Viva’s hondenveldje the sequel

24-05-2021 15:47 3374 berichten
Alle reacties Link kopieren
En welkom terug allemaal. Op verzoek van de mod een nieuw topic voor ons virtuele hondenveldje.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Wat fijn dat wij zo eensgezind zijn. :high5:

We love dogs and people.
Alle reacties Link kopieren
Ttroeteltje schreef:
08-12-2021 07:17
Wat fijn dat wij zo eensgezind zijn. :high5:

We love dogs and people.
Not all people!
F1823 schreef:
08-12-2021 07:20
Not all people!
Nou ja, daar zeg je iets ja!
Ik trek die keutel heel hard in.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb dat topic een stukje gelezen.
Maar irriteerde me enorm aan het verhaal (ongeloofwaardig) en op bepaalde reacties
Dat ik maar gestopt ben met lezen.
En dat van diezelfde persoon waar je je ban aan te danken had, die spoort ook van geen kanten
Maar fijn dat je er weer bent.
Een kus is een indruk, die met nadruk vraagt om een herdruk
Klopt, jullie hadden al gewaarschuwd voor Noorwegen.
Is voor mij moeilijk om op mijn vingers te gaan zitten. Ik vind mensen die wegkijken bij dierenleed net zo schuldig als de personen die dierenleed veroorzaken.
Maar ik zal aan jullie denken als ik op het punt sta te ontploffen.

:bigkiss:
Alle reacties Link kopieren
Ttroeteltje schreef:
08-12-2021 12:55
Klopt, jullie hadden al gewaarschuwd voor Noorwegen.
Is voor mij moeilijk om op mijn vingers te gaan zitten. Ik vind mensen die wegkijken bij dierenleed net zo schuldig als de personen die dierenleed veroorzaken.
Maar ik zal aan jullie denken als ik op het punt sta te ontploffen.

:bigkiss:
Heb ik iets gemist over Noorwegen?

En idd, wegkijken bij dierenleed maakt je min of meer medeplichtig.
Ook apart, in dat topic wordt empathie met een hond gelijkgesteld aan antipathie tegen kinderen.
Dat zal vast wel eens voorkomen, maar is zeker geen vaststaand feit.

En voor het zen moment van de dag:

Afbeelding
Noorwegen is het land der trollen. Trollen zijn forummers die topics starten om de boel op te ruien.

Wat een scheetjes zijn die twee. Best friends forever. Wat dat betreft vind ik het schitterend als een huishouden meer dan 1 hond heeft.
De rechter heeft ook echt een soort van brilletje.
Alle reacties Link kopieren
Dubbel
f1823 wijzigde dit bericht op 08-12-2021 13:30
97.96% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ok, nu snap ik de verwijzing naar Noorwegen.

En ik vind twee honden ook leuk, hebben ze een maatje. Moet natuurlijk wel matchen. De oudste was eigenlijk van mijn dochter maar na haar scheiding was het moeilijk voor haar vanwege huisvesting. Hij is toen "tijdelijk" bij ons gekomen. Dat is inmiddels 3 jaar geleden. Dat ging zo goed met de pup.
Toen hij weer terug ging na 4 maanden lagen ze beide de hele tijd te piepen, zoeken naar elkaar.
Na een paar dagen was mijn dochter met hem op bezoek, ze wilde naar huis maar hij ging niet mee!
Sinds die tijd is hij vast bij ons.

De oudste (Shorty, 11 jaar) lijkt inderdaad een brilletje te hebben 🤓, het is daarnaast een echte brombeer.
De jongste (Pepper, 3 jaar) is nooit chagrijnig, altijd vrolijk, spelen, ravotten.

Shorty is niet lief naar andere honden, alleen naar Pepper wel. Hij kan soms echt liggen kijken naar Pepper als die weer een dolle bui heeft zo van, kijk de jeugd eens tekeer gaan.

Pepper is ook een echt schoothondje als hij de kans krijgt.
Alle reacties Link kopieren
Wat een schatjes. Dat brilletje is gewoon een Zorro-masker :-).

Hier was oude bes ook gelijk gecharmeerd van het (destijds) zielige hoopje jonge hond dat we binnen kregen. Oude bes was wel makkelijk met andere honden maar een vreemde hond in zijn huis was toch wel altijd een dingetje. Dat kon hij niet goed hebben. Maar jongedame was zo zielig en onderdanig dat hij over zijn hart streek. Dat jongedame nu ondanks 0,0 socialisatie de eerste 6 maanden en mishandelingen toch nog op haar pootjes is terecht gekomen is vooral dankzij onze oude bes. Die heeft haar geleerd hoe je hond moet zijn.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Leuk, Shorty en Pepper. Ik heb zelf een Pepper gehad. Van hem hebben we 7 jaar geleden afscheid moeten nemen. Inmiddels is Blijerd bijna een jaar. Heeft 6 jaar geduurd voordat ik het weer aandurfde. Partner en kind waren er al eerder klaar voor, maar ik niet. En nu ben ik dolgelukkig dat ik mezelf toch over die drempel gedauwd heb. Zou niet meer zonder Blijerd willen. Leven in de brouwerij 24/7, dat wel.

Daarnet nog. Ik had de renkleding van partner gewassen en bij me om op te hangen. Eerst rent hij met de muts ervandoor. Even later met de boxershort. En weer even later met het shirt. De broek had ik maar alvast zelf weggelegd. Anders was hij daar ook mee aan de haal gegaan.
En het grappige is…..elk kledingstuk werd geniepiger weggepikt. Eerst wegrennen en vervolgens steeds meer sluipvoetend en langzaam zodat ik het later opmerk, precies wetende dat het niet mag.
Alle reacties Link kopieren
Zo bekend, dat sneaky weghalen.
En zo leuk!
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi, stille lezer meldt zich! Ik geniet van jullie verhalen, foto's en de pais en vree in dit topic. En ik wil Ttroeteltje even zeggen dat ik het top vind dat ze is opgekomen voor de opgesloten hond in dat andere topic!

Mijn maatje is een puberende lab, lomp en altijd vrolijk. Het is een werkhond en we zijn volop in training met haar om te zorgen dat ze haar passie kan volgen. Verder is ze een goede hulp in huis, ze ruimt op commando haar speelgoed op en trekt handschoenen en mutsen uit om die ook op te ruimen. En ze doet de vaat voorwassen terwijl ik de afwasmachine inpak, dat doet ze zelfs zonder commando ;)
Alle reacties Link kopieren
Een tijdje weggeweest, maar wat leuk weer hoer bij te lezen!

Ik heb dat ene topic waar hier over gesproken werd niet gevolgd, en kan dat maar beter ook niet doen denk ik....

Wat betreft geniepig wegpakken, onze border kan daar ook wat van! Niet in huis of met kleding want daar is hij gewoon te braaf voor haha, maar buiten....

Ik leg altijd oude appels op de tuintafel voor de vogels, die tafel staat vol in het zicht vanuit de tuinkamer, maar als de zon erop schijnt kan border ons binnen niet zien.

Gaat hij eerst heel omzichtig om de tafel heenlopen, vervolgens kijken waar hij het beste via de bank de tafel op kan komen, en dan eenmaal op de tafel pikt ie heel secuur een appeltje uit. Om deze op het grasveld te gaan opeten. Ondertussen kijkt hij de hele tijd uit zijn ooghoeken naar het raam om te zien of wij hem niet doorhebben. Haha we zien alles, dat weet hij niet :), maar hij kijkt dan zo triomfantelijk, van, ik heb het geflikt! Zo schattig.

(Hij mag dus eigenlijk niet op de tuintafel omdat daar ook vetbollen etc liggen, dat weet hij echt prima) maar goed de appeltjes lonken blijkbaar!
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Oooh, Thistle, dat vind ik echt hartstikke tof dat je dat komt vertellen. Doet me goed!

En het is inderdaad heel gezellig hier. Wees welkom om mee te schrijven. Een puberende lab past ook in dit clubje.
Wat werkt jullie lab goed voor de baas zeg.
Hier trekt Blijerd het speelgoed te voorschijn waardoor ik er over val. Trekt hij mutsen en handschoenen uit de speciale bak daarvoor en verdwijnt ermee in een stil donker hoekje om de vingertoppen er van af te bijten ( en door te slikken) en kijkgaatjes in de muts te happen. De vaat voorwassen doet hij overigens wel. Met veel overgave en inzet. Liefst wanneer het bord nog vol ligt en wij nog moeten beginnen aan ons eten.
Ik schreef hier ooit over een haai die ineens uit een hoek sprintend opdook en met een boog de hamburger van kind pikte. Een hap en slik weg.
Bladora, zo slim als ze zijn…het zijn net kinderen met kwajongensstreken.

En as we speak…..Blijerd springt net op de bank, drukt zich letterlijk tegen me aan met zijn bovenlichaam en maakt me duidelijk dat hij kriebels wenst. Inmiddels ligt hij op zijn rug, 4 poten wijd gespreid, naast me. En owee als ik een plekje oversla. Dat accepteert hij niet, dan wijst zijn poot me terecht.
Alle reacties Link kopieren
Ttroeteltje schreef:
07-12-2021 19:14
Die bedoel ik!
Die TO zelf verdenk ik van vuurtjes stoken.
Ik kan niet tegen onrecht. Bij onrecht dat een dier aangedaan is voel ik dat in het kwadraat.
Iemand die niet van een dier kan houden, kan niet van mensen houden.
Ik weet van mezelf dat ik me als een pitbull vastbijt in iets wanneer ik ergens voor ga. Daarom kan ik me voorstellen dat iemand dat kan overdonderen. Maar mensen die dieren niet serieus nemen zijn geen knip voor mijn neus waard.

Fijn dat er mensen zijn die dieren wel een warm hart toedragen!
Ik ben ook laaiend van binnen hoor, maar ik denk dat ik wat meer forum ervaring heb als jij dat ik beter weet hoever ik kan gaan.
lemoos2 schreef:
07-12-2021 19:10
Ik heb die kerststal (de restanten dan) op een kast gezet. De kameel dromedaris heb ik jongedame geschonken, die was niet meer te redden. Ze neemt het nu overal mee naartoe. Zelfs met wandelen moet ‘ie mee :proud:
Ach, dan is ze er toch heel happy mee! Dat moet manlief toch fijn gevoel geven! :-D
Misschien lukt het je nog een keer om ergens een losse dromedaris te ritselen, op een of andere kerstfair of zo.

Over schoothondjes gesproken.... Ik zit hier een beetje onhandig te typen omdat mijn laptop op scheef op schoot ligt, omdat smousekous persé op schoot wil liggen.


Ik was vandaag bij vorige buurvrouw. Hun hond heeft het klaargespeeld om zich daar naar binnen te werken, dus van erfhond, ook naar huishond. En zo is ze helemaal niet opgevoed. Er kwam daar geen hond binnen toen ze nog klein was. En nu zijn ze allemaal zo gek op de hond... ze liet mij haar supplementen zien die ze slikt (doe ik namelijk ook) en liet daarnaast de middeltjes zien die zij en twee van haar kinderen slikken om de allergie te onderdrukken. "Anders kan Bobby niet meer mee naar binnen". Dat is nog eens andere koek he.
Alle reacties Link kopieren
Mastiffs zijn niet zulke goede stiekemerds. Je ziet het aan hun hele kop en houding als ze op rottigheid uit zijn, en zodra dat is gelukt komt daar nog een heel kenmerkend overwinningshuppeltje bij :rofl:

Knuffelen kunnen ze dan wel weer als de beste. Het is jammer dat ik er geen filmpje van kan maken. Vooral op bed is het echt een klucht. Hij komt dan eerst naast me zitten op zijn kont (beentjes gestrekt vooruit). Dan laat hij zich achterover leunen… dan wang op mijn wang… en dan zijn beentjes uit elkaar. Het is lastig uitleggen, maar het ziet er ongeveer uit alsof ik dan een reuze-teddybeer vasthou. Daarna draait hij zich om, zodat ik een onvervalste omhelzing krijg, en dan laat hij zich wederom achterover vallen zodat hij uiteindelijk languit over mij heen gedrapeerd ligt met 4 pootjes in de lucht. En dan valt hij in slaap… dit hele ritueel neemt rustig 15-30 minuten in beslag. En mocht hij te snel wakker worden, dan begint hij gewoon aan een tweede rondje.

Ik werd net getipt over dit artikel. Voor mijn draakje geen risico, maar wellicht wel voor die van jullie, dus weer gewaarschuwd: https://www.gelderlander.nl/mook-en-mid ... ~a265fe43/
Alle reacties Link kopieren
iones schreef:
08-12-2021 19:34

en liet daarnaast de middeltjes zien die zij en twee van haar kinderen slikken om de allergie te onderdrukken. "Anders kan Bobby niet meer mee naar binnen". Dat is nog eens andere koek he.

Gek genoeg helpt bij mij een hond juist tegen allergie. In hondenloze periodes ben ik zo allergisch voor honden als wat: binnen 3 minuten heb ik dan rode ogen, een loopneus, jeukende bultjes over mijn hele lijf. Maar zodra ik zelf een hond heb, ben ik er weer vanaf. Heel af en toe eens wat rode vlekjes die ook snel weer wegtrekken, maar dat is het dan ook.
Nummer*Zoveel schreef:
08-12-2021 21:25

Ik werd net getipt over dit artikel. Voor mijn draakje geen risico, maar wellicht wel voor die van jullie, dus weer gewaarschuwd: https://www.gelderlander.nl/mook-en-mid ... ~a265fe43/
Dit is mijn grootste angst voor dabbertje. Gelukkig weet ik hier in de buurt waar de burchten zitten. Zodra we op onbekend terrein zijn, inspecteer ik eerst de omgeving voor de hond los mag.

Moet er niet aan denken dat je je hond in zo'n gat ziet verdwijnen.
Alle reacties Link kopieren
Nummer*Zoveel schreef:
08-12-2021 21:29
Gek genoeg helpt bij mij een hond juist tegen allergie. In hondenloze periodes ben ik zo allergisch voor honden als wat: binnen 3 minuten heb ik dan rode ogen, een loopneus, jeukende bultjes over mijn hele lijf. Maar zodra ik zelf een hond heb, ben ik er weer vanaf. Heel af en toe eens wat rode vlekjes die ook snel weer wegtrekken, maar dat is het dan ook.
Hier idem. Alhoewel de allergie voor Kareltje de kater bij mij niet helemaal over gaat maar wel echt enorm verminderd is (ik krijg geen dikke rode ogen meer en een opgezwollen gezicht. Wel nog de loopneus en rode vlekken).
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
En wat die experts schrijven: ‘Laat 48 uur zitten’. Dan was oude bes destijds toch een verstikkingsdood gestorven. Die heb ik met blote handen zitten uitgraven in een bloedhete zomer (dus grond keihard) al krijsend. Gelukkig hoorden mensen mij en hielpen ze mij. Dat hele lijfje van oude bes lag er als een lappenpop bij zo slap.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Bladora, kan je border ook bij de appels die binnen op de fruitschaal liggen? En worden die wel met rust gelaten?

Ttoeteltje, oei vingertopjes doorslikken lijkt me wel eng. Hier is er gelukkig nog nooit iets geks opgegeten. Ze heeft ooit per ongeluk een paddenstoel geapporteerd en daar is het gelukkig bij gebleven.

Nummerzoveel, ik zou toch echt mijn hond uit de dassenburcht graven. Dan maar een boete! Dassen hebben gemene poten en winnen het van een hond, ik wil dat risico echt niet lopen. En 48 uur achterlaten in het bos: echt niet! Onze lab trainen we volop om niet achter dieren aan te gaan, ze mag in het water ook de duikers niet in, dus ik hoop het niet mee te maken. Het is ook meer iets voor het trosje teckels van F1823 om zo'n gat in te duiken.
Alle reacties Link kopieren
Wat gezellig nummerzoveel wang tegen wang. :love:

En wat fijn dat Bobby naar binnen mag.

Ik zag gisteravond met de laatste avondronde een vos door het smalle stukje park lopen. Hij keek nog een keer om en verdween de woonwijk in.
...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven