
broodbeleg
dinsdag 30 september 2008 om 14:58
Bij het broodbeleg kom ik niet veel verder dan smeerkaas (goudkuipje), smeerworst of vleeswaren zoals kipfilet.
Er zijn vast wel meer dingen die een baby van 10 maanden op brood mag, maar ik heb helemaal geen inspiratie. Appelstroop lust ze niet en ik wil eigenlijk ook liever geen zoet beleg geven, maar wat dan wel?
Er zijn vast wel meer dingen die een baby van 10 maanden op brood mag, maar ik heb helemaal geen inspiratie. Appelstroop lust ze niet en ik wil eigenlijk ook liever geen zoet beleg geven, maar wat dan wel?


dinsdag 30 september 2008 om 15:11
quote:gigaluilak schreef op 30 september 2008 @ 15:06:
ham, gebraden gehakt, gewoon kaas (afwisselen met jong/oud komijn ectra) vegetarische worst en voor de afwisseling als je eens zoet doet kokosbrood en zo kan ik nog wel 20 dingen bedenken (opties zat dus )
Hmm, gewoon kaas mag dus ook?
Ja je mag van mij die 20 dingen wel noemen hoor, heb ik gelijk mijn boodschappenlijstje bij elkaar
Mag je eigenlijk dus gewoon geven wat je zelf ook eet mits het niet te vet/zout/zoet is? Honing mag nog niet weet ik. Maar komkommer of zo, zou dat wat zijn?
ham, gebraden gehakt, gewoon kaas (afwisselen met jong/oud komijn ectra) vegetarische worst en voor de afwisseling als je eens zoet doet kokosbrood en zo kan ik nog wel 20 dingen bedenken (opties zat dus )
Hmm, gewoon kaas mag dus ook?
Ja je mag van mij die 20 dingen wel noemen hoor, heb ik gelijk mijn boodschappenlijstje bij elkaar
Mag je eigenlijk dus gewoon geven wat je zelf ook eet mits het niet te vet/zout/zoet is? Honing mag nog niet weet ik. Maar komkommer of zo, zou dat wat zijn?

dinsdag 30 september 2008 om 15:17
ik snap niet dat je niet even googeld:
De keuze in soorten broodbeleg is groot. Gebruik een dun laagje boter, margarine of halvarine. Doe bij voorkeur geen vet of zoetbeleg op het brood. Verantwoord en gezond beleg is plakjes banaan, ontvelde tomaat, jonge kaas, zachte leverpastei, pindakaas, smeerkaas zonder kruiden, plakjes ei of magere kwark. Ook een beetje soep met brood is goed. Tussendoor kunt u het kindje melk of vruchtensap laten drinken.
De keuze in soorten broodbeleg is groot. Gebruik een dun laagje boter, margarine of halvarine. Doe bij voorkeur geen vet of zoetbeleg op het brood. Verantwoord en gezond beleg is plakjes banaan, ontvelde tomaat, jonge kaas, zachte leverpastei, pindakaas, smeerkaas zonder kruiden, plakjes ei of magere kwark. Ook een beetje soep met brood is goed. Tussendoor kunt u het kindje melk of vruchtensap laten drinken.


dinsdag 30 september 2008 om 15:30
quote:go0w schreef op 30 september 2008 @ 15:17:
ik snap niet dat je niet even googeld:
De keuze in soorten broodbeleg is groot. Gebruik een dun laagje boter, margarine of halvarine. Doe bij voorkeur geen vet of zoetbeleg op het brood. Verantwoord en gezond beleg is plakjes banaan, ontvelde tomaat, jonge kaas, zachte leverpastei, pindakaas, smeerkaas zonder kruiden, plakjes ei of magere kwark. Ook een beetje soep met brood is goed. Tussendoor kunt u het kindje melk of vruchtensap laten drinken.Het leek me leuk om originele dingen van anderen te horen. Er zijn hier al een boel dingen genoemd die niet in gewone "standaard" lijstjes voorkomen.
ik snap niet dat je niet even googeld:
De keuze in soorten broodbeleg is groot. Gebruik een dun laagje boter, margarine of halvarine. Doe bij voorkeur geen vet of zoetbeleg op het brood. Verantwoord en gezond beleg is plakjes banaan, ontvelde tomaat, jonge kaas, zachte leverpastei, pindakaas, smeerkaas zonder kruiden, plakjes ei of magere kwark. Ook een beetje soep met brood is goed. Tussendoor kunt u het kindje melk of vruchtensap laten drinken.Het leek me leuk om originele dingen van anderen te horen. Er zijn hier al een boel dingen genoemd die niet in gewone "standaard" lijstjes voorkomen.

dinsdag 30 september 2008 om 17:13
Verder krijgt mijn kind tot haar eerste verjaardag alleen margarine op brood, dat vind ik meer dan voldoende. Daarna gaan we beginnen met geprakt fruit op brood, kipfilet van de biologische slager (minder hulpstoffen en vooral belangrijk in ons geval: geen koemelkeiwit), zelfgemaakte kippenpaté, gepureerde groente bij wijze van hartig beleg.
Smeerkaas is hier sowieso geen optie, maar zou ik ook zonder allergie niet op het menu gezet hebben: veel te zout. Dan liever kwark op brood of jonge, pitloze kaas (daar zit het minste zout in). Smeerleverworst idem dito. Als je het al wilt gebruiken, kies dan de variant van de natuurvoedingswinkel: daar zitten minder hulpstoffen in. Maar een gepureerde gekookte kipfilet met wat margarine erdoor tot smeersel gemaakt is voor zo'n kleintje ook príma broodbeleg.
Smeerkaas is hier sowieso geen optie, maar zou ik ook zonder allergie niet op het menu gezet hebben: veel te zout. Dan liever kwark op brood of jonge, pitloze kaas (daar zit het minste zout in). Smeerleverworst idem dito. Als je het al wilt gebruiken, kies dan de variant van de natuurvoedingswinkel: daar zitten minder hulpstoffen in. Maar een gepureerde gekookte kipfilet met wat margarine erdoor tot smeersel gemaakt is voor zo'n kleintje ook príma broodbeleg.
dinsdag 30 september 2008 om 18:58
Mijn dochter (9 maanden) krijgt meestal alleen boter op brood. Soms ook jam (zonder toegevoegde suikers) of kaas. Je kan er ook gewoon wat fruithap opdoen en de rest dan de volgende dag of 's middags als fruit geven. Zelf geef ik in principe geen potjes, maar ik heb ze wel gebruikt wat in de gratis dozen zat.
Tomaat, ei en pindakaas is allergeen, zou ik zelf pas na het eerste jaar doen. Net als hele zoete dingen, zoals kokosbrood, of hele zoute dingen, zoals oude kaas en smeerkaas, zijn volgens mij niet zo goed voor zo'n kleintje. Daarom hier dus ook meestal alleen boter, waarom zou er ook meer op moeten? In worst zit eigenlijk alleen maar troep. Dat 'recept' van Qwertu klinkt trouwens wel erg goed!
Ik begin met het eerste jaar met vlees, wordt dan gewoon wat kipfilet ofzo.
Tomaat, ei en pindakaas is allergeen, zou ik zelf pas na het eerste jaar doen. Net als hele zoete dingen, zoals kokosbrood, of hele zoute dingen, zoals oude kaas en smeerkaas, zijn volgens mij niet zo goed voor zo'n kleintje. Daarom hier dus ook meestal alleen boter, waarom zou er ook meer op moeten? In worst zit eigenlijk alleen maar troep. Dat 'recept' van Qwertu klinkt trouwens wel erg goed!
Ik begin met het eerste jaar met vlees, wordt dan gewoon wat kipfilet ofzo.
dinsdag 30 september 2008 om 20:13
Qwertu, er zit toch geen koemelkeiwit in kipfilet? Mijn dochter met een koemelkallergie krijgt het namelijk soms...
Gepureerde kipfilet met margarine? Daar heb ik nooit van gehoord! Ben al wel een tijdje op zoek naar iets smeerbaars omdat smeerkaas en smeerworst (varkensvlees reageert ze ook op) geen opties zijn. Kwark of kaas dus ook niet door de allergie.
Ze krijgt nu meestal geprakt banaan of appelstroop op haar brood. Of een krentenbroodje (bij een speciale bakker vandaan). Of een broodje om in de soep te dopen, ook een succes.
Als iemand nog meer tips heeft om als beleg te doen bij een koemelkallergie hoor ik het graag!
Gepureerde kipfilet met margarine? Daar heb ik nooit van gehoord! Ben al wel een tijdje op zoek naar iets smeerbaars omdat smeerkaas en smeerworst (varkensvlees reageert ze ook op) geen opties zijn. Kwark of kaas dus ook niet door de allergie.
Ze krijgt nu meestal geprakt banaan of appelstroop op haar brood. Of een krentenbroodje (bij een speciale bakker vandaan). Of een broodje om in de soep te dopen, ook een succes.
Als iemand nog meer tips heeft om als beleg te doen bij een koemelkallergie hoor ik het graag!
dinsdag 30 september 2008 om 20:54
Van zonnatura zijn er een aantal soorten broodbeleg die puur natuur zijn zonder toegevoegde suikers en geur-kleur of smaakstoffen.
Ze hebben in ieder geval appelstroop en verschillende smaken ongezoete jam.
Mijn dochter lust het niet maar je kunt ook tonijnsalade maken door een beetje tonijn uit blik te pureren met wat margarine.
Ze hebben in ieder geval appelstroop en verschillende smaken ongezoete jam.
Mijn dochter lust het niet maar je kunt ook tonijnsalade maken door een beetje tonijn uit blik te pureren met wat margarine.