
Risotto met?
donderdag 15 april 2010 om 17:21
Ik ga vandaag voor het eerst risotto proberen.
Theoretisch gezien ben ik helemaal voorbereid maar wat eet ik er nou bij? Alleen rijst lijkt me ook maar saai.
Via google vind ik over het algemeen alleen maar recepten met paddestoelen maar die lust ik absoluut niet.
Room en parmezaan heb ik in huis. Kip en gamba's ook. Ook redelijk wat groentes.
Wie heeft er een recept of kookidee voor me?
Theoretisch gezien ben ik helemaal voorbereid maar wat eet ik er nou bij? Alleen rijst lijkt me ook maar saai.
Via google vind ik over het algemeen alleen maar recepten met paddestoelen maar die lust ik absoluut niet.
Room en parmezaan heb ik in huis. Kip en gamba's ook. Ook redelijk wat groentes.
Wie heeft er een recept of kookidee voor me?
donderdag 15 april 2010 om 17:28
Ingrediënten
5 eetlepels olie
100 g bacon
350 g risottorijst
1 liter hete kippenbouillon (van tablet)
1 ui, gesnipperd
200 g courgette, in plakken
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels kookroom
2 eetlepels droge sherry
50 g grano padano (kaas), geraspt
4 eetlepels verse peterselie, gesneden
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de bacon licht krokant. Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier. Voeg nog 2 eetlepels olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen. Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Bak hierin de ui en courgette 2 minuten met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor. Schep eerst de groenten en dan de risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.
Deze is ook erg lekker! (van ahsite gejat)
5 eetlepels olie
100 g bacon
350 g risottorijst
1 liter hete kippenbouillon (van tablet)
1 ui, gesnipperd
200 g courgette, in plakken
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels kookroom
2 eetlepels droge sherry
50 g grano padano (kaas), geraspt
4 eetlepels verse peterselie, gesneden
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de bacon licht krokant. Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier. Voeg nog 2 eetlepels olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen. Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Bak hierin de ui en courgette 2 minuten met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor. Schep eerst de groenten en dan de risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.
Deze is ook erg lekker! (van ahsite gejat)
donderdag 15 april 2010 om 17:29
Qua groentes past bijna alles vind ik. Ja sla zou ik niet doen.
Kip lekker (gamba's lust ik niet maar zal er ook lekker bij zijn).
Parmezaan is er lekker bij. Ik heb het een keer gemaakt met asperges. Dat was even experimenteren, ik hou niet zo van die natte risotto.
Kip lekker (gamba's lust ik niet maar zal er ook lekker bij zijn).
Parmezaan is er lekker bij. Ik heb het een keer gemaakt met asperges. Dat was even experimenteren, ik hou niet zo van die natte risotto.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

donderdag 15 april 2010 om 17:35
http://www.ah.nl/recepten ... 489660&rq=kalkoen+risotto en dan die met spinazie is lekker!
donderdag 15 april 2010 om 17:38
quote:Suze2 schreef op 15 april 2010 @ 17:35:
http://www.ah.nl/recepten ... 489660&rq=kalkoen+risotto en dan die met spinazie is lekker!Simpel maar lekker denk ik. Ik moet toch weer eens wat vaker bij de AH gaan neuzen voor inspiratie. Thnx!
http://www.ah.nl/recepten ... 489660&rq=kalkoen+risotto en dan die met spinazie is lekker!Simpel maar lekker denk ik. Ik moet toch weer eens wat vaker bij de AH gaan neuzen voor inspiratie. Thnx!
donderdag 15 april 2010 om 17:48
Ik moest wel lachen om de opmerking van Robbert Kranenborg de Chefkok van Over de kook, die zei eergister volgens mij, iemand moet minimaal 100 keer een risotto gemaakt hebben willen ze het onder de knie hebben.
Ik maak zelf bijna nooit risotto en ik vind hem droger als rijst lekkerder en dan met een dressing of saus erbij.
Maar volgens zeggen kunnen weinig mensen goeie risotto maken. Ik ook niet .
Ik maak zelf bijna nooit risotto en ik vind hem droger als rijst lekkerder en dan met een dressing of saus erbij.
Maar volgens zeggen kunnen weinig mensen goeie risotto maken. Ik ook niet .
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.



donderdag 15 april 2010 om 18:10
donderdag 15 april 2010 om 20:25
donderdag 15 april 2010 om 22:07