
Tomatencremesoep

donderdag 11 maart 2010 om 21:59
1 ui
1-2 teentjes knoflook, beide fuiten in de pan
Pot gegrilde paprika`s en blik tomatenblokjes in de blender, daarna toevoegen bij de ui en knoflook.
1,5 liter water met bouillonblokjes opzetten, bij elkaar voegen.
Dat is altijd mijn tomatencremesoep.
Ik doe er altijd soepgroenten bij, vermicelli/spagetti en een potje bruine bonen, dan heb ik een maaltijdsoep.
Echt een succesrecept.
1-2 teentjes knoflook, beide fuiten in de pan
Pot gegrilde paprika`s en blik tomatenblokjes in de blender, daarna toevoegen bij de ui en knoflook.
1,5 liter water met bouillonblokjes opzetten, bij elkaar voegen.
Dat is altijd mijn tomatencremesoep.
Ik doe er altijd soepgroenten bij, vermicelli/spagetti en een potje bruine bonen, dan heb ik een maaltijdsoep.
Echt een succesrecept.
donderdag 11 maart 2010 om 22:32
tomatencremesoep , deze is met parmezaanse kaas en room i.p.v. creme fraiche.
Hier het volledige recept:
Verse Tomatencremesoep.
Deze tomatencremesoep is uitstekend geschikt als starter of als maaltijdsoep.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten.
Ingrediënten. Voor 4 personen.
1. 1 kg tomaten
2. 2 aardappels
3. 1 ui
4. 1 teentje knoflook
5. 5 basilicumblaadjes
6. parmezaan geraspt (ongeveer een klein handje)
7. 100 ml room
8. olijfolie en boter
9. peper en zout
Bereiding.
Voor deze tomatencremesoep eerst de tomaten ontvellen en klein snijden. Als je de tomaten voor 30 seconden in kokend water doet ontvellen ze makkelijk. De ui en de aardappels klein snijden. Maal de basilicum en de knoflook met wat olijfolie fijn in een vijzel.
Smelt boter in een koekenpan en fruit de ui aan op een laag vuur voor 5 minuten. Voeg de tomaten en de vijzelmengsel toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Af en toe roeren en op smaak brengen met wat zout en peper.
Doe alles in een soeppan en voeg er 750 ml water bij en de aardappels. Breng alles weer aan de kook en laat alles voor 1 uur op een laag vuur pruttelen.
Pureer de soep in een keuken machine of met een staafmixer. De tomatencremesoep weer aan de kook brengen en de room toevoegen. Serveren met een lekkere dot parmezaan en een blaadje basilicum. Voor een pittige versie voeg je een gesneden rood pepertje met of zonder zaadjes toe als de tomaten in de koekenpan gaan. De tomatencremesoep is klaar. Eet smakelijk.
Hier het volledige recept:
Verse Tomatencremesoep.
Deze tomatencremesoep is uitstekend geschikt als starter of als maaltijdsoep.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten.
Ingrediënten. Voor 4 personen.
1. 1 kg tomaten
2. 2 aardappels
3. 1 ui
4. 1 teentje knoflook
5. 5 basilicumblaadjes
6. parmezaan geraspt (ongeveer een klein handje)
7. 100 ml room
8. olijfolie en boter
9. peper en zout
Bereiding.
Voor deze tomatencremesoep eerst de tomaten ontvellen en klein snijden. Als je de tomaten voor 30 seconden in kokend water doet ontvellen ze makkelijk. De ui en de aardappels klein snijden. Maal de basilicum en de knoflook met wat olijfolie fijn in een vijzel.
Smelt boter in een koekenpan en fruit de ui aan op een laag vuur voor 5 minuten. Voeg de tomaten en de vijzelmengsel toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Af en toe roeren en op smaak brengen met wat zout en peper.
Doe alles in een soeppan en voeg er 750 ml water bij en de aardappels. Breng alles weer aan de kook en laat alles voor 1 uur op een laag vuur pruttelen.
Pureer de soep in een keuken machine of met een staafmixer. De tomatencremesoep weer aan de kook brengen en de room toevoegen. Serveren met een lekkere dot parmezaan en een blaadje basilicum. Voor een pittige versie voeg je een gesneden rood pepertje met of zonder zaadjes toe als de tomaten in de koekenpan gaan. De tomatencremesoep is klaar. Eet smakelijk.
anoniem_89694 wijzigde dit bericht op 11-03-2010 22:37
Reden: Recept zelf toegevoegd.
Reden: Recept zelf toegevoegd.
% gewijzigd



donderdag 18 maart 2010 om 12:25
quote:kiki_twee schreef op 11 maart 2010 @ 22:32:
tomatencremesoep , deze is met parmezaanse kaas en room i.p.v. creme fraiche.
Hier het volledige recept:
Verse Tomatencremesoep.
Deze tomatencremesoep is uitstekend geschikt als starter of als maaltijdsoep.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten.
]Ingrediënten.[/b] Voor 4 personen.
1. 1 kg tomaten
2. 2 aardappels
3. 1 ui
4. 1 teentje knoflook
5. 5 basilicumblaadjes
6. parmezaan geraspt (ongeveer een klein handje)
7. 100 ml room
8. olijfolie en boter
9. peper en zout
Ik zou nooit aardappels door een tomatensoep doen, daar wordt het muf van.
tomatencremesoep , deze is met parmezaanse kaas en room i.p.v. creme fraiche.
Hier het volledige recept:
Verse Tomatencremesoep.
Deze tomatencremesoep is uitstekend geschikt als starter of als maaltijdsoep.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten.
]Ingrediënten.[/b] Voor 4 personen.
1. 1 kg tomaten
2. 2 aardappels
3. 1 ui
4. 1 teentje knoflook
5. 5 basilicumblaadjes
6. parmezaan geraspt (ongeveer een klein handje)
7. 100 ml room
8. olijfolie en boter
9. peper en zout
Ik zou nooit aardappels door een tomatensoep doen, daar wordt het muf van.
.
zaterdag 20 maart 2010 om 17:41
Ik maak 'm altijd (minstens 1x per week) zo:
1 ui, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
500 ml groentenbouillion
1 blik gepelde tomaten
6 trostomaten, in stukken
1 pak tomato frito
1 bakje mascarpone
peper en zout
fruit de ui in olie
tomatenpuree toevoegen en mee bakken
groentenbouillion toevoegen + trostomaten + blik gepelde tomaten.
15 minuten laten koken, dan tomato frita toevoegen.
5 minuten laten doorkoken.
Daarna met de staafmixer fijn mixen, en dan roer je de mascarpone erdoor. Evt. peper en zout toevoegen.
Heerlijk romig, en heerlijk tomatig
1 ui, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
500 ml groentenbouillion
1 blik gepelde tomaten
6 trostomaten, in stukken
1 pak tomato frito
1 bakje mascarpone
peper en zout
fruit de ui in olie
tomatenpuree toevoegen en mee bakken
groentenbouillion toevoegen + trostomaten + blik gepelde tomaten.
15 minuten laten koken, dan tomato frita toevoegen.
5 minuten laten doorkoken.
Daarna met de staafmixer fijn mixen, en dan roer je de mascarpone erdoor. Evt. peper en zout toevoegen.
Heerlijk romig, en heerlijk tomatig
