
Gierige acties deel IV

maandag 29 december 2014 om 16:56
Deel I, II en deel III zijn een groot succes.
We gaan hier verder met het beschrijven van gierige acties. Dit topic is vooral bedoeld voor verhalen
... uiteraard kan er ook lekker gereageerd worden op de verhalen maar probeer hier niet te verzanden in een welles-nietes discussie over bepaalde standpunten; dan kan je daar beter een apart topic voor starten...
De link naar deel I: http://forum.viva.nl/foru ... ties/list_messages/161276
De link naar deel II: http://forum.viva.nl/foru ... s-ii/list_messages/166328
En de link naar deel III: http://forum.viva.nl/foru ... -iii/list_messages/185739
We gaan hier verder met het beschrijven van gierige acties. Dit topic is vooral bedoeld voor verhalen
... uiteraard kan er ook lekker gereageerd worden op de verhalen maar probeer hier niet te verzanden in een welles-nietes discussie over bepaalde standpunten; dan kan je daar beter een apart topic voor starten...
De link naar deel I: http://forum.viva.nl/foru ... ties/list_messages/161276
De link naar deel II: http://forum.viva.nl/foru ... s-ii/list_messages/166328
En de link naar deel III: http://forum.viva.nl/foru ... -iii/list_messages/185739
anoniem_201872 wijzigde dit bericht op 29-12-2014 17:22
Reden: linkjes deel 1 en 2 toegevoegd
Reden: linkjes deel 1 en 2 toegevoegd
% gewijzigd
vrijdag 23 januari 2015 om 12:50

vrijdag 23 januari 2015 om 12:52
Pistolet, Kaiser broodje en zelfs een Italiaanse bol, schuif ik hier zo in z'n geheel naar binnen. Heb ik nu zo'n grote mond of jullie een kleine
Een paar jaar geleden van een stuk kaas naar voorgesneden kaas overgegaan.
Wat een gemak.
Vraag mij af hoeveel duurder het is. Bij die kaasschaafplakken deed ik dan nml. wel weer plakken gedeeltelijk over elkaar heen.
Wanneer er hier mee eters zijn, dan kunnen ze pakken wat op tafel staat, daarvoor staat het er.
Een paar jaar geleden van een stuk kaas naar voorgesneden kaas overgegaan.
Wat een gemak.
Vraag mij af hoeveel duurder het is. Bij die kaasschaafplakken deed ik dan nml. wel weer plakken gedeeltelijk over elkaar heen.
Wanneer er hier mee eters zijn, dan kunnen ze pakken wat op tafel staat, daarvoor staat het er.
vrijdag 23 januari 2015 om 13:03
Ik snap heel de discussie niet (meer) Je snijdt broodjes toch altijd door voor je ze belegt. En of je ze nu dubbel klapt of open laat zal niet veel uitmaken. ja en als het buitenshuis is doe ik soms op 2 helften verschillend beleg. Gewoon omdat ik thuis als ik alleen ben meestal maar een belegsoort + kaas heb (eet geen zoet op brood), dus dat is wel beetje luxe dan, in variatie, niet in geld. Bij bezoek zorg ik voor meer variatie
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
vrijdag 23 januari 2015 om 13:15
quote:boebezoebe schreef op 23 januari 2015 @ 12:50:
Als je wel weten of je gasten het thuis ook doen, vraag het ze dan.
Dat komt wel heel ongastvrij over. 'Doe je dat thuis ook, twee helften van je broodje beleggen?' Ik zou niks meer durven pakken tijdens die lunch.
Als je wel weten of je gasten het thuis ook doen, vraag het ze dan.
Dat komt wel heel ongastvrij over. 'Doe je dat thuis ook, twee helften van je broodje beleggen?' Ik zou niks meer durven pakken tijdens die lunch.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.

vrijdag 23 januari 2015 om 13:32
Ik voel me altijd wel een beetje bezwaard als ik ergens eet (bij mensen thuis) en dan voor 1 plakje ham of kaas een hele verpakking open maak. Dan vraag ik dus altijd wel of het open mag, en dat mag gelukkig altijd Bij lunches buiten de deur, tijdens cursus o.i.d., neem ik het er ook van. Ik heb thuis inderdaad geen drie soorten salade en vijf soorten vleeswaar, dus dan eet ik meer dan thuis. Dat is toch niet inhalig? Ik heb wel collega's die drie keer lopen, een keer voor de warme maaltijd, een keer voor broodjes, en dan nog een keer voor wat ze bij de eerste twee keer lekker vonden
vrijdag 23 januari 2015 om 13:46
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 09:49:
[...]
Dit laatste is precies wat ik bedoel eigenlijk. Stel je neemt 2 pistoletjes, die snijd je in helften, dan heb je dus 4 stukken die je alle vier apart gaat beleggen, eentje met bijv. tonijnsalade, eentje met rosbief, eentje met rookvlees enz... Vroeg me dan altijd af of mensen dat thuis ook doen, of alleen maar om het "ervan te nemen" omdat het bij een ander is, dat is wat ik bedoel met alle verpakkingen open maken. En mensen komen bij mij ook echt nooit iets te kort, sterker nog, ik verwen mijn gasten altijd, ben absoluut niet gierig. En het ging mij met name om het het gedrag van mensen bij lunches, buiten dus, als er luxe beleg is, heb me altijd afgevraagd of mensen dat soort dingen thuis dan niet eten of zo.
En ja..zelf heb ik een kleine beurs en daarom denk ik heel goed na over wat ik koop, bepaalde A - merken sla ik bijv. in als ze in de aanbieding zijn, ik wil gewoon lekker kunnen eten.Toch snap ik het niet. Mijn collega maakte duidelijk een verschil tussen wat hij zlef wilde betalen en wat hij van een ander wilde krijgen. Het punt is denk ik dat de meeste mensen die meerdere soorten beleg pakken dat niet doen. Ik eet thuis lekker en buiten de deur ook. Waarom zouden mensen toch ook niet graag lekker eten.
[...]
Dit laatste is precies wat ik bedoel eigenlijk. Stel je neemt 2 pistoletjes, die snijd je in helften, dan heb je dus 4 stukken die je alle vier apart gaat beleggen, eentje met bijv. tonijnsalade, eentje met rosbief, eentje met rookvlees enz... Vroeg me dan altijd af of mensen dat thuis ook doen, of alleen maar om het "ervan te nemen" omdat het bij een ander is, dat is wat ik bedoel met alle verpakkingen open maken. En mensen komen bij mij ook echt nooit iets te kort, sterker nog, ik verwen mijn gasten altijd, ben absoluut niet gierig. En het ging mij met name om het het gedrag van mensen bij lunches, buiten dus, als er luxe beleg is, heb me altijd afgevraagd of mensen dat soort dingen thuis dan niet eten of zo.
En ja..zelf heb ik een kleine beurs en daarom denk ik heel goed na over wat ik koop, bepaalde A - merken sla ik bijv. in als ze in de aanbieding zijn, ik wil gewoon lekker kunnen eten.Toch snap ik het niet. Mijn collega maakte duidelijk een verschil tussen wat hij zlef wilde betalen en wat hij van een ander wilde krijgen. Het punt is denk ik dat de meeste mensen die meerdere soorten beleg pakken dat niet doen. Ik eet thuis lekker en buiten de deur ook. Waarom zouden mensen toch ook niet graag lekker eten.
vrijdag 23 januari 2015 om 13:49
@ Betjebig, ik voel mij dus ook bezwaard als ik voor 1 plakje een nieuwe verpakking open maak, en zeker als je weet dat die persoon alleenstaand is, met een lage uitkering moet rondkomen, of als het een vriendin betreft die van een bijstandsuitkering moet rondkomen, of alleen kleine kinderen moet opvoeden. Maar misschien ben ik veel te bescheiden. En ik hou ook helemaal niet van verspil. Maar jij zegt dus wel…misschien neem ik het er ook van tijdens een lunch elders, dan lijkt het alsof je niets gewend bent, en dat je dat soort beleg nooit in huis hebt (deze opmerking is trouwens niet persoonlijk bedoeld hoor ) Dan toch een beetje gulzig?. In ieder geval is het heel erg vervelend als je met meerdere mensen moet lunchen en je wat later je eten pakt, en er is niet genoeg meer, de lekkere broodjes zijn weg, het meeste beleg is weg, en de verse jus is op.
En mensen blijven hier wel doorhameren over de lunches bij mij thuis, alsof ik gierig ben, maar het ging mij met name over de lunches die ik een aantal keren per jaar heb als ik een workshop volg. Als mensen bij mij thuis komen, dan gaan ze altijd propvol naar huis, en krijgen vaak ook nog wat eten mee als ze dat willen, zo ben ik opgevoed, eten en koken was heel belangrijk bij ons thuis. Mijn moeder had geen stuiver te makken, want mijn vader betaalde nooit alimentatie, maar er was bij ons altijd voldoende eten en als er gasten waren, dan werd er eten bij gemaakt.
En mensen blijven hier wel doorhameren over de lunches bij mij thuis, alsof ik gierig ben, maar het ging mij met name over de lunches die ik een aantal keren per jaar heb als ik een workshop volg. Als mensen bij mij thuis komen, dan gaan ze altijd propvol naar huis, en krijgen vaak ook nog wat eten mee als ze dat willen, zo ben ik opgevoed, eten en koken was heel belangrijk bij ons thuis. Mijn moeder had geen stuiver te makken, want mijn vader betaalde nooit alimentatie, maar er was bij ons altijd voldoende eten en als er gasten waren, dan werd er eten bij gemaakt.
vrijdag 23 januari 2015 om 13:54
Ik heb een vriendin die het elke keer weer voor elkaar krijgt dat wanneer we afspreken zij niet rijdt.
Echt altijd lukt het haar om met iemand anders mee te rijden.
Dat je met elkaar meerijdt prima, beter zelfs, maar het valt wel op als er altijd eentje is die nooit achter het stuur kruipt.
Met etentjes, borrels of uitjes is zij ook altijd degene die als laatste bijlegt, altijd slechts wat kleingeld, of zegt: o, ik had even moeten pinnen.
Het valt iedereen op en we maken er zelfs grapjes over. Met wie rijdt X deze keer mee?
Echt altijd lukt het haar om met iemand anders mee te rijden.
Dat je met elkaar meerijdt prima, beter zelfs, maar het valt wel op als er altijd eentje is die nooit achter het stuur kruipt.
Met etentjes, borrels of uitjes is zij ook altijd degene die als laatste bijlegt, altijd slechts wat kleingeld, of zegt: o, ik had even moeten pinnen.
Het valt iedereen op en we maken er zelfs grapjes over. Met wie rijdt X deze keer mee?

vrijdag 23 januari 2015 om 13:56
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 13:49:
@ Betjebig, ik voel mij dus ook bezwaard als ik voor 1 plakje een nieuwe verpakking open maak, en zeker als je weet dat die persoon alleenstaand is, met een lage uitkering moet rondkomen, of als het een vriendin betreft die van een bijstandsuitkering moet rondkomen, of alleen kleine kinderen moet opvoeden. Maar misschien ben ik veel te bescheiden. En ik hou ook helemaal niet van verspil. Maar jij zegt dus wel…misschien neem ik het er ook van tijdens een lunch elders, dan lijkt het alsof je niets gewend bent, en dat je dat soort beleg nooit in huis hebt (deze opmerking is trouwens niet persoonlijk bedoeld hoor ) Dan toch een beetje gulzig?. In ieder geval is het heel erg vervelend als je met meerdere mensen moet lunchen en je wat later je eten pakt, en er is niet genoeg meer, de lekkere broodjes zijn weg, het meeste beleg is weg, en de verse jus is op.
En mensen blijven hier wel doorhameren over de lunches bij mij thuis, alsof ik gierig ben, maar het ging mij met name over de lunches die ik een aantal keren per jaar heb als ik een workshop volg. Als mensen bij mij thuis komen, dan gaan ze altijd propvol naar huis, en krijgen vaak ook nog wat eten mee als ze dat willen, zo ben ik opgevoed, eten en koken was heel belangrijk bij ons thuis. Mijn moeder had geen stuiver te makken, want mijn vader betaalde nooit alimentatie, maar er was bij ons altijd voldoende eten en als er gasten waren, dan werd er eten bij gemaakt.Ja, dat zeg ik toch Ik vind het niet per se gulzig. Thuis heb ik geen drie soorten salades, zalmfilet, makreel, hamburger, en tig soorten vleeswaar. Ik heb zelfs nooit vleeswaar in huis. Dus ja, tijdens zo'n cursus of congres neem ik het ervan. Mijn baas betaalt er genoeg voor, dus dan mag ik ook genieten van de aangeboden lunch.
@ Betjebig, ik voel mij dus ook bezwaard als ik voor 1 plakje een nieuwe verpakking open maak, en zeker als je weet dat die persoon alleenstaand is, met een lage uitkering moet rondkomen, of als het een vriendin betreft die van een bijstandsuitkering moet rondkomen, of alleen kleine kinderen moet opvoeden. Maar misschien ben ik veel te bescheiden. En ik hou ook helemaal niet van verspil. Maar jij zegt dus wel…misschien neem ik het er ook van tijdens een lunch elders, dan lijkt het alsof je niets gewend bent, en dat je dat soort beleg nooit in huis hebt (deze opmerking is trouwens niet persoonlijk bedoeld hoor ) Dan toch een beetje gulzig?. In ieder geval is het heel erg vervelend als je met meerdere mensen moet lunchen en je wat later je eten pakt, en er is niet genoeg meer, de lekkere broodjes zijn weg, het meeste beleg is weg, en de verse jus is op.
En mensen blijven hier wel doorhameren over de lunches bij mij thuis, alsof ik gierig ben, maar het ging mij met name over de lunches die ik een aantal keren per jaar heb als ik een workshop volg. Als mensen bij mij thuis komen, dan gaan ze altijd propvol naar huis, en krijgen vaak ook nog wat eten mee als ze dat willen, zo ben ik opgevoed, eten en koken was heel belangrijk bij ons thuis. Mijn moeder had geen stuiver te makken, want mijn vader betaalde nooit alimentatie, maar er was bij ons altijd voldoende eten en als er gasten waren, dan werd er eten bij gemaakt.Ja, dat zeg ik toch Ik vind het niet per se gulzig. Thuis heb ik geen drie soorten salades, zalmfilet, makreel, hamburger, en tig soorten vleeswaar. Ik heb zelfs nooit vleeswaar in huis. Dus ja, tijdens zo'n cursus of congres neem ik het ervan. Mijn baas betaalt er genoeg voor, dus dan mag ik ook genieten van de aangeboden lunch.
vrijdag 23 januari 2015 om 13:57
Waarom nou gulzig? Ik vind dat gewoon een stomme term voor mensen die gewoon genieten van een gevarieerde lunch die jij hopelijk hebt georganiseerd omdat je graag wilde dat je gasten ervan zouden genieten. Ze daar dan achteraf op afrekenen vind ik echt raar.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
vrijdag 23 januari 2015 om 14:06
quote:Susan schreef op 23 januari 2015 @ 13:57:
Waarom nou gulzig? Ik vind dat gewoon een stomme term voor mensen die gewoon genieten van een gevarieerde lunch die jij hopelijk hebt georganiseerd omdat je graag wilde dat je gasten ervan zouden genieten. Ze daar dan achteraf op afrekenen vind ik echt raar.
Nogmaals…het gaat mij om lunches bij workshops/ masterclasses, op een gegeven moment is dat eten op, mensen die later komen, hebben pech. Er wordt dan altijd voor de lunch boodschappen gedaan, en alle broodjes/ beleg/ sapjes worden dan op de aanrecht geplaatst. Op is op. Daarom gulzig. Bij een congres of op een andere locatie speelt dit probleem denk ik niet, want dan is er voldoende eten/ wordt het aangevuld.
Gulzig bij mij thuis, omdat het me opviel dat er van alles werd open gemaakt, zeker als je weet dat iemand alleen is en weinig te besteden heeft, 4 of 5 verpakkingen open maken!. En mensen genieten sowieso altijd als ze bij mij komen eten, meestal dineren, dan gaan ze bomvol naar huis. Maar goed…ik geloof dat er nu wel genoeg is gezegd over dit onderwerp.
Waarom nou gulzig? Ik vind dat gewoon een stomme term voor mensen die gewoon genieten van een gevarieerde lunch die jij hopelijk hebt georganiseerd omdat je graag wilde dat je gasten ervan zouden genieten. Ze daar dan achteraf op afrekenen vind ik echt raar.
Nogmaals…het gaat mij om lunches bij workshops/ masterclasses, op een gegeven moment is dat eten op, mensen die later komen, hebben pech. Er wordt dan altijd voor de lunch boodschappen gedaan, en alle broodjes/ beleg/ sapjes worden dan op de aanrecht geplaatst. Op is op. Daarom gulzig. Bij een congres of op een andere locatie speelt dit probleem denk ik niet, want dan is er voldoende eten/ wordt het aangevuld.
Gulzig bij mij thuis, omdat het me opviel dat er van alles werd open gemaakt, zeker als je weet dat iemand alleen is en weinig te besteden heeft, 4 of 5 verpakkingen open maken!. En mensen genieten sowieso altijd als ze bij mij komen eten, meestal dineren, dan gaan ze bomvol naar huis. Maar goed…ik geloof dat er nu wel genoeg is gezegd over dit onderwerp.

vrijdag 23 januari 2015 om 14:07
quote:rosie76 schreef op 23 januari 2015 @ 13:49:
Wat ik ook erg vind is al mensen op congres een duur hotel van de zaak nemen en verkassen als het congres afgelopen is en ze nog even op eigen kosten blijven.
en dan verkassen naar een goedkoop hotel.
Ik vind dat niet erg. Als ik op kosten van een bedrijf waar ik werk een duur luxueus hotel mag boeken dan doe ik dat zeer zeker.
Van die baas mag dat dus blijkbaar toch? Ik zie het dus als al dan niet op papier opgestelde arbeidsvoorwaarden.
Als je langer op de locatie wil blijven en je wil op eigen zak niet niet in een duur hotel zitten dan ga je naar een goedkoper hotel, simpel zat.
Als je op kosten van de baas ergens gaat lunchen en je mag dat declareren tot een bepaald bedrag dan ga je toch ook niet je van huis meegebrachte boterhammen declareren die je normaal ook altijd mee neemt naar je werk maar ga je toch ook een goede lunch nemen ergens?
Wat ik ook erg vind is al mensen op congres een duur hotel van de zaak nemen en verkassen als het congres afgelopen is en ze nog even op eigen kosten blijven.
en dan verkassen naar een goedkoop hotel.
Ik vind dat niet erg. Als ik op kosten van een bedrijf waar ik werk een duur luxueus hotel mag boeken dan doe ik dat zeer zeker.
Van die baas mag dat dus blijkbaar toch? Ik zie het dus als al dan niet op papier opgestelde arbeidsvoorwaarden.
Als je langer op de locatie wil blijven en je wil op eigen zak niet niet in een duur hotel zitten dan ga je naar een goedkoper hotel, simpel zat.
Als je op kosten van de baas ergens gaat lunchen en je mag dat declareren tot een bepaald bedrag dan ga je toch ook niet je van huis meegebrachte boterhammen declareren die je normaal ook altijd mee neemt naar je werk maar ga je toch ook een goede lunch nemen ergens?
vrijdag 23 januari 2015 om 14:08
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 14:06:
[...]
Nogmaals…het gaat mij om lunches bij workshops/ masterclasses, op een gegeven moment is dat eten op, mensen die later komen, hebben pech. Er wordt dan altijd voor de lunch boodschappen gedaan, en alle broodjes/ beleg/ sapjes worden dan op de aanrecht geplaatst. Op is op. Daarom gulzig. Bij een congres of op een andere locatie speelt dit probleem denk ik niet, want dan is er voldoende eten/ wordt het aangevuld.
Gulzig bij mij thuis, omdat het me opviel dat er van alles werd open gemaakt, zeker als je weet dat iemand alleen is en weinig te besteden heeft, 4 of 5 verpakkingen open maken!. En mensen genieten sowieso altijd als ze bij mij komen eten, meestal dineren, dan gaan ze bomvol naar huis. Maar goed…ik geloof dat er nu wel genoeg is gezegd over dit onderwerp. misschien is het inkoopbeleid dan een beetje aan de krappe kant als het iedere keer voor komt dat er te weinig overblijft voor de laatkomers
[...]
Nogmaals…het gaat mij om lunches bij workshops/ masterclasses, op een gegeven moment is dat eten op, mensen die later komen, hebben pech. Er wordt dan altijd voor de lunch boodschappen gedaan, en alle broodjes/ beleg/ sapjes worden dan op de aanrecht geplaatst. Op is op. Daarom gulzig. Bij een congres of op een andere locatie speelt dit probleem denk ik niet, want dan is er voldoende eten/ wordt het aangevuld.
Gulzig bij mij thuis, omdat het me opviel dat er van alles werd open gemaakt, zeker als je weet dat iemand alleen is en weinig te besteden heeft, 4 of 5 verpakkingen open maken!. En mensen genieten sowieso altijd als ze bij mij komen eten, meestal dineren, dan gaan ze bomvol naar huis. Maar goed…ik geloof dat er nu wel genoeg is gezegd over dit onderwerp. misschien is het inkoopbeleid dan een beetje aan de krappe kant als het iedere keer voor komt dat er te weinig overblijft voor de laatkomers
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
vrijdag 23 januari 2015 om 14:10
Als de lunch voortijdig op is, is er vooraf niet goed ingeschat hoeveel er nodig was. En als dat steeds bij dezelfde gelegenheid/locatie is, hebben ze daar blijkbaar niet echt een steile leercurve.
Als je het vervelend vindt dat er meerdere verpakkingen open worden gemaakt, moet je ze niet op tafel zetten. En als je eigenlijk te weinig te besteden hebt, moet je niet de schijn van een gevarieerde lunch willen ophouden terwijl je eigenlijk niet wil dat men ook van die variatie gebruikmaakt.
Meer kan ik er niet van maken.
Als je het vervelend vindt dat er meerdere verpakkingen open worden gemaakt, moet je ze niet op tafel zetten. En als je eigenlijk te weinig te besteden hebt, moet je niet de schijn van een gevarieerde lunch willen ophouden terwijl je eigenlijk niet wil dat men ook van die variatie gebruikmaakt.
Meer kan ik er niet van maken.
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
vrijdag 23 januari 2015 om 14:21
Ik eet zelden pistoletjes of dergelijke want ik kan niet zo goed tegen brood (nou ja mijn lijn en darmen dan), maar als ik het wel doe is altijd een feest!! Belegen doe ik met verschillende dingen, zoals veel rosbief, honing mosterd, sla, gedroogde tomaatjes, etc of kaas, ham, tomaatjes, sla,... en dan dubbel en al heb ik zo op en mijn lipstick is nog steeds keurig achteraf.
IK heb weer honger.
IK heb weer honger.
anoniem_169608 wijzigde dit bericht op 23-01-2015 14:28
Reden: hehe
Reden: hehe
% gewijzigd
vrijdag 23 januari 2015 om 14:28
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 08:20:
. Is het zo bijzonder dat je al die verschillende soorten beleg wilt proeven?. Eet je dat thuis dan nooit?
Ik heb het ook wel eens thuis meegemaakt. Ik had pistoletjes gebakken en wat verschillende soorten beleg gepresenteerd. Ik heb een WAO uitkering dus moet heel zuinig zijn op mijn uitgaven, en vond het daarom heel vervelend dat mensen bij mij thuis ook de broodjes in tweeën verdeelden en dus dubbel belegden.
Ik eet wat ik thuis ook eet. Als ik een pistolet met ham en kaas neem dan eet ik dat thuis dus ook.
Als ik een pistolet doormidden zou snijden en op de één rosbief en de ander brie dan zou ik dat thuis ook doen. Als er gasten zijn ga ik echt niet tellen hoeveel beleg men neemt.
. Is het zo bijzonder dat je al die verschillende soorten beleg wilt proeven?. Eet je dat thuis dan nooit?
Ik heb het ook wel eens thuis meegemaakt. Ik had pistoletjes gebakken en wat verschillende soorten beleg gepresenteerd. Ik heb een WAO uitkering dus moet heel zuinig zijn op mijn uitgaven, en vond het daarom heel vervelend dat mensen bij mij thuis ook de broodjes in tweeën verdeelden en dus dubbel belegden.
Ik eet wat ik thuis ook eet. Als ik een pistolet met ham en kaas neem dan eet ik dat thuis dus ook.
Als ik een pistolet doormidden zou snijden en op de één rosbief en de ander brie dan zou ik dat thuis ook doen. Als er gasten zijn ga ik echt niet tellen hoeveel beleg men neemt.
vrijdag 23 januari 2015 om 14:29
quote:Ikhierhuh schreef op 23 januari 2015 @ 14:21:
Ik heet zelden pistoletjes of dergelijke want ik kan niet zo goed tegen brood (nou ja mijn lijn en darmen dan), maar als ik het wel doe is altijd een feest!! Belegen doe ik met verschillende dingen, zoals veel rosbief, honing mosterd, sla, gedroogde tomaatjes, etc of kaas, ham, tomaatjes, sla,... en dan dubbel en al heb ik zo op en mijn lipstick is nog steeds keurig achteraf.
IK heb weer honger.
Haha ik voelde me ook al slecht! Ik doe altijd meerdere soorten beleg op een pistoletje, inderdaad kaas, vlees, groente, mosterd oid
Maar dat doe ik thuis ook met wat ik in huis heb...
Ik vind bij het "op kosten van de baas"eten een groot verschil tussen het duurste van de kaart kiezen en veel opscheppen van een buffet (mits er genoeg is). De baas betaalt meestal veel geld voor deelname aan zo'n lunch-buffet dus dat moet ik er dan maar uithalen
Ik heet zelden pistoletjes of dergelijke want ik kan niet zo goed tegen brood (nou ja mijn lijn en darmen dan), maar als ik het wel doe is altijd een feest!! Belegen doe ik met verschillende dingen, zoals veel rosbief, honing mosterd, sla, gedroogde tomaatjes, etc of kaas, ham, tomaatjes, sla,... en dan dubbel en al heb ik zo op en mijn lipstick is nog steeds keurig achteraf.
IK heb weer honger.
Haha ik voelde me ook al slecht! Ik doe altijd meerdere soorten beleg op een pistoletje, inderdaad kaas, vlees, groente, mosterd oid
Maar dat doe ik thuis ook met wat ik in huis heb...
Ik vind bij het "op kosten van de baas"eten een groot verschil tussen het duurste van de kaart kiezen en veel opscheppen van een buffet (mits er genoeg is). De baas betaalt meestal veel geld voor deelname aan zo'n lunch-buffet dus dat moet ik er dan maar uithalen

vrijdag 23 januari 2015 om 14:30
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 09:07:
Ik vond het met name bij mij thuis erg vervelend dat er allerlei verpakkingen werden open gemaakt en gebruikt. En ik weet dat ik altijd erg gul voor mijn gasten ben, het ontbreekt hen aan niets, maar dit valt mij dus op bij lunches.
Dan moet je minder aanbieden!!
En ik vind je helemaal niet gul want je let op wat een ander eet.
Ik vond het met name bij mij thuis erg vervelend dat er allerlei verpakkingen werden open gemaakt en gebruikt. En ik weet dat ik altijd erg gul voor mijn gasten ben, het ontbreekt hen aan niets, maar dit valt mij dus op bij lunches.
Dan moet je minder aanbieden!!
En ik vind je helemaal niet gul want je let op wat een ander eet.
vrijdag 23 januari 2015 om 14:38
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 14:06:
[...]
Nogmaals…het gaat mij om lunches bij workshops/ masterclasses, op een gegeven moment is dat eten op, mensen die later komen, hebben pech. Er wordt dan altijd voor de lunch boodschappen gedaan, en alle broodjes/ beleg/ sapjes worden dan op de aanrecht geplaatst. Op is op. Daarom gulzig. Bij een congres of op een andere locatie speelt dit probleem denk ik niet, want dan is er voldoende eten/ wordt het aangevuld.
Gulzig bij mij thuis, omdat het me opviel dat er van alles werd open gemaakt, zeker als je weet dat iemand alleen is en weinig te besteden heeft, 4 of 5 verpakkingen open maken!. En mensen genieten sowieso altijd als ze bij mij komen eten, meestal dineren, dan gaan ze bomvol naar huis. Maar goed…ik geloof dat er nu wel genoeg is gezegd over dit onderwerp.
Vind jij dat men bomvol is of vinden de mensen zelf dat?
En als je niks te besteden hebt moet je het gewoon niet halen.
Waarom moet het er toch altijd weer aangehaald worden.
Als ik ergens ben op locatie eet en drink ik wat ik ook zou eten als ik het zelf moest betalen.
Als iemand mij thuis iets aanbied dan eet en drink ik wat mij aangeboden wordt.
[...]
Nogmaals…het gaat mij om lunches bij workshops/ masterclasses, op een gegeven moment is dat eten op, mensen die later komen, hebben pech. Er wordt dan altijd voor de lunch boodschappen gedaan, en alle broodjes/ beleg/ sapjes worden dan op de aanrecht geplaatst. Op is op. Daarom gulzig. Bij een congres of op een andere locatie speelt dit probleem denk ik niet, want dan is er voldoende eten/ wordt het aangevuld.
Gulzig bij mij thuis, omdat het me opviel dat er van alles werd open gemaakt, zeker als je weet dat iemand alleen is en weinig te besteden heeft, 4 of 5 verpakkingen open maken!. En mensen genieten sowieso altijd als ze bij mij komen eten, meestal dineren, dan gaan ze bomvol naar huis. Maar goed…ik geloof dat er nu wel genoeg is gezegd over dit onderwerp.
Vind jij dat men bomvol is of vinden de mensen zelf dat?
En als je niks te besteden hebt moet je het gewoon niet halen.
Waarom moet het er toch altijd weer aangehaald worden.
Als ik ergens ben op locatie eet en drink ik wat ik ook zou eten als ik het zelf moest betalen.
Als iemand mij thuis iets aanbied dan eet en drink ik wat mij aangeboden wordt.
vrijdag 23 januari 2015 om 14:38
vrijdag 23 januari 2015 om 14:51
quote:rosie76 schreef op 23 januari 2015 @ 13:49:
Wat ik ook erg vind is al mensen op congres een duur hotel van de zaak nemen en verkassen als het congres afgelopen is en ze nog even op eigen kosten blijven.
en dan verkassen naar een goedkoop hotel.Wat is daar erg aan? Het wil toch niet zeggen dat wanneer de baas jou in het Carlton onderbrengt dat ook met jouw eigen salaris te betalen is?
Wat ik ook erg vind is al mensen op congres een duur hotel van de zaak nemen en verkassen als het congres afgelopen is en ze nog even op eigen kosten blijven.
en dan verkassen naar een goedkoop hotel.Wat is daar erg aan? Het wil toch niet zeggen dat wanneer de baas jou in het Carlton onderbrengt dat ook met jouw eigen salaris te betalen is?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

vrijdag 23 januari 2015 om 14:52
quote:rosie76 schreef op 23 januari 2015 @ 13:49:
Wat ik ook erg vind is al mensen op congres een duur hotel van de zaak nemen en verkassen als het congres afgelopen is en ze nog even op eigen kosten blijven.
en dan verkassen naar een goedkoop hotel.
Waarom is dat erg?
Als het een groot bedrijf is krijgt die baas vaak een fikse korting die je prive niet krijgt, en bovendien wil de baas meestal dat collega's in hetzelfde hotel zitten en kun je niet eens zelf ervoor kiezen om goedkoper te zitten. Toen mijn man voor zijn werk naar Barcelona moest hebben we daar ook een weekend aan vast geknoopt in een ander hotel. Niet perse omdat dat goedkoper was, maar het hotel waar hij eerst verbleef was een heel eind buiten de stad naast het vliegveld, terwijl het voor een citytrip toch veel leuker is om echt in het centrum te verblijven.
Wat ik ook erg vind is al mensen op congres een duur hotel van de zaak nemen en verkassen als het congres afgelopen is en ze nog even op eigen kosten blijven.
en dan verkassen naar een goedkoop hotel.
Waarom is dat erg?
Als het een groot bedrijf is krijgt die baas vaak een fikse korting die je prive niet krijgt, en bovendien wil de baas meestal dat collega's in hetzelfde hotel zitten en kun je niet eens zelf ervoor kiezen om goedkoper te zitten. Toen mijn man voor zijn werk naar Barcelona moest hebben we daar ook een weekend aan vast geknoopt in een ander hotel. Niet perse omdat dat goedkoper was, maar het hotel waar hij eerst verbleef was een heel eind buiten de stad naast het vliegveld, terwijl het voor een citytrip toch veel leuker is om echt in het centrum te verblijven.
vrijdag 23 januari 2015 om 14:54
quote:Gisselle schreef op 23 januari 2015 @ 14:06:
[...]
Gulzig bij mij thuis, omdat het me opviel dat er van alles werd open gemaakt, zeker als je weet dat iemand alleen is en weinig te besteden heeft, 4 of 5 verpakkingen open maken!. .
Je hebt kennelijk geld genoeg om 4, 5 verpakkingen te kopen. Doe dat dan niet.
De tering naar de nering zetten, hoor.
[...]
Gulzig bij mij thuis, omdat het me opviel dat er van alles werd open gemaakt, zeker als je weet dat iemand alleen is en weinig te besteden heeft, 4 of 5 verpakkingen open maken!. .
Je hebt kennelijk geld genoeg om 4, 5 verpakkingen te kopen. Doe dat dan niet.
De tering naar de nering zetten, hoor.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

vrijdag 23 januari 2015 om 14:55
quote:vla-flip schreef op 23 januari 2015 @ 12:52:
Pistolet, Kaiser broodje en zelfs een Italiaanse bol, schuif ik hier zo in z'n geheel naar binnen. Heb ik nu zo'n grote mond of jullie een kleine
Een paar jaar geleden van een stuk kaas naar voorgesneden kaas overgegaan.
Wat een gemak.
Vraag mij af hoeveel duurder het is. Bij die kaasschaafplakken deed ik dan nml. wel weer plakken gedeeltelijk over elkaar heen.
Wanneer er hier mee eters zijn, dan kunnen ze pakken wat op tafel staat, daarvoor staat het er.Pak kaas lidl huismerk: 6 euro ofzo. Doen we een week mee. Als ik voor een week voorgesneden kaas wil halen (en dan ook nog geraspte voor bij het avondeten) ben ik zeker duurder uit.
Pistolet, Kaiser broodje en zelfs een Italiaanse bol, schuif ik hier zo in z'n geheel naar binnen. Heb ik nu zo'n grote mond of jullie een kleine
Een paar jaar geleden van een stuk kaas naar voorgesneden kaas overgegaan.
Wat een gemak.
Vraag mij af hoeveel duurder het is. Bij die kaasschaafplakken deed ik dan nml. wel weer plakken gedeeltelijk over elkaar heen.
Wanneer er hier mee eters zijn, dan kunnen ze pakken wat op tafel staat, daarvoor staat het er.Pak kaas lidl huismerk: 6 euro ofzo. Doen we een week mee. Als ik voor een week voorgesneden kaas wil halen (en dan ook nog geraspte voor bij het avondeten) ben ik zeker duurder uit.