Ik maak nóóit meer spaghetti!

28-01-2010 16:20 155 berichten
Alle reacties Link kopieren
Even vooropgesteld, ik weet hoe ik moet koken enzo hahah vlees aardappels en groente: geen problemen mee!



Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..



Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..



Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..



Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..



Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?



Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt :P
Alle reacties Link kopieren
quote:Kabouter23 schreef op 28 januari 2010 @ 16:27:

[...]





In mijn grote wokpan



Stond dan zeker ook op je grote wokbrander...???

Alle reacties Link kopieren
Ah mn vriend is er.. hahah nou gaan we het krijgen
Alle reacties Link kopieren
quote:Kabouter23 schreef op 28 januari 2010 @ 16:29:

[...]





Je kan bijna heel de spaghetti van de tegels eten.. er zit saus, spaghetti, groenten..



Ik denk dat ik de tegels maar uithak en als bordje gebruik Opletten he, dus niet de héle pan tegen de tegels aangooien
Alle reacties Link kopieren
Er staat op de verpakking van de spaghetti volgens mij dat je een liter water per 100 gram spaghetti moet gebruiken. Ik hou me er niet helemaal aan, maar jouw hoeveelheid water was ongetwijfeld te weinig.



Ik maak saus in de hapjespan. Eerst gehakt rullen, groenten erbij roerbakken en dan de saus erbij. Ik snap eigenlijk niet waarom het meteen gaat sputteren, want de saus is dan toch nog koud?
Peas on earth!
Alle reacties Link kopieren
Hahahaha...ben heel benieuwd wat hij er van vindt!
Alle reacties Link kopieren
Prinses...ze heeft het in een wokpan gedaan. En ik heb zo'n vermoeden dat die op zo'n enorme wokbrander stond....oftewel...loeiend hete pan!

Hoewel het dan nog wonderlijk is dat het metéén gaat overkoken bedenk ik me nu...
Alle reacties Link kopieren
quote:Kabouter23 schreef op 28 januari 2010 @ 16:20:

Even vooropgesteld, ik weet hoe ik moet koken enzo hahah vlees aardappels en groente: geen problemen mee!



Maar ik dacht dus: Goh, laat ik eens spaghetti maken, lekker makkelijk en goedkoop. Nou goedkoop wel, makkelijk niet..



Water gekookt, spaghetti erin gezet zoals op zakje stond.. laten koken en koken en koken maar het wou niet kleiner worden. Toen maar met geweld in mijn pannetje water geduwd.. resultaat: Al mn water ging over de randen, mijn gasfornuis nat, en mn vuurtje wou niet meer aan.. Poging 2 ging vrijwel hetzelfde, zonder hard duwen maar met beleid! Op het pakje staat: roeren.. hoe kan ik in godesnaam roeren door al die dikke slierten? Afijn de spaghetti heeft lang genoeg gekookt, (daarvoor moest ik eerst mijn oma bellen.. "Oma wanneer zie je dat spaghetti gaar is?") ik wil het afgieten.. Zit alles aan de bodem geplakt!! Ik heb het maar met mn schaar losgeknipt wat los hing anders moest ik wéér overnieuw beginnen..



Dan de gehakt.. dat rullen ging prima, de groente erbij ging prima, maar de saus.. die begon gelijk te koken en over mijn pan heen te spetteren en het leek wel een ontploffing.. zo ziet mijn gasfornuis er nu ook uit.. alsof de hele boel ontploft is..



Ik kreeg mijn spaghettipannetje ook al niet meer schoon met al die vieze plaksel eraan.. hij staat nu te weken in het hete water..



Volgens mij is het niet te eten ook.. ik duw het straks gewoon onder mijn vriend zijn neus, en hij EET het maar gewoon. Ookal smaakt het nergens naar!! Met liefde gemaakt noemen ze dat toch?



Oke dit topic voegt niets toe, maar ik ben nu wel even mn frustratie kwijt :Pals ik dat aan m'n vrouw laat lezen, dan zou die niet meer bijkomen van het lachen, die kookte voor de hele familie toen ze 8 was, in kenia kennen ze geen spaghetti uit pak, ook ik vindt dit nergens op slaan, wat is er nu makkelijker dan instructies van een pakje te volgen
Alle reacties Link kopieren
wauw, iemand die nog nooit spaghetti gemaakt heeft!
I only get one shot at life - so I shoot to kill
Alle reacties Link kopieren
quote:Mittens schreef op 28 januari 2010 @ 16:32:

Prinses...ze heeft het in een wokpan gedaan. En ik heb zo'n vermoeden dat die op zo'n enorme wokbrander stond....oftewel...loeiend hete pan!

Hoewel het dan nog wonderlijk is dat het metéén gaat overkoken bedenk ik me nu...

Ahhh op een wokbrander?

Toch blijft het gek dat koude saus dan meteen zó gaat sputteren, maar die wokpan en eventuele wokbrander kan wel wat verklaren inderdaad
Peas on earth!
Alle reacties Link kopieren
Duh, je hebt veel te kleine pannen gebruikt!



Om spaghetti te koken heb je een pan van een liter of 4-5 nodig. Ik gooi er altijd 2 l water, maar dat is eigenlijk wat weinig, maar goed, waterkoker kan niet voller. Wel in een grote pan. Wat zout erbij en verder roer ik het niet eigenlijk. Ook geen olie, dat is nergens voor nodig als je het goed kookt.



En voor de saus: je moet het in een soort wok of hapjespan doen en niet in een pannekoekpan... logisch dat de saus eroverheen spettert. Heb je dat niet, gooi dan je gehakt van de koekenpan over naar een gewone of steelpan en doe daar de saus in. Evt met deksel.
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
Alle reacties Link kopieren
en als je het echt professioneel wil aanpakken, de spaghettipan:

I only get one shot at life - so I shoot to kill
Alle reacties Link kopieren
En Kabouter....zit je vriend lekker te smullen...????
Alle reacties Link kopieren
quote:Groenoog schreef op 28 januari 2010 @ 16:33:

[...]





als ik dat aan m'n vrouw laat lezen, dan zou die niet meer bijkomen van het lachen, die kookte voor de hele familie toen ze 8 wasIk ook, ik heb geen moeder en deed het huishouden en eten koken voor 4 personen.. daarom weet ik dus wel hoe ik andere dingen moet koken maar spaghetti had ik me altijd afzijdig van gehouden :-)
Alle reacties Link kopieren
Oohhhh kabouter... ik moet zo vreselijk lachen om jouw spaghetti-verhaal. Je moet gewoon een mega grote pan water op zetten. Spaghetti rechtop erin en dan zakt het vanzelf. 7 minuutjes koken, afgieten, olijfolie en een beetje knof erdoor .... Klaar is klaar....



Maar evengoed... bedankt voor deze middag oppepper. Ik ben weer helemaal wakker!
Alle reacties Link kopieren
quote:Mittens schreef op 28 januari 2010 @ 16:36:

En Kabouter....zit je vriend lekker te smullen...????Ja hij vind het heerlijk hahah! Nou dan is het toch nog ergens goed voor geweest
quote:Jorina schreef op 28 januari 2010 @ 16:29:

Ik weet dat niet iedereen de basisbeginselen van het koken onder de knie heeft, maar dit!?



Spaghetti: Pan met water opzetten, snufje zout en een klein beetje olie erbij. De pan moet vol met water zijn, maar dus niet zo vol dat er geen spaghetti meer in kan . Als het water kookt, de benodigde hoeveelheid spaghetti er in doen, en wachten tot de onderste helft wat zachter word. Als je met je hand de spaghetti af en toe wat aandrukt merk je wanneer het wat zachter word. Vervolgens met bv een vork, de spaghetti steeds een beetje verder onder water duwen. Als de spaghetti helemaal onder is, wachten tot het dusdanig zacht is, dat je het door kan roeren, zo voorkom je dat de uiteinden aan elkaar plakken, of dat het aan de bodem vast gaat zitten.



Als je wilt weten of de spaghetti al klaar is, kan je een sliert er uit halen, en gewoon even proeven.Je moet eigenlijk het zout er pas bij doen als het water kookt. Als je het zout in koud water gooit lost het niet meteen op en kan het de bodem van je pan verpesten.
Alle reacties Link kopieren
Shitshitshit...ik moet NU weg......



Kabouter...eet smakelijk! Ik kom later nog even kijken hoe het is afgelopen!!
Alle reacties Link kopieren
Kabouter, kom je een keer bij mij kook-stage lopen?
Alle reacties Link kopieren
quote:Bergje65 schreef op 28 januari 2010 @ 16:36:

Oohhhh kabouter... ik moet zo vreselijk lachen om jouw spaghetti-verhaal.

Maar evengoed... bedankt voor deze middag oppepper. Ik ben weer helemaal wakker!Hahah graag gedaan hoor! Dit hele verhaal is ook om te lachen
Alle reacties Link kopieren
quote:Kabouter23 schreef op 28 januari 2010 @ 16:36:

[...]





Ja hij vind het heerlijk hahah! Nou dan is het toch nog ergens goed voor geweest





En ook al is het niet zo...hij houdt genoeg van je om dat te zeggen in ieder geval...
Alle reacties Link kopieren
Hoop dat je binnenkort ook een keer risotto gaat maken en hier vertelt hoe het gaat.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb smakelijk moeten lachen om je beginpost Kabouter, bedankt!



Ik maak mijn spaghetti altijd zo:

Een pakje spekreepjes, een dikke teen knoflook, een fijngesneden ui en wat rozemarijn bakken in een beetje (wok)olie. Als de uitjes glazig zijn voeg ik het gehakt toe en bak dat gaar. Daarna gooi ik een pakje pastasaus basilicum met stukjes tomaat erbij, als ze in huis zijn nog wat champignons, stukjes courgette of stukjes tomaat.

De spaghetti kook ik 10 minuten in water met een klein beetje zout. In een grote pan, of ik breek de spaghetti 1x. Als je af en toe met een pollepel -vooral wanneer het koken begint- roert, dan blijft de spaghetti ook niet zo plakken. Zacht koken is overigens ook beter voor de pasta -en je energieverbruik- dan de volle vlam er onder.



Eet smakelijk.
Alle reacties Link kopieren
Jullie eten wel vroeg overigens!
I only get one shot at life - so I shoot to kill
Alle reacties Link kopieren
Je kunt dus níet koken, Kabouter23...
Alle reacties Link kopieren
Zie je, mannen eten alles, als het maar warm is



Als je verse pasta neemt, heb je in ieder geval dat gedoe met die stijve spaghetti niet. En gehakt/groenten/sausprut gaat bij mij ook in de wok, maar dan staat de pit gewoon niet zo hoog.



Ga je nog een keer spaghetti maken of ben je er helemaal klaar mee?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven