
Pannekoeken
zondag 24 augustus 2025 om 14:44
Ik heb net geluncht met pannenkoeken en nu vraag ik me af hoe jullie pannenkoeken maken.
Koop je ze kant en klaar of maak je ze from scratch of iets ertussenin?
Je kan meerdere opties kiezen in de peiling als je het niet altijd op dezelfde manier doet
.
Deel ook jouw geheime tips voor nog lekkerder pannenkoeken en alles wat je er verder over kwijt wil.
Koop je ze kant en klaar of maak je ze from scratch of iets ertussenin?
Je kan meerdere opties kiezen in de peiling als je het niet altijd op dezelfde manier doet

Deel ook jouw geheime tips voor nog lekkerder pannenkoeken en alles wat je er verder over kwijt wil.
zondag 24 augustus 2025 om 21:01
Ik heb niet het hele topic gelezen, dus misschien ben ik mosterd, maar ik koop pannenkoekmix omdat daar meerdere soorten bloem in zitten of althans lekkerder bloem dan de standaard bloem die je per kilo koopt. Die pannenkoeken worden dus lekkerder dan met gewone bloem. Natuurlijk kan ik ze best van gewone bloem maken, voor een spontane lunchpannenkoek doe ik dat ook wel eens, maar als ik echt een stapel ga bakken, gebruik ik een mix.
Zo’n schudfles waar water bij moet vind ik dan weer geen succes. Die dingen bakken bij mij altijd aan en ze zijn ook niet zo lekker.
Zo’n schudfles waar water bij moet vind ik dan weer geen succes. Die dingen bakken bij mij altijd aan en ze zijn ook niet zo lekker.
zondag 24 augustus 2025 om 21:16
Nope. Ik dus ook typte ik al eerder in dit topic

Voor die 4 pannenkoeken per jaar dat ik eet begin ik er niet zelf aan.
De twee keer dat ik ze ooit zelf maakte mislukten ze grandioos.
Bloem, melk en ik zijn geen vrienden. Witte saus mislukt hier ook altijd grandioos.
Is dit nu later?
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
zondag 24 augustus 2025 om 21:21
Oh grappig, ik vind het juist bij uitstek een najaars/wintergerecht!framboise-t schreef: ↑24-08-2025 14:49Het is pannekoekenweer, denk ik, ik heb het al 2 keer gegeten deze week (1 keer bij anderen en 1 keer thuis). Ik doe er vaak extra ei in. En, afhankelijk van wat ik erbij wil eten, een beetje stroop of kaneel of vanille door het beslag.
Ik eet ze te weinig, als ik ze maak gebruik ik een pak voor pannenkoekmix.
zondag 24 augustus 2025 om 21:57
Precies dit doe ik ook.KamilleT schreef: ↑24-08-2025 21:01Ik heb niet het hele topic gelezen, dus misschien ben ik mosterd, maar ik koop pannenkoekmix omdat daar meerdere soorten bloem in zitten of althans lekkerder bloem dan de standaard bloem die je per kilo koopt. Die pannenkoeken worden dus lekkerder dan met gewone bloem. Natuurlijk kan ik ze best van gewone bloem maken, voor een spontane lunchpannenkoek doe ik dat ook wel eens, maar als ik echt een stapel ga bakken, gebruik ik een mix.
Zo’n schudfles waar water bij moet vind ik dan weer geen succes. Die dingen bakken bij mij altijd aan en ze zijn ook niet zo lekker.
Ik lees veel mensen die het nut van pannenkoekenmix niet inzien, maar die van Koopmans heeft voor mij precies de juiste verhouding van boekweit-en tarwemeel (en rijsmiddel), dus dat vind ik makkelijker dan boekweitmeel kopen, wat mijn standaard supermarkt niet heeft. En lekkerder dan alleen tarwebloem
Vandeweek heb ik ze toevallig wel met alleen bloem gemaakt, want ik had geen pannenkoekenmix in huis. Om het gebrek aan rijsmiddel te compenseren heb ik een deel van het melk vervangen door spa rood en melkpoeder. Werkte goed.
En ik mag mijn eieren graag scheiden en het wit apart opkloppen. Daarna voorzichtig door de rest van het beslag scheppen en dan worden ze lekker luchtig. Dat doe ik standaard bij American Pancakes, maar werkte ook bij gewone pannenkoeken.
Bakken doe ik in margarine, omdat boter in een hete pan te snel aanbrandt.
zondag 24 augustus 2025 om 22:27
Ik vind mezelf ook best een voedselsnob, maar blijkbaar heb ik allerlei producten in huis die er bij de echte snob niet inkomen. Zelf gebruik ik liever margarine dan reuzel, maar ik snap dat dat voor een echte snob veeeeeel te bewerkt is.
zondag 24 augustus 2025 om 22:30
zondag 24 augustus 2025 om 22:54
zondag 24 augustus 2025 om 23:07
maandag 25 augustus 2025 om 00:25
Ik mis een optie.
Ik maak pannenkoeken:
Nooit
Ik vind er niet veel aan, als kind al niet en heb zelf als volwassene nog nooit een pannenkoek gebakken. Toevallig laatst een keer bij vriendin pannenkoeken gegeten. Door het beleg lekker, maar ik heb dan toch liever een boterham. Niet in de laatste plaats omdat ik het heel ongezellig vind dat iemand constant staat te bakken terwijl wij met z'n vijven buiten zaten en je toch een soort omstebeurt aan het eten bent.
Ik maak pannenkoeken:
Nooit
Ik vind er niet veel aan, als kind al niet en heb zelf als volwassene nog nooit een pannenkoek gebakken. Toevallig laatst een keer bij vriendin pannenkoeken gegeten. Door het beleg lekker, maar ik heb dan toch liever een boterham. Niet in de laatste plaats omdat ik het heel ongezellig vind dat iemand constant staat te bakken terwijl wij met z'n vijven buiten zaten en je toch een soort omstebeurt aan het eten bent.
maandag 25 augustus 2025 om 06:31
Ik snap ook het nut van pannenkoekenmix niet. Alleen goede van de molen, maar dat komt dan meer door kwaliteit bloem dan wat anders. Lastiger doseren ook vind ik (pak is veel te veel en ja je kan wel een half pak gebruiken, maar tja…). We eten bijna elke zaterdagochtend pannenkoeken, voor kind naar zwemles gaat. Ze is geen geweldige ontbijter en pannenkoeken eet ze wel
250 gram bloem, 2 eieren, een beetje zout, zakje vanillesuiker en melk tot het de goede dikte heeft, kan niet veel mee mis gaan


maandag 25 augustus 2025 om 07:14
Dat heb ik ook een keer geprobeerd, maar mij lukte het niet.
Ik heb wel een recept zonder ei voor surinaamse roti, dat lukt wel, maar die worden dan wel zo dik dat je ze niet op kan rollen.
maandag 25 augustus 2025 om 07:48
Pannenkoeken hebben helemaal geen rijsmiddel nodig want je laat je deeg ook niet rijzen. Je laat je bloem/ei/melkmengsel wel enkele minuten staan zodat de bloem de melk goed kan opnemen.hadea1 schreef: ↑24-08-2025 21:57Precies dit doe ik ook.
Ik lees veel mensen die het nut van pannenkoekenmix niet inzien, maar die van Koopmans heeft voor mij precies de juiste verhouding van boekweit-en tarwemeel (en rijsmiddel), dus dat vind ik makkelijker dan boekweitmeel kopen, wat mijn standaard supermarkt niet heeft. En lekkerder dan alleen tarwebloem
Vandeweek heb ik ze toevallig wel met alleen bloem gemaakt, want ik had geen pannenkoekenmix in huis. Om het gebrek aan rijsmiddel te compenseren heb ik een deel van het melk vervangen door spa rood en melkpoeder. Werkte goed.
En ik mag mijn eieren graag scheiden en het wit apart opkloppen. Daarna voorzichtig door de rest van het beslag scheppen en dan worden ze lekker luchtig. Dat doe ik standaard bij American Pancakes, maar werkte ook bij gewone pannenkoeken.
Bakken doe ik in margarine, omdat boter in een hete pan te snel aanbrandt.
Voeg je wel rijsmiddel toe dan maak je wafelbeslag. Je krijgt 'luchtige' pannenkoeken met gaatjes door een goede en loeihete pan te gebruiken.
maandag 25 augustus 2025 om 07:52
Daar heb ik wel een eenvoudige tip voor: zet een pan met water op laag vuur, bord erop, dan de pannenkoeken stapelen op het bord en afdekken met een deksel. Zo blijven de pannenkoeken goed warm.Keira schreef: ↑25-08-2025 00:25Ik mis een optie.
Ik maak pannenkoeken:
Nooit
Ik vind er niet veel aan, als kind al niet en heb zelf als volwassene nog nooit een pannenkoek gebakken. Toevallig laatst een keer bij vriendin pannenkoeken gegeten. Door het beleg lekker, maar ik heb dan toch liever een boterham. Niet in de laatste plaats omdat ik het heel ongezellig vind dat iemand constant staat te bakken terwijl wij met z'n vijven buiten zaten en je toch een soort omstebeurt aan het eten bent.
Ik maak ze trouwens met bloem, melk, eieren en een snufje zout. Bakken in boter en als ik teveel tijd heb geklaarde boter. Daar worden ze beduidend nog lekkerder van.
maandag 25 augustus 2025 om 08:07
Ik vind ze heerlijk!
En maak ze gewoon zelf, zie het nut van een mix ook niet in.
Vind t wel altijd veel werk, daar heb ik nooit zin in. Las iemand die ze vooral bakte als ze niet veel tijd hadden om te koken.
Nou daar snap ik dus nix van!
Dan is voor mij rijst met roerbakgroenten toch echt veel sneller!
En maak ze gewoon zelf, zie het nut van een mix ook niet in.
Vind t wel altijd veel werk, daar heb ik nooit zin in. Las iemand die ze vooral bakte als ze niet veel tijd hadden om te koken.
Nou daar snap ik dus nix van!
Dan is voor mij rijst met roerbakgroenten toch echt veel sneller!
maandag 25 augustus 2025 om 08:46

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Al een account? Log dan hier in