Filet Americain

17-01-2009 13:46 78 berichten
Alle reacties Link kopieren
Nee, liever niet tijdens de zwangerschap , ik weet het.....

Maar hoe zit het met een peuter van 2,5? Mag die filet americain?

Mijn zoontje heeft laatst een hapje van mijn cracker met filet genomen en hij vond het heerlijk! Ik had zelf het idee dat dat geen ramp van wereldformaat was, maar mijn partner werd nogal boos toen ik het hem vertelde.

Iemand enig idee hoe het zit? Eten jullie kinderen het ook wel eens?
Alle reacties Link kopieren
Men neme een koe, en hakke deze in stukjes, men neme een emmer stoplichtrode chemische olie, en voege deze toe aan de gehakte koe. Men geve dit niet aan kleine kinderen en voorkome hiermee dat deze opgevreten worden door inwendige wormen. Men smere dit wel lekker zelf op toostjes voor bij de visite, zodat deze wormen krijgen en snel weer oprotten.
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
Alle reacties Link kopieren
Hahaha Eowynn, zo is het ook precies
Alle reacties Link kopieren
quote:Very Cherry schreef op 18 januari 2009 @ 00:27:

Men neme een koe, en hakke deze in stukjes, men neme een emmer stoplichtrode chemische olie, en voege deze toe aan de gehakte koe. Men geve dit niet aan kleine kinderen en voorkome hiermee dat deze opgevreten worden door inwendige wormen. Men smere dit wel lekker zelf op toostjes voor bij de visite, zodat deze wormen krijgen en snel weer oprotten.







Ik heb als kind ook wormpjes gehad, en nog nooit filet americain.

Als je filet heb t van een goede slager, valt het volgens mij wel mee met de maakwijze hoor. Het ziet er bij ons heel mooi mager en niet chemisch uit.

Laatst een programma gezien over mandarijntjes uit blik. Die eet ik nu ook nooit meer :puke: .....geldt denk ik voor heel veel producten; cocosmacronen ha ha!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind trouwens de filet van de Albert Heijn echt smerig. Die zou ik hem sowieso nooit geven.
Alle reacties Link kopieren
Wat is er dan met mandarijntjes uit blik??
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
Alle reacties Link kopieren
Ik sta hier dus helemaal niet bij stil. Als mijn dochter een hapje wil van mijn boterham dan krijgt ze die gewoon. Kan ze even wennen aan de smaken. Mijn dochter is bv. verzot op Slankie Sambal op een cracker.



Maar goed.... ik zal ze geen kilo's osseworst of filet geven.
Alle reacties Link kopieren
De filet van AH vind ik zelf ook niet te vreten; jaaaren geleden een keer op: wat een troep.

Nou ja, inmiddels blijkt dat die rommel uit een of ander koelhuis in Botswana of zo komt.



Als ik filet koop haal ik dat bij een goede slager, die nog zelf slacht, en dochter (bijna 5) krijgt als ze wil daar best een cracker of boterham mee.



Ik koop dan weer nooit de al eerder genoemde BdB of andere fabrieksworst: dat heeft al helemaal niks meer met vlees te maken.
Alle reacties Link kopieren
quote:La Vie en Rose schreef op 18 januari 2009 @ 09:55:

Wat is er dan met mandarijntjes uit blik??Nadat daar ongeveer 5000 paar handen (in China) in water aan hebben gezeten gaan ze in een bad van ???- zuur en allerlei chemische verbindingen om te ontvellen. Daar mocht de camera niet bij zijn, dusssss....... misschien kun je het nakijken op Uitzending Gemist, Keuringsdienst van Waarde.
Alle reacties Link kopieren
Lapin: neem een keukenmachine. Maal hierin een uitje fijn (of een stukje ui). Neem een tartaartje stop dat erbij, lepeltje mayonaise en vleeskruiden en zout. Dit neem ik ter vervanging van filet americain uit de winkel en ik vind het erg lekker
Alle reacties Link kopieren
quote:Pauline65 schreef op 18 januari 2009 @ 10:18:

De filet van AH vind ik zelf ook niet te vreten; jaaaren geleden een keer op: wat een troep.

Nou ja, inmiddels blijkt dat die rommel uit een of ander koelhuis in Botswana of zo komt.





Gatver. Ja zo smaakt ie ook. Naar stront
Alle reacties Link kopieren
Aaah, nee he, dat had ik niet willen weten van de mandarijntjes

Of misschien toch wel. Ieuw, ze klinken nu wel erg vies...
Alle reacties Link kopieren
quote:Luxaflex schreef op 17 januari 2009 @ 13:50:

Ach als je ooit een keer hebt gezien hoe het gemaakt wordt dan vergaat de lust je wel



Het zijn snijresten vlees die de slager overheeft. Die gaan in een grote hakmolen waar een paar liter chemisch rode saus overheen gaat. Et voila!



Tja of je het je kind wil geven is denk ik een persoonlijke keuze.



* gaaaaaaap *



Als je ziet wat er in bakkerijen gebeurt met taart wil je geen taart meer.

Als je ziet wat er op een vleeswaren afdeling gebeurt met het snijden van worst wil je geen worst meer

Als je ziet wat er in een rijst inpak fabriek gebeurt wil je geen rijst meer...







Filet is goddelijk, en mijn kinderen mogen het ook.
Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....
Alle reacties Link kopieren
Mijn slager gooit er helemaal geen saus overheen. Het is niet meer en niet minder dan gemalen en gekruid vlees.
quote:lapin schreef op 18 januari 2009 @ 00:20:



Dus bij deze: Wie heeft er een recept van filet americain voor me? Ik kan het hier niet kopen en ik moet het NU hebben. Haha zo voel ik me nu ook, het water loopt me in de mond. Mijn ouders komen vrijdag over, denk dat ik nog iets aan hun boodschappenlijstje toe moet voegen!
Oh ja in een ver verleden toen ik nog studeerde en op zaterdag bij de keurslager werkte, ging er inderdaad rode oranje saus door de filet. Da's, slik, 20 jaar geleden, dus zal wellicht inmiddels veranderd zijn, maar ook toen vond ik het zalig hoor.
Alle reacties Link kopieren
Ainne, een aantal postings geleden heb ik opgeschreven hoe ik het maak, misschien heb je daar iets aan?
Alle reacties Link kopieren
Blijkbaar hebben jullie over mijn post heengelezen.

Ik heb als peuter een tijd in het ziekenhuis gelegen omdat ik filet americain gevoerd kreeg.



En jullie maar zeggen dat je het alleen vers geeft. Helaas weet je dat niet altijd 100% zeker. God weet hoe lang het al in die bak bij de slager ligt.



En die adviezen van het voedingscentrum zijn er niet voor niets. Blijf maar lekker zeggen dat je peuter het zo lekker vindt en nog steeds gezond is. Totdat hij ineens ook in het ziekenhuis belandt.



Kun je wel lekker zogenaamd ontaard zijn, ben ik zelf ook zo vaak, maar als het om de gezondheid van m'n kind gaat hoef ik niet zo nodig stoer te doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:borodini schreef op 18 januari 2009 @ 10:37:

[...]





* gaaaaaaap *



Als je ziet wat er in bakkerijen gebeurt met taart wil je geen taart meer.

Als je ziet wat er op een vleeswaren afdeling gebeurt met het snijden van worst wil je geen worst meer

Als je ziet wat er in een rijst inpak fabriek gebeurt wil je geen rijst meer...







Filet is goddelijk, en mijn kinderen mogen het ook.



Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.

Jij bent niet zo slim he?
Alle reacties Link kopieren
quote:phillippa schreef op 23 januari 2009 @ 21:42:

[...]





Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.

Jij bent niet zo slim he?





En jij niet zo aardig.....



Nouou Phillipa, mijn vriend is anders een week lang behoorlijk beroerd geweest ( en 7 kilo lichter!!) van een stuk slagroomtaart....
Alle reacties Link kopieren
quote:Titsandwits schreef op 24 januari 2009 @ 12:43:

[...]





En jij niet zo aardig.....



Nouou Phillipa, mijn vriend is anders een week lang behoorlijk beroerd geweest ( en 7 kilo lichter!!) van een stuk slagroomtaart....



Nee, ok dat was niet zo aardig van me, maar ik vind niet dat je filet met taart of rijst kan vergelijken. En dan ook nog zeggen dat het zo goddelijk is en dat je het je kinderen gewoon geeft, tja dat begrijp ik niet.

Maar mijn mening is gekleurd omdat ik zelf doodziek ervan ben geworden (van bedorven salgroom ook wel eens hoor).



Dus mensen, geef je peuter vooral filet americain want het smaakt goddelijk.
Alle reacties Link kopieren
Vind het toch wel goed om te lezen dat het "officiele" advies is om het de eerste 4 jaar niet te geven. Zoontje is nu 15 maanden en we eten elke week wel filet (nou ja mijn man momenteel, want ik ben zwanger). Hij vroeg toevallig vorige week aan mij of ons zoontje het ook mocht en ik wist het niet. Ik zei dat ik dacht dat het na 1 jaar wel mocht, maar dat hij voor de zekerheid beter wat anders op brood kon smeren.

Overigens wist ik dus ook niet dat je (als je consequent wilt zijn) al het vlees voor hem ook zou moeten doorbakken...

Ik vind het altijd goed om dit soort dingen te weten, hoewel hij heus de komende drie jaar wel eens een toastje filet zal krijgen (op visite) of niet doorgebakken vlees zal eten.
Alle reacties Link kopieren
quote:phillippa schreef op 23 januari 2009 @ 21:42:

[...]





Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.

Jij bent niet zo slim he?



Jij wel, dat scheelt.



Groetjes en kusjes,



Borodini.



( wel eens een slechte slagroom taart tegen gekomen ? Of beestjes uit een zak rijst gehaald ? Nee ? dan komt het vast nog een keer, en dan denk je terug aan die niet zo slimme borodini )
Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....
Alle reacties Link kopieren
quote:phillippa schreef op 24 januari 2009 @ 15:28:

[...]





Dus mensen, geef je peuter vooral filet americain want het smaakt goddelijk.



ik zal aan je denken als ik het geef.



Edit: als je goed had gelezen had ik het dus over de troep die in filet schijnt te gaan. Ik heb bij een vleeswaren afdeling, taarten afdeling en een restaurant gewerkt, daar had ik het over. Daar gebeuren ook dingen die je beter niet kan zien...



En verder, mijn kinderen die filet eten zijn 6 en 7. Mijn jongste van 2,5 lust het (nog) niet. Dus die eet het niet.
Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....
Alle reacties Link kopieren
quote:Utah schreef op 17 januari 2009 @ 21:47:

Filet Americain was het eerste wat ik weer op mijn brood at bij thuiskomst na de bevalling van ons tweede kind. Ik kreeg het als kraamcadeautje van de gynaecoloog. Ik paste al jaren op zijn kinderen en at daar regelmatig. Daardoor wist hij dat ik verzot was op filet. Direct na de bevalling belde hij zijn vrouw, zij kwam met toastjes en filet. Mjammie.
When arguing with a fool, first make sure the other isn't doing the same thing.

David Dunning
Alle reacties Link kopieren
Phillipa, je kunt van een heleboel dingen een voedselvergiftiging oplopen. Filet is wel een bewerkelijk product, maar zoals ik al zei: dat is gerookte zalm bijvoorbeeld ook, of kip, of chinees (daar ben ik een paar keer goed ziek van geweest) of mosselen.



Zolang je oplet of het vers is (en als je het bij de slager haalt of zelfs bij de AH (Ik vind die filet wel lekker ) mag je er vanuit gaan dat het vers is vind ik ) kun je het rustig geven.



Ik ben zelf een keer ontzettend ziek geweest van mosselen, maar dat geef ik mijn dochter ook gewoon hoor. Pech hebben kun je altijd.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven