
Ouderwetse visite, welke hapjes serveren jullie?
woensdag 3 maart 2010 om 20:33
Dag,
Ik kom hier eigenlijk altijd op het forum met vragen en dan krijg ik tips meestal van MyleneValerie hahaha en ook van Queenie heb ik eens zeer bruikbare tips gekregen. Misschien is het een idee om voor korte vragen een apart onderwerp te beginnen?
Ik zie wel of er behoefte aan is maar ik heb natuurlijk weer een vraag: binnenkort komen er kennissen een avondje ouderwets op visite. Leuke mensen, houden van lekker eten maar de vorige keer had ik vrij veel vlees.
Daar hebben ze niet veel van gehad. Ze eten volgens mij veel biologisch en meer vegetarisch. Het gaat niet om calorieën meer om het milieu volgens mij.
Ze hebben zelf ook niet overdadig hapjes maar veel verschillende soorten en lekker.
Ik ben nogal van de overdaad maar wil nu voor 4 man, iets voor bij de koffie en dan natuurlijk wel wat lekkers voor bij de borrel. Geen vlees meer denk ik....een beetje chic, mag wel iets aparts, beetje verschillende dingen ook. Nouja, wie heeft er nog leuke tips...bijvoorbeeld een lekkere dipsaus of een schaal met verschillende hapjes en hoeveel? En wat doen normaal gesproken als er maar één stel langs komt?
Ik kom hier eigenlijk altijd op het forum met vragen en dan krijg ik tips meestal van MyleneValerie hahaha en ook van Queenie heb ik eens zeer bruikbare tips gekregen. Misschien is het een idee om voor korte vragen een apart onderwerp te beginnen?
Ik zie wel of er behoefte aan is maar ik heb natuurlijk weer een vraag: binnenkort komen er kennissen een avondje ouderwets op visite. Leuke mensen, houden van lekker eten maar de vorige keer had ik vrij veel vlees.
Daar hebben ze niet veel van gehad. Ze eten volgens mij veel biologisch en meer vegetarisch. Het gaat niet om calorieën meer om het milieu volgens mij.
Ze hebben zelf ook niet overdadig hapjes maar veel verschillende soorten en lekker.
Ik ben nogal van de overdaad maar wil nu voor 4 man, iets voor bij de koffie en dan natuurlijk wel wat lekkers voor bij de borrel. Geen vlees meer denk ik....een beetje chic, mag wel iets aparts, beetje verschillende dingen ook. Nouja, wie heeft er nog leuke tips...bijvoorbeeld een lekkere dipsaus of een schaal met verschillende hapjes en hoeveel? En wat doen normaal gesproken als er maar één stel langs komt?
woensdag 3 maart 2010 om 21:07
quote:elninjoo schreef op 03 maart 2010 @ 21:04:
[...]
Dat heet veganisten als ze helemaal niets willen hebben wat van dieren afkomstig is. Lijkt me moeilijk om dat soort mensen iets fatsoenlijks voor te zetten. Alhoewel, chips en noten mogen ze natuurlijk wel.Veganisten gaan idd nog verder dan vegetariers. Maar aangezien vegetariers eigenlijk geen dieren eten, en voor kaas maken een kalfje nodig is...
[...]
Dat heet veganisten als ze helemaal niets willen hebben wat van dieren afkomstig is. Lijkt me moeilijk om dat soort mensen iets fatsoenlijks voor te zetten. Alhoewel, chips en noten mogen ze natuurlijk wel.Veganisten gaan idd nog verder dan vegetariers. Maar aangezien vegetariers eigenlijk geen dieren eten, en voor kaas maken een kalfje nodig is...

woensdag 3 maart 2010 om 21:10
Ik dacht ook dat je een stel bejaarden op visite kreeg ofzo
Nou, even denken... bij de koffie zou ik iets zelfgebakkens serveren. Lekkere appeltaart, of monchou, valt ook altijd goed in de smaak.
Voor bij de borrel zou ik even langs de notenboer en de kaasboer gaan voor een zakje lekkere gemengde noten, en een paar kaasjes voor op een toastje of stokbroodje. En wat ook erg lekker is: peppadews gevuld met roomkaas. Kan je kant-en-klaar kopen, maar goedkoper is om zelf een pot peppadews te kopen (jumbo of xenos) en die zelf te vullen met roomkaas.
Nou, even denken... bij de koffie zou ik iets zelfgebakkens serveren. Lekkere appeltaart, of monchou, valt ook altijd goed in de smaak.
Voor bij de borrel zou ik even langs de notenboer en de kaasboer gaan voor een zakje lekkere gemengde noten, en een paar kaasjes voor op een toastje of stokbroodje. En wat ook erg lekker is: peppadews gevuld met roomkaas. Kan je kant-en-klaar kopen, maar goedkoper is om zelf een pot peppadews te kopen (jumbo of xenos) en die zelf te vullen met roomkaas.
woensdag 3 maart 2010 om 21:11
hartige soesjes met salade of vis er in?
toastje met blauwe kaas en een plakje vijg er op?
toastje roomkaas met honing, amandel/walnoot en abrikoos/cranberry?
komkommer met zalm en dille?
cherrytomaatjes met mozzerella, basilicum en balsamico? Ik doe altijd de blokjes mozzerella even marineren in balsamico, peper, zout en honing. dan de cherrytomaatjes door de helft. Eerst een blaadje basilicum op een stokje, dan een halve tomaat, dan een klontje mozzerella, en dan de andere helft van de tomaat.
toastje met blauwe kaas en een plakje vijg er op?
toastje roomkaas met honing, amandel/walnoot en abrikoos/cranberry?
komkommer met zalm en dille?
cherrytomaatjes met mozzerella, basilicum en balsamico? Ik doe altijd de blokjes mozzerella even marineren in balsamico, peper, zout en honing. dan de cherrytomaatjes door de helft. Eerst een blaadje basilicum op een stokje, dan een halve tomaat, dan een klontje mozzerella, en dan de andere helft van de tomaat.
woensdag 3 maart 2010 om 21:15
ik zou als hapjes dan een schotel maken (ook weerr niet te groot...) met drie soorten hapjes er op, vis, vlees en kaas, of vis, kaas en groenvoer. Misschien, als ze de hele avond blijven, kun je later op de avond nog iets warms serveren zoals pittige gehaktballetjes met chilisaus/satesaus, of vegetarische miniloempiaatjes ofzo. Of nacho's met gesmolten kaas er over, en dan met quacemole en zure room er naast.
Voor de middagborrel doet een warm stokbroodje het leuk met smeerbare kaas (kruiden) en tapenade.
Voor de middagborrel doet een warm stokbroodje het leuk met smeerbare kaas (kruiden) en tapenade.

woensdag 3 maart 2010 om 21:17
quote:queenie1 schreef op 03 maart 2010 @ 21:12:
Ik wil niet zeuren, maar brie met meloen moet je een keer gegeten hebben. Dat is zo onwijs lekker. Helaas is het nu niet bepaald meloenentijd, maar zodra ze weer een beetje smakelijk zijn moet je dat gewoon een keer proberen
Ja, lekker! Of druif, dat kan ook.
Brie met tuinkers is ook zo'n topcombinatie. Ik wil geen broodje brie meer zonder (en dan de brie half gesmolten,mmmm )
Maar we dwalen af geloof ik...
Ik wil niet zeuren, maar brie met meloen moet je een keer gegeten hebben. Dat is zo onwijs lekker. Helaas is het nu niet bepaald meloenentijd, maar zodra ze weer een beetje smakelijk zijn moet je dat gewoon een keer proberen
Ja, lekker! Of druif, dat kan ook.
Brie met tuinkers is ook zo'n topcombinatie. Ik wil geen broodje brie meer zonder (en dan de brie half gesmolten,mmmm )
Maar we dwalen af geloof ik...
.
woensdag 3 maart 2010 om 21:22
quote:allis schreef op 03 maart 2010 @ 21:11:
cherrytomaatjes met mozzerella, basilicum en balsamico? Ik doe altijd de blokjes mozzerella even marineren in balsamico, peper, zout en honing. dan de cherrytomaatjes door de helft. Eerst een blaadje basilicum op een stokje, dan een halve tomaat, dan een klontje mozzerella, en dan de andere helft van de tomaat.Die sla ik even op... Ziet er ook mooi uit.
cherrytomaatjes met mozzerella, basilicum en balsamico? Ik doe altijd de blokjes mozzerella even marineren in balsamico, peper, zout en honing. dan de cherrytomaatjes door de helft. Eerst een blaadje basilicum op een stokje, dan een halve tomaat, dan een klontje mozzerella, en dan de andere helft van de tomaat.Die sla ik even op... Ziet er ook mooi uit.
.

woensdag 3 maart 2010 om 21:23
quote:elninjoo schreef op 03 maart 2010 @ 21:04:
[...]
Dat heet veganisten als ze helemaal niets willen hebben wat van dieren afkomstig is. Lijkt me moeilijk om dat soort mensen iets fatsoenlijks voor te zetten. Alhoewel, chips en noten mogen ze natuurlijk wel.
Nee hoor, de grens ligt bij vegetariers bij het doden van het dier. Dus yogurth, kaas, eieren wel. Maar daar zijn tig gradaties in. Zo ken ik een pesci-vegetarier (geen vlees, wel vis). Zelf ben ik ook vegetarier, maar ik eet vlees noch vis. Wel kaas. Vaak vegetarische, soms gewone. Ik ga op visite echt niet vragen of het wel vegetarische kaas is. Ik bedoel, de meesten halen speciaal voor mij een extra saladebakje zonder vlees/blokjes kaas, dan ga ik niet zeuren. Ik sla voor de vleesetende medemens ook vleeshapjes in. Ieder zijn meug.
Veganisten iets lekkers voorzetten lijkt mij echt een opgave. Ik heb er ooit eentje over de vloer gehad die zelfs geen chips at, WANT HET WERD IN DEZELFDE FABRIEK GEMAAKT ALS DE HAMKA'S. Toen at 'ie dus alleen de nootjes. Ik vond het een beetje onbeschoft.
[...]
Dat heet veganisten als ze helemaal niets willen hebben wat van dieren afkomstig is. Lijkt me moeilijk om dat soort mensen iets fatsoenlijks voor te zetten. Alhoewel, chips en noten mogen ze natuurlijk wel.
Nee hoor, de grens ligt bij vegetariers bij het doden van het dier. Dus yogurth, kaas, eieren wel. Maar daar zijn tig gradaties in. Zo ken ik een pesci-vegetarier (geen vlees, wel vis). Zelf ben ik ook vegetarier, maar ik eet vlees noch vis. Wel kaas. Vaak vegetarische, soms gewone. Ik ga op visite echt niet vragen of het wel vegetarische kaas is. Ik bedoel, de meesten halen speciaal voor mij een extra saladebakje zonder vlees/blokjes kaas, dan ga ik niet zeuren. Ik sla voor de vleesetende medemens ook vleeshapjes in. Ieder zijn meug.
Veganisten iets lekkers voorzetten lijkt mij echt een opgave. Ik heb er ooit eentje over de vloer gehad die zelfs geen chips at, WANT HET WERD IN DEZELFDE FABRIEK GEMAAKT ALS DE HAMKA'S. Toen at 'ie dus alleen de nootjes. Ik vond het een beetje onbeschoft.

woensdag 3 maart 2010 om 21:26
woensdag 3 maart 2010 om 21:26
Filet americain (of de Belgische variant, heb ik nog nooit gegeten)...met tuinkers is ook heeel erg lekker.
ik denk dat ik een combi maak van jullie tips, brood (doe je echt een heel brood Queenie? En hoe is het nou met jou en je zwangerschap, ik heb het al eens eerder gevraagd maar weet niet meer welk onderwerp).....en tapenade van de kaasboer, olijfjes, kaasje, nootjes...mmmm nu al zin in en als ze niet zoveel eten, hebben wij er ook nog wat aan.
(Zul je zien dat ze nu álles opeten ).
ik denk dat ik een combi maak van jullie tips, brood (doe je echt een heel brood Queenie? En hoe is het nou met jou en je zwangerschap, ik heb het al eens eerder gevraagd maar weet niet meer welk onderwerp).....en tapenade van de kaasboer, olijfjes, kaasje, nootjes...mmmm nu al zin in en als ze niet zoveel eten, hebben wij er ook nog wat aan.
(Zul je zien dat ze nu álles opeten ).

woensdag 3 maart 2010 om 21:29
quote:impala schreef op 03 maart 2010 @ 21:26:
[...]
Alsof er ham zit in hamkas...
Volgens meneer kon de chips besmet zijn met volgende verboden middelen:
- KAASpoeder
- eiwitten
- bouillonpoeder (voor de hamsmaak denk ik)
- dierlijke olie
etc.
Vermoeiende man, die gelukkig niet meer samen is met mijn vriendin.
[...]
Alsof er ham zit in hamkas...
Volgens meneer kon de chips besmet zijn met volgende verboden middelen:
- KAASpoeder
- eiwitten
- bouillonpoeder (voor de hamsmaak denk ik)
- dierlijke olie
etc.
Vermoeiende man, die gelukkig niet meer samen is met mijn vriendin.
woensdag 3 maart 2010 om 21:30
woensdag 3 maart 2010 om 21:32
quote:lemoos schreef op 03 maart 2010 @ 21:29:
[...]
Volgens meneer kon de chips besmet zijn met volgende verboden middelen:
- KAASpoeder
- eiwitten
- bouillonpoeder (voor de hamsmaak denk ik)
- dierlijke olie
etc.
Vermoeiende man, die gelukkig niet meer samen is met mijn vriendin.Wat een drama zo'n man! En eet hij geen eiwitten dan? Lijkt me een essentiele voedingsstof?
[...]
Volgens meneer kon de chips besmet zijn met volgende verboden middelen:
- KAASpoeder
- eiwitten
- bouillonpoeder (voor de hamsmaak denk ik)
- dierlijke olie
etc.
Vermoeiende man, die gelukkig niet meer samen is met mijn vriendin.Wat een drama zo'n man! En eet hij geen eiwitten dan? Lijkt me een essentiele voedingsstof?
.
woensdag 3 maart 2010 om 21:34
quote:lemoos schreef op 03 maart 2010 @ 21:29:
[...]
Volgens meneer kon de chips besmet zijn met volgende verboden middelen:
- KAASpoeder
- eiwitten
- bouillonpoeder (voor de hamsmaak denk ik)
- dierlijke olie
etc.
Vermoeiende man, die gelukkig niet meer samen is met mijn vriendin. doet me denken aan de creepy vrouw die een keer in 'wie is de chef' was. Zij deed aan raw food, op zich prima maar zij had een soort nare glimlach alsof zij al verlicht was en de rest van de wereld nog niet. Serveerde ook geen alcohol in haar eigen huis, terwijl de rest heel erg rekening met haar hield.
[...]
Volgens meneer kon de chips besmet zijn met volgende verboden middelen:
- KAASpoeder
- eiwitten
- bouillonpoeder (voor de hamsmaak denk ik)
- dierlijke olie
etc.
Vermoeiende man, die gelukkig niet meer samen is met mijn vriendin. doet me denken aan de creepy vrouw die een keer in 'wie is de chef' was. Zij deed aan raw food, op zich prima maar zij had een soort nare glimlach alsof zij al verlicht was en de rest van de wereld nog niet. Serveerde ook geen alcohol in haar eigen huis, terwijl de rest heel erg rekening met haar hield.
woensdag 3 maart 2010 om 21:35
quote:Mirremara schreef op 03 maart 2010 @ 21:26:
Filet americain (of de Belgische variant, heb ik nog nooit gegeten)...met tuinkers is ook heeel erg lekker.
ik denk dat ik een combi maak van jullie tips, brood (doe je echt een heel brood Queenie? En hoe is het nou met jou en je zwangerschap, ik heb het al eens eerder gevraagd maar weet niet meer welk onderwerp).....en tapenade van de kaasboer, olijfjes, kaasje, nootjes...mmmm nu al zin in en als ze niet zoveel eten, hebben wij er ook nog wat aan.
(Zul je zien dat ze nu álles opeten ).
Je hebt hier bij de bakker van die lekkere ronde broden die zijn niet zo heel groot. En het staat zo leuk, het hoeft niet op, maar je hebt in ieder geval genoeg
Wat lief dat je naar m'n zwangerschap vraagt! Het gaat tot nog toe gelukkig erg goed. Ik moet nog 10 weken, dus het aftellen is begonnen!
Filet americain (of de Belgische variant, heb ik nog nooit gegeten)...met tuinkers is ook heeel erg lekker.
ik denk dat ik een combi maak van jullie tips, brood (doe je echt een heel brood Queenie? En hoe is het nou met jou en je zwangerschap, ik heb het al eens eerder gevraagd maar weet niet meer welk onderwerp).....en tapenade van de kaasboer, olijfjes, kaasje, nootjes...mmmm nu al zin in en als ze niet zoveel eten, hebben wij er ook nog wat aan.
(Zul je zien dat ze nu álles opeten ).
Je hebt hier bij de bakker van die lekkere ronde broden die zijn niet zo heel groot. En het staat zo leuk, het hoeft niet op, maar je hebt in ieder geval genoeg
Wat lief dat je naar m'n zwangerschap vraagt! Het gaat tot nog toe gelukkig erg goed. Ik moet nog 10 weken, dus het aftellen is begonnen!
...