foie gras de canard entier wat moet ik daar nou mee?

16-12-2010 21:56 183 berichten
Alle reacties Link kopieren
Helemaal enthousiast op de Belgische markt een pot huisgemaakte foie gras en een pot pate de canard gekocht. Dat werd op een stokbroodje gesmeerd echt heerlijk.

Maar... hoe maak ik hier een voorgerecht van met kerst? Ik wil echt goed uit de kast komen dit jaar, verleden jaar asperges uit blik en zalm van de appieheijn, geen succes.

Hoe decoreer je zo'n bord dat het er een beetje aantrekkelijk uitziet?

Oftewel hellup!
quote:Zanne schreef op 16 december 2010 @ 22:31:

[...]





Nee, ik zei een gewoon stukje vlees. Dus geen biologisch vlees.



Een gewoon stukje vlees vind ik net zo erg als foie gras. Het is allebei puur dierenleed wat je eet.Het ligt eraan hoe er met het dier is omgegaan. Is het altijd puur dierenleed? Een koe die in een stal heeft gestaan en die na een tijdje geslacht wordt vind ik toch een stuk minder erg dan hoe er doorgaans met ganzen omgesprongen wordt hoor.
Okee, dan zijn we het eens!
Alle reacties Link kopieren
quote:annie2 schreef op 16 december 2010 @ 22:30:

[...]





Hebben kippen en varkens echt nog iets anders te doen dan eten dan, in die beperkte ruimte, zoveel verschil is er niet.Dat zei ik ook dat er niet zo veel verschil is.
Alle reacties Link kopieren
Al dat dierenleed, echt verschrikkelijk. Wij hebben kipjes en honden, ik ben er stapelgek op, echt waar. Maar toch zit ik rustig een kippenpootje te kluiven, zonder schuldgevoelens.

Laat ik kippen nou veel leuker vinden als eenden!! Ik heb niks met eenden, maar blijkbaar wel met die canard de fonard de pate de groulard, of hoe het ook heten mag.

Ik vroeg om een recept, en krijg een preek waar onze dominee nog wat van kan leren.

Dus hier komt de mijne: Wie zonder zonde is.................

Morgen weer vegetarisch
Alle reacties Link kopieren
Raadsel: hoe kun jij de naam zo perfect schrijven als je geen Frans kent en niet weet wat het is? Is het huisgemaakte foie gras uit blik of zo?
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
We zijn het eens Zanne
Alle reacties Link kopieren
O haha, je bent een troll! Goeie!
Ga in therapie!
Ik snap niet zoveel van TO's posts, en ze is nog steeds nergens echt op ingegaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ste_ schreef op 16 december 2010 @ 22:33:

[...]



Het ligt eraan hoe er met het dier is omgegaan. Is het altijd puur dierenleed? Een koe die in een stal heeft gestaan en die na een tijdje geslacht wordt vind ik toch een stuk minder erg dan hoe er doorgaans met ganzen omgesprongen wordt hoor.



Als het geen biologisch vlees is, is het inderdaad dierenleed. Nou kun je inderdaad gaan discussiëren over wat je dierenleed vindt, maar ik vind koeien die altijd maar op stal staan op een vierkante meter dierenleed.





Georgettedansletabac en Annie2 inderdaad eens
Alle reacties Link kopieren
Hee dubiootje, aangezien er geen recept voorbijkomt, en ik me jullie kritiek natuurlijk errug aan trek....

Heb zojuist twee blikken ala 25 eurootjes in de prullenmand geflikkerd!!

Nou wil ik van JOU!!!!!!!!!!!!!!!!! het ultieme voorgerecht voor kerst. Wel vegetarisch uiteraard, en te vreten aub!!
Alle reacties Link kopieren
quote:witte1 schreef op 16 december 2010 @ 22:35:

Al dat dierenleed, echt verschrikkelijk. Wij hebben kipjes en honden, ik ben er stapelgek op, echt waar. Maar toch zit ik rustig een kippenpootje te kluiven, zonder schuldgevoelens.

Laat ik kippen nou veel leuker vinden als eenden!! Ik heb niks met eenden, maar blijkbaar wel met die canard de fonard de pate de groulard, of hoe het ook heten mag.

Ik vroeg om een recept, en krijg een preek waar onze dominee nog wat van kan leren.

Dus hier komt de mijne: Wie zonder zonde is.................

Morgen weer vegetarisch

Toch fijn dat jij dat kan, zonder schuldgevoel kippenpoten eten.



Ik heb voor mijn opleiding heel veel stage moeten lopen in de bio-industrie, legbatterijen etc. Ik heb sindsdien dan ook nooit meer een stuk vlees in mijn mond gestopt (vis overigens ook niet).



Dus ja, morgen eet ik weer vegetarisch
In dit specifieke geval vind ik de preek meer dan terecht. Omdat je niet eens weet wat het is. Terwijl de commotie rondom foie gras algemeen bekend is. En ik vind het goed dat mensen je hier proberen te behoeden voor een teleurstelling tijdens je Kerstdiner.
Alle reacties Link kopieren
Ohja, Dubiootje, de namen staan luid en duidelijk op het blik vermeld, simpel zoals dingen gaan, niewaar???
Alle reacties Link kopieren
Ohja, en merci en au revoir??
Alle reacties Link kopieren
cafe au lait
Alle reacties Link kopieren
quote:Chardonnay schreef op 16 december 2010 @ 22:39:

[...]



Toch fijn dat jij dat kan, zonder schuldgevoel kippenpoten eten.



Ik heb voor mijn opleiding heel veel stage moeten lopen in de bio-industrie, legbatterijen etc. Ik heb sindsdien dan ook nooit meer een stuk vlees in mijn mond gestopt (vis overigens ook niet).



Dus ja, morgen eet ik weer vegetarisch Met biologisch vlees is niks mis vind ik.
Alle reacties Link kopieren
monsieur et madame?
quote:dubiootje schreef op 16 december 2010 @ 22:35:

Raadsel: hoe kun jij de naam zo perfect schrijven als je geen Frans kent en niet weet wat het is? Is het huisgemaakte foie gras uit blik of zo?



Der staat in het stuk over hoe foie gras wordt gemaakt van alles over een lever die gifstoffen niet meer afbreekt, en dat dan in het bloed blijft zitten enzo.



Allicht heel schadelijk voor de consument.
Alle reacties Link kopieren
quote:Zanne schreef op 16 december 2010 @ 22:42:

[...]





Met biologisch vlees is niks mis vind ik.

Ik ben ook niet tegen het slachten van dieren. Dus ja, biologisch vlees is dan een heel stuk beter.



Ik ben echter al zo lang vegetariër (zo'n jaar of 16) dat ik gewoon geen behoefte meer heb aan vlees.
We dragen het je toch niet op om weg te gooien? Dat doe je nu zelf hoor.

We vinden het alleen vreemd dat je zelf iets eet, en anderen iets wil voorschotelen waarvan je nog niet eens weet wat het is.



Ik vind dat je best vreemd reageert.
Alle reacties Link kopieren
quote:Chardonnay schreef op 16 december 2010 @ 22:44:

[...]



Ik ben ook niet tegen het slachten van dieren. Dus ja, biologisch vlees is dan een heel stuk beter.



Ik ben echter al zo lang vegetariër (zo'n jaar of 16) dat ik gewoon geen behoefte meer heb aan vlees.Een heel stuk beter of gewoon goed? Ik wil niet muggenziften, , maar ik snap niet zo goed wat mensen tegen biologisch vlees hebben.
Alle reacties Link kopieren
Ik moet er ook niet meer aan denken om mijn tanden in een stuk vlees te zetten. Ik word al misselijk als ik er aan denk. Dat heeft vast te maken met het feit dat ik het al zo lang niet meer eet.
Alle reacties Link kopieren
Oh en met vis, gevangen uit de zee is ook niks mis vind ik.
Alle reacties Link kopieren
Nog steeds geen voorgerecht... balen.. zit nu likkebaardend naar een snurkende hond te kijken... hij is wel errug lief! Zijn er mensen die dit gevoel ook bij hun eendje hebben? Neeeeee, geen geel badeendje, maar een echt kwakerd??

Wij hebben een huisgans gehad, helemaal moederloos, die heb ik op een keer de boterhammen van mijn man gevoerd, per ongeluk. Ze waren besmeerd met eiersalade, die gans heeft twee dagen met eiersalade op zijn toet gelopen. Ai... eiersalade, wie doet zoiets.. kwamen serieus bij onze eigen kipjes vandaan, maar die zitten wel opgehokt, anders vreten de honden ze op. Aiaiaai, dierenleed.........
Alle reacties Link kopieren
Zal ik dan als enige zeggen dat ik eendenlever heerlijk vind

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven