alle reacties Link kopieren
Ik koop zelf geen tweedehandskleding. Niet dat ik het vies vind maar heb geen zin om uren te zoeken naar een kledingstuk dat in de smaak valt en nog eens mijn maat is. Ik heb wel respect voor diegene die dat kunnen.



Op mp kleren kopen vind ik te riskant. Omdat ik niet weet hoe het valt en je kan niet terugbrengen. Maar na het lezen van de reacties hier denk ik dat ik eens een keer ga rondkijken op mp voor truien. De winter komt eraan en ik wil graag wollen truien hebben (dus gemaakt van echt wol, geen acryl of polyamide). In de winkels zijn echte wollen truien heel duur!
Alle reacties Link kopieren
Hier in ons durp zit een klein vintagezaakje, en hoewel ik er eigenlijk niet veel kom, kocht ik er zaterdag deze rok in paars voor een tientje. Precies de stijl die ik leuk vind.



Alle reacties Link kopieren
quote:Melpomene schreef op 22 oktober 2013 @ 13:24:

Hier in ons durp zit een klein vintagezaakje, en hoewel ik er eigenlijk niet veel kom, kocht ik er zaterdag deze rok in paars voor een tientje. Precies de stijl die ik leuk vind.



[afbeelding]



Oh ja, wow... ook helemaal mijn stijl.

Ik wil het ik wil het ik wil het ik wil het ik wil het ...;-)
@Bergje

Ik zou gewoon in een kringloop winkel kijken dan kun je de kleding zien / voelen / passen. Hou wel in je achterhoofd dat (in ieder geval hier) er de ene keer heel veel moois hangt en de keer erna hangt er echt helemaal niets leuks

En het maakt hier qua prijzen weinig uit, broeken zijn hier rond de 5 euro, en er is regelmatig uitverkoop, kleding die er al even hangt voor de helft van de prijs.



Bij marktplaats moet je er maar vanuit gaan dat de kleding nog heel is en dat het past..,en dan komen er nog verzendkosten bij. Maar als je juist een bepaald merk zoekt dan kan marktplaats vast heel handig zijn.
@ DappereGerbera. Sinds ik de tweedehands winkel heb ontdekt verbaas ik me regelmatig over de normale verkoop prijzen in winkels. Laatst een spijkerbroek gekocht voor 3 euro, in perfecte staat, zie ik later op internet dat die broek in de winkel bijna 200 euro kost.



Basis dingen kun je hier ook tweedehands kopen (sokken, bh's) maar dat gaat me weer een stap te ver.

Beddengoed, onderkleding, basis shirts en schoenen koop ik nieuw (maar dan wel in de uitverkoop )
Alle reacties Link kopieren
Ik koop zelf niet 2e hands maar breng mijn kleding wel naar een 2e hands boetiek. Het merendeel is echt maar 1 of 2 x gedragen of helemaal niet. Vroeger ging het bij grof vuil omdat ik geen zin had om het weg te brengen maar ik realiseer me nu dat er genoeg andere mensen zijn die het kunnen gebruiken en niet de volle prijs kunnen of willen betalen. Ik koop elk seizoen een nieuwe garderobe omdat ik van afwisseling houd. Meestal zijn er een paar kledingstukken die ik wel wil houden maar de rest gaat weg.
Alle reacties Link kopieren
Ok nog een keer de vraag wil er iemand een adresje delen in omgeving 010. Dank
Alle reacties Link kopieren
Ik koop/krijg het merendeel van mijn kleding tweedehands. Zo zijn ook bijna alles spullen in huis tweedehands. Alleen de dingen met een stekker koop ik meestal nieuw.
Alle reacties Link kopieren
De kringloop bij ons is een grote meuk. Ik kan wel slagen in de vintagewinkeltjes maar daar schrik ik soms nog van de prijzen
Alle reacties Link kopieren
Ik heb net weer voor 20 euro een mooie winterjas op de kop getikt, zo goed als nieuw. Nog te koop in de winkel ¤70,-

Dus hij is 3 keer gedragen? Ik kan daar niet mee zitten.

Ik vind het heerlijk om goedkoop dingen op de kop te tikken.
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Ik heb toevallig bij een 2ehands bedrijf, het goed, een grote grijze poncho gekocht en een superleuk tussenjasje van dept. Zagen er beide als nieuw uit.



Ik had eerst via mp een grijze poncho gekocht die duurder was en kwamen de verzendkosten ook nog bij. Dat ding had een hele strakke kol, had hem gelijk weer op mp gezet en voor dezelfde prijs verkocht dus gelukkig heeft me dat geen geld gekost.



Verder heb je hier 2e hands winkels, waar ik kinderkleding breng, maar daar kan ik echt niet slagen.



Trouwens vanmiddag een nieuw Adidas trainingspak gekocht voor zoon, gewoon in de winkel, hij was in de aanbieding en op mp werden ze voor 20¤ goedkoper aangeboden. Ja dan koop ik liever nieuw, snap soms niks van de vraagprijs.
Alle reacties Link kopieren
Ik koop eigenlijk nooit tweedehans kleding. Eerlijk gezegd ben ik er ook "vies" van. Moet ook zeggen dat de enige tweedehands zaak die ze hier hebben, de kringloop winkel is. Ik heb weleens gekeken maar er hing allemaal verwassen en pluizige mode uit de jaren '70.



Ik ben geen modepoppetje maar ik ben wel vrij ijdel en hou van mooie kleding.
Alle reacties Link kopieren
quote:christiane schreef op 21 oktober 2013 @ 20:48:

spamhoerOp wie doel je??
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven