
EN wat eten we vandaag?
maandag 22 maart 2010 om 21:26


maandag 12 april 2010 om 18:08
Oh, Lampje, wat klinkt dat allemaal lekker!!
Ik eet mijn courgette ook altijd met schil en eet het eigenlijk best wel vaak. Het past gewoon bij veel gerechten! Gevulde courgette is inderdaad ook lekker MV, ik maak t ook wel met rijst.
Vanavond eet ik alleen en ik warm lekker gemakkelijk een restje rijst met kip en ananas op, met verschillende roergebakken groente erin. Dan nog wat pinda's eroverheen voor de bite .
Ik eet mijn courgette ook altijd met schil en eet het eigenlijk best wel vaak. Het past gewoon bij veel gerechten! Gevulde courgette is inderdaad ook lekker MV, ik maak t ook wel met rijst.
Vanavond eet ik alleen en ik warm lekker gemakkelijk een restje rijst met kip en ananas op, met verschillende roergebakken groente erin. Dan nog wat pinda's eroverheen voor de bite .
maandag 12 april 2010 om 18:13
Spaghetti alle vongole is ook mijn favoriet! Rome is goed! Weer is qua temperatuur lekker, ca.17 graden, alleen beetje grauwe boel.Gisteravond ongelooflijk onweer. Ben hier nog tot volgende week dinsdag... Thuis maar op water en brood...
Ff nog plaatje van de zeebaars als ie klaar en ontdaan is van velletje en graten:
Ff nog plaatje van de zeebaars als ie klaar en ontdaan is van velletje en graten:

maandag 12 april 2010 om 19:29
Haaai ladies, I'm back! Na drie heerlijke dagen in Rome (pijn in mijn voeten van het lopen maar heel mooi weer gehad! super)
Zal nog ff bijschrijven wat ik gegeten heb haha
Donderdag:een mix en match maaltijd met van alles wat: vispakketjes, gevulde aubergine, stoofschotel van lam met spinazie, bordje gemengde groente etc etc.
Vrijdag: pasta caccio e pepe (romeinse specialiteit met lokale kaas en zwarte peper) met een insalata mixta erbij.
Zaterdag: de beste pizza éver (en ik overdrijf niet) bij pizzeria Dar Poeta (Lampje, als je nog in Rome bent) met een zalige salade, gelukkig hadden we die met zijn 2en besteld anders hadden we hem nooit opgekregen
Zondag: spaghetti con vonghole ( ) met on the side gegrillde groentetjes, versgebakken brood en een gemengde salade. Toe een in de trattoria huisgemaakte tiramisu.....
Dan laat ik de heerlijke panini tussen de middag (met goeie mozzerella en gegrillde courgette, of tonijn met tomaat en rucola, of rucolabloemen en kaas... of... of...) en de heerlijke cappucini bij het ontbijt, en de zoetigheden bij "ons" bakkertje om de hoek nog weg... zucht...En natuurlijk alle dagen een écht Italiaans ijsje, en geloof me als je dat eenmaal geproefd hebt weet je dat de italiaanse ijsboeren hier in NL er niet aan kunnen tippen!
Dat wordt afkicken de komende dagen........
Zal nog ff bijschrijven wat ik gegeten heb haha
Donderdag:een mix en match maaltijd met van alles wat: vispakketjes, gevulde aubergine, stoofschotel van lam met spinazie, bordje gemengde groente etc etc.
Vrijdag: pasta caccio e pepe (romeinse specialiteit met lokale kaas en zwarte peper) met een insalata mixta erbij.
Zaterdag: de beste pizza éver (en ik overdrijf niet) bij pizzeria Dar Poeta (Lampje, als je nog in Rome bent) met een zalige salade, gelukkig hadden we die met zijn 2en besteld anders hadden we hem nooit opgekregen
Zondag: spaghetti con vonghole ( ) met on the side gegrillde groentetjes, versgebakken brood en een gemengde salade. Toe een in de trattoria huisgemaakte tiramisu.....
Dan laat ik de heerlijke panini tussen de middag (met goeie mozzerella en gegrillde courgette, of tonijn met tomaat en rucola, of rucolabloemen en kaas... of... of...) en de heerlijke cappucini bij het ontbijt, en de zoetigheden bij "ons" bakkertje om de hoek nog weg... zucht...En natuurlijk alle dagen een écht Italiaans ijsje, en geloof me als je dat eenmaal geproefd hebt weet je dat de italiaanse ijsboeren hier in NL er niet aan kunnen tippen!
Dat wordt afkicken de komende dagen........

maandag 12 april 2010 om 19:34
Wauw Sartan, dat klinkt allemaal erg goed! Leuk hè Rome?! Was er eigenlijk al eens eerder geweest?quote:sartan schreef op 12 april 2010 @ 19:29:
En natuurlijk alle dagen een écht Italiaans ijsje, en geloof me als je dat eenmaal geproefd hebt weet je dat de italiaanse ijsboeren hier in NL er niet aan kunnen tippen!Ik ben met je eens dat het ijs in Italië heul lekker is en in NL bijna niet te vinden. Toch zit er een ijsfabriekje in de Jordaan waar het ijs net zo lekker is als in Italië. Probeer maar eens uit deze zomer. Monte Pelmo.
En natuurlijk alle dagen een écht Italiaans ijsje, en geloof me als je dat eenmaal geproefd hebt weet je dat de italiaanse ijsboeren hier in NL er niet aan kunnen tippen!Ik ben met je eens dat het ijs in Italië heul lekker is en in NL bijna niet te vinden. Toch zit er een ijsfabriekje in de Jordaan waar het ijs net zo lekker is als in Italië. Probeer maar eens uit deze zomer. Monte Pelmo.
maandag 12 april 2010 om 19:39
maandag 12 april 2010 om 19:42
quote:GeorgieBrown schreef op 12 april 2010 @ 19:34:
Wauw Sartan, dat klinkt allemaal erg goed! Leuk hè Rome?! Was er eigenlijk al eens eerder geweest?
[...]
Ik ben met je eens dat het ijs in Italië heul lekker is en in NL bijna niet te vinden. Toch zit er een ijsfabriekje in de Jordaan waar het ijs net zo lekker is als in Italië. Probeer maar eens uit deze zomer. Monte Pelmo.Staat hier ook genoteerd...ik ben niet zo dol op ijs normaal behalve goed Italiaans ijs dus ik ga ook eens kijken!
Wauw Sartan, dat klinkt allemaal erg goed! Leuk hè Rome?! Was er eigenlijk al eens eerder geweest?
[...]
Ik ben met je eens dat het ijs in Italië heul lekker is en in NL bijna niet te vinden. Toch zit er een ijsfabriekje in de Jordaan waar het ijs net zo lekker is als in Italië. Probeer maar eens uit deze zomer. Monte Pelmo.Staat hier ook genoteerd...ik ben niet zo dol op ijs normaal behalve goed Italiaans ijs dus ik ga ook eens kijken!
maandag 12 april 2010 om 19:44
maandag 12 april 2010 om 19:57
Monte Pelmo
En dan eerst vongole eten bij La Oliva
Nu heb ik ook zin in Spaghetti alle vongole. Ik ga zo bij een vriendin eten, ze maakt haar heerlijke pasta met zalm en tomaat.
Hele dag hard gewerkt (nu in trein naar huis) en ben ontzettend brak van een gezellige avond met een andere vriendin. Argh! Waarom heb ik ook zo'n leuk leven?
Naz, heb jij al eens die datumprikker ingevuld?
En dan eerst vongole eten bij La Oliva
Nu heb ik ook zin in Spaghetti alle vongole. Ik ga zo bij een vriendin eten, ze maakt haar heerlijke pasta met zalm en tomaat.
Hele dag hard gewerkt (nu in trein naar huis) en ben ontzettend brak van een gezellige avond met een andere vriendin. Argh! Waarom heb ik ook zo'n leuk leven?
Naz, heb jij al eens die datumprikker ingevuld?

maandag 12 april 2010 om 20:01
quote:AgentL schreef op 12 april 2010 @ 19:57:
Monte Pelmo
En dan eerst vongole eten bij La Oliva
Jij zit vol goede ideeën.
(weet niet of Monte Pelmo al weer open is, de ijssalon is alleen in de zomer open... * checkt de site * ... Jááá! Ze zijn 26 maart weer open gegaan! * maakt mentale notitie niet elke dag door die straat te fietsen, erg slecht voor figuur - niet het fietsen dan hè, maar het overmatig ijs eten *)
Monte Pelmo
En dan eerst vongole eten bij La Oliva
Jij zit vol goede ideeën.
(weet niet of Monte Pelmo al weer open is, de ijssalon is alleen in de zomer open... * checkt de site * ... Jááá! Ze zijn 26 maart weer open gegaan! * maakt mentale notitie niet elke dag door die straat te fietsen, erg slecht voor figuur - niet het fietsen dan hè, maar het overmatig ijs eten *)

maandag 12 april 2010 om 20:18
<noteert Monte Pelmo en is stiekum blij dat ze er niet in de buurt woont> goeie tip GB bedankt!
't was mijn eerste keer in Rome en naar ik vrees niet de laatste
Oh en MV vwb het recept van de pizza, 't was een pizza bianca ( = zonder tomatensaus) met veel pittige kaas, zachte salami (van die brokkels), chili dus lekker heet en courgettelinten. Maar het absolute verschil en waarom deze pizza's zo goed bekend staan is het recept en langzame rijzen van het deeg en natuurlijk de houtoven (die in NL meestal ontbreekt) waardoor je een heerlijke rokerige smaak krijgt.... hmm ik vind je suggestie voor een smoes van "zonder recept mag ik niet terug het forum op" wel een goeie hahaha.
Oh Age ik vind het ook heul zielig voor je dat je zo'n leuk leven hebt (NOT)
't was mijn eerste keer in Rome en naar ik vrees niet de laatste
Oh en MV vwb het recept van de pizza, 't was een pizza bianca ( = zonder tomatensaus) met veel pittige kaas, zachte salami (van die brokkels), chili dus lekker heet en courgettelinten. Maar het absolute verschil en waarom deze pizza's zo goed bekend staan is het recept en langzame rijzen van het deeg en natuurlijk de houtoven (die in NL meestal ontbreekt) waardoor je een heerlijke rokerige smaak krijgt.... hmm ik vind je suggestie voor een smoes van "zonder recept mag ik niet terug het forum op" wel een goeie hahaha.
Oh Age ik vind het ook heul zielig voor je dat je zo'n leuk leven hebt (NOT)
maandag 12 april 2010 om 20:56
maandag 12 april 2010 om 21:05

maandag 12 april 2010 om 21:08
quote:Mittens schreef op 12 april 2010 @ 21:05:
GB...dank voor de ijstip. Mitman heeft sinds kort een scooter, dus een ritje naar de Jordaan moet er toch een keer in zitten...en dan kun je maar beter een goed doel hebben, toch? Als je op de fiets gaat (weet niet waar je vandaan woont natuurlijk), kun je méér ijs eten...
GB...dank voor de ijstip. Mitman heeft sinds kort een scooter, dus een ritje naar de Jordaan moet er toch een keer in zitten...en dan kun je maar beter een goed doel hebben, toch? Als je op de fiets gaat (weet niet waar je vandaan woont natuurlijk), kun je méér ijs eten...