Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Boomerhondjes

01-12-2013 17:35 18 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo, daar ben ik weer met een dieren-topic.Mijn verhaal is als volgt; ik zou heel graag een hondje willen en dan had ik gedacht aan een maltezer,alleen ik vind ze van de fokker wel erg prijzig (tussen de 1000 en 1600 euro) maar dan ben je wel verzekerd van een gezond hondje (ouders getest op erfelijke afwijkingen en gefokt naar de regels van de raad van beheer)Dus nu mijn vraag aan de mensen met een zogenaamd 'boomerhondje' hoe omschrijven jullie dit beestje en waar heb je hem of haar vandaan?Meestal is het toch een kruising Maltezer X Shi Tzu.

Maakt dat dan heel veel verschil met een ras-Maltezer?

En is marktplaats echt zo onbetrouwbaar als het om puppy's en hondjes gaat?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een Tibetaanse Maltezer terriër. Leuke kleine hondjes ook :) ik had haar van een kennis overgenomen dus exact waar ze vandaan komt weet ik niet uit mijn hoofd eigenlijk
.
Ik heb een kruising tussen een lasa apso en een shit zu. Leuk beest. Toendertijd gekocht bij mijn buurvrouw.Maltezers zijn stronteigenwijze beestjes denk daar goed over na!
Alle reacties Link kopieren
Ik kan me vergissen maar volgens mij zijn er ook genoeg fokkers van honden , die de ouders niet laten testen op erfelijke afwijkingen.

En fokken op advies van de raad van beheer, doet vast ook niet elke fokker.Dus hierover zou ik goed advies inwinnen.Een stamboom zegt niets!

Zelf ooit een siamees gekocht van een fokker, aangesloten bij een vakvereniging.Kat bleek uiteindelijk ernstige astma te hebben ..Was gisteravond ook nog een heel verhaal over een malafide hondenfokker bij het tv programma Kassa..
Alle reacties Link kopieren
Ik heb juist begrepen dat maltezer heel aanhankelijk, lief en speels zijn en dat Shi Tzu's juist heel onafhankelijk en eigenwijs zijn (O)
joeliiee schreef op 01 december 2013 @ 17:35:

alleen ik vind ze van de fokker wel erg prijzig (tussen de 1000 en 1600 euro) maar dan ben je wel verzekerd van een gezond hondje (ouders getest op erfelijke afwijkingen en gefokt naar de regels van de raad van beheer)Meestal is het toch een kruising Maltezer X Shi Tzu.

Maakt dat dan heel veel verschil met een ras-Maltezer?

En is marktplaats echt zo onbetrouwbaar als het om puppy's en hondjes gaat?

Met een stamboom ben je helemaal niet verzekerd van een gezond hondje. Een stamboom is een afstammingsbewijs.

Je moet alsnog wel naar de diverse gezondsheidstest uitslagen vragen en niet alleen op het woord vertrouwen, maar de papieren ook inzien (een goede trotse fokker zal de papieren al wel uit zichzelf laten zien)Een boomer is een Xing tussen kleine langharige hondjes, er kan van alles in zitten.

Een boomer is geen Maltezer en is dus sowieso anders, maar zelfs tussen rashonden van hetzelfde ras kunnen karakterverschillen zijn.Iemand die trots en gek op z'n honden en de nakomelingen ervan is, zal ze echt niet meteen op MP zetten. Dat gebeurd meer met honden waarvan de eigenaar/fokker die ze niet makkelijk kwijt kunnen en ze makkelijk kwijt willen en die het niet zo uitmaakt waar ze terecht kunnen.Houdt er rekening mee dat zo'n boomer veel vachtonderhoud vraagt.Er is veel broodfokkerij bij boomers, dus let op.

Die ene pup willen redden is niet goed, maar juist dom, want dan houd je het in stand.
Alle reacties Link kopieren
Kijk even de Kassa aflevering van gisteren terug.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
limelight schreef op 01 december 2013 @ 17:54:

[...]

.Er is veel broodfokkerij bij boomers, dus let op.

Die ene pup willen redden is niet goed, maar juist dom, want dan houd je het in stand.
Wat is precies broodfokkerij?
Alle reacties Link kopieren
Een broodfokker is iemand die alleen hondjes fokt om er geld aan te verdienen en niet kijkt naar de gezondheid van de pups of de ouderhonden.Waar je op moet letten als je een pup koopt:

- de moederhond moet altijd aanwezig zijn bij de pups.

- hondjes moeten opgroeien in huis en niet achter in een schuur

- een fokker die 30 verschillende rassen fokt kan zich nooit hebben verdiept in alle rassen en al zeker niet alle pups voldoende aandacht geven en socialiseren.

- kies nooit het zielige schattige pupje achter in de hoek want hij ziet er zo schattig uit. Deze pups zijn vaak ziek.

- een pup moet gechipt zijn, gevaccineerd en ontwormd zijn.Bij twijfel niet doen!
-
Alle reacties Link kopieren
temporary2 schreef op 01 december 2013 @ 19:07:

Hoe vind je deze:

http://ikzoekbaas.dierenb ... l/asiel-dieren/hond/66559

of deze

http://ikzoekbaas.dierenb ... /hofvanede-ede/hond/51897

De asiels zitten vol met Maltezers en andere leuke hondjes.P.S. Heb je je twee katten nog? Bij het asiel kunnen ze adviseren welke hond kan samenleven met katten.
Hihi jaa ik heb mijn 2 katten nog (zijn ook asielkatten en schatjes hoor) daarom vind ik het inderdaad belangrijk dat een hondje ook katten gewend is of dat ik hem dit gemakkelijk aan kan leren (laten wennen etc.)Onderhand kijk ik bijna elke dag op ikzoekbaas.nl en niet vaak kom ik er één tegen die me aanspreekt of er is iets mee.

Link1: schattige hondjes maar ze zijn al zo oud dan heb ik nog het liefst een pupje.

Link 2; een hond waarvan ze zeggen dat hij "soms zijn tanden kan laten zien" of iets in die trant spreekt mij niet aan.. ook omdat ik nog nooit een hondje heb gehad en er graag één wil die makkelijk te trainen is :)bedankt voor het meedenken alvast! :heart:
Alle reacties Link kopieren
Stamboom: vaak zijn moederhonden met hun Eigen zonen gefokt, of zusjes met broers. Dit moet bij nalezen van stamboom wel duidelijk worden.

Idd. kijk even Kassa van gisteren terug, die mensen hadden al 10.000 euro uitgegeven aan twee honden met stamboom van een erkende kennel!
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
Een boomer is geen ras maar een verzamelnaam voor kruisingen van kleine hondjes.En maltezers eigenwijs?

Ze worden aangeraden als beginnershonden omdat ze zo makkelijk zijn.
Alle reacties Link kopieren
Heb de uitzending van Kassa daarnet bekeken. Dit heeft mij wel wakker geschud.Ik denk dat ik toch voor een 'boomer' pupje ga en dan een kruising Maltezer-Shi Tzu.Dan zal ik gewoon een checklist meenemen zodat ik zeker weet dat ik niet met een broodfokker-pup te maken krijg, of althans zo'n pup niet mee naar huis neem.
Alle reacties Link kopieren
Kruising heeft vaak ook minder gezondheidsproblemen
Alle reacties Link kopieren
Als je een 'leek' bent op het gebied van honden loop je een grote kans op zoek naar een 'boomer' bij een broodfokker terecht te komen. En hoe miezerig en vies het hondje ook is, je valt ervoor en neemt het mee naar huis. Na een dag of twee wordt het ziek en na een paar hele nare dure dagen overlijdt het beestje.Deze verhalen lezen wij wekelijks op een forum zoals de hondenpage : www.hondenpage.comLees eerst eens een tijdje mee op dat forum.

Google de naam/woonplaats van de 'fokker' waar je evt. wilt gaan kijken.

Neem iemand mee met verstand van honden die niet emotioneel gebonden is aan de aanschaf van de hond.Zorg dat je de moederhond te zien krijgt (te herkennen aan een hangbuik...). Als er geen moederhond is, is het foute boel en zie je waarschijnlijk het produkt van een fokteef die ergens in een ver land in een donkere schuur nest na nest werpt.

De pups worden te jong bij de moeder weggehaald en over de weg vervoerd naar Nederland.

Ik kan nog uren doorgaan met dit verhaal.
'later' is al lang begonnen!
Alle reacties Link kopieren
Ik ken de verhalen van broodfokkers en inderdaad; als de moeder niet aanwezig is, is het zeker foute boel!En ook neem ik me nu al voor om voor echt voor een gezonde, levendige pup te gaan en mijn ogen heel goed open te houden wat betreft de fokker en de omgeving!Overigens ken ik geen mensen die echt 'verstand' van honden hebben..
Hmm dan was het nest waar mijn moeder haar maltzer vandaan had zeker eigenwijs :-)Dat was echt een eigenwijs beest. En ja ook met stamboom, en hoge doktersrekeningen.Ze zeggen wel eens dat een vuilnisbakkenras (zoals een boomer) sterker zijn dan rashondjes.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven