Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Het wachtbankje - Tussen ovulatie en menstruatie--deel 12

25-10-2019 14:08 4383 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Het vervolg op deel 11 van het wachtbankje tussen je ovulatie en menstruatie.
Je kan hier tijdens de wachtweken even bijkletsen en van alles delen.

Wees welkom!

Je kan hier zelf je NOD en andere informatie over jezelf aanpassen in dit bericht.
Om misbruik van de gezamenlijke nick te voorkomen staat het wachtwoord niet meer in de openingspost, maar is deze via een persoonlijk bericht via de schrijfsters te verkrijgen.

Je kunt zelf kiezen of je dit kenbaar wilt maken.

NaamNODRondeage v/mBijzonderheden
Yenthe_8725-41832/321e kindje, MA in januari 2019 na 10 weken zwangerschap
Mallelein25-122432/391e kindje, miskraam in december '18
Vanessakusje1987?2533/462e kindje, mk 2015 18 wk, mk 2016 13 wk, 2017 gebr vl met 15 wk, kindje geboren met 33 wk

Zwanger in december! :cheer2:
Bacon
Zwanger in januari! :cheer2:
Zonnetje1989
Troelaaa89 :redrose:
KirstenvdVeen
AmericanGirl :redrose:
Blonde83 :redrose:
Babyboom31
Zwanger in februari! :cheer2:
OkkiePetite
Zwanger in april! :cheer2:
Blonde83
Zwanger in september! :cheer2:
Maya88
wachters wijzigde dit bericht op 27-11-2020 11:11
45.70% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
@Nijn Hoe gaat het met je? Ik hoop dat alles (in de mate van het mogelijke) wat gaat met je. Ik denk heel vaak aan je.

@Malle: Ik weet ook echt niks van die waarden, maar ik zou wel willen aanraden om vooral je gevoel te volgen. Dat gevoel zit er soms weleens naast, maar soms ook niet. En wie weet zit je er niet naast, en dan ga je jezelf vervloeken als je er nu niet achterna gegaan bent.
Verder helaas geen grote geheimen die ik kan delen, helaas. Met mijn zoontje was ik ook van de eerste poging zwanger. Helaas was ik toen wel 9 maanden geveld door HG, dus dat moet ik er dan weer bijnemen. Hoewel ik weet dat die HG een beter "lot" is dan de situaties waar jullie in zitten.
Alleszins nog een mega dikke knuffel voor jou :hug:

@Vanessa: Hou je ons op de hoogte? Jij zit ook nog op de wachtbank tot 18, toch?

@Suus: Ik herinner me jou nog uit het topic, ik heb toen kort meegeschreven met mijn wachtbank (zoon is ook 1,5). Wat leuk dat je nog even komt hallo zeggen, en super fijn dat alles zo goed gaat daar!!
Alle reacties Link kopieren Quote
Maya! In alle opzichten kippevel! Heftig van de bevalling zeg, maar ik hoop dat je heerlijk aan het genieten bent van je (lekkere chubby) wolk. Gefeliciteerd met jullie meisje! U did it!

Nijn: Is er al nieuws? Kan er soort van een punt achter dit?

Elyani: Gefeliciteerd! Lekker snel! Zag aardvarkje in ander topic ook al positief. Fijn!

Naatje: Wat leuk om van jou te horen! En dat er een stijgende lijn zit in jouw herstel. Je klinkt als iemand die altijd als laatste aan zichzelf denkt. Nu even Naatje op 1.
Ps: Hoe gaat het met Moos?

Vanessa: Zit je op de zelf geprobeerd of medische wachtbank? Duim duim duim! Hoe ging je gesprek vandaag?

Malle: Die TSH klinkt idd hoog. En schildklier zie ik vaker voorbij komen als reden van uitblijvende zwangerschap. Dat zou toch wat zijn. Dat dit het is.

Koekoek: Hoe gaat het met jou? Wanneer heb je een echo?

Hier inderdaad uiteindelijk een curettage gehad. Zaten nog placenta resten. Dan heb je dat weten te voorkomen met 2 miskramen en die verdomde cytotec en dan lig je 9 dagen na een bevalling alsnog op de OK. En gyn had ook nog even bedacht alles opnieuw te hechten. Was soort van blij met de curettage omdat ik me direct stuk beter voelde. Maar jezus die hechtingen! Maar voor nu: Slow but steady steeds mobieler! Was alleen vergeten hoe onzeker je wordt van die hormonen. Hongersignalen, slaapsignalen, drinkt ze genoeg, slaapt ze goed, poept ze genoeg, spruw enz enz. Maar dan zie je dat kleine frutje slapen en grote broer een (iets te heftig) kusje geven en dan explodeert je hart!
..
Alle reacties Link kopieren Quote
Elyani offiecieel was de 18e testdatum maar dan zou ik ook op 18 dagen zitten. Mijn LF is nooit 18 dus t breek al enigzinds door.

Gesprek was erg moeizaam.
Ze stelde de vraag wat wil jij dan maar wat ik wil is allemaal moeilijk lastig kan niet..
Dus of ik moet echt op n hele gunstige dag ms volledig krijgen of ik moet gaan voor een wat langer traject.

Medische Wind was de laatste tp.
Je hebt t ff moeten doorstaan maar nu vooral genieten en bijkomen voor jullie!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ah lieve dames, zo lief dat jullie naar me vragen. Zal zo even een update geven.

Naatje, wat een heftige tijd zeg voor jou/ jullie. Ik hoop heel erg dat de stijgende lijn doorzet en dat je steeds meer de oude wordt! Sterke vrouw ben je, dat kan niet anders. Heel veel geluk voor jullie.

Suus, wat leuk van je te horen! Fijn dat het goed gaat met jullie. Kom je ooit nog weer op het wachtbankje zitten;-)?

Vanes, komt je menstruatie al door? Of begreep ik het verkeerd? Ben wel benieuwd welke gyn jij hebt. Volgens mij zitten wij in hetzelfde zh. Ik heb binnenkort ook een gesprek .

Elyani, gefeliciteerd!! Hoe voel je je? HG gehad dus, wat zwaar zeg. Nu weer zo misselijk?

Koekkoek, hoe voel jij je? Is het bloeden gestopt? Al een vitaliteitsecho gehad?

Windgong, jeetje. DOe rustig aan, je lichaam heeft wat herstelwerk te doen!

Hier vorige week een plan gemaakt met zh, dat was fijn. Afgelopen weekend bloeding gehad paar dagen lang (menstruatie?). Vrijdag weer echo. Als dan nog niet alles weg is dan hysteroscopie inplannen. Ook als de zwangerschapstest nog positief is. Nu nog heel licht positief. Of ze gaan dan even hcg bepalen in het bloed. Ik denk dat het einde eindelijk in zicht komt.
Malle, wat klote dat deze ronde niet gelukt is. En je TSH is echt te hoog!!! Zou hier zeker werk van maken. Straks is dit de boosdoener... Ik ga het ook nog eens laten onderzoeken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik had nooit gedacht dat ik deze woorden zou moeten neerschrijven, maar ik heb met 5 weken zwangerschap een miskraam gehad. Helaas moet ik dus binnenkort toch weer aansluiten op het wachtbankje.

Ik vind het heel moeilijk, had me al volledig ingesteld op een baby in februari en nu is dat beeld weg. De deca koffie staat zinloos in de kast, samen met de t-shirt die we gekocht hadden met de melding dat ons zoontje grote broer wordt. Ik weet niet hoe ik die emoties een plaats moet geven, en voel me regelmatig erg overweldigd. Jullie kunnen er jammer genoeg van meespreken, dus wou ik het graag delen. Misschien hebben jullie tips over hoe ik naar de toekomst kan kijken, zonder alleen maar het grote zwarte gat in februari te zien.
Het was pas 5 weken, maar man, wat hakt dit erin…
Alle reacties Link kopieren Quote
MALLELEIN je eist vrijdag een verwijzing naar de endocrinoloog. Sorry voor mijn toon, maar dat kan zeker de reden zijn. PLUS als je nu zwanger raakt heb je echt een veel grotere kans op een miskraam. Ik weet niet of je mijn verhaal kent, maar ik heb dus 2 miskramen gehad; mijn waarden waren toen niet in orde. Moet inderdaad rond de 1 liggen. En alle keren dat het goed ging waren mijn waarden ook stabiel. Als ik je verhaal lees moet je als de sodemieter naar een endocrinoloog en fatsoenlijk ingesteld worden alvorens je verder gaat. Ga alsje alsje alsjeblieft op je strepen staan; dat is je goed recht! Huisartsen zijn niet gespecialiseerd je onder controle te houden hierin. Nou dat dus. En een dikke kus! En nu ga ik de rest lezen, maar dit moest eerst!
Alle reacties Link kopieren Quote
Even voor de nuancering voordat ik je bang maak Nallelein; ik ken ook iemand die gruwelijk slechte waarden had en ‘niet zwanger mocht raken’ maar dat toch blijkbaar al was; dat kindje is goed en wel ter wereld gekomen terwijl zij werd ingesteld op medicatie. Maar toch; je hebt recht dat ze er mee bezig gaan!

Eylani pff wat heftig. Ik snap je verdriet heel goed en het maakt in die zin weinig uit hoe lang; je maakte al een beeld van de toekomst en als dat weg is doet dat pijn. Dikke knuffel!

Suus wat leuk van jou te lezen! Wat hadden we het fijn met elkaar en wat heerlijk dat alles goed gaat!

Windgong heftig zeg! Hopelijk explodeert je hart nu de hele tijd

Nijn wat fijn dat er een plan ligt! Ik gun je rust. Goed ook om je waarden te laten checken, zou zo suf zijn als zoiets goed behandelbaars de reden zou zijn.

Wij hebben de taart inde koelkast staan; we hebben net een kloppend hartje mogen zien! Dat is de gruwelijke lamlendigheid weer helemaal waard
Alle reacties Link kopieren Quote
Ach Elyani dikke knuffel voor jou!!! Al ben je drie dagen, vijf weken of drie maanden zwanger: het gaat om hoe jij het ervaart en voelt en dan maakt het inderdaad niets uit hoe lang of kort. Het is een toekomstbeeld waar je om rouwt en neem daar je tijd voor. Gun jezelf dat. :heart:

Starsuus ja ik zit op Insta! Ik volg Moos ook, Zon niet! Wel net Stippel via Moos op FB gevonden!
Ik PB je wel even!

Mallelein in ga t zo lezen!

Lieve meiden, 20 juli stopt Viva ermee lees ik net en dus ook dit forum…
We zullen de Wachtbank moeten verplaatsen ben ik bang. Iemand een goede optie?
Alle reacties Link kopieren Quote
UMCU Nijn, ik zal je zo even de naam sturen in PB.

MS doorgebroken. Vanmiddag hoor ik hoe verder. Of kort traject en morgen gaan spuiten en eind juni punctie of lang traject en va dag 21 gaan spuiten.

Ja balen dat t forum stopt zeg! Veel leuke meiden leren kennen en veelal app contact aan over gehouden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nijn-tje: jeetje wat duurt het allemaal lang zeg. Ik vind het zo rot voor je! Goed dat je ook alles laat controleren! Wie weet...

Elyani: oh nee! Jij ook al! :hug: ik weet helaas maar al te goed hoe het is. Ik ervaarde het net zoals jij het beschrijft. Het beeld van een kindje in die en die maand is weg. Je bedenkt al wanneer je het gaat vertellen, wanneer je gaat groeien, wanneer je met verlof mag, en ineens is dat toekomstbeeld weg. De belangrijkste tip die ik je kan geven is: laat je emotie er zijn. Het is allemaal al verdrietig genoeg, je hebt je eigen harde oordeel niet nodig. Er is niet 1 manier om het te verwerken. Ben je lang verdrietig? Dat is oke. Ben je kort verdrietig? Dat is oke. Kan je weer even ergens om lachen? --> oke! En het helpt ook om niet door te gaan tellen in de weken. Dus niet uit gaan rekenen hoe ver je nu was geweest. Heel veel sterkte iig! Schrijf hier vooral lekker van je af.

Koekkoek: heel erg bedankt! Je hebt mij niet bang gemaakt hoor. De reacties op dit forum zorgen ervoor dat weet dat ik niet gek ben, dat ik niet overbezorgd ben. Die TSH is niet goed en daar moet iets mee gebeuren. Ik denk erover om het traject op pauze te zetten totdat hier iets mee gedaan is.
En uiteraard, gefeliciteerd met het kloppende hartje!!! Zo ontzettend fijn.

Vanessa: nee! Wat rot! Waar hoop je op?

Balen dat het forum stopt! Ik las al dat er verschillende initiatieven zijn dus ik hoop dat er een alternatief komt. Voor wie het leuk vindt, stuur even een PB zodat we elkaar op social media kunnen vinden. Jullie hebben wel een plekje in mijn hart gekregen hoor. (en stiekem ben ik benieuwd naar jullie mooie kindjes)
Alle reacties Link kopieren Quote
ja lastig malle. Vind t allemaal moeilijk.
Maar we gaan voor kort. Zat beginnen.
Ik ben over naar Freya. Maar deed meer Viva Forum inzake ferti dan gewone forums.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben nog heel nieuw in het groepje, maar baal ook dat het gaat verdwijnen. Mag ik toch ergens met jullie naartoe verhuizen? :sigh:
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi meiden!

Ik heb lange tijd in het topic meegeschreven, nu al een tijdje ‘afwezig’ (wel zo nu en dan meegelezen!).
Ik was in dezelfde periode als Naatje zwanger en ben in januari ‘20 bevallen.

Wat ontzettend jammer dat dit forum er straks mee stopt! Ik verhuis graag met jullie mee naar een andere plek.
Alle reacties Link kopieren Quote
@ Vanessa, Wat houdt het korte traject precies in? Wel fijn dat je al snel weer kan beginnen.

@ Elyani, natuurlijk mag je mee! Ik laat het nog even op zijn beloop. We hebben nog tot augustus, dus misschien maakt iemand een nieuw forum dat hier op lijkt.

@ Kiki, Ik herken je nog, maar ik weet je verhaal niet precies meer. Leuk je weer te zien!

Wij zijn bij de gynaecoloog geweest. Hij noemde dat de TSH indd iets verhoogd was, maar wanneer dit de reden is voor het uitblijven van een zwangerschap ik ook een onregelmatige cyclus zou moeten hebben. Tijdens de IUI ben ik dankzij de hormonen netjes regelmatig, dus dat is geen reden tot zorg. Toch wil hij mij doorverwijzen naar de internist, omdat ik noemde ook veel andere klachten die horen bij een trage schildklier te herkennen. Hij had zelf niet goed in het vizier dat ik een chronisch pijnsyndroom heb, terwijl ik dit wel uitgebreid in de vragenlijst heb aangegeven 1,5 jaar geleden.
Ik mocht gelijk door voor bloedprikken om nogmaals de TSH te meten. Is deze nogmaals verhoogd dan krijg ik sowieso een doorverwijzing naar de internist, is deze nu normaal dan laat hij de internist contact met mij opnemen zodat ik al mijn klachten kan overleggen.
Nu wacht ik nog de uitkomst van IUI5 af, maar daarna gaan we waarschijnlijk even op pauze om alles goed uit te zoeken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hee wat goed dat ze je serieus nemen mallelein! En voor wat betreft de onregelmatigheid; die kans is groot, maar hoeft niet perse. Toen ik rond de 3,5 zat was ik wel steeds rond dag 30 ongesteld (lees 29-30-31) maar mijn eisprong kon tussen dag 17 en 24 plaatsvinden. Nu monitoren ze dat natuurlijk bij jou, maar wilde het je toch even zeggen. Hopelijk kun je snel contact hebben en uitzoeken hoe of wat en is het daarna rap en goed raak!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ach Elyani, wat verdriet zeg..... Hoe gaat het nu met je? En heel herkenbaar ja. Weet alle uitgerekende data nog. Kwam de miskraam spontaan op gang?

En dan het andere uiterste: Koekkoek wat een opluchting dat jullie een kloppend hartje zagen! Gefeliciteerd! Voel je je al wat zekerder?

Malle wat goed dat je doorverwezen wordt. Ik heb toevallig ook net schildklier laten testen 0,77 (maar is bij mij ook wel eens 2 geweest). T4 is 12, weet niet precies of dat hoog of laag is. Hoe was die bij jou? Wie weet wat IUI 5 nog oplevert!

Hoi Kiki! Gaan jullie voor nr2 of gewoon leuk om mee te lezen/ schrijven?

Nou hier nog niet alles weg en nu gaan ze het donderdag weghalen... Pff zijn we 8 weken verder. Had ik het nu maar direct laten doen denk ik dan maar.
Alle reacties Link kopieren Quote
Malle, ze hebben bij mij destijds ook wel eens schildklier geprikt. Weet die waardes niet meer precies, volgens mij rond de 1 maar heb wel vaak gehoord dat dit 1 van de redenen kan zijn dat zwanger worden moeilijker gaat.
Goed dat je dan doorverwezen wordt!

Nijn, vreselijk dat jullie alweer 8 weken verder zijn maar ik snap je keuze wbt het afwachten wel hoor.
Voel je je ook echt nog rot door de hormonen? Of neemt dat wel af?

Wij willen over een aantal maanden voor nummer 2 gaan inderdaad.
Bij ons is het allemaal wel een ander verhaal geworden, ik wil op het forum liever niet al teveel privé delen maar ons zoontje heeft vermoedelijk einde vd zwangerschap/tijdens de bevalling meerdere herseninfarcten gekregen.
Het opnieuw zwanger raken (en onze toekomst met een tweede + zorgintensief kind) is op zijn zachts gezegd doodeng.
Ik zal hierin ook echt ondersteund moeten worden door de psycholoog en POP poli.
Alle reacties Link kopieren Quote
Och dames lees nog steeds mee en wat zijn de verhalen van blijdschap naar uiterst verdriet naar uiterstecspanning. Dikke knuffel voor allen.
Nou echt ruk dat forum stopt. Er zijn er al wat naar Reddit verhuisd, misschien is dat wat!
Alle reacties Link kopieren Quote
Kiek, je hebt een PB!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ach jeetje zeg Kiki, ik schrik van je bericht. Wat heftig voor jullie zeg. Wat een spanning zal er bij jullie (geweest) zijn. Snap dat het voor een tweede willen gaan niet gemakkelijk zal zijn. Hopelijk krijg je de juiste ondersteuning.

Okkie, hoe gaat het met jou en de kleine meid?
Alle reacties Link kopieren Quote
Wow @Kiki ik moest je bericht toch ook even een paar keer lezen om alles te laten zakken. Wat heftig is dat allemaal. En dapper, dat je het eventueel toch nog eens aandurft!

@Nijn Ja, de miskraam kwam spontaan op gang. Daar ben ik dan wel dankbaar voor, want ik weet van het forum dat dat niet altijd hoeft te zijn en dat dat een mentaal nog zwaardere weg is. Het bloeden is er nog steeds, dat vind ik intussen wel behoorlijk irritant.

@Malle Goed dat ze je toch serieus nemen! Als het niks is, is het niks maar dan heb je tenminste wel de piste verkend.
Alle reacties Link kopieren Quote
Enigszins bijgelezen, eerst maar even Wind en Maya feliciteren met de baby’s!! :heart: En Wind, sterkte met je herstel! Neem je tijd, dat mag!

Koekoek, yes!! Mooie echo!

Nijn, ik duim voor je dat de hysteroscopie niet nodig is. Maar mocht het wel zo zijn, dan sluit het de ellende hopelijk af..

Elyani, wat verdrietig! Heel veel sterkte…

Vanes, succes! En kort schema, dat is wel ‘uitzonderlijk’ ofzo geloof ik. Tenminste, van wat ik om me heen hoor ;-) Welke medicatie krijg je?

Kiki, dapper dat jullie dit traject in willen gaan.

Malle, heel goed om te lezen dat er in ieder geval eerste stappen ondernomen worden om dit uit te zoeken! Mijn kliniek wil de waarde minimaal onder 2,5 hebben weet ik, de mijne is 2,6 maar omdat ik zelf verder geen klachten heb en aanvullend onderzoek goed was laten ze het bij mij hierbij.

Ik ben ook weer ‘back on track’. Windgong, jij vroeg me half mei wat ik bedoelde met een pauze, nou, lang verhaal kort: mijn zorgverzekering vergoedt niet alles bij mijn kliniek voor IVF dus heb overwogen in januari verder te gaan met nieuwe verzekering. Maar na alles afwegen en dingen uitrekenen (aftrekpost belasting etc) toch besloten graag nu te willen gaan starten met IVF. Afgelopen week alles voor opgestart, bloedprikken, contracten etc. Ik ben nu in afwachting van m’n medicatieschema. Ik ga een lang schema doen, ga vanaf 1e dag volgende menstruatie eerst aan de pil voor 3 weken en dan beginnen met gonal-f en decapeptyl als ik het goed begrepen heb telefonisch. Aan de hand van dit schema werken we dan naar een punctie toe ergens half augustus. Het voelt ergens heel onwerkelijk, maar ik ben er toch ook wel aan toe ofzo..

Oh enne ik hoor graag even waar iedereen een beetje heen gaat nu het forum stopt! Ik zie reddit voorbij komen maar ook freya?
Alle reacties Link kopieren Quote
Malle kort is meestal 10 dagen Ginal F en vanaf dag 5 Cetrotide erbij en dan vanaf dag 11 de punctie.
Spannend. Ben benieuwd naar je uitslagen. Hopelijk wordt er veel duidelijk.

Succes don Nijn.

Jeetje Kiki wat een verhaal. Dapper van jullie om toch een stap te zetten.

Hopelijk komt alles snel door voor jullie Mus.

Reddit ken ik niet en Freya wel dus daar ga ik heen en hopelijk wort het daar lekker actief.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh Nijn-tje, wat een lange weg. Ik vind het zo naar voor je! Heel veel sterkte donderdag.

Kiki: wat heftig! Ik snap heel goed dat het spannend is om voor een 2e te gaan. Goed dat je hulp heb gezocht.

Elyani: hoe is het met je?

Mus: je hebt veel moeten beslissen zeg, wat moeilijk! Vergoed de verzekering het niet omdat je het alleen doet of heeft dat een andere reden? Wel fijn dat je weer kan beginnen denk ik. Succes!

Ik ben gebeld door het ziekenhuis. Mijn TSH was nogmaals verhoogd, dus ik krijg een doorverwijzing naar de internist! :cheer:
Ik ben nu nog in afwachting van IUI5, maar als mijn menstruatie komt nemen we even pauze om het traject bij de internist af te wachten.
Ergens hoop ik dat het ons zelf 'gewoon' gaat lukken als alle waardes kloppen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Malle, fijn, de verwijzing! Maar ik duim wel echt nog ff heel hard voor IUI5 hoor! :hyper:

Mijn zorgverzekering vergoedt maximaal 75% van de behandelingen bij verminderde vruchtbaarheid bij Nij Barrahûs, de kliniek waar ik zit. Dit is omdat mijn verzekering geen contract heeft met NB. IUI viel, omdat ik alleen ben en er toen nog geen medische indicatie was, onder een landelijke subsidie. IVF valt daar niet onder, vandaar dat de zorgverzekering nu belangrijker is dan bij m’n IUI behandelingen. :-)

Enne.. Ik had na het afhandelen van de contracten vorige week vandaag toch voorzichtig gehoopt op medicatieschema. Valt toch wat tegen dat ‘ie er nog niet is, zou zo graag eens lezen hoe het plan eruit ziet ipv alleen de telefonische info.. :-( Maar wie weet morgen. :-)

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven