Werk & Studie alle pijlers

Werkplek niet in orde

19-04-2018 09:39 101 berichten
Alle reacties Link kopieren
Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe baan. Bij mijn aanstelling werd gezegd dat ik een 'tijdelijke' werkplek had. Een bijzettafeltje met daarbovenop een pc. Met het toetsenbord erbij is het tafeltje vol en heb ik amper ruimte voor papieren of een kladblokje. Ik heb een stoel, maar deze kan ik alleen in hoogte verstellen en past niet onder het tafeltje omdat deze te groot is. (Achteraf hoorde ik dat deze stoel 'over' was omdat het stuk is.) Er is geen voetensteun, ik kan met geen mogelijkheid mijn voeten neer zetten, zodat ik de hele dag ongemakkelijk zit.

Deze 'tijdelijke' situatie duurt nu al 4 maanden. Elke keer als ik ernaar vraag krijg ik de reactie dat er aan gewerkt wordt, maar dat het nu eenmaal niet zo gemakkelijk is en dat ik gewoon geduld moet hebben. Ik moet nog 8 maanden, maar ben ondertussen gesloopt door de pijn in mijn rug. Ik krijg steeds meer het vermoeden dat mijn functie, net als mijn werkplek, tijdelijk is. Mijn leidinggevende geeft regelmatig aan dat hij het vermoeden heeft dat ik het niet naar mijn zin heb. Als ik aangeef dat ik dat niet zo ervaar, is hij enorm verbaasd en geeft hij aan dat hij toch écht denkt dat het bedrijf niet bij mij past en dat ik niet op mijn plaats zit in deze functie. Waarom hij dit denkt, zegt hij niet. Deze opmerkingen en mijn werkplek zorgen ervoor dat ik een erg ongemakkelijk gevoel krijg en met steeds meer tegenzin naar werk ga.

Ik heb al gelezen dat mijn 'werkplek' niet aan de arbo-eisen voldoet en dat ik recht heb op een fatsoenlijke werkplek. Om heel eerlijk te zijn, ben ik een beetje bang om dit bij mijn leidinggevende aan te geven. Ik weet dat hij me niet zomaar kan ontslaan, maar hij kan het me wel erg moeilijk maken.
Mijn partner zegt, meld je gewoon ziek wegens rugklachten, dan moet de arbodienst in actie komen en moet je leidinggevende ervoor zorgen dat je een goede werkplek krijgt. Dit klinkt wel heel logisch, maar... verstoor ik de arbeidsrelatie dan niet? Vooral omdat ik al zovaak heb gevraagd wanneer ik goede werkplek krijg.

Wat is wijsheid?
Alle reacties Link kopieren
Ik wachtte op een update. 😊😊
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven