
Kabouters Kookkunsten!
donderdag 4 maart 2010 om 17:24
quote:Melpomene schreef op 04 maart 2010 @ 17:16:
Alleen eieren en boter, zegt Koopmans op www.koopmans.comDat is voor de gewone cake. Die heb ik ook een keer gebakken. Kabouter heeft nu de chocolade cake.
Alleen eieren en boter, zegt Koopmans op www.koopmans.comDat is voor de gewone cake. Die heb ik ook een keer gebakken. Kabouter heeft nu de chocolade cake.
donderdag 4 maart 2010 om 17:26
quote:Kabouter23 schreef op 04 maart 2010 @ 17:09:
Nou.. tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mijn klomp stront in cakevorm:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
En we namen een hap.. en hij is smeeeeeeeeeeerig! Nou heb ik nog nooit chocoladecake gegeten (ben niet zo van t gebak enzo) maar ik denk niet dat het zo smaakt.. Misschien vanavond nog eens proberen als hij afgekoeld is
Nou.. tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mijn klomp stront in cakevorm:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
En we namen een hap.. en hij is smeeeeeeeeeeerig! Nou heb ik nog nooit chocoladecake gegeten (ben niet zo van t gebak enzo) maar ik denk niet dat het zo smaakt.. Misschien vanavond nog eens proberen als hij afgekoeld is
donderdag 4 maart 2010 om 17:33
quote:Kabouter23 schreef op 04 maart 2010 @ 17:09:
Nou.. tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mijn klomp stront in cakevorm:
En we namen een hap.. en hij is smeeeeeeeeeeerig! Nou heb ik nog nooit chocoladecake gegeten (ben niet zo van t gebak enzo) maar ik denk niet dat het zo smaakt.. Misschien vanavond nog eens proberen als hij afgekoeld is Als je de volgende keer er twee of meer eieren bij doet, zal de cake beter smaken. Dat heb ik ook gedaan. De eerste keer heb ik de cake gebakken volgens de instructies op de verpakking, incl. dat roeren verhaal. Dat smaakte ok. De keer daarna heb ik er twee eieren erbij gedouwd onder het mom van baat het niet dan schaadt het niet. De chocolade cake smaakte veel beter.
Nou.. tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mijn klomp stront in cakevorm:
En we namen een hap.. en hij is smeeeeeeeeeeerig! Nou heb ik nog nooit chocoladecake gegeten (ben niet zo van t gebak enzo) maar ik denk niet dat het zo smaakt.. Misschien vanavond nog eens proberen als hij afgekoeld is Als je de volgende keer er twee of meer eieren bij doet, zal de cake beter smaken. Dat heb ik ook gedaan. De eerste keer heb ik de cake gebakken volgens de instructies op de verpakking, incl. dat roeren verhaal. Dat smaakte ok. De keer daarna heb ik er twee eieren erbij gedouwd onder het mom van baat het niet dan schaadt het niet. De chocolade cake smaakte veel beter.

donderdag 4 maart 2010 om 17:40
Smerig?
Hoe kun je nou een kantenklare-cakemix verpesten??
Doe anders eens een ouderwetse cake. 225 boter, 225 gram suiker, wat vanille-essence en een piepklein beetje zout, drie eieren, 225gr bloem - op die volgorde.
Ik doe meestal de helft van het deeg in een cakevorm, dan door de andere helft gooi ik nog wat cacaopoeder voor de leuk. Krijg je een tweekleurencake.
Dan een uur in de oven.
Hoe kun je nou een kantenklare-cakemix verpesten??
Doe anders eens een ouderwetse cake. 225 boter, 225 gram suiker, wat vanille-essence en een piepklein beetje zout, drie eieren, 225gr bloem - op die volgorde.
Ik doe meestal de helft van het deeg in een cakevorm, dan door de andere helft gooi ik nog wat cacaopoeder voor de leuk. Krijg je een tweekleurencake.
Dan een uur in de oven.
donderdag 4 maart 2010 om 17:45
quote:Sophiepapa schreef op 04 maart 2010 @ 17:24:
[...]
Dat is voor de gewone cake. Die heb ik ook een keer gebakken. Kabouter heeft nu de chocolade cake.
Dit stond er:
Chocoladeliefhebbers opgelet! Met Koopmans Chocolade cake bak je een luchtige cake, rijk aan chocolade. De combinatie van cacao en heerlijke chocoladestukjes zorgen voor een verfijnde en rijke chocoladesmaak.
De Chocoladecake is een complete mix. Zelf voeg je alleen eieren en boter toe.
Nou, dat heeft ze gedaan! (tenminste, ze stonden op de foto!)
[...]
Dat is voor de gewone cake. Die heb ik ook een keer gebakken. Kabouter heeft nu de chocolade cake.
Dit stond er:
Chocoladeliefhebbers opgelet! Met Koopmans Chocolade cake bak je een luchtige cake, rijk aan chocolade. De combinatie van cacao en heerlijke chocoladestukjes zorgen voor een verfijnde en rijke chocoladesmaak.
De Chocoladecake is een complete mix. Zelf voeg je alleen eieren en boter toe.
Nou, dat heeft ze gedaan! (tenminste, ze stonden op de foto!)
donderdag 4 maart 2010 om 17:48
donderdag 4 maart 2010 om 17:59
quote:Melpomene schreef op 04 maart 2010 @ 17:45:
[...]
Dit stond er:
Chocoladeliefhebbers opgelet! Met Koopmans Chocolade cake bak je een luchtige cake, rijk aan chocolade. De combinatie van cacao en heerlijke chocoladestukjes zorgen voor een verfijnde en rijke chocoladesmaak.
De Chocoladecake is een complete mix. Zelf voeg je alleen eieren en boter toe.
Nou, dat heeft ze gedaan! (tenminste, ze stonden op de foto!)
Ik graaf hier ook maar wat uit mijn geheugen. Ik zal wel wat door elkaar onthouden hebben.
Heh, heh, zitten wij hier nog te bakkelijen over de cakebakinstructies, terwijl Kabouter Leidschendam onveilig aan het maken is.
[...]
Dit stond er:
Chocoladeliefhebbers opgelet! Met Koopmans Chocolade cake bak je een luchtige cake, rijk aan chocolade. De combinatie van cacao en heerlijke chocoladestukjes zorgen voor een verfijnde en rijke chocoladesmaak.
De Chocoladecake is een complete mix. Zelf voeg je alleen eieren en boter toe.
Nou, dat heeft ze gedaan! (tenminste, ze stonden op de foto!)
Ik graaf hier ook maar wat uit mijn geheugen. Ik zal wel wat door elkaar onthouden hebben.
Heh, heh, zitten wij hier nog te bakkelijen over de cakebakinstructies, terwijl Kabouter Leidschendam onveilig aan het maken is.
donderdag 4 maart 2010 om 19:09

donderdag 4 maart 2010 om 19:13
donderdag 4 maart 2010 om 19:19
donderdag 4 maart 2010 om 19:20
quote:varuca schreef op 04 maart 2010 @ 19:18:
ga risotto maken, of creme brullee Over Risotto:
Tijd is het belangrijkste element. Je moet er zin in hebben om risotto te maken, want het kost tijd en aandacht en als je die niet hebt begin er dan niet aan. Je moet minimaal 20 minuten uittrekken voor het proces van roeren en vocht toevoegen op precies het juiste moment.
Hmm ben niet zo'n geduldig type haha!
ga risotto maken, of creme brullee Over Risotto:
Tijd is het belangrijkste element. Je moet er zin in hebben om risotto te maken, want het kost tijd en aandacht en als je die niet hebt begin er dan niet aan. Je moet minimaal 20 minuten uittrekken voor het proces van roeren en vocht toevoegen op precies het juiste moment.
Hmm ben niet zo'n geduldig type haha!