zondags kookprobleem
zondag 10 oktober 2010 om 16:28
Op de eetpijler kon ik zo snel geen topic vinden voor een kluns als ik.
Want alhoewel ik weet dat ook op zondag maaltijden genuttigd moeten worden, heb ik het weer eens voor elkaar gekregen om een bijna lege (ijs)kast aan te treffen.
Ik moet toegeven dat deze gedwongen creativiteit voor bijzondere smaakcombinaties leid, de een wat geslaagder dan de ander.
Vandaag is mijn creativiteit een beetje op en hoop ik dat jullie me kunnen helpen.
Ik wil graag een maaltijdsoep-achtig iets maken voor mij en een zieke huisgenoot.
In huis heb ik het volgende:
- noedels, spaghetti, lasagnebladen, filodeeg
- lente-uitjes (5), rode uien (2), gewone uien (1)
- snijbonen en spinazie uit de diepvries (voor dagen als deze)
- 5 cherrytomaten
- 1 bol mozzerella
- 1000 blikjes tomatenpuree (die van 8 ct)
- aardappelpuree in zak (melk&water toevoegen)
- roomboter
- 2 sneetjes brood
ik heb NIET in huis
- azijn
- eieren
- melk
- kokosmelk
ik zat zelf aan noodle-soep te denken, maar wil het niet te pittig maken voor huisgenoot en vraag me af of dat wel mogelijk is zonder kokosmelk.
Verder wil ik zoveel mogelijk van de groenten gebruiken.
Is er iemand in de zaal met een goed idee?
Want alhoewel ik weet dat ook op zondag maaltijden genuttigd moeten worden, heb ik het weer eens voor elkaar gekregen om een bijna lege (ijs)kast aan te treffen.
Ik moet toegeven dat deze gedwongen creativiteit voor bijzondere smaakcombinaties leid, de een wat geslaagder dan de ander.
Vandaag is mijn creativiteit een beetje op en hoop ik dat jullie me kunnen helpen.
Ik wil graag een maaltijdsoep-achtig iets maken voor mij en een zieke huisgenoot.
In huis heb ik het volgende:
- noedels, spaghetti, lasagnebladen, filodeeg
- lente-uitjes (5), rode uien (2), gewone uien (1)
- snijbonen en spinazie uit de diepvries (voor dagen als deze)
- 5 cherrytomaten
- 1 bol mozzerella
- 1000 blikjes tomatenpuree (die van 8 ct)
- aardappelpuree in zak (melk&water toevoegen)
- roomboter
- 2 sneetjes brood
ik heb NIET in huis
- azijn
- eieren
- melk
- kokosmelk
ik zat zelf aan noodle-soep te denken, maar wil het niet te pittig maken voor huisgenoot en vraag me af of dat wel mogelijk is zonder kokosmelk.
Verder wil ik zoveel mogelijk van de groenten gebruiken.
Is er iemand in de zaal met een goed idee?
zondag 10 oktober 2010 om 16:33
zondag 10 oktober 2010 om 16:37
zondag 10 oktober 2010 om 16:42
zondag 10 oktober 2010 om 16:44
quote:Zwup schreef op 10 oktober 2010 @ 16:39:
Waarom zou je er boontjes door doen? Je hebt best veel uien, een paar tomaatjes, en 1000 blikjes puree. Das wel genoeg groente toch?
daar heb je een punt.
Ik ben alleen zo gewend om meer groentes te gebruiken. Om de een of andere reden tel ik de ui bijvoorbeeld nooit bij de groente-hoeveelheden als ik ga koken .
Waarom zou je er boontjes door doen? Je hebt best veel uien, een paar tomaatjes, en 1000 blikjes puree. Das wel genoeg groente toch?
daar heb je een punt.
Ik ben alleen zo gewend om meer groentes te gebruiken. Om de een of andere reden tel ik de ui bijvoorbeeld nooit bij de groente-hoeveelheden als ik ga koken .
zondag 10 oktober 2010 om 16:52
quote:banaanaap schreef op 10 oktober 2010 @ 16:42:
De tomaten-uitensoep gaat hem denk ik worden!
Volgende stap: de vulling
- is spaghetti niet te wollig, dikkig om door de soep te gooien?
- zouden noodles bij zo'n soep wel smaken?
Ik gooi zelf wel eens feta oid in mijn tomaten soep. Zou mozzerella ook smaken/werken?
Als je het in kleine stukjes breekt kan het denk ik wel. Noodles zouden ook moeten kunnen.
Of de mozarella werkt weet ik niet.....
De tomaten-uitensoep gaat hem denk ik worden!
Volgende stap: de vulling
- is spaghetti niet te wollig, dikkig om door de soep te gooien?
- zouden noodles bij zo'n soep wel smaken?
Ik gooi zelf wel eens feta oid in mijn tomaten soep. Zou mozzerella ook smaken/werken?
Als je het in kleine stukjes breekt kan het denk ik wel. Noodles zouden ook moeten kunnen.
Of de mozarella werkt weet ik niet.....
zondag 10 oktober 2010 om 16:53
Die boontjes lijken me niet werken, misschien kun je voor jezelf nog groentenpakketjes van boontjes en spinazie maken met het filodeeg. En dan een uien tomaten soep, met kleine stukjes spaghetti. Mozzarella kan er vast in, maar verkruimel dat boven de kommen als je de soep hebt opgediend. In de pan heeft het niet zoveel zin.
zondag 10 oktober 2010 om 17:02
Ja, hier ook altijd een 'noodpakket' zodat er ook altijd onverwacht vrienden en familie kunnen blijven eten. Zondagmiddagborrels lopen vaak uit is mijn ervaring...
Helaas hebben we nu een minivriezer, maar binnenkort hebben we echt zo'n Amerikaanse koelkast/vriezer, kan ik me vreselijk op verheugen!
Maar, is ergens iets halen geen optie? Misschien een goede Thai ofzo in de buurt?
Helaas hebben we nu een minivriezer, maar binnenkort hebben we echt zo'n Amerikaanse koelkast/vriezer, kan ik me vreselijk op verheugen!
Maar, is ergens iets halen geen optie? Misschien een goede Thai ofzo in de buurt?
zondag 10 oktober 2010 om 17:18
Als je de spaghetti in een apart pannetje kookt krijg je dat wollige niet in de soep. Kleine stukjes maken, koken, even afspoelen en dan in de soep. Dan is het gewoon dikke vermicelli. Lenteuitjes en kleine stukjes mozzarella op het laatst er over heen zodat het knapperig resp. stevig blijft lijkt me ook wel lekker. En dan het brood roosteren en besmeerd met roomboter erbij.
zondag 10 oktober 2010 om 17:24
Soep van spinazie, ui en knoflook fijn snijden en in beeteje olijfolie in soeppan bakken, bouillon van blokje toevoegen, spinazie toevoegen en even doorkoken, staafmixer erin en met wat van die aardappelpuree poeder de boel binden (wel heel goed met een garde roeren!). Op het bord blokjes mozzarella er doorheen roeren en fijn gesneden lenteui. Mozzarella zou ik niet meekoken, dat trekt enorme draden en dan wordt soep eten heel lastig.
Brood besmeren met laagje boter, beetje uitgeperste knoflook erop en een beetje zout/peper/kruiden uit een potje (iets groens). In brede repen snijden en dan bakken in de oven. Daarmee in de soep dippen.
Brood besmeren met laagje boter, beetje uitgeperste knoflook erop en een beetje zout/peper/kruiden uit een potje (iets groens). In brede repen snijden en dan bakken in de oven. Daarmee in de soep dippen.