Lijf & Lijn alle pijlers

Te dik zijn etc deel 2

19-07-2018 19:00 2215 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zo, heerlijk gegeten. Lamsgehakt rul gebakken met oa sumak en djinten. Tomaat en mais erdoor. Op een bietentortilla met ijsbergsla en raita van Griekse yoghurt met bietensap, knof en munt.
Kruiden zelf geteeld, gedroogd en gemengd. Groenten zelf geteeld, yoghurt zelf gefermenteerd en schaap eigenhandig geëlektrocuteerd, geslacht en uitgebeend. Natuurlijk. Zonder er door heen te zitten.
Nu een kopje eikeltjeskoffie van zelf geraapte eikeltjes.
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
rosanna08 schreef:
29-07-2018 22:41
en augurk met plakje boterhamworst, wel die uit blik van Zwan :proud:
Hier trek ik een grens :proud:
.
impala schreef:
29-07-2018 22:23
Ja leuk, leverworst erbij, blokje kaas met een zilveruitje en een rolletje ham met een asperge uit blik. Ik vind dat allemaal lekker trouwens. Liever dat dan chips, borrelnoten of brood met smeersels. Gezonder ook. Boerentapas noemen ze dat op het forum :P
Ja leuk! Lekker alles met een cocktail prikker erdoor. En dan op jaren 70 en 80 schaaltjes en borden. Die zoek ik altijd bij de kringloop.

Heb ook een ouderwetse bowl schaal. Schrijf je dat zo? Met sap en vruchtjes uit blik en dan ik bijpassende glaasjes en vorkjes. En advocaat met slagroom.

Lekker kneuterig en gezellig.
Alle reacties Link kopieren
Muntjeinmijnbroekzak schreef:
29-07-2018 22:45
Ja leuk! Lekker alles met een cocktail prikker erdoor. En dan op jaren 70 en 80 schaaltjes en borden. Die zoek ik altijd bij de kringloop.

Heb ook een ouderwetse bowl schaal. Schrijf je dat zo? Met sap en vruchtjes uit blik en dan ik bijpassende glaasjes en vorkjes. En advocaat met slagroom.

Lekker kneuterig en gezellig.
Heb je zo'n plastic ronddraai ding met losse bakjes?
.
Alle reacties Link kopieren
impala schreef:
29-07-2018 22:44
Hier trek ik een grens :proud:
tssssk jij kiest ook voor calvé mayo ipv voor zaanse
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
impala schreef:
29-07-2018 22:47
Heb je zo'n plastic ronddraai ding met losse bakjes?
Die dingen zijn zo leuk!
Alle reacties Link kopieren
Dubbel
Alle reacties Link kopieren
rosanna08 schreef:
29-07-2018 22:53
tssssk jij kiest ook voor calvé mayo ipv voor zaanse
Vlees uit blik is wel even tien graadjes erger. Dat zet je alleen je hond voor. Behalve als het om confit de canard gaat ;-)
.
Alle reacties Link kopieren
impala schreef:
29-07-2018 23:12
Vlees uit blik is wel even tien graadjes erger. Dat zet je alleen je hond voor. Behalve als het om confit de canard gaat ;-)
ah je mist het punt. Je hebt blikboterhamworst en je hebt blikboterhamworst
overigens zat ik fout, niet Zwan, maar Zwanenburg
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
rosanna08 schreef:
29-07-2018 23:35
ah je mist het punt. Je hebt blikboterhamworst en je hebt blikboterhamworst
overigens zat ik fout, niet Zwan, maar Zwanenburg
Ik mis het punt nog steeds geloof ik.
.
Alle reacties Link kopieren
Soms kun je ook gewoon dingen eten om wat ze zijn. Hier aan boord hebben we altijd van die kleine bakjes yoghurt, waar vandaan komen geen idee, in nog geen winkel gezien. Ikzelf noem die dingen chemie yoghurtjes, dus als ik die ga eten jammie even eem chemie yogjurtje. Heeft voor mij niks uit te staan met echte yoghurt.

Zoiets heb ik ook met vlees uit blik.
fietsen varen vrouwelijk doen
rosanna08 schreef:
29-07-2018 22:53
tssssk jij kiest ook voor calvé mayo ipv voor zaanse
D&L mayo hier! Absoluut de lekkerste!
Alle reacties Link kopieren
zeefietser1 schreef:
30-07-2018 00:18
Soms kun je ook gewoon dingen eten om wat ze zijn. Hier aan boord hebben we altijd van die kleine bakjes yoghurt, waar vandaan komen geen idee, in nog geen winkel gezien. Ikzelf noem die dingen chemie yoghurtjes, dus als ik die ga eten jammie even eem chemie yogjurtje. Heeft voor mij niks uit te staan met echte yoghurt.

Zoiets heb ik ook met vlees uit blik.
Ik hoef geen chemie yoghurtjes, tenzij ze zó lekker zouden zijn dat het als snoep is. Dat is ook wat jij bedoelt denk ik.
Vlees uit blik is altijd vies, en vleeswaren al helemaal. Ik ken echt geen enkel lekker voorbeeld, behalve die confit dan maar die moet je ook nog krokant roosteren.
En als jij het wel lekker mocht vinden dan zet je het je gasten toch nog steeds niet voor. Je geeft ze toch ook geen smac.
impala wijzigde dit bericht op 30-07-2018 08:24
5.43% gewijzigd
.
Smac is echt vreselijk.
impala schreef:
29-07-2018 22:47
Heb je zo'n plastic ronddraai ding met losse bakjes?
Uiteraard. ;)
Alle reacties Link kopieren
Ik vond Hellman's mayo de lekkerste, maar volgens mij hebben ze iets met de receptuur gedaan.
Ik geloof niet meer in sprookjes.
Alle reacties Link kopieren
Muntjeinmijnbroekzak schreef:
30-07-2018 07:57
Smac is echt vreselijk.
Hele goeie herinneringen aan Smac
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
Doornroosje75 schreef:
30-07-2018 08:01
Ik vond Hellman's mayo de lekkerste, maar volgens mij hebben ze iets met de receptuur gedaan.
Dat is Hell, 'verbeterde' recepturen :P
.
Alle reacties Link kopieren
impala schreef:
30-07-2018 07:32
Ik hoef geen chemie yoghurtjes, tenzij ze zó lekker zouden zijn zijn dat het als snoep is. Dat is ook wat jij bedoelt denk ik.
Vlees uit blik is altijd vies, en vleeswaren al helemaal. Ik ken echt geen enkel lekker voorbeeld, behalve die confit dan maar die moet je ook nog krokant roosteren.
En als jij het wel lekker mocht vinden dan zet je het je gasten toch nog steeds niet voor. Je geeft ze toch ook geen smac.
Nee ik geef ze geen smac, als ik dingen eet zoals ze zijn die chemie yoghurt idd dat is wat ik bedoel is meer als snoep. Dan doe ik dat alleen en meestal aan boord.

Enige vlees uit blik wat ik thuis trouwens gebruik zijn balletjes voor in de soep, gooi ik er soms bij voor de fun. Beetje zelfde idee als letter vermicelli.
fietsen varen vrouwelijk doen
patatjedubbelmayo schreef:
30-07-2018 08:06
Hele goeie herinneringen aan Smac
Ik ging als kind een keer kamperen met Nederlandse familie. Avondeten was pasta met smac en ketchup. Speciaal voor mij gemaakt, want alle Italianen zijn natuirlijk dol op pasta. Vond het vies, maar zo lief gebaar dat ik het netjes opgegeten heb.
Was op Schiermonnikoog, prachtig daar. Topvakantie, op de smac na ;)

Denk ik aan Smac, denk ik aan Schiermonnikoog. Dus eigenlijk ook wel een goeie herinnering.
Doornroosje75 schreef:
30-07-2018 08:01
Ik vond Hellman's mayo de lekkerste, maar volgens mij hebben ze iets met de receptuur gedaan.
Die heb ik ooit 'ns gekocht omdat daar zo over opgegeven werd, maar in vergelijk met mijn Devos/Lemmens vind ik het bagger.
Alle reacties Link kopieren
Muntjeinmijnbroekzak schreef:
30-07-2018 08:44
Ik ging als kind een keer kamperen met Nederlandse familie. Avondeten was pasta met smac en ketchup. Speciaal voor mij gemaakt, want alle Italianen zijn natuirlijk dol op pasta. Vond het vies, maar zo lief gebaar dat ik het netjes opgegeten heb.
Was op Schiermonnikoog, prachtig daar. Topvakantie, op de smac na ;)

Denk ik aan Smac, denk ik aan Schiermonnikoog. Dus eigenlijk ook wel een goeie herinnering.
Hahahaha ja smac ging door de pasta. Macaroni natuurlijk. Mijn moeder maakte een roux en maakte dan een saus met tomatenpuree en melk. Smac erdoor en bunkeren maar!
Vriendelijk.
Yuk! Gewoon lekker een berg gehakt met ui en sambal manis rul aanbakken, beetje tomatensaus erdoor en kaas er over en vooral niet teveel pasta er onder ;-D
Er was ook een blik corned beef mee, dat ging de tweede keer door de pasta. Ook weer met ketchup.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
30-07-2018 08:48
Yuk! Gewoon lekker een berg gehakt met ui en sambal manis rul aanbakken, beetje tomatensaus erdoor en kaas er over en vooral niet teveel pasta er onder ;-D
Ieuw.
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
30-07-2018 08:46
Die heb ik ooit 'ns gekocht omdat daar zo over opgegeven werd, maar in vergelijk met mijn Devos/Lemmens vind ik het bagger.
Ik was vroeger als kind wel heel erg. Wilden wij kinderen op vakantie in Frankrijk perse mayo bij de friet, gingen ze dat speciaal zelf maken en dan lustten we het niet :shame:
Tegenwoordig vind ik zelfgemaakte wel lekker, als er maar genoeg mosterd in zit.
impala wijzigde dit bericht op 30-07-2018 08:56
0.99% gewijzigd
.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven