EN wat eten we vandaag?

22-03-2010 21:26 3006 berichten
Alle reacties Link kopieren




Vertel ons wat je vandaag gaat eten!!!







Wegens succes zijn onze vorige topics gesloten, maar niet getreurd, hier is het nog na te lezen!



2e deel





En wat eten we vandaag?



mylenevalerie in "En wat eten we vandaag?"
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Haha, die sucuk maakt de tongen los hier!! Zodra ik aan mijn vriend voorstelde om sucuk met eieren te eten als lunch was hij om, haha. Ik heb het als volgt gemaakt, geinspireerd door Sartans omschrijving en een recept op internet: plakjes sucuk twee minuutjes aanbakken, ei eroverheen breken, met deksel erop laten stollen. Dan tomaat in plakjes eroverheen (zonder het vloeibare binnendeel), nog even in de pan laten. Daarna op Turks brood gelegd, met wat verse koriander erover. Het was hier een groot succes! Paprika erbij leek me ook wel lekker, ook zoals jij het omschrijft Sartan, maar dat heb ik niet in huis. En Nazife, met peterselie klinkt idd ook goed!



@Nazife: pangasiusfilet is erg lekker uit de oven. Bijvoorbeeld een pakketje maken van aluminiumfolie met pangasiusfilet en verschillende groenten, dan aluminiumfolie-zakje dichtvouwen op een klein puntje na en bouillon erin schenken. Dit in de oven leggen. Of de filet van een lekker korstje voorzien, b.v. door eerst door de bloem te halen, dan door een geklutst ei en dan door een mengsel van paneermeel en lekkere kruiden (b.v. cajunkruiden). Dit lekker bakken. Overigens, pangasiusfilet is ook goed te wokken, al moet je t niet te lang in de pan laten.
Alle reacties Link kopieren
*nog steeds zin in sucuk*

Damn, maar het is zo vet! Heb je 'ie Turkse tosti's wel eens gehad? Met peynir en sucuk. Recept staat op het tosti-topic. (zit nu in de trein dus kan het niet opzoeken)



Gisteren weer Pintxos gegeten. Met z'n 2en 6 Pintxos gedeeld. Ik vond vooral de ananas met geitenkaas lekker, en dadels met manchego. Ook nog een bord venusschelpen gehad. Heerlijk!!

Ben nu op weg naar m'n opa en oma. Zal daar wel iets eten, of anders kijk ik wat er bij m'n moeder in de vriezer ligt (ze is zelf niet thuis).

Ik hoop niet dat Opa die vieze pudding van de Turkse toko maakt. Die is niet te (vr)eten



(bij hun in de stad is een nieuwe Turkse winkel geopend, letterlijk 2 deuren naast de Turkse supermarkt die er al zat. Ik snap 't niet

Nu heeft opa daar een poedertje ontdekt waarmee je pudding maakt. Maar niemand vind t lekker behalve opa. Hij laat t dan ook aan iedereen proeven )
Alle reacties Link kopieren
Ach, ik ken het recept voor Turkse tosti's natuurlijk ook uit m'n hoofd (moest even overstappen in Nazife-stad ).

Dressing maken van olijfolie, limoensap, vers gesneden koriander en peper. Daar de peynir doorheen prakken.

Boterham (liefst een witte, maar een pide is ook lekker) besmeren met peynir-mengsel. Hier plakjes suçuk op leggen en andere boterham

erop. Nog een takje koriander bovenop het brood (voor de leuk ) en grillen in een tosti-apparaat.
Alle reacties Link kopieren
oh hou je mond alsjeblieft. Krijg er zin in en heb al veel te veel gegeten de laatste paar dagen
AgentL: wat vervelend nou dat ik nog sucuk in de koelkast heb liggen... pide heb ik ook nog in huis... NEE, niet doen Teigera, je hebt net geluncht!



*hou m wel in gedachten hoor, klinkt lekker!*
(sorry nazife) die tosti heb ik een paar weken geleden geprobeerd en hij is héérlijk!!!! Had nog wat cayennepeper door het peynir-limoenmengsel geroerd voor een lekkere "kick"

(jammer, de sucuk is helemaal op hier...)
Alle reacties Link kopieren
uiteindelijk heb ik een pasta gemaakt van zonnebloemolie, geraspte knoflook, paprikapoeder, komijn, kurkuma, cayennepeper, zout, peper en veel in kleine stukjes gescheurde peterselie. daar de filets mee ingewreven. Door de bloem gehaald en gebakken in de pan. geserveerd met doperwten-rijst en peynir salade..
Alle reacties Link kopieren
Hmmm het ziet ernaar uit dat de zuurkool een dagje moet wachten, vriendlief had meer trek in wortelenstamp en gaat dat dus ook maken. Ook goed

Ben stiekem toch wel erg benieuwd naar de zuurkool met geitenkaas!
Alle reacties Link kopieren
quote:Mac123 schreef op 04 april 2010 @ 12:51:

Suusz: dat klinkt net zoals mijn schoonmoeder. Liefste schoonmoeder van de wereld, maar echt koken kan ze niet.



haha ja same here! Ik had trouwens verkeerd gegokt vandaag. Het was soep (champigon en en tomaat uit blik) en verder uitgebreid broodjes uit de oven, paasstol, suikerbrood, matzes met verschillende soorten beleg. Ook lekker. Drie soorten ijs waren vandaag pecan/caramel, slagroom en chocolade. Met vruchtjes, hagelslag of slagroom naar keuze. Kortom de calorieën voor vandaag zijn binnen!



Die tosti klinkt lekker maar eens op zoek naar de lokale Turk hier in de buurt!
Update: heb heerlijk gegeten. Vooraf een thais achtige salade, als hoofdgerecht tiger shrimp curry en na een chocolade taart met ganache lagen.... kwijl.... rollend naar huis....

Alle reacties Link kopieren
Ik heb bij m'n (chinese) tante gegeten, samen met opa en oma.

Eerst rundvleessalade en soep met stokbrood. Daarna wat chinese gestoomde hapjes. Mijn favoriet: bapao's met een custardvulling Zóóó lekker!

M'n tante had ook nog wraps gemaakt met loempiavulling. Die wraps waren dan niet weer heel erg lekker, de vulling wel

Het toetje (viennetta) heb ik afgeslagen.



Morgen gaan we bowlen & steengrillen met m'n moeder, haar vriend, zusjes en stiefzusjes.
Alle reacties Link kopieren
morgen lekker simpel spaghetti a-la nazife waar nazman zo blij van wordt met sperzieboontjes en salade.
Alle reacties Link kopieren
Vandaag gaan we gourmetten met 1001 dingen van de halalslager en de turkse super. Haloumi, runderlapjes, lamsmergues, köfte, etc met o.a. couscoussalde en pide.
Zometeen wordt er een uitgebreide lunch gehouden bij mijn ouders met het hele gezin. Ieder stel neemt iets zoets en iets hartigs mee. Vriend gaat zometeen een Iraanse omelet maken, iets dat typisch in de lente wordt gegeten, ik geloof dat het kuku sabzi heet. In ieder geval is het een groenten- en kruidenomelet, met geroosterde walnoten, geserveerd met tomaat en yoghurt op Turks brood. Ben erg benieuwd! Het zoete gedeelte is de mangoclafoutis van Yette geworden, hij staat nu in de oven en het ziet er goed uit!
Alle reacties Link kopieren
Goedemiddag,

wat maken jullie allemaal lekkere dingen zeg!

Ik heb gisteren toevallig Sucuk gehaald, ga zo eens kijken bij de super of ze ook limoensap etc hebben.
Alle reacties Link kopieren
Wij moeten straks naar schoonouders brunchen,nou ja brunchen we gaan pas aan tafel als neefje klaar is met zijn middagdutje dus wie weet hoe laat dat is....



(heb er al niet zo'n zin in want rustig eten met zo'n menneke erbij aan tafel is er niet bij..)
Alle reacties Link kopieren
Als ik door al mijn paashapjes ben heen geworsteld dan koop ik ook een keer sucuk, volgens mij nog nooit gegeten. Hoewel, vroeger dagelijks bij een Turkse familie gegeten maar toen was ik jong en geen idee hoe het allemaal heette.

Ben ook diverse keren op vakantie geweest naar Turkeye maar daar had je van die hele mooie buffetten met overheerlijke hapjes, maar van veel weet ik nog de naam niet.



Moet niet vergeten het recept van Sartan op te slaan.



Age, je zei dat je zou mailen over dat foodcoutching, ben je mij vergeten of heb je het nog te druk gehad? Ben niet ongeduldig hoor maar dacht, misschien is de mail niet aangekomen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Dolfje dat kan wel eens laat worden. En eet neefje al heel veel mee? Ik ben daar dan altijd wat praktischer in hoor de hele familie hoeft niet te wachten op 1 kabouter die 3 happen brood eet en dan weer van tafel rent.
Alle reacties Link kopieren
Nee hij eet nog niet veel mee is net 13 maanden,schoonmoeder belde net of we tussen 3 en half 4 wilden komen en dan konden wij vast wel wat eten....

(ik heb van de week een beetje moeilijk gedaan aan de telefoon want ik snapte niet waarom hij niet daar kon slapen terwijl wij dan rustig zaten te eten en dat snap ik eigenlijk nog steeds niet..)
Alle reacties Link kopieren
Tja Dolfje 13 maanden is nou niet echt een leeftijd dat ze al lekker aan de dis kunnen zitten. Ik heb het ook wel eens meegemaakt dat ik oud en nieuw vierde bij mensen met kinderen. Kindje was geloof ik 3 maanden oud maar dat moest en zou wakker gemaakt moeten worden om 00.00. Kindje was vervolgens de hele tijd aan het huilen, raar he?



Ik doe het nu nog als wij eters krijgen, ik geef gewoon eerst de kids eten rond 1800 daarna zit ik een leuke dvd aan en gaan de volw. eten. Het is een stuk rustiger dan in de tent.
Alle reacties Link kopieren
Even wat anders wat ook heel lekker is turkse tosti maar dan met turks brood!
Alle reacties Link kopieren
quote:Yoie schreef op 05 april 2010 @ 13:11:

Tja Dolfje 13 maanden is nou niet echt een leeftijd dat ze al lekker aan de dis kunnen zitten. Ik heb het ook wel eens meegemaakt dat ik oud en nieuw vierde bij mensen met kinderen. Kindje was geloof ik 3 maanden oud maar dat moest en zou wakker gemaakt moeten worden om 00.00. Kindje was vervolgens de hele tijd aan het huilen, raar he?



Ik doe het nu nog als wij eters krijgen, ik geef gewoon eerst de kids eten rond 1800 daarna zit ik een leuke dvd aan en gaan de volw. eten. Het is een stuk rustiger dan in de tent.





Ik zou het fijn vinden als mijn zwager+schoonzusje en schoonouders ook zo zouden denken...

Het is niet dat ik het geen leuk kind vind maar vriend en ik hebben altijd het gevoel dat als zij er zijn wij net zo goed niet hadden kunnen komen..beetje voor spek en bonen(omdat we op de eten pijler zitten en niet de relatie pijler )



Zeg ik lees hier van alles over sucuk en turkse tosti ik moet me er eens in gaan verdiepen want het klinkt allemaal erg lekker!Ken sucuk ook nog niet,moest googelen wat het was...
Alle reacties Link kopieren
ik begrijp het wel, heb zelf 2 kinderen het draait wel te vaak om de kinderen. En natuurlijk ze zijn er maar ze hoeven niet alles te bepalen. Daarom eerst de kids eten en daarna de "grote mensen".
Alle reacties Link kopieren
Gekookte aardappels, rode kool en een tartaartje.
Alle reacties Link kopieren
Vanavond lasagne (verse bladen) gehakt, saus, stukjes salami en stukjes peer zo'n lekkere combinatie!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven