Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Huis verkopen zonder makelaar

10-06-2021 22:44 60 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,

Heeft iemand hier ervaring met je huis verkopen zonder makelaar? Er lijken best redelijke alternatieven te zijn waar je naar wens servicepakketten kunt inkopen, bijv. de onderhandeling en contractzaken die van je worden overgenomen. Ik overweeg mijn huis te verkopen en wil deze optie niet overslaan. Ik ben benieuwd of er hier mensen zijn die hun ervaringen zouden willen delen. Hoor het graag!
Alle reacties Link kopieren Quote
Deleintje schreef:
10-06-2021 23:58
Omgeving Gooi dan misschien? ;). Ik heb zelf geen ervaring, maar volgens mij is je huis verkopen in deze markt inderdaad zonder makelaar prima te doen - mits je goed bent met foto's en teksten. Kopers smeken bijna om je huis.
Dat een verkoopmakelaar de verkoopprijs in deze markt nog kan maximaliseren durf ik eigenlijk wel te betwijfelen; vaak mag iedereen 1 uiterst bod indienen en wordt het hoogste bod de koper. Soms blijft een verkoopmakelaar zelfs gewoon beneden zitten en laat hij je zelf door het huis lopen.
Nee, geen Gooi. Maar Gooi is ook mooi ;) . Tekst lukt me zeker en een bevriende professioneel interieurfotograaf kan me ook helpen. Ik heb mezelf ooit als zoekende ook soms afgevraagd wat de clueless makelaar me eigenlijk écht kon vertellen over het betreffende huis.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wissewis schreef:
11-06-2021 00:41
Leuke extraatjes voor een moeilijk verkoopbaar huis.

Maar als je huis gegeerd lijkt zou ik het bij "gewone" foto's houden.
Dank je! Gegeerd is voor mij een nieuwe term (Vlaams, is het niet?). Ik merk dat makelaars het hele pakket aanbieden, waar ik dus niet allemaal op zit te wachten. Ik hoop dat er een onderhandeling mogelijk is over wat/wel niet en de prijs daarvan.
Alle reacties Link kopieren Quote
leather schreef:
11-06-2021 01:10
Oh TO, door dit argument lijkt mij het al een top idee om het zelf te doen. Veel prettiger om aan mensen te verkopen die er ook daadwerkelijk willen wonen.

Succes!
Dat wil ik ook het liefst. Zóveel mensen die op hun eigen stek zitten te wachten.
Alle reacties Link kopieren Quote
montblanc schreef:
11-06-2021 02:28
Ja, via Makelaar1 hier. Geen goede ervaring, ze kwamen over als een eenmansbedrijfje op een zolderkamer met flutservice. Vergaten fotos op funda erbij te zetten, vulden de verkeerde verdieping in, vergaten hoogste bieder op de hoogte te stellen waardoor die zich terug heeft getrokken. Het duurde een week voor we erachyer kwamen en toen hadden nummer 2 en 3 al een ander huis. Koste ons dus eigenlijk 8 K.

Het zelf verkopen an sich beviel me prima. Zelf fotos gemaakt en rondgeleid, vond dat wel grappig om te doen. De onderhandeling was hier wachten op biedingen om de animo te peilen en dan een mail rondsturen met voor dan en dan je hoogste bod. Werkte prima. Zij deden het contract opstellen en op funda zetten voor me. Scheelde wel dat het een echte verkoperstijd was, als de markt anders was geweest had ik het niet gedaan.
Dank je, goed om de voors en tegens te horen. Balen van de slechte service, daar zit ik dus inderdaad niet op te wachten. Goed om dit mee te nemen.
Alle reacties Link kopieren Quote
daenerys79 schreef:
11-06-2021 06:44
ik vind het verschrikkelijk om een huis te moeten bekijken terwijl de eigenaar op mijn vingers kijkt. daarom alleen al zou ik het nooit doen. Veel mensen vinden verkoop en aankoop verhuizen etc. super stressvol en zou ik dat nooit aanraden om het alleen te doen
Dit is inderdaad een reden om niet zelf te verkopen. Al ben ik zo’n verkoper die ook uitlegt wat er niet perfect is aan mijn huis, ik zou het verschrikkelijk vinden om een onrealistisch beeld te geven aan potentiële kopers. Los van het feit dat dat wettelijk niet mag.
Alle reacties Link kopieren Quote
Stradit schreef:
11-06-2021 21:40
Dat wil ik ook het liefst. Zóveel mensen die op hun eigen stek zitten te wachten.
Als makelaar heb je in zicht wie als belegging koopt en wie niet, dus een goede makelaar geeft dat ook aan de verkoper door.
Daarnaast, wat al eerder genoemd is: makelaardij is een vak, waar mensen voor geleerd hebben. Goede makelaars zijn makelaars met actuele kennis van juridische zaken, een bouwkundige achtergrond en heel veel mensenkennis! Natuurlijk zou je het zelf kunnen en natuurlijk gaat het meestal goed, maar je zal maar net degene zijn die te maken krijgt met problemen waar je zelf de kennis niet voor hebt. Laat staan of je er het geduld voor hebt én er zakelijk in kan staan en niet (alleen) uit emotie handelt.

Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om mijn huis ooit zonder makelaar te verkopen.
Alle reacties Link kopieren Quote
DS1971 schreef:
11-06-2021 08:18
Ik ben inmiddels alweer bezig met verkopen. Nu nog instappen als belegger: dan ben je echt te laat.

Zelf denk ik dat als to over 3 maanden hoort van een vergelijkbare woning die voor fors meer is verkocht dat ze dan nog eens zichzelf achter de oren krabt.

Als opbrengst totaal niet van belang is, dan kun je ook voor de woz waarde verkopen aan degene met het meest zielige verhaal. ;)
Ja dat zou kunnen inderdaad. Je weet nooit of je nou echt op de top van de markt zit. Ik zit ergens in het midden denk ik. Gun het aan mensen die het graag willen en een goede prijs betalen, maar niet per sé de max. De verwachte opbrengst is voor mij prima gezien mijn financiële planning.
Alle reacties Link kopieren Quote
ca726647543 schreef:
11-06-2021 19:18
Een paar dingen waar je op moet letten:

- Hoe ga je om met kritiek van potentiële kopers op zaken waar jij trots op bent?
- Als de kopers een handige/slimme/sluwe aankoopmakelaar hebben, hoe handel je dan?

En verder: Huizen verkopen en kopen is een vak, net zoals het werk van ons allemaal een vak is.
Goeie input, dank je wel. Punt 1: er zijn niet zoveel zaken om trots op te zijn of mooier te maken dan ze zijn. De feedback die ik heb gekregen van makelaars op de dingen die ik zelf heb geregeld is positief en de dingen die niet helemaal goed zijn kan/wil ik zonder moeite aanwijzen aan potentiële kopers. De meeste daarvan zijn trouwens een actiepunt voor de -erg actieve- VVE, wat de koper geen geld gaat kosten.

Punt 2: De slimme aankoopmakelaar is een ding ja. Daarom zou ik dit willen doen via een internetmakelaar, aan wie je dus bijvoorbeeld de onderhandeling kunt uitbesteden. Ik wil de verkoop dus niet volledig in eigen beheer doen, maar met een beetje afgepaste hulp.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zanahoria schreef:
11-06-2021 20:23
Ooeeeeh mag ik ook een pb? Voor vriend van mij ;)
.
Verzonden
Niet geschoten is altijd mis
Alle reacties Link kopieren Quote
Snouth schreef:
11-06-2021 20:57
En jij weet dan wanneer je een inschrijving in moet zetten en hoe?
En je weet ook hoe je rustig moet blijven bij een take it or leave it bod met reactie binnen tijdsbestek.
Je weet hoe je een keuze moet maken tussen biedingen met verschillende financiëringsvoorwaarden etc.?
Tsja…. Dan moet je het zeker zelf doen.


Ik ben ervan overtuigd dat een makelaar zich bijna altijd terug verdient, met meestal zelfs nog wat extra’s. En dan heb je niet de zorgen en lasten van afspraken maken en notariële rompslomp etc.
Uh ja, dit vind ik allemaal voorbeelden die niet echt bepaald hogere wiskunde zijn.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven