
Chilipoeder maken?
zondag 29 augustus 2010 om 11:44
Ja zeker korter doen en gewoon af en toe kijken en zo de tijd bepalen. Ik denk dat het heel goed gaat. Ik heb van de week teveel tomaten gekocht dus ik ga die drogen maar wat je zegt, qua tijd kan je het niet vergelijken. Ik vind het wel een heel goed idee.
Gebruik je wel eens af en toe chilipeper vers? Dan zou je in 1 potje ze kunnen inmaken en de rest drogen voor de poeder.
Gebruik je wel eens af en toe chilipeper vers? Dan zou je in 1 potje ze kunnen inmaken en de rest drogen voor de poeder.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zondag 29 augustus 2010 om 12:48
Gewoon in z'n geheel invriezen. Gaat supergoed. Ook als je dan een stukje nodig hebt gewoon afsnijden en de rest in de vriezer laten.
En drogen doe je inderdaad gewoon aan een touwtje op een warme plaats (normale kamertemp. zeg maar, bijv. in de keuken) Als je ervan houdt staat het ook heel decoratief.
En drogen doe je inderdaad gewoon aan een touwtje op een warme plaats (normale kamertemp. zeg maar, bijv. in de keuken) Als je ervan houdt staat het ook heel decoratief.
maandag 30 augustus 2010 om 00:40
Misschien ben ik al te laat, maar realiseer je je dat drogen in de oven behoorlijk duur is? Ik zou ze gewoon aan een touwtje rijgen en ergens waar het droog is ophangen. Ik hang de uien uit mijn moestuin in het hok bij de cv-ketel, gaat prima!
Overigens zit de grote scherpte in de pitjes en zaadlijsten, dus als je "mild" poeder wilt, dan loont het de moeite om ze door te snijden, leeg te halen en dan pas te drogen.
Overigens zit de grote scherpte in de pitjes en zaadlijsten, dus als je "mild" poeder wilt, dan loont het de moeite om ze door te snijden, leeg te halen en dan pas te drogen.
dinsdag 31 augustus 2010 om 11:11
Spannend hoor, zo'n experiment. Tomaat is heerlijk om zo te drogen, en ik ben heel benieuwd of het met pepers ook zo werkt.
Ik heb ook een paar zomers een peperplant gehad. Het staat zo leuk, maar inderdaad, wat moet je met al die pepers. Nu al een paar jaar niet gekocht/gezaaid. Stel dat jouw experiment lukt, neem ik volgend jaar ook weer een plant
Ik heb ook een paar zomers een peperplant gehad. Het staat zo leuk, maar inderdaad, wat moet je met al die pepers. Nu al een paar jaar niet gekocht/gezaaid. Stel dat jouw experiment lukt, neem ik volgend jaar ook weer een plant
dinsdag 31 augustus 2010 om 13:15
Ik ben ook benieuwd. Ik heb helaas geen oven die op een kier kan staan maar ik wil een dezer dagen iets doen met tomaten drogen.
Maedl, dat kan prima maar hou er rekening mee dat het niet zo heel lang goed is. Tenminste toen ik het maakte was dat mijn ervaring.
Maedl, dat kan prima maar hou er rekening mee dat het niet zo heel lang goed is. Tenminste toen ik het maakte was dat mijn ervaring.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 31 augustus 2010 om 13:21
Erg he Tila! Als ik mijn lenzen in heb kan ik niet eens koken met rode of chili pepers, zelfs na 100 x wassen end heb ik nog na 2 dagen dat ik geen lenzen kan indoen of uithalen. Gelukkig heb ik keukenhandschoenen maar soms vergeet je het wel.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.