
Wat is jouw meest vreemde eet-tic?

donderdag 27 november 2008 om 14:30
-Broodje pindakaas + curry (soort van saté-saus wordt het dan)
-Broodje kaas met appelstroop (niet zo vreemd, kaasplankje is ook vaak met zoet...)
-Chips helemaal fijnstampen en dan wat mayo en ketchup er door roeren, mjam! Doe ik tegenwoordig niet meer, beetje kinderachtig.
-Rauw gehakt eten
-Tijdje gehad dat overal sambal bij moest, op de boterham, bij de aardappelen, bij de friet......Nu geen behoefte meer.
-Kroket uithollen met frietjes is ook nog steeds favoriet! MJAM!
-Broodje kaas met appelstroop (niet zo vreemd, kaasplankje is ook vaak met zoet...)
-Chips helemaal fijnstampen en dan wat mayo en ketchup er door roeren, mjam! Doe ik tegenwoordig niet meer, beetje kinderachtig.
-Rauw gehakt eten
-Tijdje gehad dat overal sambal bij moest, op de boterham, bij de aardappelen, bij de friet......Nu geen behoefte meer.
-Kroket uithollen met frietjes is ook nog steeds favoriet! MJAM!
donderdag 27 november 2008 om 15:12
Yeah, leuk topic!
Komt ie..................
* Brinta met yoghurt en veel suiker.
* Muesli met vanillevla.
* Boterham met pindakaas en komkommer.
* Boterham met pindakaas en suiker.
* Koude friet met mayo.
* Koude pizza.
* Worstenbroodje met mayo en ketchup.
* Boterham met kaas en ketchup.
* 'S morgens 2 bammetjes met pasta EN blikje Red Bull.
* Bami/Nasi/Macaroni met ketchup.
* Stokbroodje met kruidenboter dopen in satesaus.
* Gekookte aardappelen met bruine bonen en stroop.
Sow meer kan ik er ff niet bedenken, alhoewel ik denk dat de laatste niet raar is maar meer ouderwets?!
Komt ie..................
* Brinta met yoghurt en veel suiker.
* Muesli met vanillevla.
* Boterham met pindakaas en komkommer.
* Boterham met pindakaas en suiker.
* Koude friet met mayo.
* Koude pizza.
* Worstenbroodje met mayo en ketchup.
* Boterham met kaas en ketchup.
* 'S morgens 2 bammetjes met pasta EN blikje Red Bull.
* Bami/Nasi/Macaroni met ketchup.
* Stokbroodje met kruidenboter dopen in satesaus.
* Gekookte aardappelen met bruine bonen en stroop.
Sow meer kan ik er ff niet bedenken, alhoewel ik denk dat de laatste niet raar is maar meer ouderwets?!
donderdag 27 november 2008 om 15:52
Leuk topic. Er is al veel genoemd. Dingen waar ik van gruwel (het idee van het eten van garnalen lijkt me al niks, maar ook nog eens ongepeld gruwel) en juist dingen waarvan ik denk is dat niet normaal dan (melk bij patat en pannenkoeken, kaas met krentenbrood of brood met spekulaas).
Ik las dat iemand overal aromat overheen deed. Ik doe dat ook, maar dan met de groene versie. En idd bruine bonen, aardappelen en stroop, maar ook lekker met spekkies.
Hmm dingen die volgens mij nog niet genoemd zijn of waar ik overheen heb gelezen:
- zuur van de augurken helemaal opdrinken, hoewel dit van vriend niet meer mag slecht dat het slecht is voor mijn maag.
- tomaten rauw in de suiker dopen en dan een hap nemen en weer dopen totdat hij op is. Lekker als tussendoortje.
Soms zijn dingen zo gewoon voor jezelf dat het je verbaasd dat anderen hier van op kijken. Hebben jullie dat ook?
Ik las dat iemand overal aromat overheen deed. Ik doe dat ook, maar dan met de groene versie. En idd bruine bonen, aardappelen en stroop, maar ook lekker met spekkies.
Hmm dingen die volgens mij nog niet genoemd zijn of waar ik overheen heb gelezen:
- zuur van de augurken helemaal opdrinken, hoewel dit van vriend niet meer mag slecht dat het slecht is voor mijn maag.
- tomaten rauw in de suiker dopen en dan een hap nemen en weer dopen totdat hij op is. Lekker als tussendoortje.
Soms zijn dingen zo gewoon voor jezelf dat het je verbaasd dat anderen hier van op kijken. Hebben jullie dat ook?
Ze bestaan, het is moeilijk te verstaan. Je wilt het niet horen, toch ben je samen met een geest geboren. In je zit een geest die leeft, die je soms moeilijkheden geeft. Eigenlijk is een geest heel fijn, anders zou je toch nooit geboren zijn?
donderdag 27 november 2008 om 16:27
Leuk topic! Ik moest even nadenken, want je vindt het zelf over het algemeen best normaal wat je doet natuurlijk.
Maar dit zijn mijn eet-tics:
- Ik gooi bijna overal Maggi over (stamppot, tosti, bij een uitsmijter doe ik maggi op het brood en daar het ei op, door veel pasta's; ben echt gek op maggi!)
- 's Ochtends moet ik altijd Spa&Thee Framboos, ben echt zwaar pissed als het op is. Ik ga er zelfs 's avonds net voor sluitingstijd nog voor naar de supermarkt
- Ik lust absoluut geen boter, echt verschrikkelijk vies vind ik dat. Ik baal dan ook erg als ik ergens moet lunchen en ze hebben van die voorgesmeerde boordjes met ham en kaas, die eet ik dan dus niet
Ik heb vast nog wel meer tics, maar kom er nu even niet op.
Maar dit zijn mijn eet-tics:
- Ik gooi bijna overal Maggi over (stamppot, tosti, bij een uitsmijter doe ik maggi op het brood en daar het ei op, door veel pasta's; ben echt gek op maggi!)
- 's Ochtends moet ik altijd Spa&Thee Framboos, ben echt zwaar pissed als het op is. Ik ga er zelfs 's avonds net voor sluitingstijd nog voor naar de supermarkt
- Ik lust absoluut geen boter, echt verschrikkelijk vies vind ik dat. Ik baal dan ook erg als ik ergens moet lunchen en ze hebben van die voorgesmeerde boordjes met ham en kaas, die eet ik dan dus niet
Ik heb vast nog wel meer tics, maar kom er nu even niet op.
donderdag 27 november 2008 om 16:28
Wat grappig om te lezen allemaal. Meeste komt mij wel bekend voor. Maar er zijn toch ook dingen waar ik van opkijk hoor, zoals de kop van een garnaal leegzuigen :puke:
Ik eet het liefst een witte boterham met dikke chocoladepasta en daarop vlokken of hagelslag, ook heel veel natuurlijk. Of een witte boterham met jonge kaas en daarover heen hagelslag. Ook heel lekker.
Van m'n boterham eet ik ook altijd eerst de randjes eraf en het middelste het laatst, dat is inderdaad t lekkerste
Verder eet ik ook een bakje vla met aarbeienjam en heel veel suiker. Dat knispert dan zo lekker tussen je tanden
Ik eet het liefst een witte boterham met dikke chocoladepasta en daarop vlokken of hagelslag, ook heel veel natuurlijk. Of een witte boterham met jonge kaas en daarover heen hagelslag. Ook heel lekker.
Van m'n boterham eet ik ook altijd eerst de randjes eraf en het middelste het laatst, dat is inderdaad t lekkerste
Verder eet ik ook een bakje vla met aarbeienjam en heel veel suiker. Dat knispert dan zo lekker tussen je tanden
donderdag 27 november 2008 om 16:40
Bij mij heb je al een gebruiksaanwijzing nodig om een beker koffie voor te schotelen
Koffie: bij voorkeur instantkoffie - Nescafé caffeïnevrij (ik weet het.... ik ben een koffiebarbaar ). Sowieso gebruik ik altijd een grote theelepel (iets kleiner dan een dessertlepel) - de hoeveelheid instantkoffie luistert heel nauw, anders vind ik het te slap of te sterk. Ik wil het graag in een beker van 370ml., maar gevuld tot zo'n 200ml. Een volle beker vind ik onsmakelijk en dan gooi ik dus een scheut weg, waardoor de verhouding niet meer klopt en de koffie niet meer smaakt.
Eerst een flinke theelepel instantkoffie dan 2 cupjes halfvolle koffiemelk en dan volgt 1 klein klontje suiker + nog een halfje (afbreken dus). Daarna pas het water opgieten dat bij voorkeur niet uit een electrische waterkoker komt, maar uit een fluitketel (zonder fluit, want dat is irritant).
Als finishing touch een snufje kaneel. Vervolgens laat ik 'm afkoelen tot 'ie lauw is (dan vind ik 'm pas lekker).
Over thee zal ik verder niet uitwijden - dat is een nog langer verhaal.
Cola drink ik het liefst uit een beker die even onder heet water is gehouden - heerlijk om met mijn handen en lippen een hete beker te voelen, maar ijskoude cola te proeven.
Pizza eet ik bij voorkeur koud.
Koffie: bij voorkeur instantkoffie - Nescafé caffeïnevrij (ik weet het.... ik ben een koffiebarbaar ). Sowieso gebruik ik altijd een grote theelepel (iets kleiner dan een dessertlepel) - de hoeveelheid instantkoffie luistert heel nauw, anders vind ik het te slap of te sterk. Ik wil het graag in een beker van 370ml., maar gevuld tot zo'n 200ml. Een volle beker vind ik onsmakelijk en dan gooi ik dus een scheut weg, waardoor de verhouding niet meer klopt en de koffie niet meer smaakt.
Eerst een flinke theelepel instantkoffie dan 2 cupjes halfvolle koffiemelk en dan volgt 1 klein klontje suiker + nog een halfje (afbreken dus). Daarna pas het water opgieten dat bij voorkeur niet uit een electrische waterkoker komt, maar uit een fluitketel (zonder fluit, want dat is irritant).
Als finishing touch een snufje kaneel. Vervolgens laat ik 'm afkoelen tot 'ie lauw is (dan vind ik 'm pas lekker).
Over thee zal ik verder niet uitwijden - dat is een nog langer verhaal.
Cola drink ik het liefst uit een beker die even onder heet water is gehouden - heerlijk om met mijn handen en lippen een hete beker te voelen, maar ijskoude cola te proeven.
Pizza eet ik bij voorkeur koud.
donderdag 27 november 2008 om 17:39
haha Lizzl, neem aan dat je dan niet vaak elders een kop koffie drinkt. Moet de koffie wel erg lekker vinden voordat ik al dat werk eraan zal doen.
Ze bestaan, het is moeilijk te verstaan. Je wilt het niet horen, toch ben je samen met een geest geboren. In je zit een geest die leeft, die je soms moeilijkheden geeft. Eigenlijk is een geest heel fijn, anders zou je toch nooit geboren zijn?
donderdag 27 november 2008 om 17:42
quote:ikbenikhetisnietanders schreef op 27 november 2008 @ 17:39:
haha Lizzl, neem aan dat je dan niet vaak elders een kop koffie drinkt. Moet de koffie wel erg lekker vinden voordat ik al dat werk eraan zal doen. ik durf een ander niet eens zo specifiek uit de doeken te doen dat ik m'n koffie zo wil hebben. Dus inderdaad... doorgaans vraag ik om een beker (glas) Earl Grey thee met een scheutje melk en een half theelepeltje honing (ik wil dan wel zelf bepalen hoelang het water heeft gekookt - te lang is vies). En anders gewoon een sapje
haha Lizzl, neem aan dat je dan niet vaak elders een kop koffie drinkt. Moet de koffie wel erg lekker vinden voordat ik al dat werk eraan zal doen. ik durf een ander niet eens zo specifiek uit de doeken te doen dat ik m'n koffie zo wil hebben. Dus inderdaad... doorgaans vraag ik om een beker (glas) Earl Grey thee met een scheutje melk en een half theelepeltje honing (ik wil dan wel zelf bepalen hoelang het water heeft gekookt - te lang is vies). En anders gewoon een sapje
donderdag 27 november 2008 om 17:45
kan ik me indenken. Denk dat mensen ook anders al snel zullen zeggen dat je het kan bekijken. Gelukkig hebben de meeste mensen ook wel sap in huis.
Mijn zus lust helemaal geen koffie en thee en drinkt ook geen water. Als zij dus ergens op bezoek is in een bedrijf of instantie heeft ze helemaal niets te drinken. Das ook erg kieskeurig.
Mijn zus lust helemaal geen koffie en thee en drinkt ook geen water. Als zij dus ergens op bezoek is in een bedrijf of instantie heeft ze helemaal niets te drinken. Das ook erg kieskeurig.
Ze bestaan, het is moeilijk te verstaan. Je wilt het niet horen, toch ben je samen met een geest geboren. In je zit een geest die leeft, die je soms moeilijkheden geeft. Eigenlijk is een geest heel fijn, anders zou je toch nooit geboren zijn?
donderdag 27 november 2008 om 17:54
Ik eet het liefst overal een sausje bij. Hollandse pot met een stukje vlees en dan doe ik er mayonaise bij.
Bij macaroni/spagetty curry erover heen.
Op een broodje met kaas een btje mosterd of dressing/kruidenboter.
En als ik patat eet en de mayonaise is eerder op dan de patat dan móet er weer mayo bij anders vind ik het niet meer lekker.
Ik bestel ook vaak een patatje dubbel mayo.
Bij macaroni/spagetty curry erover heen.
Op een broodje met kaas een btje mosterd of dressing/kruidenboter.
En als ik patat eet en de mayonaise is eerder op dan de patat dan móet er weer mayo bij anders vind ik het niet meer lekker.
Ik bestel ook vaak een patatje dubbel mayo.

donderdag 27 november 2008 om 18:00
De ravioli (volgens mij, die ronde pastadingen met gehakt erin) opeten die nog afgekoelt in de pan ligt. Heerlijk is dat!! Zonder saus, jummie.
Noodles als ontbijt, is ook vreemd voor een heleboel mensen. Soep als ontbijt overigens ook, maar zo lekker.
En een witte boterham met boter en kaas en daar dan naturel ribbelchips tussen. Is echt zo lekker Uitgevonden in de Efteling
Noodles als ontbijt, is ook vreemd voor een heleboel mensen. Soep als ontbijt overigens ook, maar zo lekker.
En een witte boterham met boter en kaas en daar dan naturel ribbelchips tussen. Is echt zo lekker Uitgevonden in de Efteling


vrijdag 29 mei 2009 om 15:51
Mona-toetjes (van die pudding, die je op z'n kop op een bordje moet zetten). Hoe chemischer de kleur, hoe beter het is. Er is nu een gifgroene, met donkergroene saus... En met Koninginnedag hadden ze een oranje (sinaasappel).
Gelukkig heb ik het niet erg vaak, maar eens in de zoveel tijd loop ik langs dat koelschap en dan loopt het water me echt in de mond. Dan móet ik gewoon de mooiste kleur uitkiezen en in één keer opeten. Doe je niks tegen.
Gelukkig heb ik het niet erg vaak, maar eens in de zoveel tijd loop ik langs dat koelschap en dan loopt het water me echt in de mond. Dan móet ik gewoon de mooiste kleur uitkiezen en in één keer opeten. Doe je niks tegen.
vrijdag 29 mei 2009 om 15:58
quote:Utah schreef op 02 oktober 2008 @ 20:02:
Ik drink azijn. ** En chips in de azijn **O en hele citroenen. **
zoute haring en uitjes
Houd jij toevallig van zuur?
Een witte geroosterde boterham met boter erop en dunne plakjes kaas. Maar het luistert heel nauw: de witte boterham moet heel vers zijn, niet te lang en niet te kort in het rooster, net zoveel boter tot alles gesmolten is en dan nog meer en dan een paar dunne plakjes kaas van een stuk met de kaasschaaf (dus niet van die voorgesneden plakjes, yuk!).
Ik drink azijn. ** En chips in de azijn **O en hele citroenen. **
zoute haring en uitjes
Houd jij toevallig van zuur?
Een witte geroosterde boterham met boter erop en dunne plakjes kaas. Maar het luistert heel nauw: de witte boterham moet heel vers zijn, niet te lang en niet te kort in het rooster, net zoveel boter tot alles gesmolten is en dan nog meer en dan een paar dunne plakjes kaas van een stuk met de kaasschaaf (dus niet van die voorgesneden plakjes, yuk!).
vrijdag 29 mei 2009 om 16:00

vrijdag 29 mei 2009 om 16:07
quote:milaatje schreef op 29 mei 2009 @ 16:00:
Lizzl: wat neurotisch
Ik ben wat typisch omdat je mij niet blij maakt met een vette hap, maar zo'n 10 tot 15 appels per dag kan eten. Inclusief klokhuis.Meestal ligt het aantal rond de 8. Daarnaast vind ik het heerlijk om een potje rode kool van hak weg te lepelen, gewoon koud.Deze tic heeft ooit ook in de viva gestaan volgens mij..
Lizzl: wat neurotisch
Ik ben wat typisch omdat je mij niet blij maakt met een vette hap, maar zo'n 10 tot 15 appels per dag kan eten. Inclusief klokhuis.Meestal ligt het aantal rond de 8. Daarnaast vind ik het heerlijk om een potje rode kool van hak weg te lepelen, gewoon koud.Deze tic heeft ooit ook in de viva gestaan volgens mij..