Kleine moestuin

09-02-2010 20:53 3448 berichten
Ik ben de hele winter al enthousiast boeken aan het lezen over de kleine moestuin. Zijn er hier mensen die ook een kleine tuin hebben, en hier allerlei creatieve oplossingen voor hebben?



Zo vraag ik me af of het handig is om in een hoekje toch een regenton te plaatsen?



Kortom, ik hoop hier ervaringen te wisselen...
Alle reacties Link kopieren
@ Sarah, eet jij zóveel knoflook of is het gewoon om te experimenteren wat werkt en wat lekker is?
Aaaah MV, meer een soort saus dus inderdaad, leuk!



Bluesgirl, beide! Ik hou van knoflook en ik ga eens kijken welke het lekkerst zijn, die houd ik de komende jaren
@Helianthus; hoe lang kunnen paprika's nog in de kas om af te rijpen?
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht dat je een mini-viva-break had



Ik laat ze in de kas tot de herfstvakantie, dit jaar eind oktober





En even een klein mini-conversatie zoals hij ook had kunnen zijn:

Bluesgirl: Sarah, eet jij zóveel knoflook of is het gewoon om te experimenteren wat werkt en wat lekker is?

Sarah: Ja, ik hou heel erg veel van knoflook. Op een gegeven moment ademt je huid de knoflook. Dat is het moment waar ik naartoe eet.

Bluesgirl: Oh echt? Goh... Maar hoe eet je dat dan allemaal?

Sarah: Oh, wij zijn zo dol op knoflook. We maken knoflook-ijs, knoflook-thee, knoflook-soep en soms, als lekkernij, bakken we de knoflook op voor op een geroosterde boterham. Mjammie! Het water loopt me al in de mond nu ik het typ!



Jullie snappen dat ik enigszins teleurgesteld was met het antwoord van Sarah
Alle reacties Link kopieren
quote:Helianthus2106 schreef op 13 september 2010 @ 21:13:

Ik dacht dat je een mini-viva-break had Van mij hoeft het niet hoor! Ik lees je graag!
Allright dank u zeer!

Enneuh heb ik ook, vanaf morgen. Vandaag laatste dingen doen online en dan lekker t/m weekend off en de tuin in!



Heb nog veel achterstallige dingetjes te doen die ik weer wil bijwerken (blog.... en ik hou voor de kinderen boekjes bij waar ik elke maand wat in schrijf, nu al een tijdje niet gedaan, foto's inlijsten+ophangen (hebben in de trapopgang een zwart-wit fotogalerij van eigen foto's), sollicitatiebrief moet nu eindelijk eens de deur uit, heb nog andere stapel post liggen die verstuurt moet, nouja etc etc etc



Moet wel lachen om je knof-conversatie

Maareuh ja, hier gaat er best wel heel veel knof doorheen, jongste is er ook dol op, die vreet het zelfs zo rauw op, als ik aan het snijden ben

Knof gaat bij mij natuurlijk in de knoflooksaus, door veel eten (macaroni, spaghetti, risotto, bij suddervlees/rundvlees, gevulde uien , bij gegrillde groente, zalm). Enneuh ja, ook knoflooksoep maak ik (goeie, ga ik dit weekend weer eens doen, jammie) en wel eens geperste knof op een gebakken broodje, daarna 2 plakjes kaas en die weer ff laten smelten in de oven, hmmmm
Alle reacties Link kopieren
Whahahaha, dan zat ik er niet ver naast met het knof-gesprekje Ik hou helemaal niet van knoflook. Mag nergens in of op. Ik vind het echt vreselijk vies!



En die andere niet-forum-dingen. Ja, die moeten ook gebeuren. Dan heb je in elk geval ook tijd om op F te kijken (hint hint)



Vandaag al de eerste planten geruimd in de tuin: courgette, kardoen en radijs opgeruimd. Wat geschoffeld en geharkt. Ook de uien heb ik opgeruimd en te drogen gelegd (voor de zaden). Ik ben blij dat het weer droog is! Anders verschimmelen de zaden zo snel. Ook heb ik de eerste paprikaplanten al opgeruimd. Vroeg dit jaar!

Ik wacht nog steeds op de eerste vruchten van de kiwano en de watermeloen. Het zal er dit jaar wel niet meer van komen, helaas
anoniem_94761 wijzigde dit bericht op 13-09-2010 21:39
Reden: Je was er al geweest zag ik :)
% gewijzigd
Hahaha *grinnikt om doorgestreepte*



Zo zonde, geen knoflook lusten! "Het is zo gezond!" (Dat hoor je vast vaker )



Courgette al? Hmm.....de mijne produceert nog nieuwelingen....
Alle reacties Link kopieren
quote:Helianthus2106 schreef op 13 september 2010 @ 21:13:

Ik dacht dat je een mini-viva-break had



Ik laat ze in de kas tot de herfstvakantie, dit jaar eind oktober





En even een klein mini-conversatie zoals hij ook had kunnen zijn:

Bluesgirl: Sarah, eet jij zóveel knoflook of is het gewoon om te experimenteren wat werkt en wat lekker is?

Sarah: Ja, ik hou heel erg veel van knoflook. Op een gegeven moment ademt je huid de knoflook. Dat is het moment waar ik naartoe eet.

Bluesgirl: Oh echt? Goh... Maar hoe eet je dat dan allemaal?

Sarah: Oh, wij zijn zo dol op knoflook. We maken knoflook-ijs, knoflook-thee, knoflook-soep en soms, als lekkernij, bakken we de knoflook op voor op een geroosterde boterham. Mjammie! Het water loopt me al in de mond nu ik het typ!



Jullie snappen dat ik enigszins teleurgesteld was met het antwoord van Sarah
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Lach je me nou uit Mylene?

*haalt envelop weer leeg*



(Hij gaat morgen op de post, sorry nog later dan beloofd )
Hier is ook het opruimen begonnen. Van het weekend een appelboompje en wat nieuwe aardbeienplantjes geplant. Een van de courgetteplanten opgeruimd, de rest mag nog ff blijven staan. Alle goudsbloemen opgeruimd, ook de pompoenplanten en de augurken. De tomatenplanten had ik er vorige week al allemaal uitgetrokken ivm ziekte: alle groene tomaten geplukt en degene die nog niet waren aangetast ingemaakt, of rood laten worden op de vensterbank (wat overigens nog verassend goed en snel gaat, maar de smaakt is niet geweldig, inderdaad 'supermarkttomaten', zoals iemand hier al eens opmerkte (ik weet niet meer wie)).



De afgelopen weken nog wat winterpostelein, veldsla en winterspinazie gezaaid. En nog 4 andijvieplantjes gezet. Ik ben benieuwd of dat nog wat gaat worden voor de winter.



Ik hoop zo op nog wat zonnige daagjes, de mais begint echt goed te komen, maar heeft nog wel wat zon nodig!
Alle reacties Link kopieren
quote:Vuurbloempje schreef op 12 september 2010 @ 23:20:

Wat vreemd Heliathus. Zou het een hybride soort kunnen zijn of zo, die zelf geen zaden voortbrengt?



Weet iemand eigenlijk tot hoe lang er tomaten blijven groeien aan de tomatenplant? Ik heb sinds dit weekend weer gele bloemetjes zien verschijnen die tomaten zouden moeten worden. Maar ze zijn wel erg laat

Sommige tomaten die er aan hangen zijn ook al best lang groen vind ik.



Vuurbloempje, van de groene tomaten die niet meer rijpen, kan je heerlijke jam maken. Zeer lekker bij wild en gevogelte.

De bloempjes die er nu nog bijkomen zou ik afknippen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Garden_of_Sarah schreef op 13 september 2010 @ 22:43:

Lach je me nou uit Mylene?

*haalt envelop weer leeg*



(Hij gaat morgen op de post, sorry nog later dan beloofd )Oeps, wat zeg ik nou weer. Als je mij vertelt hoe ik kan zaaien beloof ik jou mijn eerste eetbare zaai!!!!
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
quote:roef schreef op 14 september 2010 @ 09:02:

[...]





Vuurbloempje, van de groene tomaten die niet meer rijpen, kan je heerlijke jam maken. Zeer lekker bij wild en gevogelte.

De bloempjes die er nu nog bijkomen zou ik afknippen.Ik heb een kookboekje voor het maken van gelei, sausen en jams van fruit. En inmaken ervan. Als ik iemand een plezier kan doen om iets hier neer te zetten dan hoor ik het wel.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
@ Helianthus:

Dan kan ze de naam ook veranderen in Garlic_of_Sarah.



@ Mylenevalerie, ja ik ben wel benieuwd naar recepten, ook die van de pepergelei.
Alle reacties Link kopieren
Help! Helianthus, weet jij hier raad mee? Als een ander iets weet, natuurlijk ook graag antwoord!

Er zijn twee takjes van mijn ananaskers geknakt, waar wel veel vruchtjes aan zitten. Die zijn nog niet rijp en groeien nu ook niet verder! Kan ik ze eventueel in de vensterbank in de zon leggen om verder te rijpen (net zoals met tomaten)? Of heb je/heeft iemand andere ideeën?
Alle reacties Link kopieren
Ze hoeven niet eens in de vensterbank. In zo'n druivenbakje van de supermarkt kan prima. En de helf zal narijpen, de andere helft indrogen. Als je de plant opruimt, kun je de onrijpe vruchten ook plukken en laten afrijpen in huis. Ik had vorig jaar tot kerst vruchtjes gegeten
Alle reacties Link kopieren
Gelukkig! Dankjewel!
Alle reacties Link kopieren
quote:bluesgirl schreef op 15 september 2010 @ 11:20:



@ Mylenevalerie, ja ik ben wel benieuwd naar recepten, ook die van de pepergelei.Ik zal het er dit weekend even bij pakken, ik heb net pas Word dus moet alles overzetten maar dan kom ik het wel even posten.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Weet iemand hoe je aan de plant kunt zien of je mais al goed is?

(Behalve een mailskolf afpellen wat ik nu steeds doe). Of moet ik nog even geduld hebben?
Het toefje moet goed donkerbruin zijn!
Alle reacties Link kopieren
De toefjes van mijn mais worden (door de slakken?) opgegeten, grrrrrrr. Het wordt dus gok de goal.



De Surinaamse peper heeft anderhalf miljoen pepers maar ze zijn nog allen groen behalve een heel kleintje die boven het bladerdak leeft. Ik ga binnenkort maar eens eentje proberen om te zien of de peper al heet is (waarschijnlijk wel) en al aromatisch is (waarschijnlijk niet). Ik vertik het al twee maanden om in de toko madame jeanettes te kopen
Poep, wie heeft jou gescheten?
Oh da's dan inderdaad niet zo handig checken Louise



Anderhalf miljoen?
Alle reacties Link kopieren
Nou ja, misschien 90 en dat is echt niet gelogen. Best veel dus. Ik ga dit weekend het kleine kamertje op de zuidwest kant opruimen zodat dat het overwinterkamertje voor mijn paprika, aubergine en peperplantje wordt. Misschien dat ze achter glas sneller rijpen.
Poep, wie heeft jou gescheten?
Alle reacties Link kopieren
hallo,



@louise, wat veel!!! Hopelijk lukt het met overwinteren.



Bij mij is welgeteld 1 puntpaprika inmiddels oranje (moet nog rood worden) De rest is nog groen. Maar 't staat in vollegrond, dus het moet buiten rijpen. Ik ben benieuwd.



@heli, mag ik je iets vragen over de mungbonen? Ik heb ze nu nl een week in het water staan, maar 't lijkt nog niet op taugé Het vliesje is er wel vanaf, nu zijn het een soort witte erwtjes. Komt het dan nog denk je?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven