Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Reis Noordoost-Amerika & Florida in 2019

13-07-2018 16:27 359 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Volgend jaar staat een verre reis weer op ons wensenlijstje. Waarschijnlijk wederom Amerika, dat vonden we allemaal een heel prettig land en goed zelf te bereizen.
We willen een deel van het noordoosten doen, en dan graag nog een 7-10 dagen weer relaxen in een villa in Orlando (zó goed bevallen!)

Na weer eens kletsen over wat iedereen zou willen zien (allen New York en villa Orlando, manlief Niagara Falls, de oudste walvistour en de jongste wil het Witte Huis zien), kom ik tot een volgende voorlopige route:

Dag 1: - aankomst New York
Dag 2: - New York
Dag 3: - New York
Dag 4: - New York
Dag 5: - Auto ophalen. naar Gloucester (400 km)
Dag 6: - Gloucester (Whale watching tour). En evt middagje strand.
Dag 7: - door naar Green Mountains (275 km). Evt daarna alvast stukje verder rijden
Dag 8: - Via Watkins Glen State Park naar Niagara Falls. (‘s avonds verlichte falls kijken)
Dag 9: - Niagara Falls (boottour)
Dag 10: - Stop bij Hersey’s Chocolate World en naar Lancaster (550 km)
Dag 11: - naar Amish gebied en door naar Washington (200 km)
Dag 12: - Washington
Dag 13: - Washington
Dag 14: - vlucht naar Orlando
Dag 15: - Orlando
Dag 16: - Orlando
Dag 17 : - Orlando
Dag 18: - Orlando
Dag 19: - Orlando
Dag 20: - Orlando
Dag 21: - Orlando
Dag 22:- terugvlucht
Dag 23: - thuis (zaterdag)

* op dag 9 na de boottocht Niagara is het misschien ook een optie om alvast stukje richting Lancaster te rijden ? Of heb ik daar nog een volle dag nodig? Of middagje zwembad?
* i.pv. via Amish/Lancaster zou ik ook nog via Shenandoah NP naar Washington kunnen rijden. Is dat een leuker plan?
* op dag 13 zou ik ook nog een vroege avondvlucht (rond 18.00-19.00 uur) al naar Orlando kunnen nemen. Dat scheelt weer een reisdag. Ik denk dat we Washington in 1,5-2 dagen wel gezien hebben. Bij de bekende bezienswaardigheden geweest zijn is voor ons voldoende. En airport DCA zit vlakbij, dus dan heb je nog tot bijv. 15.00 die dag in Washington en ben je die avond bijv. rond 23.00 uur in de villa. Dat is wel een lange dag, maar de volgende dag heb je dan niks.
* het rondje omdraaien en starten in Washington, eindigen in NY kan ook. Is dit om een of andere reden een beter plan?

Dagen en data liggen nog niet vast, dus wellicht kunnen we een dagje extra erbij vrij krijgen maar daar reken ik niet op.
Tips en adviezen welkom !!
Ook als iemand nog een leuke villa weet, met zwembad en ruim terras, jacuzzi, gamesroom en een beetje moderne inrichting voor ca. € 120,= p.n. houd ik me aanbevolen!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou dit ook zeker op allesamerika posten, daar zitten heel veel kenners.
In welk seizoen wil je dit doen?
Dans alsof er niemand toekijkt, schrijf alsof je elk moment geband kan worden.
Alle reacties Link kopieren Quote
De Niagara falls vond ik drie keer niks. En in Washington heb ik een heerlijke week door de musea van het Smithonian gestruind.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zelf zou ik in 'n paar dagen door de Smoky's naar Orlando rijden trouwens. Da's schitterend! Of ben je van plan heel veel pretparken te gaan doen dat je daar zolang voor inplant.
Dans alsof er niemand toekijkt, schrijf alsof je elk moment geband kan worden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Beste TO

Wat tof! Heerlijk om hier alvast over na te denken.

Afgelopen zomer hebben wij een roadtrip door Canada gemaakt. De Niagara watervallen vonden wij vorig jaar ontzettend indrukwekkend. Het is zo groot en zo mooi! Een beetje dubbel is het wel, want om de natuur en watervallen heen zie je casino's, flatgebouwen etc. De boottocht is ietswat toeristisch, maar aangezien het niet zo duur is wel de moeite waard om dat erbij te pakken. Kijk eens goed op welke dag je de niagara watervallen gaat bezoeken, op bepaalde avonden (voornamelijk in de zomerperiode) worden er vuurwerkshows gegeven boven de watervallen, erg mooi om te zien.

Veel succes en plezier met de voorbereidingen! :redrose:
Life begins at the end of your comfortzone
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat pretparken betreft, als je van achtbanen houdt, ligt Cedar Point op je route. Mijn kinderen vonden het geweldig, ikzelf ben er gelukkig niet geweest ;-D
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik dacht dat je naar Thailand wilde ?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vond de niagara watervallen echt niet leuk. Zou het niet aanraden. Vreselijk toeristisch...en die poppenkast eromheen...verder een toffe reis.
Alle reacties Link kopieren Quote
poldervrouw schreef:
13-07-2018 17:05
Ik dacht dat je naar Thailand wilde ?
Ik ook.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier nog eentje die Niagara niks vond, maar wil je het doen: je hebt echt geen volledige dag nodig dus richting Lancaster rijden kan prima.
Wij zijn ook naar een Amish farm geweest en wat gaan rondrijden in de streek en ik vind het allemaal erg bijzonder en boeiend, maar het voelt ook wel een beetje als aapjes kijken.

Vlak buiten Washington heb je - in de buurt van de luchthaven- een extra afdeling van het Air & Space museum. Dat zou ik zeker doen. Daar staan eigenlijk veel indrukwekkender dingen dan in het deel op de Mall. De Enola Gay, een space shuttle... Dat vonden onze kinderen (en wij ook) echt de moeite.

Wij zijn door Shenandoah NP gereden, maar ik vind dat oersaai. Al is dat amper een referentie: ik vind al die parken oersaai.

Onze kinderen wilden in NY per se in het Vrijheidsbeeld dus dat hebben we gedaan (tot in de kroon), maar dat is echt drie keer niks én in de zomer bloedheet. Ik zou gewoon langs het Vrijheidsbeeld heen varen en uitstappen op Ellis Island. Dat hebben we de eerste keer dat we er waren gedaan (toen waren de kinderen nog te klein om inspraak te hebben) en da's veel meer de moeite.

Over het algemeen vind ik Washington een veel leukere stad dan NY. Ook leuk om te doen, mocht je dat nog niet gedaan hebben: een baseball wedstrijd. Wij zijn naar de Washington Nationals tegen de San Francisco Giants gaan kijken en dat was wel leuk om mee te maken.
Alle reacties Link kopieren Quote
We willen in de zomer gaan, de enige periode waarin we 3 weken vrij hebben.
We hebben inderdaad erg lang getwijfeld tussen USA-Thailand, maar de voorkeur van de rest van het gezin gaat uit naar wederom Amerika. Zelf had ik een lichte voorkeur voor Thailand, maar ach, dan bewaren we die voor een andere keer.

Naar de Great Smokey Mountains heb ik gekeken, maar die vind ik wat te zuidelijk liggen en dat kost dan nog wel weer een dag of 3-4 van de route denk ik.
Ook Cedar Point had ik gezien maar die ligt bij Cleveland, nog zo’n 450 km vanaf de Niagara Falls, en dus te ver uit de route vind ik (zag er wel gaaf uit inderdaad!).
In Orlando willen we een zeker een volle week zijn. We gaan misschien wel een water- en pretpark doen maar zniet elke dag. Die villa willen we juist zodat we ook eens wat dagen niks gepland hebben en rustig aan kunnen doen en zien waar we dan zin in hebben. Ik wil nu bijv. ook naar Kelly Park en het plaatsje Celebration, wat er de vorige keer niet van gekomen is. En dan nog een water-/pretpark, dagje shoppen en zo’n week vliegt voorbij!

Voor Washington heb ik dat Air & Space museum gezien. Wij zijn al in Kennedy Space Center geweest. Dat was leuk maar zou ik niet nog es hoeven zien. Heeft dit museum meerwaarde dan denk je?

We willen het Vrijheidsbeeld in NY niet in, met een bootje erlangs varen is voor ons genoeg.
Wij zijn een beetje zoals de Posjes : gezien, check en door....!
De bekende bezienswaardigheden aandoen vinden we prima, we hoeven geen uuuren iets te bekijken.

Ik twijfel ook hoor of Shenandoah iets toevoegt. In west Amerika vond ik de NP’s prachtig en zou ik zo terug willen naar Grand Canyon, Bryce etc. Maar dat is totaal niet te vergelijken met dit park. Is dat niet teveel gewoon bos ofzo met wat uitzicht op heuvels ?
Maar ook Amish twijfel ik over. Inderdaad; beetje aapjes kijken en is dat nu leuk voor de kids (tieners) ?
Maar een leuk stop + overnachting tussen de lange rit Niagara Falls - Washington is wel een leuke onderbreking natuurlijk, maar wat?
Alle reacties Link kopieren Quote
Shenandoah is inderdaad gewoon bos. Maar nogmaals: ik vond zelfs de Grand Canyon niks dus ik ben echt geen referentie voor natuurparken.

Amish deden wij niet voor de kinderen (die waren toen 9 en 11) maar omdat ik dat boeiend vind. Ik denk dat de kinderen het rondrijden door Amish-gebied en het spotten van de buggy's leuker vonden dan de Amish farm. Ze vonden het restaurant wel top (het lekkerste van de reis, zelfs :) Daar beginnen ze soms nog over)

Ik ben nog niet in Kennedy Space Center geweest dus dat weet ik niet. Sowieso zijn wij allebei nogal geschiedenisliefhebbers dus dat was bij ons ook wel een belangrijk aspect bij Air & Space. Om diezelfde reden vonden wij de iPad-tour in Gettysburg ook leuk, maar misschien niks voor jullie.
Ik zou een ander deel van de VS kiezen. Noordoost en Florida is nou niet echt spectaculair. Die watervallen zijn leuk, maar niet spectaculair. Daar zou ik niet de halve wereld voor over vliegen. Het is net een circus daar. Super toeristisch. Ga dan naar het noordwesten of zuidwesten of Californië.
Alle reacties Link kopieren Quote
Noordoost lijkt me mooi in de herfst. Buiten de grote steden uiteraard.
Dans alsof er niemand toekijkt, schrijf alsof je elk moment geband kan worden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nomad schreef:
14-07-2018 09:45
Ik zou een ander deel van de VS kiezen. Noordoost en Florida is nou niet echt spectaculair. Die watervallen zijn leuk, maar niet spectaculair. Daar zou ik niet de halve wereld voor over vliegen. Het is net een circus daar. Super toeristisch. Ga dan naar het noordwesten of zuidwesten of Californië.
We willen nu in elk geval New York en Washington zien en opnieuw Florida om te relaxen. Maar als je dit kunt combineren met een ander leuk stuk hoor ik het graag.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je zou ook Charleston, Savannah kunnen combineren met Orlando. Da's minder ver rijden. Sowieso lijkt me NY in de zomerhitte vreselijk. Als je die stad persé wil zien zou mij rond de herfstvakantie de beste tijd lijken.
Dans alsof er niemand toekijkt, schrijf alsof je elk moment geband kan worden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als je rechtstreeks van NY naar Washington gaat (met de trein) en daar op het einde de auto oppikt heb je 7 dagen om tot in Orlando te geraken (als je in een keer zou rijden doe je daar 12u over). Dan kun je via Atlanta rijden of de kustroute. Dan zit je wel met extra drop off kosten van de auto, maar niet de kosten van een binnenvlucht. Dat zou ik doen. Wij zijn onder Washington het binnenland in gereden (vanaf Norfolk) en dan zo richting Nashville- Memphis en verder (wij zijn 2 jaar geleden in de zomer van New York naar Los Angeles gereden). Ik vond de zuidelijke staten (wel andere dan op jouw route zouden liggen) qua sfeer veel boeiender dan het ietwat saaie N-O.
Alle reacties Link kopieren Quote
Daar heb ik ook naar gekeken. Dan zouden we bijv. New York- Washington - Shenandoah NP - Gatlinburg - Great Smokey Mountains - Savannah - Jekyll Island - St. Augustine - Orlando kunnen doen.

Dat spaart je een binnenlandse vlucht uit en rijdt je alles met de auto (en drop off kosten idd).
Nadeel is wel dat we dan niet een walvissentour én Niagara doen, dat vind ik dan jammer. En dit kan allemaal wel, maar dan moeten we het daarbij laten en is een week in een villa Orlando niet meer haalbaar. Dan zouden we echt 4 weken weg moeten kunnen en dat is niet mogelijk.

Maar mocht een binnenlandse vlucht Washington - Orlando nou énorm duur blijken te zijn, is de autoroute wel een alternatief plan B.
Alle reacties Link kopieren Quote
LJVKS1 schreef:
13-07-2018 16:46
Kijk eens goed op welke dag je de niagara watervallen gaat bezoeken, op bepaalde avonden (voornamelijk in de zomerperiode) worden er vuurwerkshows gegeven boven de watervallen, erg mooi om te zien.
Leuke tip! Ik heb gekeken en van 18 juni - 3 september zijn er dagelijks om 22.00 uur vuurwerkshows !
Alle reacties Link kopieren Quote
mamaonbekend schreef:
14-07-2018 19:52
Daar heb ik ook naar gekeken. Dan zouden we bijv. New York- Washington - Shenandoah NP - Gatlinburg - Great Smokey Mountains - Savannah - Jekyll Island - St. Augustine - Orlando kunnen doen.

Dat spaart je een binnenlandse vlucht uit en rijdt je alles met de auto (en drop off kosten idd).
Dit hebben wij vorig jaar gedaan!
Zo veel verschillende wensen en mensen.
Smokey Mountains vonden wij echt geweldig.
Orlando daar in tegen vonden wij vreselijk. Volgende keer mijden we Orlando.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oja ? Wij vonden die combinatie van veel te doen in de omgeving (pretparken, waterparken, natuurparken, shoppingmalls) met de rust van een eigen villa juist heerlijk! En zo fijn dat je één uitvalsbasis hebt, niet voor bepaalde tijd aan het ontbijt moeten zitten, geen gesjouw met bagage, eigen zwembad dus makkelijk even nog uurtje plonzen, juist ideaal. En wil je de drukte niet blijf je lekker in de villa.
Wij vonden het heel fijn.

Heb ook gelezen over Hersey Park. Dat ziet er wel te gek uit, zoiets vinden mijn jongens echt helemaal geweldig. En achtbanen én waterglijbanen, hoe leuk. Daar zou je dan echt een volle dag voor uit kunnen trekken (al is het niet goedkoop).
Planning zou dan ietsje anders kunnen zijn: op dag 9 ‘s ochtends de boottocht doen en dan doorrijden naar Hersey (wel 475 km nog...).
Dag 10: volle dag in Hersey Park
Dag 11: ochtend Hersey Chocolate World - Gettysburg (80 km) - Washington (ca. 200 km)
Dag 12-13: Washington (en avondvlucht naar Orlando).

Is misschien leuker voor de kinderen, dan de combinatie met het Amish volk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Iemand nog leuke tips over deze reis?

Wat is bijvoorbeeld een leuke (korte) wandeling in de Green Mountains ? En zit er dan nog iets leuks onderweg van de Green Mountains naar Watkins Glen State Park ?
In dit park is de Gorge Trail wel een optie denk ik (shuttle bus naar boven en naar beneden lopen).
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier geen tips, maar wel even nieuwsgierig als dat mag... Wij zouden ook graag volgend jaar of in 2020 een mooie reis door Amerika maken met de kinderen. Jouw reis ziet er heel tof uit! Mag ik zo brutaal zijn te vragen wat voor budget je aanhoudt?
Alle reacties Link kopieren Quote
mamaonbekend schreef:
16-07-2018 16:36
Iemand nog leuke tips over deze reis?

Wat is bijvoorbeeld een leuke (korte) wandeling in de Green Mountains ? En zit er dan nog iets leuks onderweg van de Green Mountains naar Watkins Glen State Park ?
In dit park is de Gorge Trail wel een optie denk ik (shuttle bus naar boven en naar beneden lopen).
Als je niet al te veel tijd hebt, zou ik idd de shuttle nemen in Watkins Glen State Park. Hoewel heen en weer lopen ons niet heel veel tijd heeft gekost. Het was, een week of 2 geleden, al best druk.

We zijn wel even in de Green Mountains geweest, maar daar niet zo veel gedaan. Waar zit je in de Green Mountains?
Alle reacties Link kopieren Quote
janne38 schreef:
16-07-2018 17:08
We zijn wel even in de Green Mountains geweest, maar daar niet zo veel gedaan. Waar zit je in de Green Mountains?
Nog geen hotels gezocht hoor! Zit nog in de uitzoek-fase van de route/bezienswaardigen :-D
Als manlief zich ook definitief kan vinden in de route en we weten wanneer we precies vakantie volgend jaar hebben kunnen we dingen gaan vastleggen.
Intussen ga ik nauturlijk wel alvast op zoek naar goede hotels op de route en een fijne villa (tips voor accomodaties zijn dan ook welkom!!).

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven