
Borrelhapjes!
maandag 31 december 2007 om 14:27
Ik snij wraps pas op het laatste moment.
Oja weet je wat ook lekker is! Weet niet of het hier al neergezet is. Maar gevulde zoete pepertjes met roomkaas. Ja kan ze kant en klaar krijgen bij de kaas-vers afdeling, je kan ze zelf maken, maar ook sinds kort kant en klaar in een pot bij de Dirk van de broek. Errug lekker.
Oja weet je wat ook lekker is! Weet niet of het hier al neergezet is. Maar gevulde zoete pepertjes met roomkaas. Ja kan ze kant en klaar krijgen bij de kaas-vers afdeling, je kan ze zelf maken, maar ook sinds kort kant en klaar in een pot bij de Dirk van de broek. Errug lekker.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
maandag 31 december 2007 om 14:30
maandag 31 december 2007 om 14:36
quote:luni schreef op 31 december 2007 @ 14:24:
Hallo
Heb je gisteren al gemaakt? Heb je trouwens sla gebruikt...ik wel maar de hele wrap ermee belegd en bedenk me nu dat dat misschien een beetje veel is,kan er nu nog wel wat af halen hoor.Ja, moet vandaag gewoon werken en ben pas rond 15.30 uur thuis. Dan red ik het niet meer om alles nog te maken. En volgens mij blijft het wel goed in de koelkast. Zit in plastic folie en zilverfolie. En ik heb trouwens geen sla gebruikt. Had wel gekund achteraf gezien.
Hallo
Heb je gisteren al gemaakt? Heb je trouwens sla gebruikt...ik wel maar de hele wrap ermee belegd en bedenk me nu dat dat misschien een beetje veel is,kan er nu nog wel wat af halen hoor.Ja, moet vandaag gewoon werken en ben pas rond 15.30 uur thuis. Dan red ik het niet meer om alles nog te maken. En volgens mij blijft het wel goed in de koelkast. Zit in plastic folie en zilverfolie. En ik heb trouwens geen sla gebruikt. Had wel gekund achteraf gezien.
anoniem_53296 wijzigde dit bericht op 31-12-2007 14:37
Reden: Moest nog ff wat kwijt over de sla
Reden: Moest nog ff wat kwijt over de sla
% gewijzigd
"ik ben het, Barbabelladingdong"
maandag 31 december 2007 om 14:43
Ik heb nog wel wat over
Heb net de helft eraf gehaald en alles ziet er nadien nog netjes uit,keurig weer opgerold en in het folie gedaan,terug in de koelkast(beetje proppen )
Jammer dat je nog moet werken! Ik ben dit jaar voor het eerst vrij,al vanaf de 24e maar ben er eerlijk gezegd wel weer aan toe om aan de slag te gaan.Niet dat ik me verveel,verre van dat maar ben wel compleet uit mn ritme
Heb net de helft eraf gehaald en alles ziet er nadien nog netjes uit,keurig weer opgerold en in het folie gedaan,terug in de koelkast(beetje proppen )
Jammer dat je nog moet werken! Ik ben dit jaar voor het eerst vrij,al vanaf de 24e maar ben er eerlijk gezegd wel weer aan toe om aan de slag te gaan.Niet dat ik me verveel,verre van dat maar ben wel compleet uit mn ritme
dinsdag 1 januari 2008 om 14:49
Goedemorgen,
Nou, ik ben er gemakkelijk van af gekomen.. Ben namelijk ziek. Moest gisteren naar dokter en ziekenhuis, dus geen tijd voor hapjes. Vriend is meegeweest, heeft daarna nog boodschappen gedaan, hapjes gemaakt en voor mij gezorgd. Lekkere oudjaarsdag dus. De avond was nog beter: hij zat beneden bij vrienden, ik lag daar boven op bed en werd om 23:50 uur even wakker gemaakt. Geen hapjes, oliebollen en champagne voor mij..
Vriend heeft gemaakt: gehaktballetjes, gevulde eitjes, kipspiesjes, wraps, iets met carpaccio, tomaat-mozzarella spiesjes, gevulde tomaatjes en nou weet ik het even niet meer. Van horen zeggen was het erg geslaagd.. Dus bedankt!! En de beste wensen allemaal, dat 2008 een mooi jaar mag worden.
Nou, ik ben er gemakkelijk van af gekomen.. Ben namelijk ziek. Moest gisteren naar dokter en ziekenhuis, dus geen tijd voor hapjes. Vriend is meegeweest, heeft daarna nog boodschappen gedaan, hapjes gemaakt en voor mij gezorgd. Lekkere oudjaarsdag dus. De avond was nog beter: hij zat beneden bij vrienden, ik lag daar boven op bed en werd om 23:50 uur even wakker gemaakt. Geen hapjes, oliebollen en champagne voor mij..
Vriend heeft gemaakt: gehaktballetjes, gevulde eitjes, kipspiesjes, wraps, iets met carpaccio, tomaat-mozzarella spiesjes, gevulde tomaatjes en nou weet ik het even niet meer. Van horen zeggen was het erg geslaagd.. Dus bedankt!! En de beste wensen allemaal, dat 2008 een mooi jaar mag worden.
zaterdag 2 februari 2008 om 23:13
Heb vandaag een heel lekker hapje gemaakt, heel simpel maar erg lekker.
En met spullen die je meestal toch al in huis hebt.
Snij een ui, 1 teen knoflook en een lente-ui heel fijn.
Kluts 2 eieren, voeg wat zout en versgemalen peper en een snufje djahé toe en vervolgens de lente-ui plus de helft van de ui.
Bak hiervan een omelet.
Haal uit de pan en rol op. Steek er veel houten prikkers in en snij dan tussen de prikkers met een scherp mes de omelet door, zodat je smalle rolletjes krijgt.
Doe de knoflook in de pan en bak even aan, daarna de andere helft van de ui erbij, even bakken, dan een flinke scheut ketjap en vervolgens een klein beetje water. Laat even sudderen.
Giet het geheel als een sausje in een bakje en geef het bij de omeletrolletjes.
Het was heerlijk!
PS in plaats van lente-ui kun je ook fijngesneden prei gebruiken en ipv versgemalen zwarte peper kun je ook een rode peper gebruiken en die in hele kleine ringetjes snijden.
Het is wel de bedoeling dat je alles zo fijn mogelijk snijdt omdat je anders de omelet niet op kunt rollen.
En met spullen die je meestal toch al in huis hebt.
Snij een ui, 1 teen knoflook en een lente-ui heel fijn.
Kluts 2 eieren, voeg wat zout en versgemalen peper en een snufje djahé toe en vervolgens de lente-ui plus de helft van de ui.
Bak hiervan een omelet.
Haal uit de pan en rol op. Steek er veel houten prikkers in en snij dan tussen de prikkers met een scherp mes de omelet door, zodat je smalle rolletjes krijgt.
Doe de knoflook in de pan en bak even aan, daarna de andere helft van de ui erbij, even bakken, dan een flinke scheut ketjap en vervolgens een klein beetje water. Laat even sudderen.
Giet het geheel als een sausje in een bakje en geef het bij de omeletrolletjes.
Het was heerlijk!
PS in plaats van lente-ui kun je ook fijngesneden prei gebruiken en ipv versgemalen zwarte peper kun je ook een rode peper gebruiken en die in hele kleine ringetjes snijden.
Het is wel de bedoeling dat je alles zo fijn mogelijk snijdt omdat je anders de omelet niet op kunt rollen.
Those dresses and skirts make you look so gloriously girlie, my darlings.
zondag 3 februari 2008 om 11:45
zondag 3 februari 2008 om 11:51
quote:Analee schreef op 03 februari 2008 @ 11:45:
voor het vervoeren is alle wraps heel laten het makkelijkst, ben je thuis dan maakt het niet enorm veel uit als je het maar goed afdekt, want je hebt meer kanten die kunnen uitdrogen (de "zaagsnedes")
Inderdaad even voor die tijd uit de koelkast halen ivm de kou serveert het lekkerst Het vervoer "probleem" is al voorbij hoor. Dat was voor oud en nieuw dat het speelde.
voor het vervoeren is alle wraps heel laten het makkelijkst, ben je thuis dan maakt het niet enorm veel uit als je het maar goed afdekt, want je hebt meer kanten die kunnen uitdrogen (de "zaagsnedes")
Inderdaad even voor die tijd uit de koelkast halen ivm de kou serveert het lekkerst Het vervoer "probleem" is al voorbij hoor. Dat was voor oud en nieuw dat het speelde.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zondag 3 februari 2008 om 12:25
Ik zag gisteren ook wel dat het een oud en nieuw topic was maar ik zocht een topic om mijn hapje in te plaatsen en dacht dat ik hier wel bij aan kon sluiten.
Is eigenlijk ook jammer dat zo'n topic met lekkere ideeen naar de diepten van het forum zakt.
Is eigenlijk ook jammer dat zo'n topic met lekkere ideeen naar de diepten van het forum zakt.
Those dresses and skirts make you look so gloriously girlie, my darlings.
zondag 3 februari 2008 om 13:43
dinsdag 12 februari 2008 om 09:53
dinsdag 12 februari 2008 om 09:55
quote:Bar_Ba_Bella schreef op 12 februari 2008 @ 09:53:
Mylenevalerie, ik heb jouw (volgens mij was die van jou) wraps gemaakt en ik geloof dat mijn vriend het bord er nog bij opeet. Maar ik heb nu alleen de zalm variant geprobeerd. Heb je nog andere wrap recepten??
Groetjes BarbabellaJa, ik zal ze er even bijzoeken en dan zet ik het vanmiddag hier neer.
Mylenevalerie, ik heb jouw (volgens mij was die van jou) wraps gemaakt en ik geloof dat mijn vriend het bord er nog bij opeet. Maar ik heb nu alleen de zalm variant geprobeerd. Heb je nog andere wrap recepten??
Groetjes BarbabellaJa, ik zal ze er even bijzoeken en dan zet ik het vanmiddag hier neer.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 12 februari 2008 om 10:04
BBBella, ik had laatst ook een lekkere variatie warm als avondeten. Eentje vega; champignons met kaas en eentje met kip en kaas. De een met vers gemaakte guacamole saus en de ander met enchilada saus.
Ik zal vanmiddag even mijn kookschrift erbij pakken.
Wat iig lekker is als je een koude borrelhap wrap maakt is bijv. een wrap met (evt. een blaadje sla, kipfilet (broodbeleg) met tuinkruiden, komkommer met kaasschaaf in plakjes erop. Ik smeer voor het romige eerst nog wat roomkaas op de wrap, of als je dat lekker vind wat yogonaise. Net wat ik in huis heb. Kipfilet kan je ook vervangen voor kalkoen.
Ik zal vanmiddag even mijn kookschrift erbij pakken.
Wat iig lekker is als je een koude borrelhap wrap maakt is bijv. een wrap met (evt. een blaadje sla, kipfilet (broodbeleg) met tuinkruiden, komkommer met kaasschaaf in plakjes erop. Ik smeer voor het romige eerst nog wat roomkaas op de wrap, of als je dat lekker vind wat yogonaise. Net wat ik in huis heb. Kipfilet kan je ook vervangen voor kalkoen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 12 februari 2008 om 14:53
dinsdag 12 februari 2008 om 16:27
BBBella, even er nog van uitgaande dat je koude borrelhapjes wraps zoekt, nog het volgende. Bij wraps past bijna alles wat je lekker vind. Alleen zijn sommige dingen warm lekkerder dus niet zo handig bij een borrel/verjaardag als je het van te voren wilt maken. En het scheelt ook of je het voor je tweeen wilt of met meerdere mensen. Ik vind kazen als bijv gorgonzola, ham en tomaat bijv heerlijk. Maar dat zou je goed moeten aandrukken dat niet de kaas eruit valt. En alle ingredienten zonder vocht erbij doen want anders wordt het slap, dus tomaatvocht weggooien. Wrap met rosbief, mosterd, zure room en sla.
Ja je kan het niet zo gek bedenken, tonijn, zalm, krab, garnalensalade. (Idem hoe je het wilt serveren. Je kan een grieks/spaanse variatie, fetakaas (blok in een dun reepje snijden, parmaham (of salami), gedroogde tomaat (uitlaten lekken op keukenpapier), olijfjes. Kip,avocado, rode pesto of tsazikisaus. Ham, asperge, yogonaise. Ik heb een keer champignons, sjalot en kaas/roomkaas een wrap gemaakt en laten afkoelen, en in stukjes gesneden, dat was ook heel lekker. Eigenlijk kan er heel veel.
Ja je kan het niet zo gek bedenken, tonijn, zalm, krab, garnalensalade. (Idem hoe je het wilt serveren. Je kan een grieks/spaanse variatie, fetakaas (blok in een dun reepje snijden, parmaham (of salami), gedroogde tomaat (uitlaten lekken op keukenpapier), olijfjes. Kip,avocado, rode pesto of tsazikisaus. Ham, asperge, yogonaise. Ik heb een keer champignons, sjalot en kaas/roomkaas een wrap gemaakt en laten afkoelen, en in stukjes gesneden, dat was ook heel lekker. Eigenlijk kan er heel veel.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.