Tinder - frustraties van een man

10-08-2019 10:48 278 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zoals heel veel singles zit ik op Tinder, ongeveer een jaar nu. Na mijn aanvankelijke enthousiasme (spannend! swipen!), is mijn stemming geleidelijk verslechterd tot op het punt dat ik ronduit gefrustreerd en wrokkig was.

Tinder was ooit bedoeld als scharrel-app, als de hetero-variant van de homo-app Grinder. Maar zo lang ik Tinder gebruik is een niet te missen trend dat vrouwen (misschien mannen ook? Dat is voor mij moeilijk te weten) gebruiken/misbruiken als relatie-app. Deze ontwikkeling heeft inmiddels een dermate grote omvang gekregen dat het hele karakter van Tinder erdoor is aangetast (afgaande op mijn ervaringen in ieder geval).

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om ONS's of FWB's te regelen via Tinder, maar je merkt gewoon dat je er absoluut niet (meer) van kan uitgaan dat dat ook de insteek aan de andere kant is. Het gevolg is dat je grote aantallen profielen moet spitten en eindeloze chats moet hebben om je ervan te verzekeren dat de ander uberhaupt tot de (bedoelde) Tinder-doelgroep behoort. Het ideaal van Tinder als efficient communicatiemiddel tussen gelijkgezinden is daarmee helemaal verdwenen.

Ik merk dat ik niet alleen teleurgesteld ben over de effectiviteit van de app (die ooit begon als een prachtig idee), maar dat mijn vertrouwen in vrouwen er ook onder te lijden heeft. Het is me al zo vaak gebeurd dat ik in een leuke chat zat, en dat na een paar uur alsnog de aap uit de mouw kwam: de dame blijkt een serieuze relatie te zoeken en pertinent NIET open te staan voor casual sex. Vaak melden deze vrouwen dat ook niet op hun profiel, waardoor je je al helemaal bedonderd voelt. Na een aantal maanden Tinderen heb je soms bijna het gevoel dat geen enkele vrouw nog te vertrouwen is (even gechargeerd).

De belangrijkste reden waarom deze vrouwen Tinder lijken te gebruiken (in plaats van zich te beperken tot Parship of relatieplanet) is simpelweg..... dat het kan. Tinder is makkelijk, Tinder is gratis, dus waarom niet? Het is voor hen gewoon een extra loterij die misschien wat oplevert en misschien ook niet. Het lijkt hen totaal niet te deren dat er ook nog andere mensen op de app zitten en dat ze het verpesten voor de oorspronkelijke gebruikers. Soms tref je zelfs vrouwen die de wereld op zijn kop zetten en jou verwijten dat je een scharrel zoekt!

Hoe zien andere mannen dit? Herkennen jullie mijn beeld dat heel veel Tinder-vrouwen op zoek zijn naar een relatie? En wat vinden de Viva-vrouwen hiervan? Trek ik misschien de verkeerde types aan? Of vinden jullie dat Tinder voor iedereen is?
Alle reacties Link kopieren
S-Meds schreef:
10-08-2019 11:00
neem een hoer. dan weet je zeker dat het een fair deal is
te duur ;)
Alle reacties Link kopieren
Fring schreef:
10-08-2019 11:32
Zoals al gezegd: doe niet zo moeilijk, zet in je profiel dat je een neukertje zoekt. Dan scheid je meteen het kaf van het koren. Scheelt heel veel miscommunicatie.
Dat willen vele mensen niet horen, dat is niet netjes.
Het is netter om een man te leren kennen, twee weken elkaar zit te sturen, een date doet, in bed belanden en erna denken dat je toch geen relatie met die persoon wil :D
Alle reacties Link kopieren
Hatchi schreef:
10-08-2019 23:21
Onfris? Het is een ‘frissere’ business dan waar jij mee bezig bent. Je wilt legaal vrouwen misbruiken lijkt het wel. Als je er geld voor betaalt dan ben jij tenminste nog fatsoenlijk. Nu wil je iets gratis wat normaal geld kost. De onfrisse ben jij dus.

Mensenhandel ed, is dat frisser? Ik zeg niet dat ze allemaal verplicht worden tot zo'n toestanden.
Langs de andere kant, dat geldt dan voor mij, ik hou nog altijd van het moeite doen voor een vrouw aan de haak te slaan, of je dat nu ziet in een ONS view of naar relaties toe. Ik had vroeger ook enkele FWB's , en was best wel leuke tijd, maar ik zou er niet aan gedacht hebben om naar een prostituee te gaan.

Op bepaald moment dacht ik ook na over bepaalde sites en apps, maar alles wat bovenaan staat bij Google door adwords skip ik nu al. Je moet daar dan met een gratis profiel vlug upgraden naar betalende versies, die dan ook nog eens vol zitten met fake profielen die betaald worden om je aan de praat te houden. Tinder vind ik nog leuk, maar de eisenpakketten bij de vrouwen worden ook al leuk. Lees eerst mijn profiel etc etc, ik vind persoonlijk Tinder net leuk omwille van het swipen. Ik bedoel niet dat je niet mag weergeven wat je wil, ik bedoel dat Tinder in mijn ogen gemaakt is om te swipen, en de tekst op de 2e plaats komt.
Zelf heb ik paar leuke dames leren kennen waar het uiteindeljik niks mee is geworden. Geen stress...Op Tinder heb ik gezet dat ik niet speciaal op zoek ben naar iets maar dat alles kan.
Second love heb ik opgezegd, daar had ik toch wel meer van verwacht, zeker voor die prijs. Dan kan je inderdaad beter een escort laten komen...
Voor de meeste vrouwen denk ik (ik zeg denk, niet dat ik alwetend ben) dat het gemakkelijker te kiezen is. Zoals ik eerder al op VIVA las, als man mag je blij zijn als je een match heb, de vrouwen matchen ongeveer met elke man waar ze rechts swipen.
Het online gebeuren is eigenlijk gewoon een wannabe verhaal. Het begint al op FB dat je aan iedereen wil laten zien hoeveel feestjes je bijwoont, hoeveel keer je op reis gaat etc. Op dating apps wil je dan niet als easy going afgeschilderd worden etc. En bij elk geslacht zijn er mensen bij die er eerlijker over zijn dan anderen.
Het blijft hetzelfde verhaal als altijd, iedereen wil wel sex, maar om daar te geraken moet het allemaal op de juiste manier gebeuren...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven