Mode & Beauty alle pijlers

Zelf je haar knippen / kleuren: do's & don't-s

21-11-2012 10:31 80 berichten
Ik ga waarschijnlijk de hele kappersbrigade over mee heen krijgen maar dat neem ik voor lief.



Het lijkt me namelijk leuk en interessant om onderling tips uit te wisselen voor het zélf knippen en kleuren van je eigen haar.



Ik knip mijn haar nu sinds 3-kwart jaar zelf, ben van een kort naar een lang kapsel aan het gaan en knip dus voornamelijk de puntjes, soms bovenop iets meer om wat laagjes / volume te creëren.



Waarom zelf?

Ik heb met meerdere kappers slechte ervaringen: panter-highlights, Willy-wortel oranje 'blond', scheef geknipt, ongewenste pony's. Zelden tevreden, maar wel telkens tussen 50 en 100 euro afrekenen.



Ben erg handig met mijn haar en dacht: als een kapper het verprutst, kan ik het toch op z'n minst eens proberen? Wat nu dus al bijna een jaar erg goed gaat.



Mijn tips voor nu:

Koop een goede schaar bij de kapperszaak. Let goed op bij de kapper of kijk naar YT filmpjes voor bepaalde kapsels.



Kleuren: zelf 1 kleur is niet moeilijk; dat doen zoveel mensen. Controleer altijd goed of je elk plekje hebt gehad en gebruik liever iets te veel dan te weinig verf in de lengtes (kappersgeld heb je immers al bespaard!)

Highlights: oefen met puntkam en folies, en heb lef! Zorg voor de goede blondering + ontwikkelvloeistof. Zo werkt bij mij 6% veel mooier dan 9, hoewel het lang moet intrekken en mij meermaals 9% is geadviseerd.

Nieuwe techniek bij kappers is highlights direct (zonder folie) op je haar verven. Ik heb dit geprobeerd met enkele plukjes voorin, toen mijn folies op waren en ik nog een klein beetje blondeersel over had. Ging prima maar ik heb die plukken wel op de folie die al in m'n haar zat gelegd. Was bang voor vlekken in m'n niet geverfde haren namelijk. Iemand daar nog tips voor?



Laten we hopen dat dit een mooi infopunt wordt voor de creatieve durfals onder ons
@Liesje



Als je met de verfflacon strepen op je hoofdhuid zet, (eerst de voorkant) de verf inmasseren op de uitgroei zoals je je haar wast zeg maar.. De achterkant doe je gewoon op gevoel en masseer je ook in. Dan houd je je staart(je) over zeg maar, en daar doe je het laatste restje verf de laatste 10min. in. Tip om geen "verfmasker" te krijgen, is een beetje vaseline langs de rand van je haar en op je oren te smeren.
Draakje,



Bedankt voor de tip! Dit ga ik de volgende keer proberen.



Vraag me alleen wel af of het lukt met de verf die ik gebruik, heb de laatste keer de precision foam color van John Frieda gebruikt, was ik zeer blij mee. Verven ging heel makkelijk en kleur pakte erg goed uit. Zal dat strepen op de hoofdhuid wel gaan met dat schuimend spul (als je verf haalt uit de flacon lijkt het namelijk op haarschuim)? En dat strepen, bedoel je dan alle scheidingen in mijn haar?
Alle reacties Link kopieren
als je huiskleuring gebruikt die in een flesje zit en je kijkt niet op een beetje verf, dan werk je van beneden naar boven en dan gebruik je uitsluitend het flesje. je spuit ruim op het te kleuren vlak, daarna scheid je met de tuut van het flesje daarboven weer een cm af, die valt dan naar beneden in de verf, daar spuit je weer met het flesje verf op, enz.



De verf die ik gebruik is daar overigens te dik voor dus ik duw erop met mijn vinger om het te verdelen.
it's a big club and you ain't in it
OMG Ik durf veel maar wat jullie allemaal doen zou ik never nooit durven.Vroeger heb ik zelf mijn haren geverfd maar toen waren deze ultra kort, lees stekeltjes.



Nu mijn haren echt lang zijn laat ik het de kapper doen. Zij is ambulant en werkt wit dus schuldig hoef ik mij niet te voelen. Voor knippen en kleuren, 1 hoofdkleur met wat lichte highlights vraagt zij 38 euro. Dat is dus te doen.

Bij de kapper in het dorp was ik vaak tegen de 90 euro kwijt. Dit was dan wel incl. een masker.
Haha Kwallenbal, ja stiekem is het toch wel stoer en voel ik me ook wel stoer. Kreeg vandaag een compliment over m'n haar trouwens. altijd leuk!



Mijn haar is nu wel moeilijker achter recht te knippen omdat de langste al zo'n 8cm voorbij m'n onderkant nek komen inmiddels. Heb 't nu ook in een achter-mIdden scheiding naar voren gehaald en de langte puntjes eraf gehaald. Nadat ik het met een arm in vreemde bochten, achterstevoren voor de spiegel met klein spiegeltje in 1 hand en schaar in de andere, en dan proberen te kijken terwijl je je hoofd rechthoudt

Valt niet mee, maar gelukkig ben ik ook gezegend met een slag erin, stijl haar staat me niet dus stijl ik het niet.
Oh, en nog in aanvulling op de tip van Draakje mbt het 'verfmasker': met microvezel schookmaakdoekjes haal je verf er redelijk makkelijk af. Ik doe het ook gauw tussendoor als ik op m'n oor knoei ofzo. 1 zo'n nat (wel uitgewrongen) doekje klaarleggen dus als je begint.

Ook handig: gebruik oude handdoeken en trek een oud wikkelvestje of iets aan (iets dat niet over je hoofd uit hoeft) en sowieso kleding en schoeisel waarop een evt verfvlek niet erg is. Leg plasticfolie over je wastafel/-meubel heen als je freakt als er een verfplek in trekt. Losse toiletspulletjes berg je op.

evt badmatten, douchegordijnen, Haal ze weg. Draag goed passende handschoenen. Ik gebruik die van de thuiszorg winkel, zo heb je veel meer grip en precisie dan met die tankstation- takkedingen.



Zelf knippen: zie bovenstaande, zonder handschoenen maar met de aanvulling van: de stofzuiger! Zet hem om de hoek, ver genoeg om niet over te struikelen tijdens je bezigheden, stekker in het stopcontact.

Zo verspreid je zo min mogelijk haren door het huis: na het knippen stofzuigen, dan direct de douche in, na het afdrogen nogmaals stofzuigen. Je knipt dus in de badkamer
Alle reacties Link kopieren
Ik kom hier ook meeschrijven.



Net een kapper namelijk gebeld, maar ik haak toch af.. 120 euro voor knippen, ontkleuring en verven. En ik zit er zon 3 en een half uur. En dat is al iets waar ik het echt niet op heb.. Ik ga mijn haar korter knippen, nu is het tot net over mijn schouders.. maar als het korter is, zal ontkleuren misschien ook wel makkelijker gaan.



Ik wil van donkerbruin naar lichtbruin/donkerblond.. Vroeger heeft ontkleuring dus eigenlijk nooit goed gepakt. Na 2 keer was ik voor alsnog op de meeste plekken oranje, en dan de juiste kleur er op doen lukte alsnog voor geen meter.. Zal het met korter haar beter gaan? Dan ga ik nu naar een kapper om mijn haar te laten knippen en daarna naar de drogist Tips!!
Alle reacties Link kopieren
quote:Turkooiss schreef op 21 november 2012 @ 11:49:

Exces, ik heb een kapper die op droog haar knipt. Ge-wel-dig! Eindelijk een kapper die goed knipt omdat hij ziet hoe m'n krul valt. (Dikke bos krullen hier)



Dat klinkt goed! Zit die kapper in de randstad?

Zou het graag willen proberen, dus als je je tip wilt verklappen?..
Hoi Cookie! Spannend om zelf te ontkleuren, tricky als je haar snel oranje/ geel wordt. Als je niet in 1x helemaal lichter hoeft, zou ik beginnen met highlights over je hele hoofd en dan over 2 weken nog een lading highlights.



Zoals gezegd gebruik ik itt wat de meesten adviseren, 6% oplossing om te blonderen ipv 9%. 9 gaat namelijk te snel, en dan komt al die warmte in je haarkleur vrij waardoor het oranje / geel wordt. Met 6% krijg ik mooie astinten, zelfs toen mijn haar mahonie bruin (kleurhoogte 4) was.

Zit er bij jou ook rood / goud in je haar nu?
Alle reacties Link kopieren
Hey Daisy! Ja dat is ook zo. Maar ik wil dus wel in 1 x lichter Al die dingen van over 2 weken weer, en met highlights ben ik niet goed en verven gaat mezelf beter af (Noem me eigenwijs )



Van donkerbruin naar - donkerblond/lichtbruin haar (Kan geen plaatjes plakken ! :P



Het is donkerbruin, dus dan zit er toch sowieso rood in mijn haar. Ik ben van mezelf lichtblond soms rood.



Zelf doen is zoveel leuker, ik zou bij de kapper bijna 4 uur in de stoel zitten. Dan liever lekker thuis op de bank
Alle reacties Link kopieren
Om te beginnen, ben ik op zoek naar dé schaar. Moet het een dure zijn om goed te knippen of volstaat een van 20 Euro ook?
Oh nee!!! Niet die relaasiepijler!!
quote:piratorarT schreef op 22 november 2012 @ 10:25:

Om te beginnen, ben ik op zoek naar dé schaar. Moet het een dure zijn om goed te knippen of volstaat een van 20 Euro ook?Ik heb deze:

Schaar

Volstaat prima. Leuk, de hippe scharen van over de 100 euro maar ik vind de mijne prima, er zit ook niet zo'n gek pik-ding aan (daarmee blijf ik toch maar overal achter haken) en als je er echt ALEEEN!!!! haren mee knipt blijft ie heel lang scherp.
Alle reacties Link kopieren
Domme vraag misschien, maar met je haar verven word er wel eens gezegd "pak 2 pakjes/dubbele hoeveelheden" , kan/moet dat met ontkleuring ook of moet je het daarbij wel eerst 1 x proberen is het dan niet wit/licht dan nog een keer ontkleuren?
Wow, het lijkt me zo fijn als je zelf je haar kan knippen, als je krul hebt ofzo zie je dat inderdaad toch niet.



Ik heb zelf een flinke bos haar, maar wel steil, blond en ook vrij glad. Dat durf ik dus echt niet zelf te knippen. Sterker nog, ik heb maar één kapster die het zo kan knippen dat het een tijd in model blijft. Wisselen durf ik niet zo goed, ook al heb ik een vrij dure kapper. Zo vaak ga ik niet, dus dan heb ik het er wel voor over, als mijn haar dan weer fatsoenlijk zit.
quote:Cookie-Dough schreef op 22 november 2012 @ 14:45:

Domme vraag misschien, maar met je haar verven word er wel eens gezegd "pak 2 pakjes/dubbele hoeveelheden" , kan/moet dat met ontkleuring ook of moet je het daarbij wel eerst 1 x proberen is het dan niet wit/licht dan nog een keer ontkleuren?

heb in het kletstopic gereageerd op je vraag...

nogmaals hier: 2 pakjes is als je haar zo lang is dat 1 niet voldoende is om al het haar te coveren.

ontkleuring: welke heb je?

Ik heb weleens 2x op 1 dag ontkleurd maar zeker met langer haar zou ik dat niet doen. Met kort haar gaat het wel omdat dat makkelijker weer vol groeit. maar het is echt superslecht!



Absolut Repair (l'oreal, gele potten) is dé redding voor kapotgeblondeerd haar.
quote:Uncharted schreef op 22 november 2012 @ 14:45:

Wow, het lijkt me zo fijn als je zelf je haar kan knippen, als je krul hebt ofzo zie je dat inderdaad toch niet.



Ik heb zelf een flinke bos haar, maar wel steil, blond en ook vrij glad. Dat durf ik dus echt niet zelf te knippen. Sterker nog, ik heb maar één kapster die het zo kan knippen dat het een tijd in model blijft. Wisselen durf ik niet zo goed, ook al heb ik een vrij dure kapper. Zo vaak ga ik niet, dus dan heb ik het er wel voor over, als mijn haar dan weer fatsoenlijk zit.Wat fijn dat je überhaupt een goede kapper hebt gevonden, lekker bij blijven dan!!! Er staat een goede tutorial op youtube voor het zelf knippen van lang haar, die dame heeft ook helemaal recht geknipt, een volle steile bos die toch mooi recht valt. even zoeken op 'cutting my own hair ' ofzo, wie niet waagt.....
Alle reacties Link kopieren
Hier ook iemand die altijd zelf haar (ont)kleurt.



Dit weekend nog van knalrood naar wit. Eerste keer ontkleurd vrijdag, toen zag het al heel blond. Tweede keer zondag, en toen zag het mooi wit. Enkel de laatste topjes vanboven zit nog een tikje geel/oranje in. Maar paar keer met zilvershampoo en dat is er ook weer uit.



Ik ontkleur met 9%, en laat het er minstens een uur inzitten.

Behalve toen vrijdag, toen ik net van de kapper kwam en zij blijkbaar toch net iets te vaak met de schaar en kam in mijn hoofdhuid moet gezeten hebben. Toen ben ik na 3 kwartier moeten gaan wassen omdat ik de pijn niet meer uithield. Zondag was alles in orde.



Zelf knippen kan ik spijtiggenoeg niet, ik heb kort haar en dat moet perfect geknipt worden. Ik heb vorige week wel mijn vriend de achterkant wat laten bijknippen, omdat ik zot werd van het haar in mijn nek.
Er kort haar zelf knippen lijkt me ook erg tricky, Nephthys. Hoewel niet alle kappers dat ook goed kunnen, helaas ook uit ervaring. Maar hoe blij je dan kunt zijn als het een keer wél goed geknipt is hè!
Alle reacties Link kopieren
quote:missdaisyduke schreef op 22 november 2012 @ 15:27:

Er kort haar zelf knippen lijkt me ook erg tricky, Nephthys. Hoewel niet alle kappers dat ook goed kunnen, helaas ook uit ervaring. Maar hoe blij je dan kunt zijn als het een keer wél goed geknipt is hè!



Spijtiggenoeg moet mijn haar ongeveer elke maand/ anderhalve maand geknipt worden. Dus het is vaak spannend

Maar voordeel is dat als het slecht geknipt is, ik er meestal zelf nog wel iets kan van maken qua styling.
Dat klopt, deed ik ook altijd. Toch ben ik blij dat m'n haar weer lang is nu, opsteken en krullen is zo leuk om te kunnen doen !
Branden, blaren en gek worden van de pijn is herkenbaar trouwens. Daarom nooit meer complete blondering voor mij! Respect voor wie het wel vrijwillig doorstaat!
Alle reacties Link kopieren
ik val ook even binnen

ik ben ook kapster, maar heb afgelopen 3 jaar oom mijn eigen haar geknipt, in lagen vooral en ponys in alle soorten en maten.



hoe ik het in lagen knip (lang haar): uiteraard met een kappersschaar! ik pak eerst het bovenste gedeelte van mijn haar, vanaf de kruin helemaal naar voren.

dat kam ik allemaal richting mijn voorhoofd en trek het haar strak naar voren en houd het voor mijn ogen vast ( zodat ik kan zien wat ik knip) en dan knip ik de eerste laag 5cm voorbij mijn neus af.

dan pak ik het tweede gedeelte vanuit de nek naar de kruin en kam dat ook naar voren. en knip dat ook recht af.

wel langer dan de eerste laag, maar doordat je alles naar voren kamt valt het al in laagjes aan de achterkant if that makes sense .



mijn lange haar is altijd verknipt door kappers, te kort, te veel uitgedund, bah. dus doe ik het zelf .



ik heb wel een techniek geleerd voor lagen in lang haar zonder er te veel uit te knippen, maar dat kan ik helaas niet op mijzelf :,(



qua verfen heb ik alles al meegemaakt,

van verbrand haar tot gesmolten haar, afgebroken bij de wortel, groen uitgeslagen haar, felgekleurd haar noem maar op.



veel huilie, maar ook veel geleerd .



verfen doe ik dus ook zelf, alleen wel met verf e.d. van de kappersgroothandel.



dus vragen? barst maar los
Ik knip t ook zelf, maar kan ook want ik heb krullen en slag in mijn haar dus ja je ziet t niet als ik n keer te wild knip. Highlighten doe ik ook zelf, heb nu 50 tinten blond haha
Alle reacties Link kopieren
Zou dat ook te doen zijn bij krullend en extreem dik haar? Zelf knippen lijkt me idiaal. Kappers halen er standaard te veel af. En knippen het nat als het droogt zit het heel anders.
Alle reacties Link kopieren
Grappig om te lezen dat de manieren die ik zelf had verzonnen (wel gebaseerd op hoe de kapper het doet maar dan zo dat ik het zelf kan zien) hier ook genoemd worden.



Ik kam alles naar voren en knip het dan heel bot/recht af (voor mijn kin min of meer). En dan de achterkant door weer rechtop te gaan staan, het in twee staarten te verdelen en die voor mijn schouders weer in één hand te pakken. Dan knip ik dat ook bot.

Eigenlijk heel makkelijk en soms pak ik nog even pluk voor pluk voor de losse sprieten die uitsteken.



Wel met slag dus anders werd het geen succes denk ik
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven