Tentkamperen voor beginners

14-05-2018 08:57 230 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriend en ik overwegen om kamperen met een tent uit te proberen. We hebben twee kleine kinderen (nu 2 en 4 maanden, maar op zijn vroegst zou het dan toch pas volgend jaar in de zomervakantie zijn, dus dan anderhalf en drie). Ik heb vroeger nooit gekampeerd, mijn vriend wel met zijn ouders maar met een caravan en we zijn dus op zoek naar tips en ervaringen.

Wat voor tent raden jullie aan? We weten natuurlijk niet of het ons gaat bevallen dus meteen een tent van duizenden euro's kopen is wellicht niet zo verstandig, maar wat dan wel? Een tent lenen zou het fijnst zijn, maar ik ken niemand waarvan we er eentje zouden kunnen lenen. Tweedehands via marktplaats of een goedkope tent met de optie een duurdere te kopen als het ons goed bevalt?

Wat vinden jullie een fijne tent? Waar moeten we op letten bij de aanschaf? Wat hebben we nodig voor de kinderen? Of is het met kinderen juist verstandig om nog een paar jaar te wachten tot ze iets ouder zijn?

Wat voor attributen hebben we echt nodig en wat is met name ook handig om te hebben? Slaapzakken, luchtbedden, kooktoestellen, tafels en stoelen, etc - waar moeten we aan denken? Wat is handig met kleine kinderen?

Past alles in de auto? We hebben een stationwagon en een bagagenet en kunnen eventueel een dakkoffer plaatsen; is dat genoeg ruimte?

Waar moeten we op letten bij het uitkiezen van een camping/standplaats? Waar moeten we op letten bij het reizen? Hoe lang duurt het voor de gemiddelde tent staat?

Alle tips en ervaringen zijn welkom! Alvast bedankt.
Kijk uit malloot, een kokosnoot.
Alle reacties Link kopieren
jazekerenof schreef:
13-06-2018 21:34
Wij! En echt, het werkt. Het blijft echt langer koel, omdat het donker is, slaap je ook langer.
Oh wat goed! Was je op een heel warme dag aan het kamperen?
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
:-$ Die tenten heten ‘Fresh & Black’ o_o

Ik heb pornofilms gezien met een minder suggestieve titel ;-)


Maar ik heb er eigenlijk nooit last van gehad dat het te licht was of warm was. Kan dat er aan liggen dat ik in katoenen tenten slaap? Is het een synthetisch tent ding die warmte en licht?
Nouschi schreef:
13-06-2018 21:51
Oh wat goed! Was je op een heel warme dag aan het kamperen?
Zuid Frankrijk in de zomer (meestal boven de 30 graden overdag), ochtendzon pal op de tent.
Alle reacties Link kopieren
Ha! Ik kwam dit topic tegen in mijn lijst van topics die ik ooit geopend heb. Geen idee of iemand dit nog volgt, maar update: we hebben een paar weken terug een vouwwagen gekocht. Een Jamet Louisiana van 9 jaar oud met alles erop en eraan. We wilden hem eigenlijk pas in het najaar kopen, maar er deed zich een mooie aanbieding voor.

Eigenlijk wilde ik geen vouwwagen, maar na wat gesprekken met vrienden die er eentje hadden waren we toch om. We gaan dit jaar nog 'gewoon' in een gehuurde accomodatie (die hadden we al geboekt) maar daarna gaan we 'm een lang weekend uitproberen op een camping in Nederland (die hadden we al geboekt, we zouden eigenlijk met de caravan van schoonouders gaan).

Iedereen nog hartelijk bedankt voor alle tips! En als iemand nog een goede tip heeft voor een opvrouwbare jerrycan/watertank, dan hou ik me van harte aanbevolen.
Kijk uit malloot, een kokosnoot.
Leuk dat je een vouwwagen gekocht hebt!
Wat opvouwbare jerrycan betreft, wij gebruiken altijd zo een heel goedkope voor een paar euro's. Na de vakantie gooien we hem weg, want met bacteriën weet je nooit.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven