EN wat eten we vandaag?

22-03-2010 21:26 3006 berichten
Alle reacties Link kopieren




Vertel ons wat je vandaag gaat eten!!!







Wegens succes zijn onze vorige topics gesloten, maar niet getreurd, hier is het nog na te lezen!



2e deel





En wat eten we vandaag?



mylenevalerie in "En wat eten we vandaag?"
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Oja, als je er sla enzo bij ziet, dan is het een voorgerecht. Maar als je het recept leest snap je het wel, gewoon die portobello maken. Even het stukje over de portobello's eruit vissen. Anders even vragen, ik ben vanavond thuis, dus ik kijk hier wel een paar keer. Oh ik heb ze uit mijn kookschrift maar zie dat ze ook bij Ah online staan met foto.



Gevulde portobello's



Ingrediënten

4 portobello champignons

3-4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid

200 g gorgonzola (kaas), ontkorst

2 sjalotten, in flinterdunne ringen

1 eetlepel verse tijmblaadjes

50 g rucolasla



Voorbereiden

(enkele uren tevoren): Bakplaat bekleden met bakpapier. Steeltjes uit portobello's snijden en paddestoelen rondom dun bestrijken met basilicumolie. Plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen en op elk plakje deeg portobello leggen. Deeg rond paddestoelen omhoog vouwen. Gorgonzola in 4 platte stukken snijden en deze in holte van portobello's leggen. Sjalotringen erover verdelen. Tijmblaadjes en peper erover strooien en nog wat basilicumolie erover druppelen. Bakplaat tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.



Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven schuiven en portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Portobellotaartjes over vier borden verdelen en handje rucola rondom leggen.





Portobello's

Ingrediënten

2 portobello champignons

2 eetlepels olijfolie

2 plakken zachte geitenkaas (a ca. 75 g, Bettinne Blanc)

1 zakje veldsla met bietjes (75 g, AH)

1 bakje balsamicodressing (100 g)

2 eetlepels pijnboompitten

2 panini's (broodafdeling)



Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Champignons schoonvegen met keukenpapier en harde steeltje aan binnenkant wegsnijden. Champignons met bolle kant naar boven in ovenschaal leggen en bestrijken met 1 eetlepel olie. Schaal ca. 10 cm onder hete grill schuiven en ca. 4 minuten grillen. Champignons keren. Op elke champignon plak geitenkaas leggen en rest van olie erover sprenkelen. Champignons ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten goudbruin grillen. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Veldsla met bietjes over twee borden verdelen en gevulde champignons er voorzichtig op leggen. Dressing over borden verdelen en pijnboompitten erover strooien. Broodjes apart erbij serveren.



Portobello's



ngrediënten

2 teentjes knoflook

2 portobello champignons

4 takjes peterselie

4 eetlepels parmezaanse kaas

4 eetlepels olijfolie

1/2 theelepel tijm

1/2 bekertje creme fraiche (à 125 ml)

50 g pijnboompitten

1/2 eetlepel citroensap

150 g spaghetti

zout

1 zakje rucola (à 30 g)



Voorbereiden

Knoflook pellen en fijnsnipperen. Portobello's schoonvegen met keukenpapier. Steeltjes erafsnijden en in kleine stukjes snijden. Boven kommetje peterselie fijnknippen en mengen met 2 eetlepels parmezaanse kaas. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Helft van knoflook, paddestoelenblokjes en tijm ca. 3 minuten roerbakken. Crème fraîche, pijnboompitten en peterselie/kaasmengsel erdoor roeren. Portobello's vullen met paddestoelenmengsel.



Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Portobello's in schaal leggen. In kommetje 2 eetlepels olijfolie mengen met citroensap en portobello's ermee besprenkelen. Portobellos in midden van oven in ca. 20 minuten bakken.Intussen spaghetti met snufje zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Rucola in stukjes scheuren. Spaghetti, rucola, rest van knoflook en olijfolie door elkaar scheppen en over twee borden verdelen. Portobello's erop leggen. Serveren met tomatensalade.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Het water loopt me werkelijk in de mond...
Alle reacties Link kopieren
hmm die gevulde portobello's zien er erg lekker uit, misschien eens maken als mijn man er niet is (hij eet nl geen kaas).
Alle reacties Link kopieren
Die portobello-recepten ga ik ook even opslaan.

En fuck de Pannenkoekdag, ik roep bij deze 26 maart uit tot Couscoussalade-dag!



Die van mij is heerlijk. Hoe ik 'm gemaakt hebt:

Erwten gekookt, aubergine en stukjes en dan de grillpan in. Dressing maken van olijfolie, citroensap, honing, African pepermix, zout, djahé en verse koriander.

Door de dressing: fetablokjes, fijngesneden tomaat, gewelde rozijnen en gegrilde auberginestukjes.

Daarna dat mengsel met sla en erwten door de couscous en klaar is je salade!
Alle reacties Link kopieren
klinkt goed age!! sla hem zo even op. ik noem hem "agents couscous"

ik heb weer eens veel te veel gegeten. *burp*
Alle reacties Link kopieren
Haha! Zo heb ik ook 'Yette's nachos' en 'Yette's tacosaus' op mijn computer staan in mijn receptenmapje
Alle reacties Link kopieren
Ja ik heb er ook eigen foto's bij maar zat toen straks even in nood qua tijd. De recepten laten gelukkig bovenin mijn recepten boek want ik wilde het binnenkort weer eens maken. En qua smaak kijk ik altijd welke kaas het lekkerste is erbij.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Yes!!! Een recept voor lemon curd in de Allerhande!! Lekkerrrrr!

Heb net een hele kom couscoussalade op, maar krijg er (lekkere) trek van!
Alle reacties Link kopieren
Én een recept voor tuinerwtensoep. Hmmm!
Alle reacties Link kopieren
Meiden, wat is het hier gezellig (bedenk de hoge schreeuwtoon uit de reclame er zelf bij...).



Ik heb net pasta met bolognese (hoe schrijf je dat toch?) saus gegeten.



Zondag krijg ik een eter dus ik ga me laten inspireren door alle recepten hier.



Enne: Patak is helemaal super. Hier nog een snel/gezond en slank gerecht onder de noemer: ' lui-huisvrouwen-voer'



Grote ui snipperen en 3 paprika's (zo'n stoplicht) snijden en roerbakken. Eventueel blokjes kip of vegetarische blokjes meebakken. 2 blikken linzen (van Bonduelle heb ik altijd) erbij mieteren en een grote pot Patak Tikka Massala. Nog even kort doorwarmen.



De echte culi gooit er een hand gesnipperde koriander of peterselie overheen.



Serveren met witte (pandan of Basmati) rijst.



Hier eten 4 mensen (of 1 mens 4 dagen) hun buikje van rond.
Haha, ook ik ben groot fan van Patak! Vriend vindt dat je alles zelf moet maken, maar voor de makkelijk grijpen we nog weleens naar de Patak hoor.



Mijn favoriete pannenkoeken zijn naturel met stroop of donkere basterdsuiker of aardbeienjam, spekpannenkoek met stroop, kaaspannenkoek, of een appel-rozijnenpannenkoek. Heb ook weleens een pannenkoek gemaakt met runderrookvlees, ging ook prima en was lekker! Ik las hier net de tip over een lepeltje creme fraiche over de ietwat droge hartige pannenkoek, dankjewel! Klinkt erg lekker namelijk.



Vanavond heb ik na t sporten even naan in de oven geschoven, aloo gobi van afgelopen woensdag opgewarmd en raita erbij. Simpel en lekker.
Goeiemorgen mede eet fanaten vandaag hier geitenkaasrolletjes (met gegrilde aubergine courgette en parmaham), pasta erbij en een groene salade.
Hmm, Sartan, dat klinkt goed!



Ik heb nog geen idee wat ik ga eten vanavond, ga met vriendinnen richting het strand en daar ergens iets eten. Dus ik zie wel wat de pot schaft!
Alle reacties Link kopieren
Oeh lekker Sartan!

Alhoewel ik net aan mijn ontbijt zit heb ik al bedacht dat ik vandaag de moussaka wil maken, naar recept van Elynn's vriend

Vanmiddag maar even naar Marqt fietsen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga vanavond wokken...
Alle reacties Link kopieren
quote:Lampje2204 schreef op 26 maart 2010 @ 16:56:

Veel plezier vanavond, Age, en je couscoussalade heb ik opgeslagen...



Juniper, maak je de citroentaart van vanavond zelf? Ik ben niet zo van taarten, maar dit klinkt wel lekker fris.



Ja Lampje ik had 'm zelf gemaakt. Vond het alleen zelf niet zo'n succes. De gasten gelukkig wel, dus die hebben de overgebleven stukken opgegeten.

Ik wilde inderdaad een lekkere frisse taart maken, maar ik vond 'm veel te zoet en te vet. Jammer, daar hou ik niet zo van.



Als je het recept zoekt moet je googelen op druipende citroentaart.



Voor Pasen ga ik een Engelse cake maken. Het recept stond in de nieuwe Allerhande met bloedsinaasappel. Volgens mij wordt die beter
Alle reacties Link kopieren
Dank je wel Mv! Ik ga die met geitenkaas maken heb ik besloten! Bedankt voor de recepten!
Alle reacties Link kopieren
ik ben vanavond en morgen culinair overgeleverd aan de mercy van mijn schoonmoeder.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vandaag geen zin inspratie om te koken,misschien dat er vanmiddag ineens iets te binnen schiet...
Alle reacties Link kopieren
dolfje, ruilen? ga jij bij mijn schoonouders eten, kan ik mijn inspiratie kwijt :p
Alle reacties Link kopieren
Ik ga een lekker ovenschoteltje maken. Lamsgehakt, champies, paprika, pakje wokgroenten, sperziebonen even aanzetten, scheutje rode wijn en blik tomaatblokjes en allerhande kruiden erbij. Verse aardappelpuree met geraspte kaas erop en in de oven.

Eten we lekker 2 dagen van!
Alle reacties Link kopieren
Nee het wordt toch die met gorgonzola. Morgen komt nl ook een vriendinnetje eten en dan maak ik quiche met geitenkaas, dus dat wordt wel erg veel geitenkaas in 2 dagen.
Alle reacties Link kopieren
Heb je 'druipende citroentaart' even opgezocht, Juniper. Ziet er mooi uit maar kan me voorstellen dat het wat te zoet werd met suiker in het beslag, de siroop en het glazuur. Heb ook de Engelse cake gezien: ziet er ook prachtig uit. We horen wel hoe hij geworden is als het zover is.



Nou, vandaag wordt het geen pizza, zoals ik gister zei, maar de gnocchetti met garnaaltjes en verse tomatensaus die ik eigenlijk gister had moeten eten ( ik volg het zelf bijna niet meer...) , maar uiteindelijk heb ik een tartaartje met gewokte groenten gegeten en man lamslapjes (hij is gek op lam en ik absoluut niet).
Alle reacties Link kopieren
vandaag semi-verse ravioli 4kazen van AH met zelfgemaakte pittige tomatensaus met geroosterde puntpaprika's en een kleine salade caprese



@Juniper: is die druipende citroentaart naar recept van Jamie Oliver?Ik heb die ook aantal keer gemaakt maar dan zonder de siroop en glazuurlagen erover, dan is ie wel lekker fris!
Alle reacties Link kopieren
Suuz, volgens mij wel ja. Had 'm van een of andere receptensite geplukt. Misschien is dat beter inderdaad, zonder die siroop vooral. Bahbah, niet lekker..



Ik hou ook niet van slagroomtaarten enzo, het moet altijd fruitig zijn bij mij. Heb eigenlijk nog nooit gehad dat ik een zelfgemaakte taart niet lekker vond :(

Scheelde wel weer in de calorieën haha..

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven