Gekker moet het niet worden.

14-02-2018 04:28 58 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen en onder welke pijler dit eigenlijk zou moeten passen. Kinderen of Psyche? Wat ik wel weet, ik heb er al jaren slapeloze nachten van en dat breekt me op, Doe me hard voor naar de buitenwereld, maar eigenlijk wil ik het liefste in een hoekje gaan zitten huilen en schreeuwen. Maar ja dat schiet niet op, moet toch door gaan.

Mijn zoon, nu 18 jaar, vader een diagnose Narcist, vastgesteld door een psychiater, alcoholist en we zijn al 15 jaar uit elkaar. Mijn zoon heeft wel omgang met hem moeten hebben van BJZ, maar altijd/vaak onder toezicht. Dat mijn zoon 12 jaar was, is door geweld van zijn vader kant, de omgang verboden geweest door de rechtbank. Zijn vader moest afkicken en iets doen aan zijn geestelijke toestand. Beiden niet gelukt, hij had geen problemen. Mijn zoon is wel toen grondig onderzocht en daar uit bleek dat hij een emotionele achterstand had.

Dat mijn zoon 12 jaar was, ben ik samen met hem naar België gevlucht, mijn ex wou me niet met rust laten en bleef me bedreigen met geweld. Zal mijn zoon even verder C noemen, leest makkelijker. De eerste twee jaar ging het goed met C, hij had wel woede uitbarstingen, waar ik hulp voor gezocht heb, maar hij kon niet praten, hij zat op slot.
Daarna begon het stelen, alles wat hij mooi vond nam hij, van knikkers, tot glimmende auto's, weer hulp gezocht en de hulp verlening had hier, het is niet echt stelen, hij lijkt wel dingen te verzamelen die hij mooi vind, net als een raaf. Oke dan, hoe lossen we dat op? Uhh dat weten we niet, hou hem maar goed in de gaten en laat hem niet alleen, zodat hij de kans niet krijgt. Hij was toen 14 jaar en zat op school, ik kon hem niet 24/7 in de gaten houden. Gevolg, hij werd betrapt op school met stelen, wat hij geleerd had van zijn pa, gewoon een grote mond opzetten. Ging niet goed, de kinderen hier begonnen hem te mijden en noemden hem een dief. Nadat hij van een klasgenootje iets gepikt had, werd hij een bushokje op gejaagd, hebben ze gefilmd en stond op FB. Dus wij naar de politie, maar we wisten niet alles. Wel was er elke dag politie op school om te zorgen dat C veilig thuis kon komen. De hulpverlening draaide op volle toeren, maar C zat nog altijd op slot qua praten. Andere school dan, je weet het niet meer wat te doen. Andere school dus, hele andere richting ook, hout bewerking ipv van wetenschap. Het eerste jaar ging goed, toch kregen we verontrustende berichten, hij zonderde zich af, sloot zich niet aan en had vaak een grote mond. Zijn cijfers zakten dramatische, weer praten, praten, proberen hem te stimuleren. Er was 1 vriend die hem omhoog trok, maar die veranderde van school.

Dat C 16 jaar werd, leek het wel alsof hij terug zakte in zijn kindertijd, wou het liefste zandkastelen maken in de tuin, in bad spelen met bootjes, praatte in zich zelf, zoals kleine kinderen dat doen. Enkel hij keek op tv wel naar oorlog en Hitler was zijn grote held. Hij had daar hele verhalen rond, die me echt wel bang maakte. Maar ondertussen zat hij ook hele nachten te spelen op zijn mobiel, worldcraft. Hij zat ondertussen te chatten met een meisje van 12 jaar onder 2 accounts, ene die haar afbrak en onder zijn eigen naam beschermde hij haar. Hij had zelfs gesprekken onder dat tweede account met zich zelf. Zwaarder hulpverlening aangeroepen. Eerst ontkennen en erna toch toegeven, ik was toen al de Arghhh nabij. Dat ik er achter kwam en zijn mobiel pakte, heeft hij mijn polsen hard vast gepakt en begon mijn polsen om te draaien en zijn ogen stonden op rood. Mijn man heeft hem bij zijn nek moeten vastpakken om mij los te laten.

Dat we in zijn geschiedenis keken, werd ik wit, de porno die hij keek, draaide alles rond verkrachten, we hebben toen geprobeerd om eindeloos te praten, mobiel tijden in stellen, alles onder controle proberen te houden. Hem te laten schrijven over wat hij voelde, wat hij dacht. Hulpverlening kwamen we geen stap verder mee, hij loog ze voor, toch zijn we ermee door gegaan. Hij kreeg zijn eerste weekend baan bij een ijssalon, hij bloeide op, eindelijk kwam hij de deur uit. Niet wetende dat hij ons weer keihard voor loog, hij vertelde ons namelijk dat zijn baas hem niet betaalde, maar dat zou nog komen. Na 4 maanden werken had ik, ga toch eens bellen, mijn huidige man had, wacht even. Er zit iemand op onze internet verbinding, weer had ik zo stom als ik ben, dat kan C niet zijn, zijn mobiel ligt hier in de la. Hij was wel uitbetaald en van dat geld had hij een ander mobiel gekocht. C zette zijn wekker om te kunnen gamen en te chatten, hij ging gewoon zijn eigen gang. Dat we hem er op aan spraken en dat mobiel innamen, ging hij zijn tas pakken om weg te lopen, hij nam mee, lego, een Harry Potter boek en potloden. Maar hij kwam terug, hij wou zijn mobiel ook. Ik had je komt er even niet in, hij wou een steen door het raam gooien. Dat hij rustiger werd hebben we hem binnen gelaten, maar de volgende dag meteen de hulpverlening gebeld, die hadden plaats hem in crisis opname, oke super en vlak erna zeiden ze, we hebben nu geen plaats.....Oke, maar weer door gaan denk?

Ondertussen jatte C als de raven, geld verdween, at alles op wat er in huis was, was geen bijhouden aan. ruim 1000 euro van zijn opa en oma, die zijn al iets ouder en schrijven hun paswoorden op, wat we ook zeiden , we kregen geen hulp. C zou op internaat gaan, omdat het geen leven meer was en hij wou het zelf graag. Al zijn spullen waren er, hij zou na zijn werk bij de ijssalon nog thuis komen en dan zouden wij hem zijn dekbed en kussen ernaar toe brengen. Maar dat was juist de avond dat we erachter kwamen dat hij dat geld gepikt had van zijn opa en oma. Hij wou perse 1 tas nog hebben en dat vond ik raar, dus heb nee gezegd. Woest werd hij, hij wou perse die tas hebben, waarom wist ik toen nog niet. Hij is weg gegaan op de fiets met zijn dekbed en kussens, ik ben gaan kijken in die tas die hij perse wou. Daar zaten de kogeltjes in van mijn man zijn wedstrijd wapen. Heb gelijk gezegd tegen mijn man, waar is dat wapen? Nou dat was weg, de volgende dag meteen school gebeld en dat wapen zat geladen in zijn tas. Spoed opname, politie erbij, iedereen in rep en roer. Behalve C, 5 verklaringen gekregen, de rillingen lopen nog door mijn lijf, want we weten nog altijd niet wat hij van plan was. Door de rechter geplaatst in een psychiatrische instelling, maar ja hij werd 18 en dan is de vogel los. Zijn school heeft hem ten dele een tweede kans gegeven, iets waar ik om gevraagd had. De instelling had, we kunnen niet anders dan hem te laten gaan, das de wet.

Hij zit nu op een soort van begeleid wonen, in juli word hij 19 jaar. Vorige week is C betrapt op fikkie stoken in zijn klas, een klas vol met houtstof. Hij is geschorst en is niet langer welkom op die school en daar kan ik inkomen. Elke nacht zie ik weer wat had kunnen gebeuren, het is een school met 1200 leerlingen, hij had er 600 mee kunnen nemen als het hem gelukt was. Ik heb hem gemaild en weer is het niet zijn schuld. Hoe vaak ik ook zeg dat hij gevaarlijk is, word niet geloofd.
Ik mag aannemen dat met een vader met een narcistische persoonlijkheidsstoornis er wel rekening is gehouden met narcistische ps, antisociale ps en psychopathie. Er is recent wel interessant onderzoek gedaan naar het in kaart brengen van psychopathische trekken en dus potentiële psychopathie (dit is geen verouderde term en niet vervangbaar met de antisociale ps) bij jongeren en naar de verschillen in problematiek bij de 2 vormen die bestaan waarbij primaire psychopathie (vermoedelijk) is aangeboren en secundaire psychopathie zich ontwikkelt als gevolg van trauma's in de kindertijd.
Alle reacties Link kopieren
KeaAlpine schreef:
17-02-2018 18:05
Maar EQ meet je niet (nouja, tenzij je zo'n assessment doet tijdens een sollicitatieprocedure, heb je bepaalde 'testen' voor. Maar daar komt ook geen cijfer uit) en is niet onderdeel van een psychologisch onderzoek...en al zou je EQ (kunnen) meten heeft het niet te maken met je intelligentie profiel. Maar goed, het voert wat te ver om het hier in dit topic uitgebreid over te hebben. Heeft trina niet zo veel aan.

Inderdaad ontzettend heftig om dit mee te maken als ouder. En voor zoon ook natuurlijk :(
Oh wacht eens even... Ik heb twee dingen totaal met elkaar verward, wat dom! Je hebt helemaal gelijk!
Wat me opvalt is dat je de toestand van zijn vader erbij betrekt, wat ik lees: dieren mishandelen en doden, geen geweten, gevaarlijk, weird gedrag op zijn zestiende ik bedoel dat kinderlijke gedoe met badeendjes maar ook met een geladen pistool op stap, brandstichten op school denk ik simpelweg: een psychopaat.

Zo noem ik zulke mensen, ik stel geen diagnose maar toen ik een filmpje zag waarin een jongen het leuk vond om een kat net zo hard te trappen tot hij dood was, of een andere jongen die een paardje had verkracht met een eind hout (het dier moest afgemaakt worden toen ze hem vonden hevig bloedend) dan staat er geheid bij: welke psychopaat heeft dit op zijn geweten? Ik ben ervan overtuigd dat het zulke jongens zijn die dat doen.
Bij de doodgetrapte kat was de dader gevonden, men noemde hem een psychopaat en sadist. Hij had zelf vol trots zijn daad op YouTube gezet, zodoende is hij gevonden.

Hij heeft zeker trekjes van een sadist, zie zijn belangstelling voor verkrachtingen, Hitler een geweldige vent vinden.

En dan dat gedoe met een meisje van 12... Hoe reageerden jullie daarop? Besef je wel dat hij ws plannen had of heeft om dat meisje iets aan te doen gezien zijn fascinatie voor verkrachtingen? Wat zou je zeggen tegen de moeder van dat kind als hij haar te pakken had genomen...

Jullie hebben hem zijn gang laten gaan met zijn spelletjes, waarom? Ik had die mobiel afgepakt en in stukken getrapt. Sorry als het hard overkomt maar no way dat een puber zo zijn gang had kunnen gaan in mijn huis :(

Die kip die hij zijn nek omgedraaid had... twijfel je of hij dat gedaan had, eerlijk??

Wat zegt je huidige echtgenoot hiervan eigenlijk? Het valt me op dat hij geen enkele rol lijkt te spelen in dit verhaal terwijl hij hem wel een keer van je af moest trekken omdat hij je aanviel. Ik neem aan dat je man daar iets van vindt??
Hoe reageerde hij daarop?

Lijkt me nogal vreemd als hij daarna doet of het doodgewoon is dat jij aangevallen werd. Wat is zijn rol in het geheel, praat hij goed wat je zoon doet? Ik zou een evt. stiefzoon alle hoeken van het huis laten zien als hij mijn denkbeeldige vrouw zo behandeld, idem als hij dieren doodmaakt voor de lol.

Mijn idee zou zijn: laten barsten. De deur uit en niet meer binnenlaten, nooit.
Ook geen excuses dat hij Hitler een toffe peer vind, dieren doodt of martelt en wat al niet meer omdat zijn vader een keer wat probeerde te pikken in een winkel...

Het is heel akelig maar hij is hoe je het ook noemen wil verder gewoon gevaarlijk. En jij moet tot je door laten dringen dat de oorzaak in zijn hoofd zit, hij volwassen is en jij niets meer kunt doen. Wachten tot hij betrapt wordt als hij weer iets gedaan heeft en ondertussen voor jezelf zorgen.
Loslaten, het is geen kind meer die je nog bij de hand kunt nemen en proberen hulp te zoeken. Dat heb je meer dan genoeg gedaan :hug:

Heel erg om een kind te verliezen dat nog leeft, laten we hopen dat hij zichzelf iets aandoet ipv iemand anders die hem toevallig tegenkomt op de verkeerde tijd en plaats en zodoende als een 'gevaar voor zichzelf' bestempeld wordt en opgesloten.
anoniem_360241 wijzigde dit bericht op 20-02-2018 04:04
Reden: aanpassing
2.20% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Lenn, pas op met wat je allemaal zegt asjeblieft....

Waarom ze de vader erbij betrekt lijkt me duidelijk, mishandeling etc op jonge leeftijd gaat vaak niet zonder gevolgen. En waarom ben je zo zeker dat hij een psychopaat is? Als je goed leest kon je zien dat hij vroeger ook anders kon zijn, en daarbij kunnen er nog 100 andere dingen aan de hand zijn. Maar zijn jeugd met vader heeft dat zeker weten invloed op. Verder is deze jongen inmiddels volwassen dus de dingen die jij benoemt zijn nog niet zo makkelijk te realiseren. Natuurlijk wil TO niks liever dan een veilige situatie voor iedereen. En meedenken is misschien wel fijn voor TO, maar ga niet doen alsof jij het allemaal veel beter zou aanpakken want je hebt echt geen idee...

En zeggen dat iemand beter een einde aan zijn leven kan maken zodat hij andere niks aan kan doen, vind ik heel kwetsend, en heel naar dat je dat zegt. Het is TO haar kind, en ze houd van hem.
Alle reacties Link kopieren
Veel sterkte met deze situatie TO :hug:
Lenn heeft duidelijik niet zo veel ervaring met dit soort mensen en geen idee waar die het over heeft,dat blijkt wel.

Wij zitten hier met bijna exact hetzelfde issue. Alle problemen waar mijn broer last van heeft kan ik bijna een op een op jouw beschrijving leggen, Trina.

Wij zitten hier heel erg te hopen op TBS, dat hij dat gaat krijgen en dan eindelijk tegen zichzelf en anderen beschermd gaat worden. Maarja, dat betekent wel dat er eerst iemand anders slachtoffer gaat worden. Moet worden.

Ik vind het echt superkut om eraan te denken, maar een andere mogelijkheid hebben we niet meer....hulpverlening weet ervan maar doet niks dus daar hebben we niks aan.
Alle reacties Link kopieren
lothlorien schreef:
20-02-2018 12:58
Lenn heeft duidelijik niet zo veel ervaring met dit soort mensen en geen idee waar die het over heeft,dat blijkt wel.

Wij zitten hier met bijna exact hetzelfde issue. Alle problemen waar mijn broer last van heeft kan ik bijna een op een op jouw beschrijving leggen, Trina.

Wij zitten hier heel erg te hopen op TBS, dat hij dat gaat krijgen en dan eindelijk tegen zichzelf en anderen beschermd gaat worden. Maarja, dat betekent wel dat er eerst iemand anders slachtoffer gaat worden. Moet worden.

Ik vind het echt superkut om eraan te denken, maar een andere mogelijkheid hebben we niet meer....hulpverlening weet ervan maar doet niks dus daar hebben we niks aan.
Jeetje wat heftig allemaal! bizar ook om te bedenken dat het zo gaat. Dat eerst iemand slachtoffer moet worden voor er écht iets gebeurd. Waarom is een gedwongen opname op een gesloten afdeling geen optie? Stel dat de crisisdienst gebeld zou worden op het moment dat het niet goed gaat, zouden ze hem dan niet op kunnen nemen? (Gewoon een oprechte vraag, niet dat ik daarmee bedoel dat ik het beter weet uiteraard)

Ook jij heel veel sterkte gewenst :hug:
Zonnebloem1996 schreef:
20-02-2018 10:19

En zeggen dat iemand beter een einde aan zijn leven kan maken zodat hij andere niks aan kan doen, vind ik heel kwetsend, en heel naar dat je dat zegt. Het is TO haar kind, en ze houd van hem.
Waar heb ik dat gezegd? Zichzelf iets aandoen ipv een meisje van 12 verkrachten kan zijn, en dat bedoelde ik: zijn eigen kamer in de fik steken, opgepakt worden als hij daadwerkelijk gaat schieten met het wapen van zijn stiefvader dat kennelijk niet achter slot en grendel lag. Je kan niet overal aan denken, dat snap ik en nu zal het hopelijk wel achter slot en grendel liggen maar ik hoop toch echt dat niemand slachtoffer van HEM wordt maar dat hij zichzelf naar een gesloten afdeling stuurt.

Helaas weet ik meer van dit soort mannen -het is een volwassen man, geen kleuter- dan me lief is.

Natuurlijk is het heel triest voor To, helemaal mee eens maar ik vind de slachtoffers die nog moeten vallen én hun familie en vrienden beklagenswaardiger.

De zoon van To heeft door brand te stichten in een klas met veel brandbare spullen bijna 600(!!) kinderen meegenomen de dood in las ik in haar OP.
Dat is wel erg extreem en gaat een stuk verder dan dieren doden, in elkaar trappen en daar vreselijk om moeten lachen... Het spijt me zeer maar ik word al duizelig als ik uit moet rekenen hoeveel mensen er gerouwd hadden als er 600 pubers vermoord worden door één psychisch zieke jongen.
Duizenden slachtoffers, bijna onvoorstelbaar.

En ja, die ik echt het hele huis door zou trappen zodra hij geweld gaat gebruiken. En dat deed hij, met bloeddoorlopen ogen tegen zijn eigen moeder n.b.
Wat als een winkelmeisje van 16 jaar er iets van zegt als ze hem ziet stelen als hij al niet aarzelt zijn moeder aan te vallen omdat hij zijn gestolen mobieltje niet terugkrijgt?

Lees de OP nog eens door maar nu met de ogen van een slachtoffer die zo'n man tegenkomt op de verkeerde tijd, verkeerde plaats. Of beter nog: alsof je zelf het slachtoffer bent en de rest van je leven gehandicapt bent omdat je net 5 minuten eerder of later van huis had moeten gaan; dan was een ander het slachtoffer geweest.

We hebben het niet over een jochie die een pakje kauwgom heeft gestolen. Ik heb ook duidelijk gezegd dat To alles gedaan heeft wat ze kon en daar een 'hug' voor gegeven: ik heb ontzettend met haar te doen. Het zal je kind maar wezen, ook als jouw kind de dader is..

Luister eens naar 'Het leren jack' van Lenette van Dongen, prachtig nummer over de moeder van een moordenaar. Dat wil ik zeggen maar ik ben geen schrijfster en wellicht komt het verkeerd over.

Nog maar een keer voor de zekerheid: ik vind zelfmoord vreselijk en dat bedoel ik ook niet. Je hebt geen idee wat dat voor impact heeft op de rest van de familie die achterblijft ook al is hij niet in orde. Want daar blijf ik bij: hij spoort niet en is ronduit gevaarlijk.

Ps: op 04-09-2013 schrijft To dat haar oudste 22 jaar is, de jongste bijna 4 maanden, dat vind ik ook best wonderlijk. Wie is die jongen van 19 uit het topic dan!?!?
Even loepen kan geen kwaad, To heeft 4 kinderen schrijft ze een paar jaar geleden..... ik ben in de war....
anoniem_360241 wijzigde dit bericht op 20-02-2018 21:51
Reden: aanvulling
4.48% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Oh ik ging ervan uit dat je doelde op zelfmoord, maar dat blijkt niet zo te zijn. Nu snap ik je.

Verder ben ik het natuurlijk eens met wat je allemaal zegt, hoe gevaarlijk hij is en hoeveel slachtoffers er zouden kunnen vallen. Natuurlijk is dat zo en dat zegt TO zelf ook. Maar je komt in je eerste bericht nogal aanvallend over en doet alsof TO meer had moeten doen of dingen anders had moeten doen. Dit lijkt me als buitenstaander altijd makkelijker oordelen dan als je er midden in zit, dat bedoel ik alleen maar te zeggen. Het is meer de manier waarop je het zegt.

Maar TO ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat! Is er nog iets veranderd in de situatie met je zoon? Hopelijk gaat alles naar omstandigheden goed met jullie. :hug:
Alle reacties Link kopieren
heeft de school geen aangifte gedaan?
Alle reacties Link kopieren
duizel schreef:
20-02-2018 21:52
heeft de school geen aangifte gedaan?
Dat vind ik een goede vraag inderdaad. Misschien kan je contact leggen met de school en vragen of ze aangifte willen doen (als ze dat niet gedaan hebben maar dat neem ik dan aan). Dat gaat vast tegen je gevoel als moeder in, maar zo word hij wel tegen zichzelf in bescherming genomen.
Zonnebloem1996 schreef:
20-02-2018 21:47
Oh ik ging ervan uit dat je doelde op zelfmoord, maar dat blijkt niet zo te zijn. Nu snap ik je.

Verder ben ik het natuurlijk eens met wat je allemaal zegt, hoe gevaarlijk hij is en hoeveel slachtoffers er zouden kunnen vallen. Natuurlijk is dat zo en dat zegt TO zelf ook. Maar je komt in je eerste bericht nogal aanvallend over en doet alsof TO meer had moeten doen of dingen anders had moeten doen. Dit lijkt me als buitenstaander altijd makkelijker oordelen dan als je er midden in zit, dat bedoel ik alleen maar te zeggen. Het is meer de manier waarop je het zegt.

Maar TO ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat! Is er nog iets veranderd in de situatie met je zoon? Hopelijk gaat alles naar omstandigheden goed met jullie. :hug:
Dat is de ellende met platte tekst... kan heel anders overkomen dan dat ik het bedoel, zeker niet aanvallend bedoeld.
Eigenlijk had ik alleen moeten zeggen: 'vreselijk voor je, verbreek voor je eigen veiligheid én dat van je andere kind(eren?) alle contact.

Ik maak me serieus zorgen om wat ze beschrijft ik bedoel: met een geladen pistool naar school!! Waar hij toch nog een kans kreeg, 19 jaar oud.
Dan krijg ik toch beelden van die jongen, Tristan, die in een winkelcentrum heel wat slachtoffers heeft gemaakt.

Ook toen dat in het nieuws was dacht ik aan zijn ouders en hoe erg het is om zo'n kind te hebben. Niemand wil dit, en waar je goed aan doet is ook lang niet altijd duidelijk. Ik vind het wel schandalig dat dit allemaal zomaar kan. En daarmee bedoel ik dat politie nu na zijn 18e imo echt steken laat vallen. Hij heeft nu mss de indruk dat hij toch overal mee wegkomt.

To ik hoop dat ik je niet gekwetst hebt, dat is niet mijn bedoeling maar het is ook een zeer ingewikkeld verhaal....
Alle reacties Link kopieren
viewtopic.php?f=12&t=192578&start=#p14379361

Is dit topic over een ander kind dan het topic wat ik heb gelinkt?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Lenn12345 schreef:
20-02-2018 22:01
Dat is de ellende met platte tekst... kan heel anders overkomen dan dat ik het bedoel, zeker niet aanvallend bedoeld.
Eigenlijk had ik alleen moeten zeggen: 'vreselijk voor je, verbreek voor je eigen veiligheid én dat van je andere kind(eren?) alle contact.

Ik maak me serieus zorgen om wat ze beschrijft ik bedoel: met een geladen pistool naar school!! Waar hij toch nog een kans kreeg, 19 jaar oud.
Dan krijg ik toch beelden van die jongen, Tristan, die in een winkelcentrum heel wat slachtoffers heeft gemaakt.

Ook toen dat in het nieuws was dacht ik aan zijn ouders en hoe erg het is om zo'n kind te hebben. Niemand wil dit, en waar je goed aan doet is ook lang niet altijd duidelijk. Ik vind het wel schandalig dat dit allemaal zomaar kan. En daarmee bedoel ik dat politie nu na zijn 18e imo echt steken laat vallen. Hij heeft nu mss de indruk dat hij toch overal mee wegkomt.

To ik hoop dat ik je niet gekwetst hebt, dat is niet mijn bedoeling maar het is ook een zeer ingewikkeld verhaal....
Daar kan ik het natuurlijk alleen maar mee eens zijn. Een ingewikkeld verhaal is het zeker, en ik deel je zorgen. Ik hoop dat TO ons nog laat weten hoe het met haar gaat.

Nog steeds zit ik er wel over te peinzen hoor, een gedwongen opname moet toch op de een of andere manier mogelijk zijn (zou je zeggen als je dat hele verhaal leest, alles bij elkaar). Wat denk jij Lenn?
Alle reacties Link kopieren
blijfgewoonbianca schreef:
20-02-2018 22:06
viewtopic.php?f=12&t=192578&start=#p14379361

Is dit topic over een ander kind dan het topic wat ik heb gelinkt?
Daar lijkt het wel op. Het kind in dit topic is op het moment 18 zei TO, het kind in het linkje was toen 20 dus nu 24/25.

Dat valt niet mee dan, twee kinderen met een heftige stoornis.
Zonnebloem1996 schreef:
20-02-2018 22:10
Daar kan ik het natuurlijk alleen maar mee eens zijn. Een ingewikkeld verhaal is het zeker, en ik deel je zorgen. Ik hoop dat TO ons nog laat weten hoe het met haar gaat.

Nog steeds zit ik er wel over te peinzen hoor, een gedwongen opname moet toch op de een of andere manier mogelijk zijn (zou je zeggen als je dat hele verhaal leest, alles bij elkaar). Wat denk jij Lenn?
Dat zou je denken ja, zeker na die brand op school; daar zou toch actie op moeten volgen. Samen met dat geladen pistool in zijn tas toch wel voldoende redenen om te zeggen: 'een gevaar voor zichzelf en gezien die brandstichting zéker een gevaar voor anderen'.

Ik ben echt in de war, de link die BlijfGewoonBianca hierboven plaatste is ook uit 2013 en daar gaat het om een man van 20. Elders schrijft ze over haar dochter die ook ouder is dan de zoon waar dit topic over gaat :-?

Zou fijn zijn als To nog even reageert om uit te leggen hoe het nou precies zit. In die periode schrijft ze ook over haar ex en noemt hem 'een gouden vent'. Waarvan ze nu weliswaar gescheiden is maar ze heeft nu eenmaal 2 kinderen van hem.

Echt, ik begrijp het niet meer zeker niet nu ik de link hierboven heb aangeklikt. Beter hou ik mijn mond verder tot To een beetje uitleg geeft.
Ik vind het té verwarrend om er nog iets over te kunnen zeggen :@@:
Alle reacties Link kopieren
Lenn12345 schreef:
20-02-2018 22:24
Dat zou je denken ja, zeker na die brand op school; daar zou toch actie op moeten volgen. Samen met dat geladen pistool in zijn tas toch wel voldoende redenen om te zeggen: 'een gevaar voor zichzelf en gezien die brandstichting zéker een gevaar voor anderen'.

Ik ben echt in de war, de link die BlijfGewoonBianca hierboven plaatste is ook uit 2013 en daar gaat het om een man van 20. Elders schrijft ze over haar dochter die ook ouder is dan de zoon waar dit topic over gaat :-?

Zou fijn zijn als To nog even reageert om uit te leggen hoe het nou precies zit. In die periode schrijft ze ook over haar ex en noemt hem 'een gouden vent'. Waarvan ze nu weliswaar gescheiden is maar ze heeft nu eenmaal 2 kinderen van hem.

Echt, ik begrijp het niet meer zeker niet nu ik de link hierboven heb aangeklikt. Beter hou ik mijn mond verder tot To een beetje uitleg geeft.
Ik vind het té verwarrend om er nog iets over te kunnen zeggen :@@:
Dat waren ook mijn gedachtes inderdaad, gevaar voor zichzelf en anderen...

Ik snap je verwarring. Maar als ik het zo lees heeft TO dus 3 kinderen. Waarvan deze 18 is, nog broer van 24/25 en een zus van ook die leeftijd ongeveer? Ik snap dan alleen ook niet zo goed waarom de ex 'een gouden vent' is, dat lijkt me wel heeeeeel bijzonder na al die verhalen hier... Dat rijmt niet echt met elkaar. TO je hebt wel veel te verdragen gehad als ik het zo lees.
lothlorien schreef:
20-02-2018 12:58
Lenn heeft duidelijik niet zo veel ervaring met dit soort mensen en geen idee waar die het over heeft,dat blijkt wel.

Wij zitten hier met bijna exact hetzelfde issue. Alle problemen waar mijn broer last van heeft kan ik bijna een op een op jouw beschrijving leggen, Trina.

Wij zitten hier heel erg te hopen op TBS, dat hij dat gaat krijgen en dan eindelijk tegen zichzelf en anderen beschermd gaat worden. Maarja, dat betekent wel dat er eerst iemand anders slachtoffer gaat worden. Moet worden.

Ik vind het echt superkut om eraan te denken, maar een andere mogelijkheid hebben we niet meer....hulpverlening weet ervan maar doet niks dus daar hebben we niks aan.

Wat eng zeg.

Wel eerlijk van je.
lothlorien schreef:
20-02-2018 12:58
Lenn heeft duidelijik niet zo veel ervaring met dit soort mensen en geen idee waar die het over heeft,dat blijkt wel.

Wij zitten hier met bijna exact hetzelfde issue. Alle problemen waar mijn broer last van heeft kan ik bijna een op een op jouw beschrijving leggen, Trina.

Wij zitten hier heel erg te hopen op TBS, dat hij dat gaat krijgen en dan eindelijk tegen zichzelf en anderen beschermd gaat worden. Maarja, dat betekent wel dat er eerst iemand anders slachtoffer gaat worden. Moet worden.

Ik vind het echt superkut om eraan te denken, maar een andere mogelijkheid hebben we niet meer....hulpverlening weet ervan maar doet niks dus daar hebben we niks aan.

Wat eng zeg.

Wel eerlijk van je.
Zonnebloem1996 schreef:
20-02-2018 22:31
Dat waren ook mijn gedachtes inderdaad, gevaar voor zichzelf en anderen...

Ik snap je verwarring. Maar als ik het zo lees heeft TO dus 3 kinderen. Waarvan deze 18 is, nog broer van 24/25 en een zus van ook die leeftijd ongeveer? Ik snap dan alleen ook niet zo goed waarom de ex 'een gouden vent' is, dat lijkt me wel heeeeeel bijzonder na al die verhalen hier... Dat rijmt niet echt met elkaar. TO je hebt wel veel te verdragen gehad als ik het zo lees.
Ik las zelfs 4 kinderen waarvan er 1 uit huis geplaatst is al op vrij jonge leeftijd.

En ja, 'een gouden vent, al had hij niet zoveel op met kinderen' én nog een topic dat die man al levercirrose had, dronken voor de rechter verscheen en ieder moment kon sterven, één van zijn kinderen was toen 12. Zijn alcoholisme was de reden tot scheiding. Ook had hij zijn kinderen toen al jaren niet meer gezien. Welk kind in een pleeggezin zat: ook een jongen en uit huis geplaatst door BJZ.
Ze is toen naar België verhuisd om aan BJZ te ontsnappen.
Ook dat begrijp ik niet, als ex een alcoholist is die zo geel zag en dronken op de zitting verscheen, de rechter hem zelfs vroeg of hij ziek was en ze toch medelijden met hem had omdat hij zijn kinderen al jaren niet meer had gezien is er toch geen reden om te vluchten voor BJZ al heet dat nu anders geloof ik.
Veel conflicten met de 8 voogden die inmiddels gepasseerd waren was de reden als ik het goed begrijp.
Maar waarom vluchten als ze juist geholpen hebben met één van haar zoons die sinds de geboorte al problematisch gedrag vertoonde?

Later heeft hij dan weer een nieuwe vriendin met kinderen, zijn nieuwe vriendin wordt zwanger van hem en dan is het ook weer hommeles want hij wil het kind niet. Terwijl hij op sterven na dood was aan levercirrose dat had hij al zeker tien jaar maar nu was het eind in zicht, daar gaat het topic ook over.

TO, vertel aub hoe het zit, ik ga er van uit dat je geen verhaaltjes zit te verzinnen over zulke afschuwelijke dingen maar het is echt moeilijk te volgen.. Woon je nu nog steeds in België of weer in Nederland? Het zou natuurlijk kunnen dat het in België anders geregeld is dan in Nederland.
Maar genezen van levercirrose terwijl hij door bleef drinken? Het is echt moeilijk te volgen daarom vind ik het ook moeilijk om advies te geven behalve: zet hem -je zoon waar dit topic over gaat- de deur uit en laat hem niet meer binnen. Keihard maar je moet jezelf beschermen, hij is ziek..

Ik dacht bel BJZ en vraag hen om raad maar als je juist voor ze op de vlucht bent is dat niet het advies waar je op zit te wachten neem ik aan.
Hoe dan ook: de naam van je topic is wel goed gekozen, ik vind het ook heel gek allemaal.
Zou fijn zijn als je nog even terugkomt, er zijn wel degelijk mensen die zich zorgen maken. Om je zoon maar ook om jou!
Alle reacties Link kopieren
Trina :hug:
Alle reacties Link kopieren
Ik ga eerst even reageren op Lenn ,
c zijn vader is en alcoholist en heeft levercirose, niet genezen. Die drinkt nu nog enkel maar bier, dat boeit me nu echt niet meer, zijn keuze. Dat ik in C zijn mobiel keek over dat meisje heb ik inderdaad zijn mobiel afgenomen, computer weg gepakt en hem de les gelezen. Ik heb meteen contact opgenomen met haar en haar ouders, maar ze woont in Argentinië. Toch heb ik haar weten laten weten via chats die op C zijn mobiel vond, dat hij zich voordeed als 2 verschillende mensen. Ene onder zijn eigen naam en de andere onder de naam Sarah Lancaster een bekend persoon. Mijn twee oudste kinderen zijn van mijn eerst ex, nu 27 en 25 jaar, oudste geen contact meer mee. Ik kan geen kwaad woord zeggen over mijn eerste ex, die voelde niet en liet de opvoeding aan mij over. Nadat we twee jaar uit elkaar waren, kwam de alimentatie op gang. Hij woond nog altijd in het huis wat we samen gekocht hadden. Mij heeft het nooit om geld gedraaid, wou gewoon dat de kinderen daar ook een veilige haven hadden. Mijn eerste ex heeft een kind bij een andere vrouw, die hij niet wil kennen. C heeft een andere vader, die kwam dronken en al bibberend aan bij de rechtbank, C zijn vader is diegene die mishandelde, dus niet mijn eerste ex. C zijn vader heeft mijn bedrijf in Nl kapot gemaakt door laster, ik woonde al jaren alleen met C, toch melde zijn pa dat we samen woonde en ik voor fraude zou worden opgepakt en dan C meteen zou kwijt raken. Duidelijk nu? C. is van zijn school verwijderd, diepe zucht. Wat dus concreet betekend is dat zijn kindergeld gestopt is, dus geen inkomen meer. Waar hij nu zit, de wiekslag, gaan hem niet houden zonder enige vorm van inkomen. Hij heeft nog altijd een voorlopige verblijfsvergunning in Belg, maar zonder inkomen, geen verzekering, geen school, geen verblijf plaats. Zijn pa belooft hem gouden bergen, maar die woont al jaren op een camping in een zomerhuisje van zijn ma in wijk aan zee. Mijn huidige man, mist hem wel, maar die heeft hem niet meegemaakt vanaf zijn geboorte, stiefouder is toch anders.

Ik wil niet afwachten tot mijn zoon slachtoffers gaat maken, of mijn dingen wat ik schrijf duidelijk zijn of niet! De politie is er van op de hoogte, school, de hulpverlening, maar mijn makke is, hij kan zo naar Nl gaan, waar niemand hem kent en ik kan hem niet tegen houden. Elke nacht ga ik slapen met de gedachte wat als? Nah slaap liever niet, die dromen, ik zie elke nacht dingen die ik niet wil zien, gek word ik ervan. Wat als dat fikkie stoken wel gelukt was, het is verdorrie een school met 3000 leerlingen. Het was niet zomaar een fikkie stoken, maar in een klas vol met houtstof. Zoek het eens op, op google en geef me dan eens ongelijk. Das mijn zoon, die dat wou doen, aaarghh.
Alle reacties Link kopieren
Maar nogmaals, heeft school dan geen aangifte gedaan of kunnen ze dat niet alsnog doen als jij daarom vraagt.
Alle reacties Link kopieren
duizel schreef:
28-02-2018 04:56
Maar nogmaals, heeft school dan geen aangifte gedaan of kunnen ze dat niet alsnog doen als jij daarom vraagt.
Dat snap ik ook niet. School zou toch wel gek zijn als ze geen aangifte doen. TO er zijn genoeg dingen waar je mee naar de politie kan stappen. Verzamel al het bewijs, ook van dat meisje met wie hij toen aan het praten was, neem screenshots van die gesprekken. Of die keer dat er een geweer in zijn tas is gevonden? Hoe kan het dan dat daar niks mee word gedaan? Dat van die school lijkt mij heel angstaanjagend maar duidelijker dan dit kan je het niet hebben toch? De politie kan hem hiervoor zeker vastzetten als school aangifte doet. Alles bij elkaar zou genoeg moeten zijn, en een psychiater kan vaststellen en bevestigen dat hij een psychiatrische stoornis heeft. Dit moet toch genoeg zijn voor een gedwongen opname?
Alle reacties Link kopieren
Ik vecht me rot, vandaag contact gehad met zijn school, die willen geen aangifte doen, waarom weet ik ook niet. Voor hun is het over, hij is geschorst en niet langer welkom. Ik heb aangegeven dat ik naar de krant ga en het ga verspreiden op internet, dit mogen ze toch niet zomaar laten gaan? Ik vind het zo raar dat feiten gepleegd worden voordat ze 18 jaar zijn niet meer ingekeken mogen worden. Aan de ene kant niet, als ze leven beteren, maar C gaat gewoon verder. Vandaag wel 2 rekeningen binnen gekregen, ene van school en ene van de wiekslag waar hij verblijft. Zijn inkomen is geschorst nadat de schorsing van kracht was op zijn school, of we even 1180 euro willen betalen? Blijkbaar ben je in België verantwoordelijk totdat ze 23 jaar zijn. Mijn man had ook, zijn ze helemaal gek? Laat ze aangifte gaan doen, niet bij ons aankloppen. C word in juli 19 jaar en dan? Moeten wij zo lang opdraaien voor de misère die hij doet? Soms denk ik weleens laat het allemaal maar, genoeg gevochten, ben moe van het vechten. Mijn therapeut had vandaag, adem in en adem uit. Ach rot toch op zeg, als ik bel ben je nooit te bereiken. Zit er even helemaal doorheen, sorry.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven