Seroquel

25-08-2019 17:28 54 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb van de psychiater Seroquel voorgeschreven gekregen in een dosis van 25mg.
Dit mag ik gebruiken als ik wil.
Mijn angst voor medicatie is behoorlijk groot, maar slik al wel Sertraline en nu oxazepam.
Ik vind Seroquel een grote stap om te gaan gebruiken.
Ben zo bang voor de bijwerkingen.
Zijn er mensen die dit gebruiken?
En klopt het dat je er nog angstiger van kan worden?
Alle reacties Link kopieren
Maar wat voel je als je 1 zo'n pil slikt? Raak je een soort van de wereld?
Vergelijkbaar met oxazepam?
En wat heeft 't voor nut voor mij om 'm s'avonds te slikken als ik vooral overdag last heb van angst en paniek?
ninosz schreef:
25-08-2019 21:10
Maar wat voel je als je 1 zo'n pil slikt? Raak je een soort van de wereld?
Vergelijkbaar met oxazepam?
En wat heeft 't voor nut voor mij om 'm s'avonds te slikken als ik vooral overdag last heb van angst en paniek?

Nee. Lijkt er helemaal niet op. Tenminste ik niet op die lage dosis.

Je moet het overleggen met je behandelaar mbt tot dat tijdstip van inname.

Piekeren en onrust ( en slaapgebrek waar ik het meest last van had) is wat anders dan angst en paniek.

Het is wel zo als je beter slaapt je uiteindelijk beter hersteld en vaak minder klachten hebt. Welke dat dan ook zijn. Maar kan best dat je psych daar anders over denkt, die kent jou en je klachten beter dan wij/ik.

Dus daar moet je zijn advies in volgen en werkt dat niet goed genoeg kan je dat andere tidj slikken in je achterhoofd houden.
Lucifer2018 schreef:
25-08-2019 19:16
Ja, Ik heb er diabetes/metabool en schildklierproblemen aan over gehouden, en vitamine d en b12 opname problemen. En ik slikte ook geen hoge dosis. Wel lang gebruik. Nu ik niet meer gebruik zijn alleen de problemen met de b12 opgehouden, De rest heb ik nog. Dat zijn blijvende problemen. Kan niet afvallen, haren blijven uitvallen, ernstige vitamine D deficiëntie. Wat echt funest is voor mensen met andere lichamelijke en brein/psychische problemen, je blijft moe en down en kan niet werken aan herstel daardoor.

Is niet dat iedereen daar per se last van krijgt hoor, echt niet. Ogf nu nog niet merkbaar. Kan ook.
Maar toch best veel wel binnen een paar jaar.

Dus op meer plekken houden ze het wel in de gaten meteen bij slikken ipv te gaan wachten dat mensen met klachten komen jaren later en niemand dan weet hoe het komt.
+1 helaas.
Alle reacties Link kopieren
Hier bij mij, doordat ik beter slaap, pieker ik overdag minder en heb ik minder angst. Van te weinig of slechte slaap krijg ik angst.

Als je zoveel twijfeld, terug naar de behandelaar of contact opnemen met je huisarts. Wij kunnen geen medisch advies geven.

Ik voelde niks heftig. Oxazepam is verslavend volgens mijn arts en dit middel niet. Ik werd niet duf, gewoon normaal slaperig. Ik zelf durf juist oxazepam niet te benen, als ik duf raak word ik juist angstig.

Maar als je zoveel angst en vragen hebt. Morgen de behandelaar of je huisarts bellen!

Tip bij angst bij nieuwe medicijnen. . Neem het als er iemand thuis is die nacht of meerdere nachten, vraag iemand te logeren of ga ergens logeren. Deel je angst. Mocht er iets mis gaan (weet niet waar je bang voor bent) kan diegene een arts bellen en met je mee naar het ziekenhuis gaan.

Dit doe ik als ik bang ben voor nieuwe medicatie. Er is btw nog nooit iets gebeurt. Maar vind nieuwe medicijnen spannend.
Alle reacties Link kopieren
Ik zelf heb er geen bijwerkingen van gehad in ieder geval. Ik vond opbouwen anti depressieva veel erger. Dan moet er een spiegel opgebouwd worden.

Bel je (huis) arts morgen even.
nospe schreef:
25-08-2019 19:36
Jezus er gaat een wereld voor me open! Ik ging er ook altijd van uit dat seroquel in lage dosering amper tot geen bijwerkingen had itt hoge doseringen. Dat is mij ook altijd zo verteld bij vragen die ik over het gebruik had. Ik kwam dus ook aan, kreeg daardoor een hoge bloeddruk waar ik weer metoprolol voor kreeg. Toen ik toch een beroerte kreeg kwam daar ook nog grepid bij. Best eng om te bedenken dat 25 mg seroquel wsl geleid heeft na 10 jaar gebruik tot een hand vol extra medicatie. En nog nooit is mijn bloed getest op wat voor waarden dan ook.

Daarnaast slik ik ook nog ritalin voor mijn add. Best een handje vol dus zonder toezicht.
.
Is je taille-omvang groter dan 80cm? Dat is een risicofactor voor metaboolsyndroom.

Even langs je huisarts voor bloedonderzoek en overig is zo gebeurd.
Ook (nuchtere) bloedsuiker, cholesterol, bloedvetten en bloeddruk laten testen/meten.
Of gebruik je nog steeds medicatie voor je bloeddruk?

Is wel goed om periodiek te laten controleren.
Lucifer hoe hoog was jouw dosis en voor hoelang ?
Alle reacties Link kopieren
ninosz, al contact met een arts gehad vandaag hierover?
ik slik het sinds twee weken, begonnen met 12,5 om te slapen. neem nu meestal twee tabletten in om te slapen, werkt prima. neem het niet elke dag (psych zei neem het zo nodig) werkt prima. geen bijwerkingen..
Gekopbloemen schreef:
26-08-2019 12:00
Lucifer hoe hoog was jouw dosis en voor hoelang ?
Tussen de 12,5 ( voor slaap) en de 50 mg. Laag dus. Ik sliep niet meer/ max 2 uur per nacht en al jaren, was zo ziek. Niets hielp, geen slaapmedicatie, geen therapie, geen slaaphygienecursus en ook geen slaappoli.

Maar slikte het zeker 7-8 jaar af en aan. Soms elke dag voor een periode en soms alleen als ik weer langere tijd insomnia had.

Ik gebruik het laatste jaar weer, want enige wat werkt mbt slaap bij mij. Maar echt max 20x per jaar en dan een kwart van 25 mg tablet.
En alles is toch al kapot. En is ook echt chronisch, ging niet weg de jaren dat het niet slikte.
Dus bij elkaar denk ik zo'n 11 jaar.

Mij heeft het gered van ergere dingen maar die afweging moet je goed maken. het blijft eigenlijk een anti-psychotica en dan heb je helemaal geen keus denk ik.

En misschien gaat het allemaal goed want niet iedereen krijgt natuurlijk alle bijwerkingen die bekend zijn.
Maar daarom mijn advies, laat je bloed checken op vitamines en schildklier en suiker om de zoveel tijd. Hou je metabool in de gaten.
Alle reacties Link kopieren
ninosz schreef:
25-08-2019 21:10
Maar wat voel je als je 1 zo'n pil slikt? Raak je een soort van de wereld?
Vergelijkbaar met oxazepam?
En wat heeft 't voor nut voor mij om 'm s'avonds te slikken als ik vooral overdag last heb van angst en paniek?
Ik wel hoor, was na 15 minuten alweer out :')
Echt de eerste week kon ik me uren nadat ik wakker werd pas weer bewegen omdat mijn hoofd wakker was maar mijn lijf niet.
"When you come out of the storm, you won’t be the same person who walked in. That’s what this storm’s all about.”
Lucifer bedankt voor je reactie.
Alle reacties Link kopieren
Ga je dan 3 van dit soort medicatie tegelijk nemen? Ik ben geen expert, maar daar zou ik bang van worden. Ik hoop dat je arts je goed opvolgt.
Suðri welke bij werkingen bij welke dosering kreeg jij dan? Door dit topic vandaag mijn huisarts gebeld. Gevraagd om mijn bloed waarden op vitaminen en suiker te prikken na jaren gebruik. Hij vond het onzin bij 25 mg en verklaarde me net niet voor gek. Ondertussen maak ik me best ongerust om wat ik allemaal slik en vooral om de seroquel. Ik overweeg nu om zelf langzaam af te bouwen want de redenen waarom ik het voorgeschreven kreeg bestaan allang niet meer. Ik ben het blijven slikken uit gewoonte van uit de overtuiging dat 25 mg weinig bij werkingen zou geven.

Ik wist wel dat het middel vaak in opspraak is geweest maar dan bij hogere doseringen van 200 tot 800 mg. Dit slik ik al 8 jaar voor het slapen gaan om verschillende redenen.

25 mg seroquel
100 mg trazolan
5 mg lorazepam

daar kwam de laatste 3 jaar ritalin bij (slik ik alleen als het echt nodig is ongeveer 1 keer per week en soms weken niet rond de 70 mg per dag)

Het laatste jaar is daar ook nog 75 mg grepid en 50 mg metoprolol buijgekomen en nog nooit controle of bloed geprikt. Daarnaast rook ik, heb ik overgewicht en word er regelmatig in de weekenden geborreld met vriendinnen. Ik ben echt geschrokken door dit topic. Ik ben 51 en het roer moet nu echt om maar waar te beginnen als mijn huisarts me niet serieus neemt. Voel me echt een beetje paniekerig nu. Dit kan toch niet lang goed blijven gaan? Ik ga eerst maar zo snel mogelijk afbouwen met seroquel en daarna de rest.

Ik voel me zo dom en naief nu. Natuurlijk weet ik dat overgewicht en roken niet goed is maar over alle medicijnen heb ik me nooit echt druk gemaakt en vertrouwde ik op mijn huisarts die er nooit een probleem in zag en laconiek reageerde op mijn twijfels als ik die wel eens uitsprak zoals vandaag.

Dom dom dom maar ik ga nu het heft in eigen handen nemen en desnoods verander ik van huisarts. En dan te bedenken dat ik eigenlijk ook nog statestines uit protocol moest slikken na mijn beroerte terwijl mijn cholesterol goed was. Dit heb ik geweigerd toen ik me in las over dit middel. Sjemig, ik kan monuta wel opzeggen ik kan zo bij het chemisch afval.

p,s ik eet wel heel erg gezond en slik bijna dagelijks een multivitaminen. Dat dan weer wel ;-D
Gemiddeld 25 Mg. Chronisch ernstig tekort vitamine D (ondanks hoge dosering capsules), helft van het jaar flink tekort vitamine D, chronisch tekort vitamine b11, chronisch tekort magnesium (lang geduurd voordat ik daar achter was), diabetes 2 (geen metaboolsyndroom) en een niet werkende schildklier (gevolg lithium). Ik slik het nu zo’n jaar of 8 denk ik. Nu weer aan het proberen om af te bouwen. Helaas zijn de gevolgen van niet slapen (slik ook slaaptablet) ernstiger dan dit. Maar kut is het wel.

Het rotte is dat geen arts erkent dat het door de quetiapine komt, terwijl ik dus steeds meer dit soort verhalen als van Lucifer en mijzelf lees.
anoniem_389813 wijzigde dit bericht op 27-08-2019 22:16
1.88% gewijzigd
@nospe, wie heeft al die medicatie voorgeschreven? Afbouwen zou ik echt met begeleiding en in overleg doen. En gaat je huisarts je bloedwaardes nu laten controleren? Neem ook je bloeddruk mee. Bloedsuiker moet je nuchter prikken.

https://www.diabetesfonds.nl/over-diabe ... l-syndroom
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een keer 75mg seroquel gebruikt wat was voorgeschreven door de psychiater als alternatief voor oxazepam ivm de verslavende werking. Ik vond het erg spannend, maar heb het toch gewoon een keer geprobeerd om te kijken wat het effect was. Mijn instelling toen was het niks was, stop ik gewoon na 1x of desnoods meerdere keren en als wel helpt is het alleen maar fijn. Ik maakte me nogal druk over allerlei bijwerkingen, maar ik dacht met 1x keer zal dat natuurlijk wel meevallen. Helaas was het niet mijn middel, ik werd er superduf van terwijl het piekeren gewoon doorging en ontzettende kater de dag erna. Dus toch maar doorgegaan met af en toe oxazepam en geen Seroquel meer.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het ook 3 weken geslikt, 25 mg ivm slapeloosheid sinds een ongeluk. Helaas kreeg ik er extreme bijwerkingen van (trillende ogen, extreem gewichtsverlies binnen een week, spiermassaverlies, zo slap dat ik de trap niet meer op kon lopen, pijn in spieren/gewrichten) en heb ik het weer moeten staken.. Heel klote, want ik sliep er best aardig op. Al werkte het uiteindelijk steeds minder omdat ik paniekerig werd van alle bijwerkingen die ik kreeg.
tu1nhek schreef:
27-08-2019 21:56
@nospe, wie heeft al die medicatie voorgeschreven? Afbouwen zou ik echt met begeleiding en in overleg doen. En gaat je huisarts je bloedwaardes nu laten controleren? Neem ook je bloeddruk mee. Bloedsuiker moet je nuchter prikken.

https://www.diabetesfonds.nl/over-diabe ... l-syndroom
Een deel ggz in 2010 Destijds gestopt met ggz vanwege hoge eigen bijdrage en mijn huisarts zorgde voor herhaal medicatie tot nu toe. Andere deel voorgeschreven door huisarts vanwege slaapproblemen en hoge bloeddruk en de rest na herseninfarct een jaar geleden. Mijn huisarts deed en doet geen controles en vind dat onzin. Ook na mijn bezorgde telefoontje van de week door dit topic. Ik ga zelf maar een thuis test voor suiker bestellen en een bloeddrukmeter aanschaffen. Ik ben echt bezorgd en baal dat mijn huisarts geen chekup wil doen.
nospe schreef:
31-08-2019 14:47
Een deel ggz in 2010 Destijds gestopt met ggz vanwege hoge eigen bijdrage en mijn huisarts zorgde voor herhaal medicatie tot nu toe. Andere deel voorgeschreven door huisarts vanwege slaapproblemen en hoge bloeddruk en de rest na herseninfarct een jaar geleden. Mijn huisarts deed en doet geen controles en vind dat onzin. Ook na mijn bezorgde telefoontje van de week door dit topic. Ik ga zelf maar een thuis test voor suiker bestellen en een bloeddrukmeter aanschaffen. Ik ben echt bezorgd en baal dat mijn huisarts geen chekup wil doen.
Waarom niet gewoon terug naar een psychiater?
Suðri schreef:
31-08-2019 15:20
Waarom niet gewoon terug naar een psychiater?
Goeie vraag. Ik denk omdat ik deels zorgmijdend ben geworden door al mijn ervaringen binnen de ggz. Je hebt me aan het denken gezet.
@nospe, maar dan heb je ook geen medicatie controle door een specialist (psychiater of verpleegkundig specialist) in +/- 10 jaar tijd?

Ik zou ook niet gaan rommelen met die controles thuis, laat het door een arts doen! Misschien is een wissel van huisarts wel op z'n plaats?

Er is overigens geen eigen bijdrage meer in de GGZ, dat was alleen in 2012.
nospe schreef:
31-08-2019 15:50
Goeie vraag. Ik denk omdat ik deels zorgmijdend ben geworden door al mijn ervaringen binnen de ggz. Je hebt me aan het denken gezet.
Er bestaan ook psychiaters met een eigen praktijk. Misschien de moeite waard om eens te onderzoeken of er een fijne in de buurt zit en je medicatie eens te evalueren.
tu1nhek schreef:
31-08-2019 16:08
@nospe, maar dan heb je ook geen medicatie controle door een specialist (psychiater of verpleegkundig specialist) in +/- 10 jaar tijd?

Ik zou ook niet gaan rommelen met die controles thuis, laat het door een arts doen! Misschien is een wissel van huisarts wel op z'n plaats?

Er is overigens geen eigen bijdrage meer in de GGZ, dat was alleen in 2012.
Nee geen enkele controle in 10 jaar tijd. Ik ben ook hard aan het denken over een andere huisarts. Maar ik ben 8 jaar geleden al eens overgestapt omdat mijn vrouwelijke huisarts mij totaal niet serieus nam. Was een heel gedoe oa omdat zij ineens besloot na 1 jaar dat de b2 code van ggz niet meer van toepassing was en daarbij eigenlijk de hele lorazepam niet meer voor wilde schrijven. Zonder overleg, ik kreeg het opeens niet meer. Was onterecht en blinde paniek.

Uiteindelijk overgestapt naar huidige huisarts die de gang van zaken erg kwalijk vond. Leek een super huisarts omdat hij me serieus nam. Ook in heel veel andere zaken die voor mij belangrijk waren zoals euthanasie. Ik weet het even niet meer. Ik denk dat het beste is om een open gesprek met hem aan te gaan over mijn zorgen. En daarbij een algemene checkup en bloedonderzoek te eisen omdat ik echt bezorgd ben. Wuift hij dat weer weg dan zeg ik hem dat mij niks anders rest dan een andere huisarts te zoeken die mijn zorgen wel serieus neemt.
Suðri schreef:
31-08-2019 16:10
Er bestaan ook psychiaters met een eigen praktijk. Misschien de moeite waard om eens te onderzoeken of er een fijne in de buurt zit en je medicatie eens te evalueren.
Dat lijkt mij een goed idee, dank je! Ik heb een toppakket via de gemeente dus ik moet even uitzoeken of dat vergoedt word. Op zich al lastig omdat er alleen informatie verschaft word aan mijn bewindvoerder die niet meer op mij reageert omdat de rechter beindiging bewind uitgesproken heeft op 25 juni, zie mijn andere topic. Ik zit voor nu dus een beetje vast tot het vonnis binnen is.

Ik heb tot voor 3 jaar terug altijd alleen basis cz gehad dus heb me nooit verdiept in particuliere (?) psychologen en psychiaters.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven