
Wat je eet ben je zelf; Gillian McKeith

zaterdag 10 januari 2009 om 19:56
Wie van jullie heeft ervaring met de leefstijl die beschreven staat in de boeken van Gillian McKeith?
Koken jullie recepten van haar, leven jullie elke dag elke maaltijd volgens haar regime of alleen af en toe? Wie krijgt er meer energie, voelt zich beter en gezonder met haar levenswijze?
Hoe moeilijk of makkelijk is het om met 3 individuen een gezin (die toch ook allemaal verschillende behoeften hebben) het Gillian-regime te handhaven?
Ik zit vol met vragen, ben heel benieuwd wie ervaringen heeft; goed of slecht.
Dit omdat ik kamp met gezondheidsproblemen (vooral veel darm- en darmgerelateerde klachten) en een tekort aan energie. Ik eet geen vlees of vis en vraag me af of ik gebaat ben bij haar 'dieet'.
Koken jullie recepten van haar, leven jullie elke dag elke maaltijd volgens haar regime of alleen af en toe? Wie krijgt er meer energie, voelt zich beter en gezonder met haar levenswijze?
Hoe moeilijk of makkelijk is het om met 3 individuen een gezin (die toch ook allemaal verschillende behoeften hebben) het Gillian-regime te handhaven?
Ik zit vol met vragen, ben heel benieuwd wie ervaringen heeft; goed of slecht.
Dit omdat ik kamp met gezondheidsproblemen (vooral veel darm- en darmgerelateerde klachten) en een tekort aan energie. Ik eet geen vlees of vis en vraag me af of ik gebaat ben bij haar 'dieet'.
dinsdag 17 maart 2009 om 22:00
Hoi allemaal,
Ik breek even in als stille meelezer
Ik heb "Het Ultieme Gezondheidsplan" van Gillian. Hier staat erg veel nuttige info in, maar het plan gaat me wel echt te ver. Vooral de recepten voor avondeten zie ik mezelf niet maken (erg veel rauw en anders bonen, niks mis met bonen overigens. De recepten klinken totaal niet smakelijk.)
Maar goed, verder wel een interessant boek, maar misschien had ik wat meer aan het kookboek gehad.
Ik ben benieuwd naar wat jullie met aduki bonen doen. Ik zoek een lekker recept, maar weet niet zo goed waar ik moet beginnen of welke ik moet kiezen (ja, gewoon uitproberen natuurlijk haha) Maar goed, hoop dat jullie wat tips of ervaringen hebben.
Ik breek even in als stille meelezer
Ik heb "Het Ultieme Gezondheidsplan" van Gillian. Hier staat erg veel nuttige info in, maar het plan gaat me wel echt te ver. Vooral de recepten voor avondeten zie ik mezelf niet maken (erg veel rauw en anders bonen, niks mis met bonen overigens. De recepten klinken totaal niet smakelijk.)
Maar goed, verder wel een interessant boek, maar misschien had ik wat meer aan het kookboek gehad.
Ik ben benieuwd naar wat jullie met aduki bonen doen. Ik zoek een lekker recept, maar weet niet zo goed waar ik moet beginnen of welke ik moet kiezen (ja, gewoon uitproberen natuurlijk haha) Maar goed, hoop dat jullie wat tips of ervaringen hebben.

woensdag 18 maart 2009 om 09:08
Hee Runner, het kookboek van gillian is echt te gek. Ik ga ook niet meteen precies haar plan naleven maar kies wel heel vaak recepten uit haar kookboek!
Gevulde paprika's met adukibonen:
2 rode paprika's
stukje ui
300 g gare adzukibonen
1 eetlepel tomatenpuree
peper
zout
paprikapoeder
1/2 theelepel oregano
1 dl (groente-) bouillon
1 eetlepel geraspte kaas (ik had geitenkaas genomen!)
Snijd het kapje van de gewassen paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het stukje ui en de kapjes van de paprika's klein. Stamp de bonen fijn en roer de tomatenpuree erdoor. Maak de puree op smaak met peper, zout, paprikapoeder, de oregano en de kleingesneden ui en paprika. Vul de paprika's met de puree en zet ze in een vuurvaste schaal, giet de bouillon erbij en de dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de paprika's 30 minuten in een matig hete oven (175C) of in een pan met de bouillon bovenop het fornuis. Roer de room door de kaas, haal het folie van de paprika's en verdeel het roomkaasmengsel over de groente. Laat dit even lichtbruin kleuren in de oven.
Gevulde paprika's met adukibonen:
2 rode paprika's
stukje ui
300 g gare adzukibonen
1 eetlepel tomatenpuree
peper
zout
paprikapoeder
1/2 theelepel oregano
1 dl (groente-) bouillon
1 eetlepel geraspte kaas (ik had geitenkaas genomen!)
Snijd het kapje van de gewassen paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het stukje ui en de kapjes van de paprika's klein. Stamp de bonen fijn en roer de tomatenpuree erdoor. Maak de puree op smaak met peper, zout, paprikapoeder, de oregano en de kleingesneden ui en paprika. Vul de paprika's met de puree en zet ze in een vuurvaste schaal, giet de bouillon erbij en de dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de paprika's 30 minuten in een matig hete oven (175C) of in een pan met de bouillon bovenop het fornuis. Roer de room door de kaas, haal het folie van de paprika's en verdeel het roomkaasmengsel over de groente. Laat dit even lichtbruin kleuren in de oven.
woensdag 18 maart 2009 om 10:50
Hey,
Bedankt voor de snelle reacties. Misschien wel een beetje een miskoop dat boek van Gillian (iemand geïnteresseerd? ) al vond ik het wel interessant om te lezen. Misschien zet ik hem op marktplaats of bol.com
Midkemia, bedankt voor het recept! Er staat op een gegeven moment iets over room...maar er staat weer geen room in de ingrediëntelijst. Maakt ook niet uit, kan er wel iets van maken
Halen jullie de bonen bij de natuurwinkel?
Bedankt voor de snelle reacties. Misschien wel een beetje een miskoop dat boek van Gillian (iemand geïnteresseerd? ) al vond ik het wel interessant om te lezen. Misschien zet ik hem op marktplaats of bol.com
Midkemia, bedankt voor het recept! Er staat op een gegeven moment iets over room...maar er staat weer geen room in de ingrediëntelijst. Maakt ook niet uit, kan er wel iets van maken
Halen jullie de bonen bij de natuurwinkel?
woensdag 18 maart 2009 om 16:46
Ik zal het de volgende keer ook aan de notenmevrouw of -meneer vragen, dat is wel een goede tip Whopper! In de natuurwinkel zijn de gedroogde noten en vruchten volgens mij wel altijd standaard ongezouten en ongesuikerd, maar ik koop mijn gedroogde vruchten op de markt; dat scheelt echt 50%
Ik heb gisteren ook het kookboek van Gillian gekocht, ik had het andere boekje met achtergrondinfo al. Ik zat wat door de recepten te bladeren voor inspiratie! en bij één luch viel me op dat er couscous wordt gebruikt. Dit graan staat niet in de 'lijst van overvloed' en ik vraag me nu al wat voor graan dit eigenlijk is? Is dit ook een graan dat ongraffineerd is; een volle korrel heeft? Ik hoop dat één van jullie dit weet?
Ohja! Voor een sapcentrifuge moet je eens rondkijken op marktplaats! Die van mij is van Tristar en die heb ik daar ook voor een prikkie gekocht!
Ik heb gisteren ook het kookboek van Gillian gekocht, ik had het andere boekje met achtergrondinfo al. Ik zat wat door de recepten te bladeren voor inspiratie! en bij één luch viel me op dat er couscous wordt gebruikt. Dit graan staat niet in de 'lijst van overvloed' en ik vraag me nu al wat voor graan dit eigenlijk is? Is dit ook een graan dat ongraffineerd is; een volle korrel heeft? Ik hoop dat één van jullie dit weet?
Ohja! Voor een sapcentrifuge moet je eens rondkijken op marktplaats! Die van mij is van Tristar en die heb ik daar ook voor een prikkie gekocht!
woensdag 18 maart 2009 om 20:20
Hee Impatiente, ja het kookboek is mooi he!! Erg lekker ook.
Couscous is zo makkelijk te maken, niet normaal! Je kunt het koud en warm eten. Koud is lekker in de zomer!
Maar wat het precies is...heel piepkleine korreltjes. Je stroot ze in een kom, kookt wat water en schenkt het water erop totdat de couscous net onder staat en dan ff roeren en wachten en klaar! Je kunt er vanalles onder mengen, ik vind het met rozijnen erg lekker. Tevens lekker met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, basilicum etc......
Oh ik zal zeker op marktplaats kijken. Die van jou van Tristar kun je daar gewoon een hele appel in doen en een keiharde wortel? Ik durf niet zo goed een goedkope te nemen want dan ben ik bang dat hij t niet goed doet....
Couscous is zo makkelijk te maken, niet normaal! Je kunt het koud en warm eten. Koud is lekker in de zomer!
Maar wat het precies is...heel piepkleine korreltjes. Je stroot ze in een kom, kookt wat water en schenkt het water erop totdat de couscous net onder staat en dan ff roeren en wachten en klaar! Je kunt er vanalles onder mengen, ik vind het met rozijnen erg lekker. Tevens lekker met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, basilicum etc......
Oh ik zal zeker op marktplaats kijken. Die van jou van Tristar kun je daar gewoon een hele appel in doen en een keiharde wortel? Ik durf niet zo goed een goedkope te nemen want dan ben ik bang dat hij t niet goed doet....

woensdag 18 maart 2009 om 22:49
Ik kom nog terug op de adukibonen...ik beloof het. Nu geen zin meer een heel recept over te typen
Ik heb een sapcentrifuge van Philips, die heeft een stand voor zacht spullen en voor harde; en er kunnen dus hele appels en hele bieten in. Wel een crime om schoon te maken vind ik. Dat gaat me steeds meer tegen staan.
Ik heb een sapcentrifuge van Philips, die heeft een stand voor zacht spullen en voor harde; en er kunnen dus hele appels en hele bieten in. Wel een crime om schoon te maken vind ik. Dat gaat me steeds meer tegen staan.
donderdag 19 maart 2009 om 11:09
Haha, is goed hoor whopper!
Volgens mij heeft couscous geen volle korrel. Een beter alternatief (dacht ik) voor couscous is bulgur. Maar goed, weet ik allemaal niet zeker, je zou even moeten googlen.
Ik heb ook een sapcentrifuge van Philips, maar het schoonmaken vind ik eigenlijk haast geen werk. Het idee van het schoonmaken is eigenlijk veel erger dan het werk zelf. Zo gedaan. Heb idd een stand voor harder en zachtere groente/fruit. Welke heb jij whopper?
Ik heb deze:
Volgens mij heeft couscous geen volle korrel. Een beter alternatief (dacht ik) voor couscous is bulgur. Maar goed, weet ik allemaal niet zeker, je zou even moeten googlen.
Ik heb ook een sapcentrifuge van Philips, maar het schoonmaken vind ik eigenlijk haast geen werk. Het idee van het schoonmaken is eigenlijk veel erger dan het werk zelf. Zo gedaan. Heb idd een stand voor harder en zachtere groente/fruit. Welke heb jij whopper?
Ik heb deze:
donderdag 19 maart 2009 om 16:30
Hi Midkemia,
Het kookboek is super! je krijgt bijna zin om meer dan één keer op een dag te lunchen haha!
Ik denk dat ik ook maar eens aan de couscous ga..! Bulgur eet ik wel vaker, maar couscous heb ik nog nooit geprobeerd. Ik heb couscous trouwens ook nog gegoogled..maar dat geeft niet echt duidelijkheid..Couscous lijkt te worden gemaakt van gierst, net als griesmeel. Griesmeel is gerafineerder dan couscous, maar of couscous ook al heel geraffineert is?
Nouja anyway; gezond is één ding..lekker is ook belangrijk! Ik ga het dus zeker een keer maken !
De blender die ik heb heeft maar één stand; niet twee voor harde en zachte vruchten. Er kunnen wel hele wortels door het gat heen, maar appelen en aardappels moet je wel eerst even snijden., simpelweg omdat ze anders niet door de opening gaan.
Ik was eerst ook wel een beetje bang dat als ik een goedkope zou kopen hij heel snel kapot zou gaan, maar uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan. Ik vroeg me namelijk af of ik het apparaat echt vaak zou gebruiken. Nu ik hem twee weken gebruik ben ik er wel heel erg blij mee! En mocht hij stuk gaan, dan koop ik gewoon een nieuwe die wel van hele goede kwaliteit is.
Maar idd Whopper....je bent langer bezig met schoonmaken dan met sap persen en opdrinken.. ..
Het kookboek is super! je krijgt bijna zin om meer dan één keer op een dag te lunchen haha!
Ik denk dat ik ook maar eens aan de couscous ga..! Bulgur eet ik wel vaker, maar couscous heb ik nog nooit geprobeerd. Ik heb couscous trouwens ook nog gegoogled..maar dat geeft niet echt duidelijkheid..Couscous lijkt te worden gemaakt van gierst, net als griesmeel. Griesmeel is gerafineerder dan couscous, maar of couscous ook al heel geraffineert is?
Nouja anyway; gezond is één ding..lekker is ook belangrijk! Ik ga het dus zeker een keer maken !
De blender die ik heb heeft maar één stand; niet twee voor harde en zachte vruchten. Er kunnen wel hele wortels door het gat heen, maar appelen en aardappels moet je wel eerst even snijden., simpelweg omdat ze anders niet door de opening gaan.
Ik was eerst ook wel een beetje bang dat als ik een goedkope zou kopen hij heel snel kapot zou gaan, maar uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan. Ik vroeg me namelijk af of ik het apparaat echt vaak zou gebruiken. Nu ik hem twee weken gebruik ben ik er wel heel erg blij mee! En mocht hij stuk gaan, dan koop ik gewoon een nieuwe die wel van hele goede kwaliteit is.
Maar idd Whopper....je bent langer bezig met schoonmaken dan met sap persen en opdrinken.. ..
vrijdag 20 maart 2009 om 17:32
Hee allemaal,
Fijn die info over de blenders ik ga nog eens goed overwegen en als dan volgende week salaris komt...
Runner welk type is jouw philips? Ziet er erg mooi uit hoor!
Gisteren hebben we tabouleh gegeten met boekweitgrutten. Had ik nog nooit gehad maar vond het erg lekker. Wat ik over had heb ik vandaag bij de lunch gegeten op t werk (en ook nog een boterham anders vond ik t te weinig).
Vandaag heb ik geen zin om te koken want heb vanmiddag een kies moeten laten trekken. Erg vervelend en voel me dus niet helemaal okee met al dat bloed in mn mond enzo. Hoop dat ik vanavond niet te erg pijn krijg.
Wil dit weekend wel wat lekkers gaan maken nog ff kijken wat.
Fijn weekend allemaal!
Fijn die info over de blenders ik ga nog eens goed overwegen en als dan volgende week salaris komt...
Runner welk type is jouw philips? Ziet er erg mooi uit hoor!
Gisteren hebben we tabouleh gegeten met boekweitgrutten. Had ik nog nooit gehad maar vond het erg lekker. Wat ik over had heb ik vandaag bij de lunch gegeten op t werk (en ook nog een boterham anders vond ik t te weinig).
Vandaag heb ik geen zin om te koken want heb vanmiddag een kies moeten laten trekken. Erg vervelend en voel me dus niet helemaal okee met al dat bloed in mn mond enzo. Hoop dat ik vanavond niet te erg pijn krijg.
Wil dit weekend wel wat lekkers gaan maken nog ff kijken wat.
Fijn weekend allemaal!
zaterdag 21 maart 2009 om 09:54
Brr Midkemia, kies laten trekken is nooit leuk. Fijn dat je het nu lekker achter de rug hebt!!
Ik heb een blender van Siemens. Dat is deze:
Hij is erg goed, maar volgens mij was dit wel een vrij dure toen (zo'n 6 of 7 jaar geleden) Bij een blender is het goed om op het vermogen te letten. Ik vind het heerlijk om (vooral in de zomer) een paar ijsklontjes erbij te gooien, daar wordt je smoothie heerlijk koel van. Maar sommige blenders kunnen dit niet aan.
Ik heb even gegoogled, volgens mij heb ik de Philips HR1858/50 sapcentrifuge - althans hij lijkt dan op dat plaatje haha. Gewoon bij de mediamarkt gekocht voor tussen de 100 en 150 euro, weet het niet meer zo goed. Er waren ook (veel) goedkopere, maar ik weet niet of die ook goed zijn. Bij deze centrifuge valt het me op dat er vrij weinig afval is, dat betekent dat er juist veel van het fruit/groente in je sap gaat zitten en dat is natuurlijk heel fijn! Hij heeft een stand voor hardere groente/fruit (bijv. appels, wortels) en zachtere (bijv. kiwis, tomaten) Ik vind hem vrij makkelijk om schoon te maken (je krijgt er ook een borsteltje bij) met een vaatwasser is het al helemaal geen probleem, maar helaas hebben wij die niet. Het is geen pretje, maar kost je ook niet echt veel tijd. Als je het meteen doet ben je er gelijk vanaf en koekt het ook niet aan dus is het makkelijker om alles weg te spoelen/borstelen.
Wat een verhaal is het geworden!! Zie dat het zonnetje buiten schijnt, heb net weer een smoothie op (banaan, sap en pulp van 2 sinaasappels, bevroren bosbessen) het leek echt veel!! Echt een groot glas, heb mezelf er maar aan herinnerd dat het maar 1 banaan, beetje bosbessen en 1 glaasje jus was. Nu op naar de sportschool!
Fijn weekend allemaal, geniet lekker van dit heerlijk zonnetje
Ik heb een blender van Siemens. Dat is deze:
Hij is erg goed, maar volgens mij was dit wel een vrij dure toen (zo'n 6 of 7 jaar geleden) Bij een blender is het goed om op het vermogen te letten. Ik vind het heerlijk om (vooral in de zomer) een paar ijsklontjes erbij te gooien, daar wordt je smoothie heerlijk koel van. Maar sommige blenders kunnen dit niet aan.
Ik heb even gegoogled, volgens mij heb ik de Philips HR1858/50 sapcentrifuge - althans hij lijkt dan op dat plaatje haha. Gewoon bij de mediamarkt gekocht voor tussen de 100 en 150 euro, weet het niet meer zo goed. Er waren ook (veel) goedkopere, maar ik weet niet of die ook goed zijn. Bij deze centrifuge valt het me op dat er vrij weinig afval is, dat betekent dat er juist veel van het fruit/groente in je sap gaat zitten en dat is natuurlijk heel fijn! Hij heeft een stand voor hardere groente/fruit (bijv. appels, wortels) en zachtere (bijv. kiwis, tomaten) Ik vind hem vrij makkelijk om schoon te maken (je krijgt er ook een borsteltje bij) met een vaatwasser is het al helemaal geen probleem, maar helaas hebben wij die niet. Het is geen pretje, maar kost je ook niet echt veel tijd. Als je het meteen doet ben je er gelijk vanaf en koekt het ook niet aan dus is het makkelijker om alles weg te spoelen/borstelen.
Wat een verhaal is het geworden!! Zie dat het zonnetje buiten schijnt, heb net weer een smoothie op (banaan, sap en pulp van 2 sinaasappels, bevroren bosbessen) het leek echt veel!! Echt een groot glas, heb mezelf er maar aan herinnerd dat het maar 1 banaan, beetje bosbessen en 1 glaasje jus was. Nu op naar de sportschool!
Fijn weekend allemaal, geniet lekker van dit heerlijk zonnetje
zondag 22 maart 2009 om 08:33
Hee Runner, heb t ff opgezocht die philips van jou. Ziet er inderdaad goed uit. En ook n mooie blender hoor. Volgens mij hecht jij wel eraan dat het ook mooi uitziet, of niet???
Gisteren weer 2 keukenbenodigheden gekocht waar ik echt superblij mee ben: een staande rasp echt mooi, een kant kun je eruit schuiven om schoon te maken etc. was was 54 euro maar t geld waard want t ding werkt goed!
Ik zocht ook een goede zeef en heb nu iets leuks; een soort heel fijn net. Echt superfijn om bijvoorbeeld linzen in te laten uitlekken (die me anders door het vergiet vallen!).
Gisteren dus rode linzen curry gemaakt met kokosmelk, gember etc. Met een salade erbij was het echt lekker.
Vind het erg leuk om steeds nieuwe dingen uit te proberen en natuurlijk te kijken naar wat je eet ben je zelf!
Die man van gisteren was echt erg hij was 36 maar zag er echt oud uit! Hij hield alleen nog niet echt van de groentesapjes zag ik....haahaaha fijne zondag....
Gisteren weer 2 keukenbenodigheden gekocht waar ik echt superblij mee ben: een staande rasp echt mooi, een kant kun je eruit schuiven om schoon te maken etc. was was 54 euro maar t geld waard want t ding werkt goed!
Ik zocht ook een goede zeef en heb nu iets leuks; een soort heel fijn net. Echt superfijn om bijvoorbeeld linzen in te laten uitlekken (die me anders door het vergiet vallen!).
Gisteren dus rode linzen curry gemaakt met kokosmelk, gember etc. Met een salade erbij was het echt lekker.
Vind het erg leuk om steeds nieuwe dingen uit te proberen en natuurlijk te kijken naar wat je eet ben je zelf!
Die man van gisteren was echt erg hij was 36 maar zag er echt oud uit! Hij hield alleen nog niet echt van de groentesapjes zag ik....haahaaha fijne zondag....
zondag 22 maart 2009 om 10:59
Hoi,
Ik vind het wel fijn als het er mooi uitziet, maar er moet natuurlijk wel een prijs/kwaliteit balans in zitten. De blender had mijn vriend al toen ik bij hem introk, dus daar had ik geen invloed op hihi. Ben wel blij dat de juicer er een beetje bij past, anders wordt het ook wel erg rommelig on ons keukentje. De blender gaat al jaren mee, dus dat is ook heel fijn en hij kan veel aan.
Komt wat je eet ben je zelf hier op tv? Ik heb het al jaren niet meer gezien..
Ik vind het wel fijn als het er mooi uitziet, maar er moet natuurlijk wel een prijs/kwaliteit balans in zitten. De blender had mijn vriend al toen ik bij hem introk, dus daar had ik geen invloed op hihi. Ben wel blij dat de juicer er een beetje bij past, anders wordt het ook wel erg rommelig on ons keukentje. De blender gaat al jaren mee, dus dat is ook heel fijn en hij kan veel aan.
Komt wat je eet ben je zelf hier op tv? Ik heb het al jaren niet meer gezien..
zondag 22 maart 2009 om 14:32
Ik ben een beetje aan het kijken hoe ik wat gezonder kan eten en volg met enige regelmaat het programma van Gillian. Welk kookboek bedoelen jullie? Er zijn blijkbaar ook nog boeken over eten ed, maar ik heb geen idee welk boek voor mij geschikt is, ben single, met een redelijk druk leven en heb dus niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Wie heeft tips?
zondag 22 maart 2009 om 20:24
Hoi Magnolia, tja ik vind het wel moeilijk om te koken voor 1 persoon want alle recepten van haar boek (wat je eet ben je zelf kookboek, zie bijv bol.com) zijn meestal voor 4 personen. Ik heb n zoontje van 5 en een vriend maar we wonen (nog niet) samen. Meestal hebben wij ook wel wat over en dat doe ik dan in de diepvries of eet het de volgende dag bij de lunch op.
Dus als je recepten gaat maken is het meestal erg veel.
Je kunt in ieder geval al een aantal basis dingen overnemen hoor. Begint al met het ontbijt: smoothies, heerlijk en je bent er zo aan gewend....
Het programma van wat je eet ben je zelf komt op zaterdag om 1800 uur bij rtl8.
Dus als je recepten gaat maken is het meestal erg veel.
Je kunt in ieder geval al een aantal basis dingen overnemen hoor. Begint al met het ontbijt: smoothies, heerlijk en je bent er zo aan gewend....
Het programma van wat je eet ben je zelf komt op zaterdag om 1800 uur bij rtl8.
maandag 23 maart 2009 om 09:03
quote:magnolia81 schreef op 22 maart 2009 @ 14:32:
Ik ben een beetje aan het kijken hoe ik wat gezonder kan eten en volg met enige regelmaat het programma van Gillian. Welk kookboek bedoelen jullie? Er zijn blijkbaar ook nog boeken over eten ed, maar ik heb geen idee welk boek voor mij geschikt is, ben single, met een redelijk druk leven en heb dus niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Wie heeft tips?
Ik heb wel een tip voor een gezonde avondmaaltijd die snel klaar is: volkoren pasta of spaghetti koken (7 minuten), groenten kort roerbakken (kan je snijden in de tijd dat je water voor pasta kookt) en dan doe je op je bord alvast wat rauwe slabladeren. Groenten net waar je zin in hebt. Als laatste wat koudgeperste olijfolie en/of gebroken lijnzaad over je bordje strooien, en klaar!
Is snel klaar en gezond.
Verder maak ik vaak als ik rauwe bonen ga weken en koken een heleboel klaar want dan hoef je maar één keer je pannetje een uur op het vuur te hebben, wat je over houdt kan je deel van invriezen en deel in de koelkast, kun je dagen mee door.
Bonen met rijst en groenten is ook altijd lekker en kan snel klaar zijn als je de bonen al eerder hebt voorbereid.
Verder is een maaltijdsalade altijd snel klaar en gezond. Sla, rode ui, gekookte volkoren pasta en rauwe zalm bijvoorbeeld, heerlijk.
Ik ben zelf niet zo van het recept precies volgen maar gebruik het als inspiratiebron en vul dan zelf in hoe ik het uiteindelijk ga maken.
Maar wat ik wil zeggen, gezond koken hoeft niet lang te duren.
Ik ben een beetje aan het kijken hoe ik wat gezonder kan eten en volg met enige regelmaat het programma van Gillian. Welk kookboek bedoelen jullie? Er zijn blijkbaar ook nog boeken over eten ed, maar ik heb geen idee welk boek voor mij geschikt is, ben single, met een redelijk druk leven en heb dus niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Wie heeft tips?
Ik heb wel een tip voor een gezonde avondmaaltijd die snel klaar is: volkoren pasta of spaghetti koken (7 minuten), groenten kort roerbakken (kan je snijden in de tijd dat je water voor pasta kookt) en dan doe je op je bord alvast wat rauwe slabladeren. Groenten net waar je zin in hebt. Als laatste wat koudgeperste olijfolie en/of gebroken lijnzaad over je bordje strooien, en klaar!
Is snel klaar en gezond.
Verder maak ik vaak als ik rauwe bonen ga weken en koken een heleboel klaar want dan hoef je maar één keer je pannetje een uur op het vuur te hebben, wat je over houdt kan je deel van invriezen en deel in de koelkast, kun je dagen mee door.
Bonen met rijst en groenten is ook altijd lekker en kan snel klaar zijn als je de bonen al eerder hebt voorbereid.
Verder is een maaltijdsalade altijd snel klaar en gezond. Sla, rode ui, gekookte volkoren pasta en rauwe zalm bijvoorbeeld, heerlijk.
Ik ben zelf niet zo van het recept precies volgen maar gebruik het als inspiratiebron en vul dan zelf in hoe ik het uiteindelijk ga maken.
Maar wat ik wil zeggen, gezond koken hoeft niet lang te duren.
maandag 23 maart 2009 om 10:55
Nee, bij Gillian geen yoghurt door de smoothie hoor .. , maar een 'supervoedingsmiddel' is volgens haar wel een goede keus; bijvoorbeeld algen of lijnzaad. Bij Annemarie Postma gaat er toch kokosboter door de smoothies? Dat heb ik nog nooit geprobeerd. Het lijkt me wel dat ze dan langer vullen, op een smoothie met alleen fruit kun je niet echt lang teren hihi...
Gisteravond heb ik de wortel-amandel soep klaargemaakt voor vanmiddag bij de luch. Hij ruikt best lekker, alleen moet ik nog even een manier vinden waarop ik dit zonder vlekken mee krijg in de trein.. . Toch maar een termosflesje aanschaffen.
Wat eten jullie vooral tijdens de middag?
Gisteravond heb ik de wortel-amandel soep klaargemaakt voor vanmiddag bij de luch. Hij ruikt best lekker, alleen moet ik nog even een manier vinden waarop ik dit zonder vlekken mee krijg in de trein.. . Toch maar een termosflesje aanschaffen.
Wat eten jullie vooral tijdens de middag?
dinsdag 24 maart 2009 om 20:59
Koop:
"wat je eet ben je zelf kookboek"
Kun je 2e hands op bol of marktplaats vinden.
Een hoop heerlijke recepten!!!
Ik heb vandaag speltpasta gemaakt. Mmm dat was heerlijk.
Zelfgemaakte saus erbij: ui, knoflook, gepelde tomaten, beetje pesto, courgette in kleine stukjes, olijven en tonijn. Dat was echt superlekker.
Extra geen toetje gekocht voor vandaag want als ik het heb eet ik het ook op!
Hoe zitten jullie met toetjes?
"wat je eet ben je zelf kookboek"
Kun je 2e hands op bol of marktplaats vinden.
Een hoop heerlijke recepten!!!
Ik heb vandaag speltpasta gemaakt. Mmm dat was heerlijk.
Zelfgemaakte saus erbij: ui, knoflook, gepelde tomaten, beetje pesto, courgette in kleine stukjes, olijven en tonijn. Dat was echt superlekker.
Extra geen toetje gekocht voor vandaag want als ik het heb eet ik het ook op!
Hoe zitten jullie met toetjes?
woensdag 25 maart 2009 om 18:39
Ik maak ook geregeld een gerechtje uit Gillians kookboek voor het avondeten, maar wat vinden jullie kinderen er nou van? mijn oudste heeft me dringend verzocht geen receptjes van Gillian meer te maken, maar dat was dan ook na die adukibonenstoofpot van blz 158, en ik geef toe: die was echt niet lekker. vooral die gierstpuree was afschuwelijk.
Vandaag de groentenpaella (blz164) gemaakt, heerlijk!
Whopper, die brownies waren bij mij ook veel te zacht.
De smaak was op zich lekker, maar die structuur...moest het met een lepeltje eten.
Twee weken terug (op tv) had zij ze gemaakt voor die dominee,
en die vielen echt niet uit elkaar, ik heb erop zitten letten. hoe doet ze dat toch?
Vandaag de groentenpaella (blz164) gemaakt, heerlijk!
Whopper, die brownies waren bij mij ook veel te zacht.
De smaak was op zich lekker, maar die structuur...moest het met een lepeltje eten.
Twee weken terug (op tv) had zij ze gemaakt voor die dominee,
en die vielen echt niet uit elkaar, ik heb erop zitten letten. hoe doet ze dat toch?
donderdag 26 maart 2009 om 17:28
quote:DJINI schreef op 25 maart 2009 @ 18:39:
Whopper, die brownies waren bij mij ook veel te zacht.
De smaak was op zich lekker, maar die structuur...moest het met een lepeltje eten.
Twee weken terug (op tv) had zij ze gemaakt voor die dominee,
en die vielen echt niet uit elkaar, ik heb erop zitten letten. hoe doet ze dat toch?Het kan te maken hebben met de boter of bloem die wij hier gebruiken. Dat is dan toch ietsjes anders dan boter of bloem uit Engeland waardoor je recept niet altijd goed werkt. Je zou evt. ook een ander merk kunnen proberen. Of ergens bloem uit Engeland vandaan halen.
Whopper, die brownies waren bij mij ook veel te zacht.
De smaak was op zich lekker, maar die structuur...moest het met een lepeltje eten.
Twee weken terug (op tv) had zij ze gemaakt voor die dominee,
en die vielen echt niet uit elkaar, ik heb erop zitten letten. hoe doet ze dat toch?Het kan te maken hebben met de boter of bloem die wij hier gebruiken. Dat is dan toch ietsjes anders dan boter of bloem uit Engeland waardoor je recept niet altijd goed werkt. Je zou evt. ook een ander merk kunnen proberen. Of ergens bloem uit Engeland vandaan halen.