
Kabouters Kookkunsten!
vrijdag 5 maart 2010 om 17:37
Nog even gauw de aardappeltjes gebakken, en selderij gesneden als groente. Dat helpt namelijk als je last van je maag hebt.. beter voorkomen dan genezen he!
De oven piept.. ik ben zo nieuwschierig! Hoe zou het eruit zien? Nee.. hoe zou het smaken? Tot nu toe ruikt het al de hele tijd of ik een tosti aan het maken ben.. het zal toch wel lekkerder zijn dan een tosti?
En echt.. het is zo waanzinnig lekker!! Ik ga het ooit nog een keer maken
De oven piept.. ik ben zo nieuwschierig! Hoe zou het eruit zien? Nee.. hoe zou het smaken? Tot nu toe ruikt het al de hele tijd of ik een tosti aan het maken ben.. het zal toch wel lekkerder zijn dan een tosti?
En echt.. het is zo waanzinnig lekker!! Ik ga het ooit nog een keer maken
vrijdag 5 maart 2010 om 21:31
zondag 7 maart 2010 om 09:53
*nomnomnom*
Smul_Smurf welke alles eet meld zich
*Voor wie het nog niet snapt de vriend van Kabouter *
Ingrediënten
400 gram rundergehakt;
1 ui;
1/2 bosje platte peterselie;
5 eieren;
1 flinke teen knoflook;
2 eetlepels roomboter;
1 koffielepel korianderpoeder;
1 koffielepel "ras el hanout";
1 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
3 mespuntjes komijnpoeder;
zout en peper naar smaak.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Kook 3 eieren hard in 10 minuten en laat ze "schrikken". Houd apart.
Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de gehakte ui, de geperste teen knoflook, de fijngehakte platte peterselie.
Voeg er het korianderpoeder, de "ras el hanout", de kurkuma, het gemberpoeder, het komijnpoeder en peper en zout naar smaak aan toe.
Breek 1 ei boven dat alles.
Laat de keuekenmachine 2 keer kort draaien om alle ingredienten goed met elkaar te vermengen.
Bereidingswijze
Vet een bakplaat goed in en vorm een "brood" van het verkregen gehaktmengsel.
Maak een groef bovenin het gehaktbrood en leg daar achter elkaar de eieren in.
Maak de bovenkant van het gehaktbrood weer zodanig dicht dat de eieren geheel bedekt zijn. Strijk alles mooi glad, desnoods met een beetje water.
Maak wat inkepingen met een mes in de bovenkant van het gehaktbrood.
Bestrijk het "brood" met het losgeklopte overgebleven ei en zet in de oven.
Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
Serveer met daarbij b.v. tomatensalade en/of gebakken aardappelen.
Smul_Smurf welke alles eet meld zich
*Voor wie het nog niet snapt de vriend van Kabouter *
Ingrediënten
400 gram rundergehakt;
1 ui;
1/2 bosje platte peterselie;
5 eieren;
1 flinke teen knoflook;
2 eetlepels roomboter;
1 koffielepel korianderpoeder;
1 koffielepel "ras el hanout";
1 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
3 mespuntjes komijnpoeder;
zout en peper naar smaak.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Kook 3 eieren hard in 10 minuten en laat ze "schrikken". Houd apart.
Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de gehakte ui, de geperste teen knoflook, de fijngehakte platte peterselie.
Voeg er het korianderpoeder, de "ras el hanout", de kurkuma, het gemberpoeder, het komijnpoeder en peper en zout naar smaak aan toe.
Breek 1 ei boven dat alles.
Laat de keuekenmachine 2 keer kort draaien om alle ingredienten goed met elkaar te vermengen.
Bereidingswijze
Vet een bakplaat goed in en vorm een "brood" van het verkregen gehaktmengsel.
Maak een groef bovenin het gehaktbrood en leg daar achter elkaar de eieren in.
Maak de bovenkant van het gehaktbrood weer zodanig dicht dat de eieren geheel bedekt zijn. Strijk alles mooi glad, desnoods met een beetje water.
Maak wat inkepingen met een mes in de bovenkant van het gehaktbrood.
Bestrijk het "brood" met het losgeklopte overgebleven ei en zet in de oven.
Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
Serveer met daarbij b.v. tomatensalade en/of gebakken aardappelen.
zondag 7 maart 2010 om 19:50
Jeetje dit ha mijn topic kunnen zijn! Hoewel ik uiterst bedreven ben in het maken van lekkere avondmaaltjes ( al zeg ik het zelf ) hangt er een vloek op alles wat ik probeer te maken met de ingredienten suiker, bloem en boter. Niet dat dat me ervan weerhoud om verdere pogingen te doen ( en anders heb ik in elk geval lekker van t beslag kunnen snoepen). Ik lees mee!
maandag 8 maart 2010 om 11:07
Ha klein kaboutertje!! Wat goed dat het zo goed gelukt is...en dat het ook nog zo lekker was is natuurlijk helemaal top!!
Vanmiddag dus gehaktbrood...ben benieuwd! Een vriend van ons had het laatst gemaakt bij ons thuis...was lekker maar niet vre-se-lijk bijzonder. Hopelijk die van jou wel, want dan pik ik het recept!
Joh...en als je geen zin hebt doe je toch lekker een broodje hamburger?! Je hoeft toch niet iedere avond iets spectaculairs te maken?
Vanmiddag dus gehaktbrood...ben benieuwd! Een vriend van ons had het laatst gemaakt bij ons thuis...was lekker maar niet vre-se-lijk bijzonder. Hopelijk die van jou wel, want dan pik ik het recept!
Joh...en als je geen zin hebt doe je toch lekker een broodje hamburger?! Je hoeft toch niet iedere avond iets spectaculairs te maken?