
heet/pittig leren eten
zondag 7 februari 2010 om 15:39
Ik ben van thuis uit niet gewend om pittig/heet te eten met als gevolg dat ik zowat in brand staat als iets wat pittiger is dan normaal.
Gisteren hadden we bij de chips salsasaus. Op het potje stond mild dus geen probleem dacht ik, maar toch moest ik na bijna elk chipje een slok drinken nemen.
Heeft er iemand tips om wat pittiger te leren eten want ik ben gek op buitenlands eten en dat is vaak wat pittiger!
Alvast bedankt !
Gisteren hadden we bij de chips salsasaus. Op het potje stond mild dus geen probleem dacht ik, maar toch moest ik na bijna elk chipje een slok drinken nemen.
Heeft er iemand tips om wat pittiger te leren eten want ik ben gek op buitenlands eten en dat is vaak wat pittiger!
Alvast bedankt !

zondag 7 februari 2010 om 15:56

zondag 7 februari 2010 om 15:58
En als je zelf kookt, beginnen met wat milde sambal door je eten te doen. Van een Hollands merk, bijv. Conimex ofzo. Da's helemaal niet pittig. En na een tijdje overstappen op een heter merk, of er bijv. wat meer verse Spaanse peper in doen.
Een madame Jeanette zou ik voorlopig niet proberen. Dat komt later wel!
Een madame Jeanette zou ik voorlopig niet proberen. Dat komt later wel!




zondag 7 februari 2010 om 16:12
quote:DeKenau schreef op 07 februari 2010 @ 16:07:
Ik begrijp niks van mensen die heel pittig eten lekker vinden. Je proeft toch niks meer van de lekkere smaken als dat hete alles overheerst?De combinatie vind ik lekker: dus merken dat door de peper je luchtwegen opengaan én tegelijkertijd de verschillende ingrediënten van het gerecht proeven.
Ik begrijp niks van mensen die heel pittig eten lekker vinden. Je proeft toch niks meer van de lekkere smaken als dat hete alles overheerst?De combinatie vind ik lekker: dus merken dat door de peper je luchtwegen opengaan én tegelijkertijd de verschillende ingrediënten van het gerecht proeven.


zondag 7 februari 2010 om 16:17
Wat fijn zoveel reacties. Daar kan ik wel wat mee!!
Ik moet dus proberen meer door te zetten en zal geen water meer drinken!!
Kokosmelk is ook een goede (en ook lekker).
Zara- Ik had even gegoogled maar een madame Jeanette is inderdaad (nog) niet aan mij besteed. haha.
Ik zal hier op eetpijler ook eens zoeken naar lekkere curry recepten. Nu eet ik af en toe een curry van Pattaks maar dat moet vast lekkerder kunnen!
Ik moet dus proberen meer door te zetten en zal geen water meer drinken!!
Kokosmelk is ook een goede (en ook lekker).
Zara- Ik had even gegoogled maar een madame Jeanette is inderdaad (nog) niet aan mij besteed. haha.
Ik zal hier op eetpijler ook eens zoeken naar lekkere curry recepten. Nu eet ik af en toe een curry van Pattaks maar dat moet vast lekkerder kunnen!


zondag 7 februari 2010 om 16:18
quote:Hebbes schreef op 07 februari 2010 @ 15:46:
@ Brummetje: Dan sta ik vast helemaal in vuur en vlam
@ Websje: dat is een goede tip van zout, suiker of melk. Ik blus meestal met water maar dat maakt het soms nog erger voor mijn gevoel.Water helpt niet dat weet iedereen die met regelmaat heet eet. Wel helpt een hapje witte rijst, of yoghurt! (dat eten ze in veel landen niet voor niets bij pittige happen) Smakelijk!
@ Brummetje: Dan sta ik vast helemaal in vuur en vlam
@ Websje: dat is een goede tip van zout, suiker of melk. Ik blus meestal met water maar dat maakt het soms nog erger voor mijn gevoel.Water helpt niet dat weet iedereen die met regelmaat heet eet. Wel helpt een hapje witte rijst, of yoghurt! (dat eten ze in veel landen niet voor niets bij pittige happen) Smakelijk!
zondag 7 februari 2010 om 17:04

zondag 7 februari 2010 om 17:06
quote:nummerzoveel schreef op 07 februari 2010 @ 16:16:
@DeKenau
Als je niet gewend bent om heet te eten, dan is het alleen maar heet en proef je verder niets. Maar als je het eenmaal wel gewend bent, dan ga je ook steeds meer proeven als een gerecht wel pittig is.Ik eet inderdaad nooit heet. Eten moet bij mij lekker en ontspannen zijn en ik wil niet steeds bezig zijn met allerlei blusmethodes tijdens het eten...dus ik vrees ik dat nooit aan heet zal wennen!
@DeKenau
Als je niet gewend bent om heet te eten, dan is het alleen maar heet en proef je verder niets. Maar als je het eenmaal wel gewend bent, dan ga je ook steeds meer proeven als een gerecht wel pittig is.Ik eet inderdaad nooit heet. Eten moet bij mij lekker en ontspannen zijn en ik wil niet steeds bezig zijn met allerlei blusmethodes tijdens het eten...dus ik vrees ik dat nooit aan heet zal wennen!
zondag 7 februari 2010 om 19:07
quote:Ligeia schreef op 07 februari 2010 @ 17:04:
Houd ook rekening met je smaakpapillen, als iets te pittig is, kun je proberen de hap wat meer naar achter op je tong te leggen of wat meer naar links of rechts (ik weet even niet uit mijn hoofd wat de indeling ook alweer was), zo kun je wennen...Grappig, dat ga ik ook eens proberen!
Houd ook rekening met je smaakpapillen, als iets te pittig is, kun je proberen de hap wat meer naar achter op je tong te leggen of wat meer naar links of rechts (ik weet even niet uit mijn hoofd wat de indeling ook alweer was), zo kun je wennen...Grappig, dat ga ik ook eens proberen!
maandag 8 februari 2010 om 13:12