
Kleine moestuin

dinsdag 9 februari 2010 om 20:53
Ik ben de hele winter al enthousiast boeken aan het lezen over de kleine moestuin. Zijn er hier mensen die ook een kleine tuin hebben, en hier allerlei creatieve oplossingen voor hebben?
Zo vraag ik me af of het handig is om in een hoekje toch een regenton te plaatsen?
Kortom, ik hoop hier ervaringen te wisselen...
Zo vraag ik me af of het handig is om in een hoekje toch een regenton te plaatsen?
Kortom, ik hoop hier ervaringen te wisselen...


maandag 13 september 2010 om 21:13
Ik dacht dat je een mini-viva-break had
Ik laat ze in de kas tot de herfstvakantie, dit jaar eind oktober
En even een klein mini-conversatie zoals hij ook had kunnen zijn:
Bluesgirl: Sarah, eet jij zóveel knoflook of is het gewoon om te experimenteren wat werkt en wat lekker is?
Sarah: Ja, ik hou heel erg veel van knoflook. Op een gegeven moment ademt je huid de knoflook. Dat is het moment waar ik naartoe eet.
Bluesgirl: Oh echt? Goh... Maar hoe eet je dat dan allemaal?
Sarah: Oh, wij zijn zo dol op knoflook. We maken knoflook-ijs, knoflook-thee, knoflook-soep en soms, als lekkernij, bakken we de knoflook op voor op een geroosterde boterham. Mjammie! Het water loopt me al in de mond nu ik het typ!
Jullie snappen dat ik enigszins teleurgesteld was met het antwoord van Sarah
Ik laat ze in de kas tot de herfstvakantie, dit jaar eind oktober
En even een klein mini-conversatie zoals hij ook had kunnen zijn:
Bluesgirl: Sarah, eet jij zóveel knoflook of is het gewoon om te experimenteren wat werkt en wat lekker is?
Sarah: Ja, ik hou heel erg veel van knoflook. Op een gegeven moment ademt je huid de knoflook. Dat is het moment waar ik naartoe eet.
Bluesgirl: Oh echt? Goh... Maar hoe eet je dat dan allemaal?
Sarah: Oh, wij zijn zo dol op knoflook. We maken knoflook-ijs, knoflook-thee, knoflook-soep en soms, als lekkernij, bakken we de knoflook op voor op een geroosterde boterham. Mjammie! Het water loopt me al in de mond nu ik het typ!
Jullie snappen dat ik enigszins teleurgesteld was met het antwoord van Sarah

maandag 13 september 2010 om 21:29
Allright dank u zeer!
Enneuh heb ik ook, vanaf morgen. Vandaag laatste dingen doen online en dan lekker t/m weekend off en de tuin in!
Heb nog veel achterstallige dingetjes te doen die ik weer wil bijwerken (blog.... en ik hou voor de kinderen boekjes bij waar ik elke maand wat in schrijf, nu al een tijdje niet gedaan, foto's inlijsten+ophangen (hebben in de trapopgang een zwart-wit fotogalerij van eigen foto's), sollicitatiebrief moet nu eindelijk eens de deur uit, heb nog andere stapel post liggen die verstuurt moet, nouja etc etc etc
Moet wel lachen om je knof-conversatie
Maareuh ja, hier gaat er best wel heel veel knof doorheen, jongste is er ook dol op, die vreet het zelfs zo rauw op, als ik aan het snijden ben
Knof gaat bij mij natuurlijk in de knoflooksaus, door veel eten (macaroni, spaghetti, risotto, bij suddervlees/rundvlees, gevulde uien , bij gegrillde groente, zalm). Enneuh ja, ook knoflooksoep maak ik (goeie, ga ik dit weekend weer eens doen, jammie) en wel eens geperste knof op een gebakken broodje, daarna 2 plakjes kaas en die weer ff laten smelten in de oven, hmmmm
Enneuh heb ik ook, vanaf morgen. Vandaag laatste dingen doen online en dan lekker t/m weekend off en de tuin in!
Heb nog veel achterstallige dingetjes te doen die ik weer wil bijwerken (blog.... en ik hou voor de kinderen boekjes bij waar ik elke maand wat in schrijf, nu al een tijdje niet gedaan, foto's inlijsten+ophangen (hebben in de trapopgang een zwart-wit fotogalerij van eigen foto's), sollicitatiebrief moet nu eindelijk eens de deur uit, heb nog andere stapel post liggen die verstuurt moet, nouja etc etc etc
Moet wel lachen om je knof-conversatie
Maareuh ja, hier gaat er best wel heel veel knof doorheen, jongste is er ook dol op, die vreet het zelfs zo rauw op, als ik aan het snijden ben
Knof gaat bij mij natuurlijk in de knoflooksaus, door veel eten (macaroni, spaghetti, risotto, bij suddervlees/rundvlees, gevulde uien , bij gegrillde groente, zalm). Enneuh ja, ook knoflooksoep maak ik (goeie, ga ik dit weekend weer eens doen, jammie) en wel eens geperste knof op een gebakken broodje, daarna 2 plakjes kaas en die weer ff laten smelten in de oven, hmmmm
maandag 13 september 2010 om 21:39
Whahahaha, dan zat ik er niet ver naast met het knof-gesprekje Ik hou helemaal niet van knoflook. Mag nergens in of op. Ik vind het echt vreselijk vies!
En die andere niet-forum-dingen. Ja, die moeten ook gebeuren. Dan heb je in elk geval ook tijd om op F te kijken (hint hint)
Vandaag al de eerste planten geruimd in de tuin: courgette, kardoen en radijs opgeruimd. Wat geschoffeld en geharkt. Ook de uien heb ik opgeruimd en te drogen gelegd (voor de zaden). Ik ben blij dat het weer droog is! Anders verschimmelen de zaden zo snel. Ook heb ik de eerste paprikaplanten al opgeruimd. Vroeg dit jaar!
Ik wacht nog steeds op de eerste vruchten van de kiwano en de watermeloen. Het zal er dit jaar wel niet meer van komen, helaas
En die andere niet-forum-dingen. Ja, die moeten ook gebeuren. Dan heb je in elk geval ook tijd om op F te kijken (hint hint)
Vandaag al de eerste planten geruimd in de tuin: courgette, kardoen en radijs opgeruimd. Wat geschoffeld en geharkt. Ook de uien heb ik opgeruimd en te drogen gelegd (voor de zaden). Ik ben blij dat het weer droog is! Anders verschimmelen de zaden zo snel. Ook heb ik de eerste paprikaplanten al opgeruimd. Vroeg dit jaar!
Ik wacht nog steeds op de eerste vruchten van de kiwano en de watermeloen. Het zal er dit jaar wel niet meer van komen, helaas
anoniem_94761 wijzigde dit bericht op 13-09-2010 21:39
Reden: Je was er al geweest zag ik :)
Reden: Je was er al geweest zag ik :)
% gewijzigd

maandag 13 september 2010 om 21:57
quote:Helianthus2106 schreef op 13 september 2010 @ 21:13:
Ik dacht dat je een mini-viva-break had
Ik laat ze in de kas tot de herfstvakantie, dit jaar eind oktober
En even een klein mini-conversatie zoals hij ook had kunnen zijn:
Bluesgirl: Sarah, eet jij zóveel knoflook of is het gewoon om te experimenteren wat werkt en wat lekker is?
Sarah: Ja, ik hou heel erg veel van knoflook. Op een gegeven moment ademt je huid de knoflook. Dat is het moment waar ik naartoe eet.
Bluesgirl: Oh echt? Goh... Maar hoe eet je dat dan allemaal?
Sarah: Oh, wij zijn zo dol op knoflook. We maken knoflook-ijs, knoflook-thee, knoflook-soep en soms, als lekkernij, bakken we de knoflook op voor op een geroosterde boterham. Mjammie! Het water loopt me al in de mond nu ik het typ!
Jullie snappen dat ik enigszins teleurgesteld was met het antwoord van Sarah
Ik dacht dat je een mini-viva-break had
Ik laat ze in de kas tot de herfstvakantie, dit jaar eind oktober
En even een klein mini-conversatie zoals hij ook had kunnen zijn:
Bluesgirl: Sarah, eet jij zóveel knoflook of is het gewoon om te experimenteren wat werkt en wat lekker is?
Sarah: Ja, ik hou heel erg veel van knoflook. Op een gegeven moment ademt je huid de knoflook. Dat is het moment waar ik naartoe eet.
Bluesgirl: Oh echt? Goh... Maar hoe eet je dat dan allemaal?
Sarah: Oh, wij zijn zo dol op knoflook. We maken knoflook-ijs, knoflook-thee, knoflook-soep en soms, als lekkernij, bakken we de knoflook op voor op een geroosterde boterham. Mjammie! Het water loopt me al in de mond nu ik het typ!
Jullie snappen dat ik enigszins teleurgesteld was met het antwoord van Sarah
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.


dinsdag 14 september 2010 om 08:07
Hier is ook het opruimen begonnen. Van het weekend een appelboompje en wat nieuwe aardbeienplantjes geplant. Een van de courgetteplanten opgeruimd, de rest mag nog ff blijven staan. Alle goudsbloemen opgeruimd, ook de pompoenplanten en de augurken. De tomatenplanten had ik er vorige week al allemaal uitgetrokken ivm ziekte: alle groene tomaten geplukt en degene die nog niet waren aangetast ingemaakt, of rood laten worden op de vensterbank (wat overigens nog verassend goed en snel gaat, maar de smaakt is niet geweldig, inderdaad 'supermarkttomaten', zoals iemand hier al eens opmerkte (ik weet niet meer wie)).
De afgelopen weken nog wat winterpostelein, veldsla en winterspinazie gezaaid. En nog 4 andijvieplantjes gezet. Ik ben benieuwd of dat nog wat gaat worden voor de winter.
Ik hoop zo op nog wat zonnige daagjes, de mais begint echt goed te komen, maar heeft nog wel wat zon nodig!
De afgelopen weken nog wat winterpostelein, veldsla en winterspinazie gezaaid. En nog 4 andijvieplantjes gezet. Ik ben benieuwd of dat nog wat gaat worden voor de winter.
Ik hoop zo op nog wat zonnige daagjes, de mais begint echt goed te komen, maar heeft nog wel wat zon nodig!
dinsdag 14 september 2010 om 09:02
quote:Vuurbloempje schreef op 12 september 2010 @ 23:20:
Wat vreemd Heliathus. Zou het een hybride soort kunnen zijn of zo, die zelf geen zaden voortbrengt?
Weet iemand eigenlijk tot hoe lang er tomaten blijven groeien aan de tomatenplant? Ik heb sinds dit weekend weer gele bloemetjes zien verschijnen die tomaten zouden moeten worden. Maar ze zijn wel erg laat
Sommige tomaten die er aan hangen zijn ook al best lang groen vind ik.
Vuurbloempje, van de groene tomaten die niet meer rijpen, kan je heerlijke jam maken. Zeer lekker bij wild en gevogelte.
De bloempjes die er nu nog bijkomen zou ik afknippen.
Wat vreemd Heliathus. Zou het een hybride soort kunnen zijn of zo, die zelf geen zaden voortbrengt?
Weet iemand eigenlijk tot hoe lang er tomaten blijven groeien aan de tomatenplant? Ik heb sinds dit weekend weer gele bloemetjes zien verschijnen die tomaten zouden moeten worden. Maar ze zijn wel erg laat
Sommige tomaten die er aan hangen zijn ook al best lang groen vind ik.
Vuurbloempje, van de groene tomaten die niet meer rijpen, kan je heerlijke jam maken. Zeer lekker bij wild en gevogelte.
De bloempjes die er nu nog bijkomen zou ik afknippen.
dinsdag 14 september 2010 om 15:21
quote:Garden_of_Sarah schreef op 13 september 2010 @ 22:43:
Lach je me nou uit Mylene?
*haalt envelop weer leeg*
(Hij gaat morgen op de post, sorry nog later dan beloofd )Oeps, wat zeg ik nou weer. Als je mij vertelt hoe ik kan zaaien beloof ik jou mijn eerste eetbare zaai!!!!
Lach je me nou uit Mylene?
*haalt envelop weer leeg*
(Hij gaat morgen op de post, sorry nog later dan beloofd )Oeps, wat zeg ik nou weer. Als je mij vertelt hoe ik kan zaaien beloof ik jou mijn eerste eetbare zaai!!!!
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 14 september 2010 om 15:23
quote:roef schreef op 14 september 2010 @ 09:02:
[...]
Vuurbloempje, van de groene tomaten die niet meer rijpen, kan je heerlijke jam maken. Zeer lekker bij wild en gevogelte.
De bloempjes die er nu nog bijkomen zou ik afknippen.Ik heb een kookboekje voor het maken van gelei, sausen en jams van fruit. En inmaken ervan. Als ik iemand een plezier kan doen om iets hier neer te zetten dan hoor ik het wel.
[...]
Vuurbloempje, van de groene tomaten die niet meer rijpen, kan je heerlijke jam maken. Zeer lekker bij wild en gevogelte.
De bloempjes die er nu nog bijkomen zou ik afknippen.Ik heb een kookboekje voor het maken van gelei, sausen en jams van fruit. En inmaken ervan. Als ik iemand een plezier kan doen om iets hier neer te zetten dan hoor ik het wel.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
woensdag 15 september 2010 om 15:11
Help! Helianthus, weet jij hier raad mee? Als een ander iets weet, natuurlijk ook graag antwoord!
Er zijn twee takjes van mijn ananaskers geknakt, waar wel veel vruchtjes aan zitten. Die zijn nog niet rijp en groeien nu ook niet verder! Kan ik ze eventueel in de vensterbank in de zon leggen om verder te rijpen (net zoals met tomaten)? Of heb je/heeft iemand andere ideeën?
Er zijn twee takjes van mijn ananaskers geknakt, waar wel veel vruchtjes aan zitten. Die zijn nog niet rijp en groeien nu ook niet verder! Kan ik ze eventueel in de vensterbank in de zon leggen om verder te rijpen (net zoals met tomaten)? Of heb je/heeft iemand andere ideeën?
woensdag 15 september 2010 om 15:54
zaterdag 18 september 2010 om 09:27
quote:bluesgirl schreef op 15 september 2010 @ 11:20:
@ Mylenevalerie, ja ik ben wel benieuwd naar recepten, ook die van de pepergelei.Ik zal het er dit weekend even bij pakken, ik heb net pas Word dus moet alles overzetten maar dan kom ik het wel even posten.
@ Mylenevalerie, ja ik ben wel benieuwd naar recepten, ook die van de pepergelei.Ik zal het er dit weekend even bij pakken, ik heb net pas Word dus moet alles overzetten maar dan kom ik het wel even posten.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zondag 19 september 2010 om 17:16
De toefjes van mijn mais worden (door de slakken?) opgegeten, grrrrrrr. Het wordt dus gok de goal.
De Surinaamse peper heeft anderhalf miljoen pepers maar ze zijn nog allen groen behalve een heel kleintje die boven het bladerdak leeft. Ik ga binnenkort maar eens eentje proberen om te zien of de peper al heet is (waarschijnlijk wel) en al aromatisch is (waarschijnlijk niet). Ik vertik het al twee maanden om in de toko madame jeanettes te kopen
De Surinaamse peper heeft anderhalf miljoen pepers maar ze zijn nog allen groen behalve een heel kleintje die boven het bladerdak leeft. Ik ga binnenkort maar eens eentje proberen om te zien of de peper al heet is (waarschijnlijk wel) en al aromatisch is (waarschijnlijk niet). Ik vertik het al twee maanden om in de toko madame jeanettes te kopen
Poep, wie heeft jou gescheten?

maandag 20 september 2010 om 10:11
maandag 20 september 2010 om 21:35
hallo,
@louise, wat veel!!! Hopelijk lukt het met overwinteren.
Bij mij is welgeteld 1 puntpaprika inmiddels oranje (moet nog rood worden) De rest is nog groen. Maar 't staat in vollegrond, dus het moet buiten rijpen. Ik ben benieuwd.
@heli, mag ik je iets vragen over de mungbonen? Ik heb ze nu nl een week in het water staan, maar 't lijkt nog niet op taugé Het vliesje is er wel vanaf, nu zijn het een soort witte erwtjes. Komt het dan nog denk je?
@louise, wat veel!!! Hopelijk lukt het met overwinteren.
Bij mij is welgeteld 1 puntpaprika inmiddels oranje (moet nog rood worden) De rest is nog groen. Maar 't staat in vollegrond, dus het moet buiten rijpen. Ik ben benieuwd.
@heli, mag ik je iets vragen over de mungbonen? Ik heb ze nu nl een week in het water staan, maar 't lijkt nog niet op taugé Het vliesje is er wel vanaf, nu zijn het een soort witte erwtjes. Komt het dan nog denk je?