Viva’s hondenveldje the sequel

24-05-2021 15:47 3374 berichten
Alle reacties Link kopieren
En welkom terug allemaal. Op verzoek van de mod een nieuw topic voor ons virtuele hondenveldje.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Qua vers: ook team farmfood. Oude bes kreeg daar ook de brokken van maar voor jongedame was dat geen succes (kleinste formaat brok was nog te groot voor onze opgevoerde cavia)
Nee heb je, ja kun je krijgen
Ik kom er gewoon niet uit! Dat was al zo voordat Blijerd bij ons kwam wonen en dat is nu weer zo. Die voerkwestie blijft door mijn hoofd spoken, er zijn te veel opties, ik heb te weinig verstand ervan, iedereen adviseert iets anders en ik wil het goed doen. Nee, ik wil het perfect doen voor Blijerd. Dit is echt iets waar ik bloednerveus van raak. Voor mezelf kan ik tjakkaaaaaaa keuzes maken. Voor een ander lukt dat niet, dan raak ik zenuwachtig omdat ik bang ben dat het de foute keuze is.

Ik heb een specialist benaderd met een specifieke vraag en wacht af.
Alle reacties Link kopieren
Je kan het niet fout doen Ttroetel :hug:
Wat voor de ene hond goed voer is, valt bij een andere hond misschien helemaal niet lekker.
Ik heb een tijd Orijen gevoerd, een graanvrije brok met (toen) het hoogste percentage vlees waar ook een aardig prijskaartje aan hing.
Mijn honden vonden het lekker en zagen er goed uit, en ik voelde me natuurlijk een zeer geschikt baasje dat mijn honden zo'n geweldige brok kregen.
Een kennis van mij kocht het, op mijn aanraden, ook voor haar hond.
Dat arme beestje ging gelijk aan de diarree :-o
Toen ze veranderde van brok was ook de diarree weg.
Als je een brok voert waar jouw hond het goed op doet is dat voor jouw hond een goede brok ongeacht wat een ander daar van vindt.
Soms praat ik tegen mezelf, dan moeten we allebei lachen.
Alle reacties Link kopieren
Eens met Tover-Feetje Ttroeteltje. Hond heeft naast theoretische kennis van professionals natuurlijk ook een eigen karakter met eigen voorkeuren. Als een dier met smaak en plezier the next best thing wel eet en het allerbeste niet, dan ga je gewoon voor the next best thing.

Dankzij jongedame vandaag ontsnapt uit het ‘resort’. Vervelende mensen, gezeik tot en met over de hond (waar ik 35,- per dag extra voor neertelde maar schijnbaar moest ik haar aanwezigheid verbergen want een landgenoot was weer aan het zeiken) en nog wat landgenoten waarmee je niet geassocieerd wil worden. Gelukkig spreekt man zeer goed ‘native’ Italiaans en snapt hij de kleine lettertjes. Dus geld terug. En nu a la minute in een agriturismo op het èchte Toscaanse platteland. Bovenop een berg :-). Ezeltje, hanen en heel veel NummerZoveel honden :lol: (cane corso).

De eigenaar heeft dus vijf cane corso’s rondhobbelen en jongedame was geen enkel probleem. De agriturismo is groter dan ons huis, ha ha ha. Omringd door een olijfboomgaard. Zit jongedame steeds achter zo’n boom ‘verstopt’ want de cane corso’s vindt ze een beetje eng. Die honden nemen haar niet eens serieus als soortgenoot. Even gesnuffeld aan een bibberende jongedame en de interesse was weg. Zoon vinden ze wel leuk want die gooit heel veel stokjes en balletjes. Gelukkig vindt zoon het hier ook veel leuker ook al is er geen zwembad of jacuzzi. Noch airco. Wel een enorme pizza-oven en bbq. En heel veel honden dus. Zoon kan zijn Italiaans oefenen met de kinderen van de eigenaar. Heerlijk, in de ochtend gewoon in een flodderjurk die boomgaard in drentelen met jongedame zonder gezeik van wie dan ook. En maar 10 minuten van Lucca af. Morgen weer een dagje dogbeach (echt luxe hier mensen, complete gazebo met ligstoelen, hangmatten en stretcher voor de hond voor 40,- per dag. En geen gezeik met wachten tot 18.00, de hele dag mag de hond mee in zee, vijf stappen zetten en hoppa).
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Eergisteren:
Dog beach:
Afbeelding

Jongedame kijkend naar Italiaans schoon:
Afbeelding
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
@Ttroeteltje, er was een tijd dat honden alleen de resten van de mensenmaaltijd kregen. Daar zat heel veel tussen wat niet goed voor ze is, en toch zijn vele honden er heel gezond heel oud mee geworden. Met alles wat er beschikbaar is, kun je het eigenlijk niet fout doen.

@Lemoos, dat hondenstrand ziet er echt geweldig uit zeg. Ik vind 40 euro best aan de prijs voor een dagje, maar voor een luxe gazebo met ligbedjes betaal je dat natuurlijk al snel.

En fijn dat jullie last-minute nog zo’n leuke plek hebben kunnen vinden, alhoewel het natuurlijk wel heel teleurstellend is dat het überhaupt nodig was. Maar ik zou ook elke dag kiezen voor een roedel Cane Corso’s ipv vervelende landgenoten.
Dank jullie wel dames, het stelt mij gerust.
Jullie hebben gelijk.

Ik zie dat Jongedame al in het water is geweest, of zie ik dat verkeerd?
Waarom klaagden die landgenoten eigenlijk? Omdat er een hond in hun midden was? Dat is toch gek? Ik ga er van uit dat ze in het restaurant niet midden op tafel werd gezet en aan de bar niet op haar eigen barkruk?
Alle reacties Link kopieren
@Ttroeteltje:
Ja jongedame was al gaan ‘zwemmen’. Ze springt er dapper in en begint dan te zwemmen maar bij de eerste golf spoelt ze uiteraard terug het strand op :P. Ze gaat alleen de zee in als een van ons erin gaat.

Het gezeik bij dat resort ging over de tuin. Wij hadden een huisje met terrasdeuren naar een privé-tuin (vanwege jongedame) en de medelanders in het huisje naast ons hadden hun tuintje aan de overkant van een weggetje liggen. Tuintjes waren alleen voor de sier afgezet dus honden en kinderen liepen er zo uit. Jongedame lag aan een looplijn en de buren hadden kleine kinderen en een opblaasbadje. Want kinderen bleken ter plekke niet in het grote zwembad welkom te zijn :roll:.
Dus ik zei als net mens tegen de vakantiebuuv: ‘Joh, zet dat badje op in onze tuin voor de kleintjes want het is wel link hoor met die weg ertussen en daar is nergens schaduw’. Dus hup, dat badje in ons tuintje onder de bomen. Kind 1 was bang voor jongedame, de vader vond jongedame linker dan de weg (?? Hond zat aan looplijn en nooit zonder toezicht). En toen vond de meneer uit Utrecht dat wij best onze hond op een dor grasveld in de brandende zon (hun tuin) konden vastleggen. En daar heeft man zijn mening over gegeven, wat die meneer met zijn ‘ideetje’ kon doen en dat viel niet lekker :facepalm: .
Verder nogal wat stereotype kale mannen met dikke gouden kettingen mensen uit voormalige Sovjetrepublieken die hun mening over honden niet onder stoelen of banken staken waarop man uiteraard ook weer heel Italiaans in woord en gebaar zijn mening kenbaar maakte. Vervolgens bleek zoon ook nog ‘bambino’ te zijn volgens wat verbouwde Barbiepoppen uit het voormalige Oostblok en werd ik verzocht door de eigenaar om zoon weer mee te nemen uit het zwembad zodat de barbiepoppen hun kost en inwoning konden verdienen konden relaxen.
Ik janken in dat huisje dat het een kutvakantie was, dat het geen Spa resort was maar een Oost Europees bordeel. Man had het al helemaal gehad na die buren, mokkende zoon en nu dus jankende vrouw dus naar de eigenaar verhaal halen. Daar stond al een Italiaan te krijsen dat hij zijn geld terug wilde omdat hij met goed fatsoen zijn vrouw niet tussen die Barbies kon laten zwemmen en daar heeft man zich bij aangesloten. Het was een mooi resort maar ik zit nog liever een maand in een all in hotel vol bezopen Britten op Ibiza dan nog één nacht in dat resort.

Booking support heeft gezorgd voor het nieuwe onderdakje. Met nog flink geld terug. En hier kan zoon en jongedame lekker rondscharrelen. Dichtstbijzijnde weg ligt een kilometer verderop. Jongedame heeft vriendschap gesloten met de jongste cane corso en mag daar tegenaan liggen en onder hem staan voor ‘bescherming’.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Dus jullie waren gastvrij en behulpzaam. En dat kwam jullie duur te staan. Wel heel lullig hoor. Fijn dat jullie zo onverwacht konden verhuizen en het nu ook naar jullie zin hebben, zelfs meer naar jullie zin hebben.
Maar je zoon Bambino……..die is toch al 10 of 11? Die gaat toch niet blij zijn van een opblaasbadje?

Die uitbater van dat hotel of resort heeft heel wat steken laten vallen zeg. Ik zou daar echt een pittige recensie over schrijven!
Alle reacties Link kopieren
Oei Iemoos, wat knullig daar op dat vakantiepark.
Rare gang van zaken.
Gelukkig dat jullie nu een ander plekje hebben waar het beter is.
Geniet van de vakantie

Hier heeft witje sinds gister middag gezelschap gekregen van een pup.
Een ondernemend kruimeltje (ook een witje)

En gisteravond is witje haar papa hier gebracht, die blijft een dikke week logeren
Een kus is een indruk, die met nadruk vraagt om een herdruk
Leuk!

Blijerd heeft gisteren kennis gemaakt met een Witje. Een dame die net zo ontstuimig was als hij. Die twee beleefden volgens mij zoiets als een romance…..
Alle reacties Link kopieren
Wat een idioterie in dat resort, Lemoos. Zowel het zwembadverbod voor kinderen, als de Utrechtse buren als de bimbo’s zijn onacceptabel. Fijn dat het anders opgelost kon worden.

Wat een drukte met zoveel Witjes, Mama-Inge. Veel plezier!
Nummer*Zoveel schreef:
10-08-2022 07:54
Wat een idioterie in dat resort, Lemoos. Zowel het zwembadverbod voor kinderen, als de Utrechtse buren als de bimbo’s zijn onacceptabel. Fijn dat het anders opgelost kon worden.

Wat een drukte met zoveel Witjes, Mama-Inge. Veel plezier!
Inderdaad heel fijn, echter ik kan me de onrust, de frustratie en de onzekerheid over je vakantie die je in het honderd ziet lopen wel heel goed voorstellen.

Die vervelende gasten hadden een adult Only vakantie moeten boeken. Of die uitbater had een adult Only moeten aanbieden. Geen kinderen/ geen honden. Als je dat van te voren weet ben je gewaarschuwd.
Alle reacties Link kopieren
Kruimeltje
Afbeelding
Een kus is een indruk, die met nadruk vraagt om een herdruk
Alle reacties Link kopieren
Dat Kruimeltje :heart: Wat een schatje!
Probeer de cane’s te fotograferen maar ze zijn zo donker dat je de kopjes niet echt ziet en als het te lang duurt komen ze knuffelen.

Ja dat resort was echt geschift. Kinderen bleken enkel toelaatbaar in die infinity pool en jacuzzi’s vanaf 10 jaar en dan ook enkel tussen 10.00 en 13.00 :@@:. Voor de hond moest ik per dag een toeslag van 35,- betalen met 0,0 faciliteiten dan. Ach ja, we hebben tot nu toe altijd fijne vakantieplekken gehad dus er moest eens een keer een k-u-t-plek tussen zitten.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
mama-inge schreef:
10-08-2022 13:46
Kruimeltje
Afbeelding
Wat een schatje, nieuw gezinslid of loge?
don't worry about getting older... you'll still do enough stupid things... only slower...
Alle reacties Link kopieren
Hoi!
Zou ik jullie om advies mogen vragen?
Wij hebben twee loge hondjes. Een boomer en een shitzu puppy. Ze zijn van vrienden.
Ze zijn vaker hier geweest en is ook altijd goed gegaan met de kat.
Alleen dit is de eerste keer dat ze dus anderhalve week hier verblijven en de oudste hond (de boomer) doet apart. Dit is wel de eerste keer dat ze zonder baasjes hier zijn dus ze zal wel gespannen zijn.
Maar ze gromt als ik langs loop, mag haar niet aaien, ze vermijd contact.
Ik negeer haar gewoon, als ze aandacht wilt kan ze dat zelf aangeven.

Maar ze jaagt ook de kat op. Als we thuis zijn zit de kat waar ze wilt. Als we weg zijn zitten de honden in de huiskamer en de kat in de gang en boven. Net zaten we rustig op de bank (man, ik, kat en puppy). Kat ging weg en liep langs het mandje van de oudste hond en die joeg de kat meteen op. Heel gespannen sfeertje meteen.

Ze had een denta stik en kluif en die heb ik afgepakt want elke keer als ze gromt heeft ze een van die twee in dr bek.


Ik merk dat ik nu heel gespannen ben, de puppy durft niet meer naar de oudste hond en m’n kat is ook geïrriteerd.

Ze komt trouwens wel op schoot zitten en gaat grommen als ik dr aai of beweeg dus dat laat ik ook niet meer toe

Iemand tips hoe we dit toch soepel krijgen?
Ben goed in andere dingen, maar spelling en grammatica horen daar niet bij.
Alle reacties Link kopieren
Welke kruising boomer is het? Of voedselnijd?
Alle reacties Link kopieren
Het is een shi tzu malteser lhasa apso mix. Puppy is volledig Shi tzu.
Ja ze zeiden al dat ze hebberig wordt met kluiven en denta stik, prima, maar moet gewoon door m’n huis kunnen lopen zonder dat er gegromd wordt.
Puppy wordt nu ook constant op gejaagd en wilde net spelen met de puppy en oudste hond werd super boos op de puppy.
We worden ook constant in de gaten gehouden, kat mag niet meer overal komen van de hond en puppy helemaal niet.

We zijn er ook net achter gekomen dat de puppy loops is. Echt zo kut dit. Geen idee of het gedrag van de ander daar mee te maken heeft. Beide teefjes.
Ben goed in andere dingen, maar spelling en grammatica horen daar niet bij.
Dus je eigen kat moet het veld ruimen voor de logee die zijn eigen kameraad zelfs niet accepteert?
En een puppy loops? Hoe oud is de pup?

Ik zou boomer in dat geval zich laten aapassen door die met zijn stokje in een aparte ruimte te houden. En wanneer stokje op is boomer pas weer bij de rest laten.
Ook zo met etenstijd.

Maw: ik zou die kritische momenten zorgen voor rust in de tent door ze letterlijk uit elkaar te halen.
En als het echt niet gaat de eigen baas/bazin benaderen voor tips en een oplossing.
Alle reacties Link kopieren
Dat is niet hebberig dat heet voedselnijd en komt ergens vandaan. Vaak rare fokkers waar ze letterlijk vechten om eten
Alle reacties Link kopieren
De boomer hebben we begin van de avond naar kennissen van de vrienden gebracht.
Boomer bleef achter de kat aan rennen ondanks dat ze niks deed. Ze liep langs en de hond viel uit, andere keer liep ze naar de bank en viel ze ook uit.
Toen ik met de puppy ging spelen viel ze uit.

Stomme is ze eet dr stok niet. Ze ‘begraaft’ hem in dr mand en gaat er dan heel erg op focussen.
Baasjes zeggen dat ze voedselnijd wel kennen bij boomer, maar het agressieve gedrag niet.
Boomer is hier vaker geweest en negeert kat normaal.

Geen idee of dat gedrag verder te maken heeft met andere omgeving, kat, loopse hond, baasjes niet in de buurt.

Puppy en kat respecteren elkaars ruimte gewoon en wisselen af bij mijn man met knuffels.

Puppy is trouwens bijna 1 jaar, volgens mij deze maand al? Ze hebben puppy vanaf oktober november
Ben goed in andere dingen, maar spelling en grammatica horen daar niet bij.
Ik zie Kruimeltje nu pas. Wat een knappe scheet.
Goede oplossing dat Boomer bij kennissen is.
Ik begrijp het goed dat Boomer en pup dezelfde baas hebben? Dus Boomer zou pup toch moeten accepteren want kent pup en woont ermee samen.

Een hond van een jaar is voor mij een puber. En dan kan die loopsheid inderdaad.

Wat ga je daar aan doen? Een loopsheidbroekje bestaat.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb mijn man een onderbroekje laten halen en we doen er inleg kruisjes in. Gaan nog wel een extra broekje halen. (we sturen de baasjes nog betaalverzoeken ;) )
Ja ze zijn idd van de zelfde baasjes. In het begin werd puppy niet geaccepteerd maar vrij snel lagen ze al snel bij elkaar in de mandjes.

En ja puber klinkt wel beter idd haha. Honden zijn niet aan ons besteed.
Ben goed in andere dingen, maar spelling en grammatica horen daar niet bij.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven