
Het Heerlijke kooktopic.
zaterdag 17 maart 2007 om 14:56
Tja wat eten we als we iets bijzonders willen maken? Lastiger is het als we een apart gerecht /diner moeten bedenken voor bijv. vegatariers, een koud of warm buffet, een kinderfeest, een paas-ontbijtje, high tea, een 3 gangen menu, iets in een thema van een land, tapas, borrelhapjes, grote gezelschappen, erotisch hapje voor ... , de barbeque voor van de zomer, ja kerst is nog ver weg. Of gewoon maar een idee voor een gerecht willen hebben? Mexicaans, Italiaans, Grieks, mmmm. Lekkere gerechten, makkelijk of met 1 specifiek ingredient. Maar waar moet je heen met al je keukenhulp vraagjes? Of originele ideeen voor als vrienden komen eten? Tips en vragen!?Uiteraard heb ik niet voor al deze, en nog 1000den vragen antwoord. Maar met alle tips van de rest van de forummers komen we er wel.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 1 mei 2007 om 09:38
quote:
@Citroen, deze tapas van jou lijkt mij zo lekker maar ik heb er nog een vraagje over. Op het plaatje lijkt er nog iets bij te zitten van tomaat, gezien de roodachtige kleur van de "saus" op de aardappelen. Of zie ik het verkeerd?
Patatas Bravas
Ingrediënten
350 gram aardappelen, bij voorkeur roodschillig en vastkokend - ½ kop mayonaise - 3 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - zoutVolgens mij heeft ze het verkeerde recept erbij gezet. Want het recept wat onder de patatas bravas staat is precies dezelfde als van de patatas aïoli...
@Citroen, deze tapas van jou lijkt mij zo lekker maar ik heb er nog een vraagje over. Op het plaatje lijkt er nog iets bij te zitten van tomaat, gezien de roodachtige kleur van de "saus" op de aardappelen. Of zie ik het verkeerd?
Patatas Bravas
Ingrediënten
350 gram aardappelen, bij voorkeur roodschillig en vastkokend - ½ kop mayonaise - 3 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - zoutVolgens mij heeft ze het verkeerde recept erbij gezet. Want het recept wat onder de patatas bravas staat is precies dezelfde als van de patatas aïoli...
dinsdag 1 mei 2007 om 14:58
AgentL heeft helemaal gelijk.
Hieronder het goede recept.
Patatas Bravas
Ingrediënten
2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken van 1½ tot 2 cm gesneden (liefst vastkokende) - olijfolie - zout
Tomatensaus
2 eetlepels olijfolie - 1 fijngehakte ui - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 3 tomaten fijngesneden - 1 eetlepel tomatenpuree - ¼ kop droge witte wijn - 2 eetlepels water -fijngehakte peterselie - ¼ theelepel chilipeper - tabascosaus - 1 laurierblaadje - suiker - zout- peper Bereiding
Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen er in één laag in. Strijk de olijfolie erover, bestrooi de aardappelen met zout en bak ze ongeveer 45 minuten bij 175-200ºC of zolang tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg de tomaten toe en laat dit nog een paar minuten bakken onder voortdurend roeren. Roer dan de tomatenpuree, wijn, water, peterselie, chilipeper, tabasco, laurier, suiker, zout en peper erdoor. Doe een deksel op de pan en laat het 30 minuten sudderen. Giet het mengsel door een zeef of pureer het met een staafmixer. De saus mag niet te dik zijn en moet eventueel met water verdund worden. Doe de aardappelen over in een schaal en schenk er de saus over. Eventueel op te dienen met alioli.
Hieronder het goede recept.
Patatas Bravas
Ingrediënten
2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken van 1½ tot 2 cm gesneden (liefst vastkokende) - olijfolie - zout
Tomatensaus
2 eetlepels olijfolie - 1 fijngehakte ui - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 3 tomaten fijngesneden - 1 eetlepel tomatenpuree - ¼ kop droge witte wijn - 2 eetlepels water -fijngehakte peterselie - ¼ theelepel chilipeper - tabascosaus - 1 laurierblaadje - suiker - zout- peper Bereiding
Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen er in één laag in. Strijk de olijfolie erover, bestrooi de aardappelen met zout en bak ze ongeveer 45 minuten bij 175-200ºC of zolang tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg de tomaten toe en laat dit nog een paar minuten bakken onder voortdurend roeren. Roer dan de tomatenpuree, wijn, water, peterselie, chilipeper, tabasco, laurier, suiker, zout en peper erdoor. Doe een deksel op de pan en laat het 30 minuten sudderen. Giet het mengsel door een zeef of pureer het met een staafmixer. De saus mag niet te dik zijn en moet eventueel met water verdund worden. Doe de aardappelen over in een schaal en schenk er de saus over. Eventueel op te dienen met alioli.
dinsdag 1 mei 2007 om 20:32
ROMIGE PAPRIKA-SOEP (ga hem morgen maken, dus of het lekker is.....was nog de vraag hihi)
Benodigdheden
750 gram gele of rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels Blue Band Culinesse
2 theelepels kerriepoeder
2 tabletten Knorr Tuinkruidenbouilon
2 deciliter droge witte wijn
2 laurierblaadjes
1.25 deciliter slagroom
versgemalen peper
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 zakje Knorr Saladbar Croutinos Walnoot & Kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika's op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven ca. 30 minuten.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika's in stukken. Verwijder de zaadlijsten.
Verwarm de vloeibare margarine. Bak de ui en knoflook met de kerriepoeder in ca. 3 minuten glazig.
Voeg de paprika, bouillontabletten, wijn en laurierblaadjes toe. Breng het aan de kook en laat het ca. 30 minuten op laag vuur trekken.
Verwijder de laurierblaadjes.
Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of in de keukenmachine.
Hang een zeef boven een pan en schep de puree erin. Roer de puree door de zeef. Schenk 3 à 4 dl water erbij; voeg zoveel water toe totdat een gebonden soep ontstaat.
Breng de soep aan de kook. Voeg al roerend de slagroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Strooi de bieslook of blokjes paprika erover. Geef de croûtons er apart bij.
Benodigdheden
750 gram gele of rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels Blue Band Culinesse
2 theelepels kerriepoeder
2 tabletten Knorr Tuinkruidenbouilon
2 deciliter droge witte wijn
2 laurierblaadjes
1.25 deciliter slagroom
versgemalen peper
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 zakje Knorr Saladbar Croutinos Walnoot & Kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika's op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven ca. 30 minuten.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika's in stukken. Verwijder de zaadlijsten.
Verwarm de vloeibare margarine. Bak de ui en knoflook met de kerriepoeder in ca. 3 minuten glazig.
Voeg de paprika, bouillontabletten, wijn en laurierblaadjes toe. Breng het aan de kook en laat het ca. 30 minuten op laag vuur trekken.
Verwijder de laurierblaadjes.
Pureer het paprikamengsel met een staafmixer of in de keukenmachine.
Hang een zeef boven een pan en schep de puree erin. Roer de puree door de zeef. Schenk 3 à 4 dl water erbij; voeg zoveel water toe totdat een gebonden soep ontstaat.
Breng de soep aan de kook. Voeg al roerend de slagroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper. Strooi de bieslook of blokjes paprika erover. Geef de croûtons er apart bij.
donderdag 3 mei 2007 om 08:00
Ik kwam wat kindergerechten tegen. Voor alle moeders;
Kinderkook-recepten
Vrolijke tomaatjes, zoete kinderkip en perenegeltjes.
Vrolijke tomaatjes
2 grote tomaten
2 el mayonaise
peterselie
1 tl ketchup
zout en peper
250 gram garnalen
beetje bieslook
parapluutjes
4 blaadjes sla
Snijd de tomaten doormidden en hol ze uit.
Meng in een kommetje de mayonaise met peterselie, ketchup en wat zout en peper.
Voeg de garnalen toe. Vul de tomaten met het mengsel. Versier de bovenkant met bieslook, parapluutje en een restje peterselie.
Zet de tomaten op een blaadje sla.
Zoete kinderkip
1 tl chilipoeder
2 el gembersiroop
geraspte schil van een limoen
500 gram kippenvleugeltjes
2 el olijfolie
2 el sojasaus
2 el hoisinsaus (Chinese zoete saus)
2 el honing
2 tenen knoflook
1 tl sesamzaad
Maak de marinade: meng het chilipoeder met de gembersiroop en de geraspte limoenschil in een kom.
Wrijf de kippenvleugels hiermee in en zet ze 2 uur in de koelkast.
Verhit de olie in een braadpan of wok. Bak de kip in ongeveer 12 minuten om en om goudbruin.
Voeg de sojasaus, hoisinsaus, honing, knoflook en sesamzaad toe en roer alles goed door. Zet het vuur laag en laat het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar sudderen.
Peren-egeltjes
4 halve peren (dus 2 hele)
1 zakje geschaafde amandelen
1 eetlepel rozijnen
100 gram chocolade
Schil de peren en laat ze uitlekken. Leg ze met de bolle kant naar boven op een mooie schaal.
Steek de amandelschaafsels erin zodat de peren op egels gaan lijken. Laat het voorste deel van de peer vrij en steek daar de rozijntjes in (als ogen en neusje). Smelt de chocolade in een pannetje (doe dat heel zachtjes, zet het vuur niet te hoog).
Giet de chocoladesaus voorzichtig om de egeltjes heen.
Kinderkook-recepten
Vrolijke tomaatjes, zoete kinderkip en perenegeltjes.
Vrolijke tomaatjes
2 grote tomaten
2 el mayonaise
peterselie
1 tl ketchup
zout en peper
250 gram garnalen
beetje bieslook
parapluutjes
4 blaadjes sla
Snijd de tomaten doormidden en hol ze uit.
Meng in een kommetje de mayonaise met peterselie, ketchup en wat zout en peper.
Voeg de garnalen toe. Vul de tomaten met het mengsel. Versier de bovenkant met bieslook, parapluutje en een restje peterselie.
Zet de tomaten op een blaadje sla.
Zoete kinderkip
1 tl chilipoeder
2 el gembersiroop
geraspte schil van een limoen
500 gram kippenvleugeltjes
2 el olijfolie
2 el sojasaus
2 el hoisinsaus (Chinese zoete saus)
2 el honing
2 tenen knoflook
1 tl sesamzaad
Maak de marinade: meng het chilipoeder met de gembersiroop en de geraspte limoenschil in een kom.
Wrijf de kippenvleugels hiermee in en zet ze 2 uur in de koelkast.
Verhit de olie in een braadpan of wok. Bak de kip in ongeveer 12 minuten om en om goudbruin.
Voeg de sojasaus, hoisinsaus, honing, knoflook en sesamzaad toe en roer alles goed door. Zet het vuur laag en laat het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar sudderen.
Peren-egeltjes
4 halve peren (dus 2 hele)
1 zakje geschaafde amandelen
1 eetlepel rozijnen
100 gram chocolade
Schil de peren en laat ze uitlekken. Leg ze met de bolle kant naar boven op een mooie schaal.
Steek de amandelschaafsels erin zodat de peren op egels gaan lijken. Laat het voorste deel van de peer vrij en steek daar de rozijntjes in (als ogen en neusje). Smelt de chocolade in een pannetje (doe dat heel zachtjes, zet het vuur niet te hoog).
Giet de chocoladesaus voorzichtig om de egeltjes heen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zondag 6 mei 2007 om 17:12
Ik heb echt het lekkerste bijgerecht wat je kan bedenken.Lekker bij de barbeque. Lekker bij kipfilet, biefstuk, rosbief in rode wijnsaus, Suddervlees!!! frikando, schnitsel, groenten zoals asperges, aardappels, aardappelpuree. Enz.COMPOTE VAN GEKARAMELISEERDE SJALOTJES.Bijgerecht, 4 pers.Ingredienten;750 g sjalotjes4 eetlepels rode-wijn azijn5 dl rode wijn1 tl zout (2 hoort maar vind ik teveel)2 eetlepels suikersBereiden;Sjalotjes pellen. Worteluiteinden kort afsnijden. In 1 laag leggen. Azijn, wijn en zout toevoegen en aan de kook brengen.Op een laag vuur sjalotjes afgedekt ca 1 uur en 15 min. laten sudderen, halverwege omscheppen.Suiker dan over sjalotjes strooien en nog ca 15 min laten sudderen. (iets langer of suiker iets eerder maakt niet uit hoor).Af en toe voorzichtig omscheppen. Echt ik hoop dat jullie ook van dit gerecht kunnen genieten.Als mijn vriendin hier weer komt eten, maak ik wel het gerecht (zij heeft een digitale camera en kan er dan een foto van maken).Oja, wijn verdamt dus ook niet alcohol-liefhebbers kunnen ervan genieten hoor!!!
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 7 mei 2007 om 16:48
Mjah ik ben receptmoe. Ik weet niks meer dan standaard te maken. Dus misschien voor jullie (geen) uitdaging. Voor morgen wil ik witlof gebruiken. Ik heb gehakt/kip/gepaneerde minischnitzels voor vlees erbij, heb ook nog een potje gegrilde paprika's, en verse basilicum/bieslook/peterselie. Wie kan er met deze ingrediënten wat?
Op internet alleen een gevulde witlof met gehakt gezien...maar nee.
Vreselijk om wat te bedenken als je niet in een kookmood bent
Op internet alleen een gevulde witlof met gehakt gezien...maar nee.
Vreselijk om wat te bedenken als je niet in een kookmood bent

maandag 7 mei 2007 om 18:15
Ik ben nu niet zo creatief omdat ik vreselijke hoofdpijn heb. Witlof in de oven met ham en kaas is heerlijk, of uit de oven met die saus van knor, de 4 kazensaus.
Wat ook lekker is, witlof salade;
Bij de witlof het bittere stuk weghalen, fijn snijden. Uitje (rode of sjalotjes), augurk, appel en hamblokjes erdoor doen. Aan maken met een dressing van citroensap, magere mayo en een beetje sladressing. Evt nog kruiden naar smaak.
Waarschijnlijk vergeet ik nog wat maar doe het even snel uit mijn hoofd.
Wat ook lekker is, witlof salade;
Bij de witlof het bittere stuk weghalen, fijn snijden. Uitje (rode of sjalotjes), augurk, appel en hamblokjes erdoor doen. Aan maken met een dressing van citroensap, magere mayo en een beetje sladressing. Evt nog kruiden naar smaak.
Waarschijnlijk vergeet ik nog wat maar doe het even snel uit mijn hoofd.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 7 mei 2007 om 18:19
Voor gegrilde paprika;
kijk bij mijn tapas gerechten die ik laatst heb geplaatst. Lekker als voorgerecht met wat sla en stokbrook met kruiden/knoflookboter. Of als bijgerecht.
Gerecht van gegrilde paprika is ook vooraf lekker bij een kopje tomatensoep met basilicum. Mocht je appelmoes in huis hebben, flinke schep in de soep doen, het liefst met een scheutje gembersap. Zo maken ze tomatensoep bij de chinees, krijgt het een heerlijk zoete smaak, perfect bij gegrilde paprikarolletjes met geitenkaas.
kijk bij mijn tapas gerechten die ik laatst heb geplaatst. Lekker als voorgerecht met wat sla en stokbrook met kruiden/knoflookboter. Of als bijgerecht.
Gerecht van gegrilde paprika is ook vooraf lekker bij een kopje tomatensoep met basilicum. Mocht je appelmoes in huis hebben, flinke schep in de soep doen, het liefst met een scheutje gembersap. Zo maken ze tomatensoep bij de chinees, krijgt het een heerlijk zoete smaak, perfect bij gegrilde paprikarolletjes met geitenkaas.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 8 mei 2007 om 11:45
Vanavond komt een vriendinnetje eten en mijn vriend eet ook mee.
Ik ben alleen niet helemaal goed in orde en heb dus geen zin om heel uitgebreid te kokkerellen en boodschappen te doen. Ik woon naast de AH dus ik wil graag een lekker receptje van de AH waarvan ik de ingredienten ook daar gewoon kan kopen. Wie heeft een lekker receptje van de AH onlangs klaargemaakt???
ik heb eigenlijk ook echt zin in asperges maar wat eet je daarbij en hoe maak je ze klaar enzo?
Ik ben alleen niet helemaal goed in orde en heb dus geen zin om heel uitgebreid te kokkerellen en boodschappen te doen. Ik woon naast de AH dus ik wil graag een lekker receptje van de AH waarvan ik de ingredienten ook daar gewoon kan kopen. Wie heeft een lekker receptje van de AH onlangs klaargemaakt???
ik heb eigenlijk ook echt zin in asperges maar wat eet je daarbij en hoe maak je ze klaar enzo?
dinsdag 8 mei 2007 om 12:02
Ik kan hele lekkere asperges gerechten hier neerzetten maar niet geschikt als je niet helemaal lekker voelt om te koken. Hier in de buurt heb je een AH die elke dag verse maaltijden kookt. Echt heerlijk, meestal door een goede kok gemaakt.
Anders zou ik gaan voor een lekker kant en klaar gerecht van appie, zijn meestal heerlijk.
Of kant en klare tapas gerechten die je kan kopen bij appie. Weet niet hoeveel je kan besteden voor het gerecht. Lekker soepie ervoor. Stokbrood met kruiden/knoflook boter. Geen moeite en toch lekker.
Anders zou ik gaan voor een lekker kant en klaar gerecht van appie, zijn meestal heerlijk.
Of kant en klare tapas gerechten die je kan kopen bij appie. Weet niet hoeveel je kan besteden voor het gerecht. Lekker soepie ervoor. Stokbrood met kruiden/knoflook boter. Geen moeite en toch lekker.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 11 mei 2007 om 22:57
Voor Iseo, wat ik je beloofd had, vis met kaas. Ik hoop dat je het lekker vindt. Veel plezier morgen met je nieuwe oven. En schroom niet om dingen hier te vragen he!!!!
Zalm met bosuitjes in 4-kazensaus
Benodigdheden
2 zalmfilets van ca. 125 g
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el dille
1 doosje Maggi 4-Kazen Saus
25 g boter
25 g geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
Leg de zalmfilets in een lage ingevette ovenschaal en strooi de bosuitjes en dille erover.
Bereid de Maggi 4-Kazen Saus met de boter volgens de aanwijzingen.
Verdeel de saus en kaas over de zalmfilets en bak deze in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 15 minuten gaar.
Serveer met gebakken aardappeltjes (of lekker aardappelkroketjes uit de oven) en een gemengde salade.
Zalm met bosuitjes in 4-kazensaus
Benodigdheden
2 zalmfilets van ca. 125 g
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el dille
1 doosje Maggi 4-Kazen Saus
25 g boter
25 g geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
Leg de zalmfilets in een lage ingevette ovenschaal en strooi de bosuitjes en dille erover.
Bereid de Maggi 4-Kazen Saus met de boter volgens de aanwijzingen.
Verdeel de saus en kaas over de zalmfilets en bak deze in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 15 minuten gaar.
Serveer met gebakken aardappeltjes (of lekker aardappelkroketjes uit de oven) en een gemengde salade.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 11 mei 2007 om 23:09
Zalmfilet met geitenkaas uit de oven
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen, slank
Ingrediënten
1/2 citroen
2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook (en chilipeper)
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngesneden
versgemalen (citroen)peper
500 g verse zalmfilet
1 pakje geitenkaasrolletjes (fromage de chevre, 113 g)
Materialen
bakblik
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 °C. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In kom citroenrasp mengen met olie, Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden, inwrijven met zout, peper en 1 el citroensap. Stukken zalm naast elkaar in bakblik leggen. Geitenkaas in dunne plakjes snijden en deze dakpansgewijs op zalm leggen. Kruidenmengsel erover sprenkelen. Schaal in midden van oven schuiven, tot zalm na 10-15 min. gaar is en geitenkaas begint te kleuren. Lekker met in de schil gefrituurde aardappelpartjes en broccolisalade (zie tip).
Tip
Broccolisalade: kook kleine roosjes broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met wat citroensap en olijfolie en schep ze om met in stukjes gesneden zwarte olijven en gedroogde tomaat.
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen, slank
Ingrediënten
1/2 citroen
2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook (en chilipeper)
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngesneden
versgemalen (citroen)peper
500 g verse zalmfilet
1 pakje geitenkaasrolletjes (fromage de chevre, 113 g)
Materialen
bakblik
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 °C. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In kom citroenrasp mengen met olie, Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden, inwrijven met zout, peper en 1 el citroensap. Stukken zalm naast elkaar in bakblik leggen. Geitenkaas in dunne plakjes snijden en deze dakpansgewijs op zalm leggen. Kruidenmengsel erover sprenkelen. Schaal in midden van oven schuiven, tot zalm na 10-15 min. gaar is en geitenkaas begint te kleuren. Lekker met in de schil gefrituurde aardappelpartjes en broccolisalade (zie tip).
Tip
Broccolisalade: kook kleine roosjes broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met wat citroensap en olijfolie en schep ze om met in stukjes gesneden zwarte olijven en gedroogde tomaat.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 11 mei 2007 om 23:49
Iseo, sorry, mijn muis doet het even niet en pc raar. Het gerecht wat ik voor je wil opschrijven is van mijzelf dus kan niet even snel kopy past doen vanuit mijn kookschrift want die heb ik nog niet in mijn pc gezet. Ik heb zoveel gerechten, dat ik er steeds maar een paar in kan zetten. Morgenochtend zet ik het hier neer voor jou en je kleine meisje. Truste.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zaterdag 12 mei 2007 om 10:01
Voor 2 personen voorgerecht, of kan lunch zijn (alleen eet ik het ook als hoofdgerecht).2 personen (volwassenen)Geitenkaastoast op salade.Ingredienten:2 of 3 casino-wit broodjes, korsten eraf snijden.honing (schenk honing is het makkelijkst)tijmzachte geitenkaas (harde smelt niet goed) pijnboompittenNaturelle sladressing met tuinkruiden (of zelf een vinaigrette maken)Kant en klare sla met tuinkruiden (of andere sla)Bereiding:Korstjes eraf bij het brood, 4/5 min onder de grill te doen (evt iets korter bij oven). Leg op de ovenrooster een stukje bakpapier. Broodjes diagonaal doorsnijden en erop leggen. Beleggen met dun gesneden geitenkaas. De honing over de geitenkaas heen schenken. Eroverheen wat gedroogde tijm strooien. De plaat met broodjes in oven plaatsen, ff in de gaten houden, maar zeker 6 a 8 min onder 180 graden. Je moet ff kijken, er komt een klein bruin laagje erop te liggen. Ondertussen wat van die kant en klare sla op de borden plaatsen. Een heel klein beetje van die dressing/vinaigrette er doorheen roeren. Niet te veel, het gaat erom dat je geen konijn bent die droge sla eet maar je broodje geitenkaas hoeft niet weg te drijven. Dan in een koekenpan zonder boter of olie ff de pijnboompitten bruin bakken. Je kan die pijnboompitten ook van te voren al maken, dan zijn ze alleen niet zo warm. Als je (bijv. voor een hoofdgerecht) 3 halve casino-broodjes hebt voor ieder, de driehoekjes mooi op de sla leggen in een (molen)waaier. De pijnboompitjes eroverheen strooien en eet smakelijk.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 22 mei 2007 om 17:08
Ik ga vanavond iets heel gemakkelijks maken.
Sajour Boontjes met aardappelpuree en gekruide mini gehaktballetjes.
Ik heb wat verschillende boontjes, paar spercieboontjes, sugersnaps ( kan ook met snyboontjes enz.)
even een paar minuten koken.
Erna de boontjes roerbakken (doe ik gewoon in een grote hapjespan hoor). 200ml water en de CONIMEX BOEMBOE VOOR SAJOUR BOONTJES erbij doen. Goed mengen. 15 min doorkoken.
Aardappelpuree maken.
Of kant en klare borrel sateballetjes kopen of heel simpel gehakt met kruiden mengen. Lekker met ui, of indische kruiden. Kant en klaar van Silvo.
Ja ik ben van de makkelijke vandaag.
Ik denk er nog over om bij de boontjes lekker tomaat toe te voegen. Is wel lekker fris.
Klein beetje komkommer aanmaken met dressing.
En over het gerecht wat gedroogde uitjes.
Ja dit gerecht hoort hier niet zo thuis omdat het je er weinig aan hoeft te doen. Ben even makkelijk vandaag.
Sajour Boontjes met aardappelpuree en gekruide mini gehaktballetjes.
Ik heb wat verschillende boontjes, paar spercieboontjes, sugersnaps ( kan ook met snyboontjes enz.)
even een paar minuten koken.
Erna de boontjes roerbakken (doe ik gewoon in een grote hapjespan hoor). 200ml water en de CONIMEX BOEMBOE VOOR SAJOUR BOONTJES erbij doen. Goed mengen. 15 min doorkoken.
Aardappelpuree maken.
Of kant en klare borrel sateballetjes kopen of heel simpel gehakt met kruiden mengen. Lekker met ui, of indische kruiden. Kant en klaar van Silvo.
Ja ik ben van de makkelijke vandaag.
Ik denk er nog over om bij de boontjes lekker tomaat toe te voegen. Is wel lekker fris.
Klein beetje komkommer aanmaken met dressing.
En over het gerecht wat gedroogde uitjes.
Ja dit gerecht hoort hier niet zo thuis omdat het je er weinig aan hoeft te doen. Ben even makkelijk vandaag.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

woensdag 23 mei 2007 om 19:49
Ach MV, wat hoort hier niet thuis? Ik kom hier veel gerechten tegen met kant en klare kruidenmengsels en -zakjes en instantsausjes of -marinades. Als het maar lekker is toch?
Trouwens een tip: je doet nu de komkommer er apart bij. Heb je wel eens geprobeerd om de komkommer op het laatste moment in de pan er door te scheppen? Is heel erg lekker! Ook sla kan soms een heel lekkere toevoeging zijn als het even wordt mee geschept.
Trouwens een tip: je doet nu de komkommer er apart bij. Heb je wel eens geprobeerd om de komkommer op het laatste moment in de pan er door te scheppen? Is heel erg lekker! Ook sla kan soms een heel lekkere toevoeging zijn als het even wordt mee geschept.
oh that purrrrrrrrrfect feeling