
Wat serveer jij op een tuinfeest?
zondag 4 juli 2010 om 22:57
Altijd leuk om ideeën te jatten op te doen. Ik geef binnenkort een klein feestje voor een man of 20. Alleen vrienden en heb dus zin om gezellig te kletsen en niet om de hele avond te bbq-en/in de keuken te staan dus ik hoop van jullie wat tips te krijgen (en hoeveel drank/drinken haal je dan?). En hoeveel eten per persoon haal je dan of houd je daar geen rekening mee?
zondag 4 juli 2010 om 22:59
Je kunt toch gewoon een cateraar bellen voor wat lekkere salades? Verder stokbrood met wat kaasjes en nootjes. Meer dan voldoende en alles staat klaar.
Wat drank betreft kun je ook afspraken maken met je supermarkt dat je ongeopende flessen kunt retourneren.
Wij hadden onlangs een feestje en we hebben simpele salades gegeven (van die bakken) en verder gewoon stokbrood. We hebben het aangevuld met zelfgemaakte pizza's. Heerlijk.
Wat drank betreft kun je ook afspraken maken met je supermarkt dat je ongeopende flessen kunt retourneren.
Wij hadden onlangs een feestje en we hebben simpele salades gegeven (van die bakken) en verder gewoon stokbrood. We hebben het aangevuld met zelfgemaakte pizza's. Heerlijk.

zondag 4 juli 2010 om 23:10
quote:tilalia2 schreef op 04 juli 2010 @ 23:01:
Wil je wel vantevoren in de keuken staan? Wil je je gasten warm of koud eten voorzetten? Zijn je gasten
natnekken/zuiplappen/blauwe knopen/ etc?Blauwe knopen en natnekken? De meesten drinken niet meer zoveel, veel jonge ouders. Vooral de vrouwen zijn aan de sapjes
Wil je wel vantevoren in de keuken staan? Wil je je gasten warm of koud eten voorzetten? Zijn je gasten
natnekken/zuiplappen/blauwe knopen/ etc?Blauwe knopen en natnekken? De meesten drinken niet meer zoveel, veel jonge ouders. Vooral de vrouwen zijn aan de sapjes
zondag 4 juli 2010 om 23:13
Lekkere zelfgemaakte, verse en originele happen. (en dus geen salades uit bakken of de kaas/worst/eisalade en kruidenboter van hierboven). Het hangt er verder vanaf hoe laat het feest begint en of het dus hoofdmaaltijd of alleen maar snacks moeten zijn.
Zijn het alleen snacks dan zou ik in ieder geval een enorme bak zelfgemaakte guacemole maken. Echt van minstens 8 avocado's (even naar de markt) en daar een schaal rauwkoststengels en nancho chippies naastzetten.
Verder dan nog een of twee snacks in grote hoeveelheden en her en der wat bakjes nootjes. En dat is het dan.
Maar altijd liever weinig gerechten in ruime hoeveelheden serveren dan andersom. Staat echt veel en veel beter!
Zijn het alleen snacks dan zou ik in ieder geval een enorme bak zelfgemaakte guacemole maken. Echt van minstens 8 avocado's (even naar de markt) en daar een schaal rauwkoststengels en nancho chippies naastzetten.
Verder dan nog een of twee snacks in grote hoeveelheden en her en der wat bakjes nootjes. En dat is het dan.
Maar altijd liever weinig gerechten in ruime hoeveelheden serveren dan andersom. Staat echt veel en veel beter!
zondag 4 juli 2010 om 23:13
zondag 4 juli 2010 om 23:15
quote:tilalia2 schreef op 04 juli 2010 @ 23:14:
[...]
We hebben een grote keukentafel, alle happen gaan op tafel, bordjes, servetjes, bestekjes erbij, je roept "Jongens! He eten staat daar!" en een kwartier later zijn alle balletjes op en nog een half uur later zijn alle gevulde eitjes op. En dan kijken ze allemaal heel blij.
Ik heb wel geprobeerd om zoveel gehaktballetjes te maken dat het langer zou duren voor het op was, maar het maakt niet uit: in 15 tot 20 minuten zijn alle balletjes op, al maak ik 3 kilo
[...]
We hebben een grote keukentafel, alle happen gaan op tafel, bordjes, servetjes, bestekjes erbij, je roept "Jongens! He eten staat daar!" en een kwartier later zijn alle balletjes op en nog een half uur later zijn alle gevulde eitjes op. En dan kijken ze allemaal heel blij.
Ik heb wel geprobeerd om zoveel gehaktballetjes te maken dat het langer zou duren voor het op was, maar het maakt niet uit: in 15 tot 20 minuten zijn alle balletjes op, al maak ik 3 kilo

zondag 4 juli 2010 om 23:18