Abortus of einde relatie.

04-03-2016 14:51 253 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Ik ben moeder van een prachtig meisje van 5 maanden oud. Hele fijne zwangerschap en bevalling gehad. Gezond geboren en doet het zo goed! Vriend en ik waren er bewust voor gegaan en het was al snel gelukt.



Nu ben ik er vorige week achter gekomen dat ik weer zwanger ben, dit keer ongepland. We zijn ons natuurlijk helemaal rot geschrokken. We wilden altijd wel een 2e maar pas als oudste een jaar of 3 was. Vriend was heel duidelijk hij wil een abortus. Ik denk dat dat ook praktisch gezien het beste is, het gaat zo druk worden, ik kan minder werken, en het lijkt me zwaar, een baby en zwanger zijn, het leven gaat veel duurder zijn. Maar toch kan ik het niet zomaar een abortus.



Vriend heeft zoiets van bel even maak een afspraak en het is achter de rug. Ik kan het niet zo bekijken! Het is een leven wat in mijn groeit, vooral nu we ons meisje hebben. Ik weet niet of ik het kan! Heb dat gisteren uitgesproken naar vriend en zijn reactie was duidelijk, als ik geen abortus pleeg dan wil hij niet meer samen zijn. Gaat dan eigen huisje zoeken en ik, dochter en ongeboren kind kunnen het uitzoeken. Hij weet dat dat geen optie is, ik werk te weinig en verdien niet genoeg. Dat zou dan bijstand met 2 kinderen worden tenzij ik meer werk kan vinden. Alleen zijn met 2 kinderen met net iets meer dan een jaar leeftijdsverschil, het lijkt me zo zwaar.



Kortom ik weet het niet meer. Wou het even van me afschrijven en hoop op tips.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sakara schreef op 19 maart 2016 @ 19:53:

5 weken is toch ook niet zo lang? Morning after pil en klaar.5 weken is bij jou 72 uur? Jezus wat een licht ben jij.
The most exciting, challenging and significant relationship is the one with yourself. And if you can find someone to love the you you love that’s fabulous
Alle reacties Link kopieren
Yoma, stoer zoals je nu al over praktische zaken nadenkt. Samen op een kamer kan zeker. Ik heb jaren mijn kamer gedeeld met jonger broertje. Je kunt kijken of de jongste wat langer bij jou op de kamer blijft (met ledikantje) tot hij/zij de nachten echt goed doorslaapt. En daarna kunnen ze prima een kamer delen. Soms zullen ze elkaar wat eerder wakker maken misschien, maar alles went. Wij hadden vroeger een stapelbed en mijn moeder had bij allebei gordijntjes rondom gemaakt, had je echt een tentje waar je in sliep
quote:Sakara schreef op 19 maart 2016 @ 19:53:

5 weken is toch ook niet zo lang? Morning after pil en klaar.Zo werkt het niet.
anoniem_259107 wijzigde dit bericht op 19-03-2016 20:48
Reden: Niet nodig.
% gewijzigd
Als ik naar mijn dochter kijk kan ik me niet voorstellen dat dat goed gaat met een baby erbij. Maar wie weet slapen jouw kindjes allebei erg diep en zijn ze zo gewend aan elkaars geluiden. Eerst maar eens op je af laten komen dus.
Alle reacties Link kopieren
Mijn kinderen zijn ook snel achter elkaar gekomen. Ik zelf vond 2 niet zwaarder als 1, ik zat nog helemaal in de voeding en luier flow.



Ik was dan wel getrouwd maar door werk van mijn man had ik 7 maanden alleen de zorg van de kinderen.

Als je in de situatie zit red je het prima.



De tropenjaren moet je even doorheen ik vond het steeds makkelijker worden, ze konden elkaar heerlijk vermaken.

Ze gingen een jaar na elkaar naar school en dan zag ik moeders met een huilend kleintje omdat deze uit bed geplukt werd om broer of zus naar school te brengen of moeders die hun kind zowat de klas in gooide omdat ze thuis nog een baby op bed hadden liggen. Dan dacht ik alleen maar, goh wat heerlijk al die stress heb ik niet!



Samen op een kamer slapen gaat prima, hier wennen kinderen erg snel aan!



Ik vind het stoer dat je voor je kinderen gaat! Het gaat zeker goed komen hoor!

Aandacht kun je prima verdelen, ik deelde de dag heel duidelijk in. Zo wisten ze altijd waar ze aan toe waren en had ik tijd om mijn aandacht te verdelen.



Ik lees dat je ook veel hulp hebt, fijn hoor!

Zet hem op meis!
blijf positief en lachen!
Alle reacties Link kopieren
quote:yoma schreef op 05 maart 2016 @ 09:21:

Ik heb een simpel baantje zal maar niet zeggen wat het is, maar ben zo bang voor de bijstand.



Daar hoef je je toch niet voor te schamen! (niet dat je het wel hoeft te zeggen )



Ik heb dit topic net even doorgelezen (met name jouw aandeel erin) en ik wil je even heel veel sterkte wensen. Wat een ontzettende lamlul heb jij getroffen zeg!

Alle reacties Link kopieren
quote:yoma schreef op 05 maart 2016 @ 09:21:

ben zo bang voor de bijstand.Het is geen vetpot, maar met alle toeslagen en kindgebonden budget red je het wel. Kijk welke financiële regelingen je gemeente heeft voor minima.
Meid, wat een enorme beslissing en wat een prachtmoeder ben je, je kiest voor je kinderen en je zelf, ik zou willen dat ze meer vrouwen zoals jij hadden gemaakt. Laat je ex het zelf maar uitzoeken en als ie er ooit achter komt wat hij definitief wil moet hij het dan maar zeggen maar laat je niet meeslepen in zijn "ik weet het niet" fase want dat zuigt energie en hij is volwassen en hij moet maar een therapeut zoeken of zo maar hij is jouw verantwoordelijkheid niet.



Wat heerlijk voor je dat je zo'n enorm vangnet hebt, ik kan me zo voorstellen dat je diep teleurgesteld bent in je ex en de hele impact die het heeft op je dromen van een gezin en dat je toch niet met je laat sollen, diep respect
Alle reacties Link kopieren
Wat een eikel..zou ik sowieso vanaf willen
Wat knap van je Yoma. Als je het mij vraagt een wijs besluit van je. Een man die je zo probeert de dwingen (en chanteren) tot abortus, is je gewoon niet waard. Als je van iemand houdt, dwing je die persoon niet tot keuzes waar die niet aan toe is en speel je niet met diens gevoel. Vertrouwen is dan voorgoed weg. Dus ik denk dat je blij mag zijn dat je van zo'n vervelende vent af bent.Maar ik begrijp dat dat nu absoluut nog niet zo voelt; daar is tijd voor nodig. In elk geval erg knap dat je voor jezelf en je kinderen/zwangerschap kiest. Er is veel moed voor nodig om tot dit besluit te komen. Het gaat je vast lukken; zeker ook met de steun van je familie en vrienden/kennissen. Veel sterkte gewenst.
Alle reacties Link kopieren
Yoma, sterke keuze, respect!



Een baby van 6 maand en een kindje van 20 maand op 1 kamer kan vast wel. En anders slaapt baby toch even wat langer bij jou op de kamer? Desnoods als de 1 heel slecht slaapt eventjes in de woonkamer ofzo en als het wat beter gaat bij elkaar op de kamer. Echt, joh, dat wijst zich vanzelf.



Daarbij, je weet niet hoe de situatie is over een paar jaar. Wie weet heb je dan een ander huis of ben je iemand tegengekomen die niet zo'n lapzwans is als je ex en dan is de situatie heel anders. De meeste dingen zijn echt van tijdelijke aard.



Ik heb 3 kleintjes, tussen de jongste en de middelste zit zo'n anderhalf jaar. Ook mijn ex is er vandoor gegaan toen mijn jongste net geboren was. Ja, het was zwaar en hard werken maar echt niet ondoenlijk. Ik heb inmiddels een nieuwe relatie met een supervent die voor mijn kinderen zorgt alsof ze van hem zelf zijn.



Het komt goed Yoma, echt. Waar 1 deur sluit, gaan er 10 open. Hoewel het nu nog pijn doet, ben je later blij dat je van deze eikel af bent want er komt iets veel mooiers voor in de plaats ;)
Alle reacties Link kopieren
Denk er goed over na! Ik werd mishandeld door mijn ex en onder die druk heb ik abortus laten doen. Kies wat voor jou goed voelt. Misschien is je man/vriend gewoon erg geschrokken en reageert hij daarom zo fel. Wacht een weekje af en maak het bespreekbaar!
Alle reacties Link kopieren
quote:yoma schreef op 19 maart 2016 @ 19:48:

Even een praktische vraag. Ik heb maar twee slaapkamers, dochter slaapt nog bij mij op de kamer en gaat binnenkort naar haar eigen kamer. Baby komt eerste tijd op mijn kamer maar kunnen ze dan op een kamer samen. Als baby 6 maanden is en oudste is dan 20 maanden of is dat niet handig?



Ja hoor, kan prima. En als de tweede ook een meisje is kan dat zelfs heel lang.



Sterkte.
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou zeggen niet doen als je er zo over denkt! Ik heb zelf een abortus gehad toen ik 15 was en het was echt de juiste keuze maar het blijft bij je, je blijft denken hoe oud je kindje zou zijn geweest als je het gehouden had. Ik ben nu zelf alleen staande moeder en weet over een week of ik zwanger ben of niet als mijn vriend het niet wilt word ik alleen staande moeder van twee kids want het is te doen. Word zeker even zwaar maar het lukt als je een beetje hulp krijgt van ouders of vriendinnen. Ik had geen werk geen woning geen vriend meer en ik heb nu een zoontje van twee, werk en over een maand een hele eigen woning. Het word niet gemakkelijk maar het lukt je wel. Volg je hart...
Alle reacties Link kopieren
quote:yoma schreef op 19 maart 2016 @ 19:48:

Even een praktische vraag. Ik heb maar twee slaapkamers, dochter slaapt nog bij mij op de kamer en gaat binnenkort naar haar eigen kamer. Baby komt eerste tijd op mijn kamer maar kunnen ze dan op een kamer samen. Als baby 6 maanden is en oudste is dan 20 maanden of is dat niet handig?



Ik weet dat ik zelf al vanaf 6 maanden met mijn 2 jaar oudere broer zo'n 6 jaar op een kamer heb geslapen.

Een tante had 4 van haar dochters op een kamer slapen waarbij er tussen sommigen ook maar ongeveer een jaar leeftijdsverschil zat, en die hebben tot hun 18de met z'n vieren op een kamer geslapen.



Het is gewoon moderne luxe, dat iedereen maar een eigen kamer moet hebben.
Disclaimer: All presented text are opinionated and present only a written account of my mental state at that time.
Alle reacties Link kopieren
Zo te horen is jullie relatie niet al te sterk en is het geen echte man. Hij heeft jouw dochtertje vastgehouden en kan gewoon zeggen dat hij jullie achterlaat dat is echt onmenselijk. Jouw kinderen staat boven iedereen je moet voor een abortus kiezen omdat je dat zelf wilt niet omdat je anders je man kwijt bent.
Altijd blijven lachen
Alle reacties Link kopieren
Wauw, wat een jawdropper, dit topic. Iemand dwingen tot abortus vind ik mishandeling. Ik neem aan dat To bij haar man weg is? Denk dat veilig thuis of de politie, of allebei, de enige weg is. Sommige mannen denken echt dat ze god zijn, geloof ik.
When the power of love is greater than the love of power, the world will know peace. -Bob Marley-
Ehm, TO is al bij haar vriend weg en heeft helaas een miskraam gekregen.

Veel sterkte yoma!
Alle reacties Link kopieren
quote:eekhoorn12 schreef op 09 mei 2016 @ 18:13:

Ehm, TO is al bij haar vriend weg en heeft helaas een miskraam gekregen.

Veel sterkte yoma!Waar lees jij dat als ik vragen mag?
Alle reacties Link kopieren
quote:gurly3 schreef op 09 mei 2016 @ 18:19:

[...]



Waar lees jij dat als ik vragen mag?Even loepen
Carpe diem
Alle reacties Link kopieren
Ach wat sneu, sterkte TO!
Alle reacties Link kopieren
Oh oké .

Sterkte TO! Veel kracht gewenst met fit verlies
Alle reacties Link kopieren
quote:eekhoorn12 schreef op 09 mei 2016 @ 18:13:

Ehm, TO is al bij haar vriend weg en heeft helaas een miskraam gekregen.

Veel sterkte yoma!



Wat erg. Ik heb niet geloept. Het lijkt soms minder respectvol om te loepen. In dit geval dus niet.



Sterkte To met het zware verlies, hoop dat je leven mooier mag worden nu.
When the power of love is greater than the love of power, the world will know peace. -Bob Marley-
O hemel. Ik loop een jaar achter. Wat stom.



To, hoe is het met je? Beetje rust in je leven?
Alle reacties Link kopieren
Oeps. Oud topic

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven