
Kookblunders; wie heeft ze wel eens gemaakt of meegemaakt?
dinsdag 3 juli 2007 om 11:24
Wat zijn jullie kookblunders?
Ik heb er wel een paar. Ik heb een vriend gehad die nog nooit had gekookt. Ik zou een romantisch diner maken. Hij mocht kiezen wat ik zou koken. Kiest hij net iets waar ik niet zo goed in ben. Hollandse pot. Hij wilde boerenkool. Moeder opgebeld hoe te maken en hoelang de aardappelen op moesten. Ik was op van de zenuwen. Pan staat op het vuur, hij was er al. Gaat de brandmelder af. Keuken stond blauw. Was ik in de pan met aardappels en boerenkool vergeten water te doen. Alles zwart.
En 1 blunder waar ik mij voor schaam. Een keer (gelukkig gebeurde het bij mijn vriend en niet bij visite) vond mijn vriend een haar in het eten. Vreselijk vond ik het. Sindsdien bind ik altijd mijn haar vast als ik ga koken.
Hebben jullie nog leuke, grappige of genante kookblunders gemaakt of meegemaakt?
Ik heb er wel een paar. Ik heb een vriend gehad die nog nooit had gekookt. Ik zou een romantisch diner maken. Hij mocht kiezen wat ik zou koken. Kiest hij net iets waar ik niet zo goed in ben. Hollandse pot. Hij wilde boerenkool. Moeder opgebeld hoe te maken en hoelang de aardappelen op moesten. Ik was op van de zenuwen. Pan staat op het vuur, hij was er al. Gaat de brandmelder af. Keuken stond blauw. Was ik in de pan met aardappels en boerenkool vergeten water te doen. Alles zwart.
En 1 blunder waar ik mij voor schaam. Een keer (gelukkig gebeurde het bij mijn vriend en niet bij visite) vond mijn vriend een haar in het eten. Vreselijk vond ik het. Sindsdien bind ik altijd mijn haar vast als ik ga koken.
Hebben jullie nog leuke, grappige of genante kookblunders gemaakt of meegemaakt?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
woensdag 4 juli 2007 om 19:52
Ohjee, er komen steeds meer dingen weer naar boven. In mijn vorige woning. Een combimagnetron. Lekker een ovenstokbroodje in de oven gedaan, 10 min. Had ik per ongeluk de magnetron knop ingedrukt ipv de ovenknop. Er was nog een heel klein verkoold stompje zwart over. En een hoop stank.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
woensdag 4 juli 2007 om 23:54
Een paar jaar geleden had mijn vriend als toetje allemaal verse bosvruchten in mijn blender gepureerd (moest als sausje bij ijs ofzo). Toen alles geblenderd was vroeg ie aan mij hoe je de kom eraf moest halen, dus ik trek hem aan de onderkant los. Helaas was dat niet op de goede plek dus alles flatste (ik weet hier geen beter woord voor) aan de onderkant eruit.... echt het hele aanrecht, de vloer, mijn keukenmachine, alles was rood. Erg lullig.....
En nog een blunder, in een heel andere categorie was mijn ex die niet kon koken en dat 1 keer wel deed. Hij trok een blik bami open, roerde er 10 eieren en een blik zure mosselen door en dat was het..... Gadverdamme nog nooit zoiets vies gegeten!!!!!!
En nog een blunder, in een heel andere categorie was mijn ex die niet kon koken en dat 1 keer wel deed. Hij trok een blik bami open, roerde er 10 eieren en een blik zure mosselen door en dat was het..... Gadverdamme nog nooit zoiets vies gegeten!!!!!!
donderdag 5 juli 2007 om 00:24
hmm ik bak normaal gesproken altijd pannenkoeken van kant en klare mix. Maar mijn broer kwam eens eten en ik had dat niet meer in huis, maar wel bloem. Nou ja niet getreurd, met bloem kan het ook. Oja even nog een snufje zout te voegen... Snufje zout werd een kwak zout. Als iets niet lekker is, zoute pannenkoeken.
Wat me ook al eens is gelukt, spaghetti in een pan doen met blijkbaar ergens een luchtbel. spaghetti stond keurig onder water, maar wél aangebrand:$
Mijn broer is zelf ook geen kookwonder. Toen ik naar introductieweekend van een opleiding ging bleef ik bij hem logeren en hij zou koken. Groot was mijn verbazing toen hij een maaltijd van gebakken aardappels, groente en vlees ging bereiden. Nog groter was mijn verbazing toen alles in één en dezelfde bereid bleek te worden. Het was te eten, maar daar is ook alles mee gezegd.
Wat me ook al eens is gelukt, spaghetti in een pan doen met blijkbaar ergens een luchtbel. spaghetti stond keurig onder water, maar wél aangebrand:$
Mijn broer is zelf ook geen kookwonder. Toen ik naar introductieweekend van een opleiding ging bleef ik bij hem logeren en hij zou koken. Groot was mijn verbazing toen hij een maaltijd van gebakken aardappels, groente en vlees ging bereiden. Nog groter was mijn verbazing toen alles in één en dezelfde bereid bleek te worden. Het was te eten, maar daar is ook alles mee gezegd.
donderdag 5 juli 2007 om 09:24
quote:Ohjee, er komen steeds meer dingen weer naar boven. In mijn vorige woning. Een combimagnetron. Lekker een ovenstokbroodje in de oven gedaan, 10 min. Had ik per ongeluk de magnetron knop ingedrukt ipv de ovenknop. Er was nog een heel klein verkoold stompje zwart over. En een hoop stank.Nou ja!!! :? Ik ging bijna twijfelen of ik niet zelf al iets geschreven had... Dat heb ik ook eens gedaan. Hele keuken stond vol met dikke witte walm.
donderdag 5 juli 2007 om 10:12
quote:
quote: mylenevalerie reageerde
Ohjee, er komen steeds meer dingen weer naar boven. In mijn vorige woning. Een combimagnetron. Lekker een ovenstokbroodje in de oven gedaan, 10 min. Had ik per ongeluk de magnetron knop ingedrukt ipv de ovenknop. Er was nog een heel klein verkoold stompje zwart over. En een hoop stank. Nou ja!!! :? Ik ging bijna twijfelen of ik niet zelf al iets geschreven had... Dat heb ik ook eens gedaan. Hele keuken stond vol met dikke witte walm.
Hahaha dit heb ik ook gehad! Alleen bij mijn schoonzusje, ik moest op het huis passen, ze kwamen een week later thuis en het was gewoon nog te ruiken. De geur was pas een hele tijd later uit de combi getrokken.
quote: mylenevalerie reageerde
Ohjee, er komen steeds meer dingen weer naar boven. In mijn vorige woning. Een combimagnetron. Lekker een ovenstokbroodje in de oven gedaan, 10 min. Had ik per ongeluk de magnetron knop ingedrukt ipv de ovenknop. Er was nog een heel klein verkoold stompje zwart over. En een hoop stank. Nou ja!!! :? Ik ging bijna twijfelen of ik niet zelf al iets geschreven had... Dat heb ik ook eens gedaan. Hele keuken stond vol met dikke witte walm.
Hahaha dit heb ik ook gehad! Alleen bij mijn schoonzusje, ik moest op het huis passen, ze kwamen een week later thuis en het was gewoon nog te ruiken. De geur was pas een hele tijd later uit de combi getrokken.


donderdag 5 juli 2007 om 14:57
Ik vond dat er bij mijn spaghetti bolognese groenten moesten, paprika's of worteltjes waren niet op voorraad dus heb ik er een blik witte bonen bij gekieperd. Ik vond het zelf niet eens zo slecht smaken maar mijn disgenoten oordeelden daar duidelijk anders over. Sindsdien wordt er zeer argwanend gereageerd als ik voorstel dat ik spaghetti zal klaarmaken.

donderdag 5 juli 2007 om 15:04
Ik ben gek van hachee. mijn moeder bewaard altijd een bakje voor me als ze het heeft gemaakt.
Ik vind het zelf een hoop werk.
Die uien snijden en dan nog heel lang laten sudderen met het vlees....kortom ik maakte het nooit zelf thuis.
Op een dag dacht ik, laat ik het ook eens maken.
Ik kocht gesneden (!) uien etc en ging aan de slag.
Na vele uurtjes was het klaar.
Nou het was niet gelukt, m'n uien waren bedorven denk ik.
Na lang gedoe, had ik dus nog niets.
Ik liep met de pan richting wc om het weg te gooien en toen glipte die uit m'n handen!
Ik heb het nooit meer gemaakt...
Ik vind het zelf een hoop werk.
Die uien snijden en dan nog heel lang laten sudderen met het vlees....kortom ik maakte het nooit zelf thuis.
Op een dag dacht ik, laat ik het ook eens maken.
Ik kocht gesneden (!) uien etc en ging aan de slag.
Na vele uurtjes was het klaar.
Nou het was niet gelukt, m'n uien waren bedorven denk ik.
Na lang gedoe, had ik dus nog niets.
Ik liep met de pan richting wc om het weg te gooien en toen glipte die uit m'n handen!
Ik heb het nooit meer gemaakt...

donderdag 5 juli 2007 om 15:07
O, en met haas heb ik ook wel eens iets fouts gedaan. In de supermarkt stukjes rauwe haas gekocht aan veminderde prijs, het was zelfs goedkoper dan kattenvoer dus dacht ik: laat ik de kat eens iets lekkers klaarmaken. Dus het beest kreeg geen kattenvoer te eten want ik stond lekkere haas voor haar te bakken. Ik doe het in haar kattenbak, ze komt erop afgestormd en... blaast naar me alsof ik haar wou vergiftigen! Boos joh, niet normaal!!!
Wat bleek: de haas was niet zo vers meer. Je wil niet weten wat wij allemaal opeten maar een kat krijgt dat echt niet door haar keel hoor.
Nu ja, de exclusieve stukjes haas weggeflikkerd en toch maar kattenvoer gegeven. Kwam het me nog duur uit ook! Rotbeest.
Wat bleek: de haas was niet zo vers meer. Je wil niet weten wat wij allemaal opeten maar een kat krijgt dat echt niet door haar keel hoor.
Nu ja, de exclusieve stukjes haas weggeflikkerd en toch maar kattenvoer gegeven. Kwam het me nog duur uit ook! Rotbeest.

vrijdag 6 juli 2007 om 12:57
Ik ben zo gek op kaasfondue. Ik had toen nog geen "echte" kaasfondueset dus gebruikte de gewone fondueset. Dus lief waar ik verliefd op was uitgenodigd. Het moest een romantische avond worden. Komt hij. Ik zou de spiritus toevoegen. Fondueset had wel een schotel eronder, wel zo veilig. Kom ik erachter dat de spiritus op is. Supermarkt dicht. Toen bedacht ik dat lampenolie ook wel kon. Waarschijnlijk van de zenuwen wat gemorst op het onderbordje. Ik steek het aan en alles stond in de fik. Het was niet te doven. Het bleef branden. Ik gillen en in paniek. Ik de balcondeur open gedaan, vriendlief het brandende geheel naar buiten gedaan. Daarbij zijn hele duim verbrand. Ik had niets voor brandwonden, behalve zalf voor mijn katten die o.a. hielpen tegen brandwonden. Maar dat wilde hij niet. Ik verzonnen dat ik toch iets gevonden had. Zalf erop, verband erom. Toen pas bekend dat het toch de zalf voor de katten was. Hij pissed off :o. Gaat er toch om dat het helpt? Alsof ik mijn katten troep geef :?. Antieke koperen pan was zo zwart verbrand dat die de prullenbak in moest. De romantiek was ver te zoeken. Gelukkig koelde hij af toen de zalf de volgende dag toch had gezorgt dat de pijn van de brandwonden weg was en de rest moest gewoon slijten.
Ja ik heb nu een goede kaasfondueset en spiritus in huis.
. De liefde heeft het helaas niet overleefd.
Ja ik heb nu een goede kaasfondueset en spiritus in huis.

Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

vrijdag 6 juli 2007 om 15:05
Bij die combi oven/gril/magnetron moet ik toch vaak goed nadenken of ik niet per ongeluk het zilverfolie heb laten zitten, zat het nou in een bakje wat wel of niet in de magnetron en/ of oven kon, soms uit de vriezer twijfel ik.
Servies met een goudkleurig randje knettert trouwens ook lekker in de magnetron hoor.
Servies met een goudkleurig randje knettert trouwens ook lekker in de magnetron hoor.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
vrijdag 6 juli 2007 om 15:56
leuk om te lezen al die blunders 
Ik was nog eens van plan een hartige taart te maken, met een bodem van bladerdeeg (van die speciale voor hartige taart, die je kant en klaar bij de supermarkt kan kopen). Toen ik net op het punt stond om de taart in de oven te zetten moest ik even weg, dus heb de taart nog niet in de oven gedaan. Toen ik terugkwam was de taart iets boven de vorm uitgestegen, maar ik dacht dat ik hem nog wel in de oven kon doen...
Niet dus
Op een bepaald moment ging het nog al aangebrand ruiken, en toen bleek dat de taart zoveel was gestegen dat ie tegen de bovenkant van de oven aangeplakt zat. En alsof dat nog niet erg genoeg was: toen ik de taart uit de oven wilde halen bleeft ie plakken, waardoor ie omviel, en de hele oven onder de hartige taart zat...
Dat was voor het eerst in de twee jaar dat ik samenwoonde, dat we de pizzeria moesten bellen ivm mislukt avondeten

Ik was nog eens van plan een hartige taart te maken, met een bodem van bladerdeeg (van die speciale voor hartige taart, die je kant en klaar bij de supermarkt kan kopen). Toen ik net op het punt stond om de taart in de oven te zetten moest ik even weg, dus heb de taart nog niet in de oven gedaan. Toen ik terugkwam was de taart iets boven de vorm uitgestegen, maar ik dacht dat ik hem nog wel in de oven kon doen...
Niet dus

Dat was voor het eerst in de twee jaar dat ik samenwoonde, dat we de pizzeria moesten bellen ivm mislukt avondeten

vrijdag 6 juli 2007 om 16:08
Meteen nog maar een taartblunder dan.
Ik woonde net op mezelf en zou mijn (trotse) moeder en een aantal ooms en tantes op visite krijgen. Om flink indruk te maken had ik de hele middag in de keuken hapjes staan maken en het hoogtepunt moest een zelfgemaakte appeltaart worden die op het moment dat de deurbel ging, vers en geurend uit de oven zou komen.
Tegen de tijd dat de taart aan de beurt was, had ik al twee uur in de keuken gestaan en was doodmoe. Maar goed: deeg gemaakt, springvorm bekleed, appels geschild, rozijnen + suiker + kaneel erdoor, die hele boel in de springvorm gedaan en terwijl ik bezig was met het afdekken van de taart met wat deegreepjes, dacht ik bij mezelf "Hij ruikt helemaal niet lekker..." Stukje vulling geproeft en sméérig! Wat bleek: ik had geen kaneel gebruikt maar chilipoeder.
Op dat moment had ik met liefde die hele springvorm in de vuilnisbak gesmeten. Maar heb toch de reepjes er weer afgehaald, vulling eruit geschraapt en in een vergiet gespoeld (het leek wel tomatensoep wat er uit kwam lopen), daarna enorme berg kaneel en suiker erover gestrooid om eventueel chili-residu te maskeren en ondertussen m'n moeder gebeld of ze de boel een kwartier extra kon ophouden.
Het was nog even spannend toen de eerste happen genomen werden maar hij was heerlijk en niemand heeft er iets van gemerkt!
Ik woonde net op mezelf en zou mijn (trotse) moeder en een aantal ooms en tantes op visite krijgen. Om flink indruk te maken had ik de hele middag in de keuken hapjes staan maken en het hoogtepunt moest een zelfgemaakte appeltaart worden die op het moment dat de deurbel ging, vers en geurend uit de oven zou komen.
Tegen de tijd dat de taart aan de beurt was, had ik al twee uur in de keuken gestaan en was doodmoe. Maar goed: deeg gemaakt, springvorm bekleed, appels geschild, rozijnen + suiker + kaneel erdoor, die hele boel in de springvorm gedaan en terwijl ik bezig was met het afdekken van de taart met wat deegreepjes, dacht ik bij mezelf "Hij ruikt helemaal niet lekker..." Stukje vulling geproeft en sméérig! Wat bleek: ik had geen kaneel gebruikt maar chilipoeder.
Op dat moment had ik met liefde die hele springvorm in de vuilnisbak gesmeten. Maar heb toch de reepjes er weer afgehaald, vulling eruit geschraapt en in een vergiet gespoeld (het leek wel tomatensoep wat er uit kwam lopen), daarna enorme berg kaneel en suiker erover gestrooid om eventueel chili-residu te maskeren en ondertussen m'n moeder gebeld of ze de boel een kwartier extra kon ophouden.
Het was nog even spannend toen de eerste happen genomen werden maar hij was heerlijk en niemand heeft er iets van gemerkt!
zaterdag 1 maart 2008 om 17:04
Ik had er gister weer een. Gelukkig was er niemand getuigen van hoor. Ik maak twee heerlijke (koude) wraps in 2 verschillende smaken. Ik pak mijn peperbusje om wat verse gemalen peper over heen te doen. Wat ik fout heb gedaan weet ik niet maar het bovenkantje waar je mee kan malen valt er vanaf. Het hele potje met die hele peperkorrels vallen op mijn wrap en blijven vastkleven aan mijn roomkaas die ik erover had uitgesmeerd. De andere helft van de korrels op het aanrecht, grond enz. Stuk voor stuk die peperkorrels van mijn wrap af gehaald. Uiteraard meteen de vuilnisbak in.
Nou eindelijk kon ik eten. Ik neem een hap, ben ik toch nog een peperkorrel vergeten, had ik nog bijna mijn kies gebroken. Wat was die hard die korrel.
Nou dat was het weer voor vandaag.
Nou eindelijk kon ik eten. Ik neem een hap, ben ik toch nog een peperkorrel vergeten, had ik nog bijna mijn kies gebroken. Wat was die hard die korrel.
Nou dat was het weer voor vandaag.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zaterdag 1 maart 2008 om 17:11
Zo heb je even:
- kant en klare hutspot uit een pak van Unox/Knorr werd hutspot soep...
- andijviestampot stond zo lang op dat de aardappels helemaal weggekookt waren (ja dat kan)
- doperwten aan laten branden
- tulband maken voor kerstdiner met familie met de nieuwe magnetron, deze werd zo droog dat ik het nu na 10 jaar nog moet horen (en dus ook nooit iets voor het kerstdiner hoef te maken )
- de fluitketel aan laten branden (en dus echt helemaal kapot)
Of te wel ik ben een echte keukenprinsessssssss
- kant en klare hutspot uit een pak van Unox/Knorr werd hutspot soep...
- andijviestampot stond zo lang op dat de aardappels helemaal weggekookt waren (ja dat kan)
- doperwten aan laten branden
- tulband maken voor kerstdiner met familie met de nieuwe magnetron, deze werd zo droog dat ik het nu na 10 jaar nog moet horen (en dus ook nooit iets voor het kerstdiner hoef te maken )
- de fluitketel aan laten branden (en dus echt helemaal kapot)
Of te wel ik ben een echte keukenprinsessssssss
zaterdag 1 maart 2008 om 17:28
Leuk topic!
Toen we net samenwoonden liet ik vaak de aardappels aanbranden omdat ik ging zitten lezen.
Maggi wonderstamppot: veel te veel water toegevoegd, zodat het een soort boerenkoolsoep leek. Vriend gauw een nieuw blikje gehaald. Uiteindelijk hadden we wel 3 kg boerenkool en het was nog niet te vreten ook!
Aardappelpuree met teveel melk kun je niet met een vork eten.
Appeltaart: ergens is er iets mis gegaan, ik blééf maar deeg uitrollen. Uiteindelijk werd het wel een lap van 1,5 m2, vriendin nog extra appels gehaald en ik nog meer vormpjes vullen.. Resultaat: knetterharde appeltaart, je kon er iemand een gat mee in z'n kop gooien!
Ooit eens nasi gemaakt met paprijst i.p.v. gewone.. smerig!
Tijdens het kamperen neem je natuurlijk geen vergiet mee. Gevolg: alle spaghetti in het gras en rondom een paaltje, waar ik elke morgen het conservenblik leeggooide dat ik 's nachts gebruikte als pispot.
Vlees opzetten en vervolgens gewoon op visite gaan.. bij thuiskomst konden we elkaar in de mist niet meer vinden...
En inderdaad de combimagnetron, wat een uitvinding! Een beetje te lang bevroren zoute haring ontdooien, hij was half gekookt. Gátver!
Ontelbare verkoolde broodjes.
Een vriendin had al een tijdje nieuwe buren, een lieve Turkse familie. Op een dag werd mijn vriendin erbij gehaald toen de moeder aan het koken was, het rook toch wel een beetje vreemd... stond ze zure haring te bakken!
Ook vies: thee met zout.
Toen we net samenwoonden liet ik vaak de aardappels aanbranden omdat ik ging zitten lezen.
Maggi wonderstamppot: veel te veel water toegevoegd, zodat het een soort boerenkoolsoep leek. Vriend gauw een nieuw blikje gehaald. Uiteindelijk hadden we wel 3 kg boerenkool en het was nog niet te vreten ook!
Aardappelpuree met teveel melk kun je niet met een vork eten.
Appeltaart: ergens is er iets mis gegaan, ik blééf maar deeg uitrollen. Uiteindelijk werd het wel een lap van 1,5 m2, vriendin nog extra appels gehaald en ik nog meer vormpjes vullen.. Resultaat: knetterharde appeltaart, je kon er iemand een gat mee in z'n kop gooien!
Ooit eens nasi gemaakt met paprijst i.p.v. gewone.. smerig!
Tijdens het kamperen neem je natuurlijk geen vergiet mee. Gevolg: alle spaghetti in het gras en rondom een paaltje, waar ik elke morgen het conservenblik leeggooide dat ik 's nachts gebruikte als pispot.
Vlees opzetten en vervolgens gewoon op visite gaan.. bij thuiskomst konden we elkaar in de mist niet meer vinden...
En inderdaad de combimagnetron, wat een uitvinding! Een beetje te lang bevroren zoute haring ontdooien, hij was half gekookt. Gátver!
Ontelbare verkoolde broodjes.
Een vriendin had al een tijdje nieuwe buren, een lieve Turkse familie. Op een dag werd mijn vriendin erbij gehaald toen de moeder aan het koken was, het rook toch wel een beetje vreemd... stond ze zure haring te bakken!
Ook vies: thee met zout.

zaterdag 1 maart 2008 om 18:15
* knip en plak op verzoek van MV *
Vroegah, toen ik nog NIET kon koken heb ik werkelijk de meest simpele dingen verstierd. Gelukkig ben ik nu een echte keukenprinses en kan ik al een stuk of 10 dingen maken zonder dat het misgaat NIET-jes bedankt!
Ik zal beginnen met het legendarische verhaal over mijn kip uit de oven.
Ik had zin in kip, geen idee hoe dat moest, maar hey, daar heb je een verpakking voor met gebruiksaanwijzing. Dus ik koop een kip, smeer hem in met cajun kruiden, en krijg vervolgens een briljant idee. Ik zag het achterste van die kip, en een ei op het aanrecht liggen. Dus ik stop dat ei in de kont van die kip. Kip in de oven en hoppa..... Het ging hardstikke goed. De kip werd mooi bruin en mijn keuken begon lekker te ruiken. Na een half uurtje ging ik door het ruitje van de oven kijken omdat ik bang was dat ie zou verbranden. Ik zie zo dat ei uit de kont van die kip glijden Een spontane bevalling in mijn oven! Zie mijn avatar.... De kip was trouwens prima te eten. Alleen kwam ik er laatst pas achter dat je de touwtjes van zijn poten moet halen. Ik heb die touwtjes nergens aangetroffen, dus ik vrees dat vriend en ik ze op hebben gegeten?
Pruttel en de gehaktbal Weet je hoe je gehaktballen moet maken? Nou, ik wel hoor. Gehakt en een zakje met gehaktbalkruiden! Dan een beetje boter in de pan en fikken met die ballen. Zodra ze zwart worden hak je ze gewoon doormidden en dan bak je ze op de "nieuwe" kant verder. Op die manier krijg je niet al te verbrande lieve kleine ( heel kleine) balletjes.
Shoarma kun je ook flamberen. Ik heb een hekel aan vet, dus dat giet ik telkens uit de pan. Maar als je dan niet netjes doet, dan heb je ook vet aan de onderkant van de pan. Vet brand! En niet zo'n klein beetje ook. Vlam in de pan, en geen deksel hebben. Ik heb het uit laten branden, want water erop gooien leek me ook geen goed plan Geflambeerde shoarma is NIET lekker!
Vroegah, toen ik nog NIET kon koken heb ik werkelijk de meest simpele dingen verstierd. Gelukkig ben ik nu een echte keukenprinses en kan ik al een stuk of 10 dingen maken zonder dat het misgaat NIET-jes bedankt!
Ik zal beginnen met het legendarische verhaal over mijn kip uit de oven.
Ik had zin in kip, geen idee hoe dat moest, maar hey, daar heb je een verpakking voor met gebruiksaanwijzing. Dus ik koop een kip, smeer hem in met cajun kruiden, en krijg vervolgens een briljant idee. Ik zag het achterste van die kip, en een ei op het aanrecht liggen. Dus ik stop dat ei in de kont van die kip. Kip in de oven en hoppa..... Het ging hardstikke goed. De kip werd mooi bruin en mijn keuken begon lekker te ruiken. Na een half uurtje ging ik door het ruitje van de oven kijken omdat ik bang was dat ie zou verbranden. Ik zie zo dat ei uit de kont van die kip glijden Een spontane bevalling in mijn oven! Zie mijn avatar.... De kip was trouwens prima te eten. Alleen kwam ik er laatst pas achter dat je de touwtjes van zijn poten moet halen. Ik heb die touwtjes nergens aangetroffen, dus ik vrees dat vriend en ik ze op hebben gegeten?
Pruttel en de gehaktbal Weet je hoe je gehaktballen moet maken? Nou, ik wel hoor. Gehakt en een zakje met gehaktbalkruiden! Dan een beetje boter in de pan en fikken met die ballen. Zodra ze zwart worden hak je ze gewoon doormidden en dan bak je ze op de "nieuwe" kant verder. Op die manier krijg je niet al te verbrande lieve kleine ( heel kleine) balletjes.
Shoarma kun je ook flamberen. Ik heb een hekel aan vet, dus dat giet ik telkens uit de pan. Maar als je dan niet netjes doet, dan heb je ook vet aan de onderkant van de pan. Vet brand! En niet zo'n klein beetje ook. Vlam in de pan, en geen deksel hebben. Ik heb het uit laten branden, want water erop gooien leek me ook geen goed plan Geflambeerde shoarma is NIET lekker!