Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Laatste loodjes topic

30-09-2018 20:24 2141 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,
Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik in mijn verlof volop meegelezen (niet geschreven) in een laatste loodjes topic. Vond het altijd leuk om te zien waar anderen zich mee bezig hielden tijdens hun verlof en samen even klagen kan ook opluchten :).Nu is er niet zo’n topic dus vandaar dat ik hem zelf maar open!

Meer zwangeren die in hun laatste loodjes (geen precieze week, als het aanvoelt als laatste loodjes dan is dat zo ;-) ) zitten en zin hebben om de schrijven/klagen/juist leuke dingen te delen/etc?

TO trapt af: nu 35 weken zwanger en net verlof. Eindelijk tijd (en zin en energie) om alles af te maken voor de nieuwe baby! Ben benieuwd hoe het jullie vergaat :-D !
Gefeliciteerd Envelop! Wat fijn dat het zo snel is gegaan! Geniet lekker van jullie zoontje, hopelijk went je dochter snel.

Ik dacht dat Rougelove eerst was? Of heb ik die bevalling gemist/vergeten? Het gaat soms ineens zo snel dat ik het niet altijd goed uit elkaar kan houden :mrgreen:

Dan ben ik wel een van de volgende denk ik ja, morgen 39+4. Al kan dat dus ook zo nog een dag of 10 duren in het ongunstigste geval. Heb vrijdag een afspraak bij de gyn, waarbij ik dan graag wil kiezen een keizersnee te plannen. Liever natuurlijk dat ze zelf besluit te komen nog in de tussentijd, maar door het verloop van de vorige bevallig en de overeenkomsten met deze zwangerschap kies ik liever niet voor inleiden als het niet vanzelf op gang komt. Dus ik hoop dan begin volgende week gepland te kunnen worden, maar het is natuurlijk maar afwachten of de gyn daar ook aan mee wil werken. Dat zullen we vrijdag dan horen.

Mijn bekkenpijn is niet beter helaas, kan nu echt moeilijk lopen dus breng zoveel mogelijk tijd op de bank door. En probeer kalm te blijven als ik de halve nacht wakker lig en te denken dat het nog maar even duurt..
Alle reacties Link kopieren
Lenne, scherp van je!

Ja, ik ben hopelijk de volgende..
Ik ben nu het twaalf uur geweest is 41+3.
Morgen komt de verloskundige om nog een poging te doen om te strippen.
Mocht het weer niet lukken of niet op gang komen, stuurt ze morgen ook de verwijzing door voor inleiden.
Zaterdag ben ik 42 weken, dus waarschijnlijk ben ik deze week aan de beurt. Ik hoop dat als het toch moet, ze het niet over het weekend tillen.

Fingers crossed..

Over de Netflix vraag.. ik kijk momenteel Greenleaf. Je moet ervan houden..
Alle reacties Link kopieren
@Yellow, het gaat beter! Man had een dag extra vrij dit weekend en we hebben enorm veel kunnen doen. We hebben gister nog kant en klare gordijnen gekocht en als die hangen zijn we klaar met onze slaapkamer. Cosleeper zet man neer zodra baby en ik naar huis komen.

We hebben ook een fijne stoel gevonden voor in de babykamer, zodat ik daar kan voeden. Komt nu nog even goed van pas op kamer van dochter bij het voorlezen..

Studie vraagt nog wat aandacht de komende twee weken, maar ook daar probeer ik zoveel mogelijk af te ronden.

Heb nu wel een paar nachten slecht geslapen. Mijn heupen doen pijn en eigenlijk ligt niets echt lekker. Maar vorige zwangerschap was ik veeeeeel vaker wakker 's nachts dus mij hoor je alsnog niet klagen :yawnee:
Rougelove hopelijk zet het strippen vandaag dan wat in gang. Je moet wel echt geduld hebben zeg! Hoop ook dat ze je anders nog voor het weekend zouden kunnen inleiden in het ziekenhuis. Veel succes in ieder geval!

Dudette lekker bezig met de voorbereidingen :) jammer dat je slecht slaapt, dat ken ik hier dus ook. Die pijn bij het draaien, pfff... gelukkig valt het je tot nu toe nog mee in vergelijk met de vorige zwangerschap, hopelijk blijft dat zo!

Fijne dag allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Jeetje dudette dat is inderdaad nogal een waslijstje, eerst maar de dingen die echt prioriteit hebben lijkt me. Een kledingkast kan best even wachten, ook al snap ik dat je heel graag de boel wilt inrichten voor de kleine er is. Zolang je maar een plek om te slapen en een badkamer hebt kom je een heel eind denk ik! Doet je man t naast z'n werk dat jullie er al zo'n tijd mee bezig zijn?
Lonka is t thuiswerken nog een beetje gelukt?
Mieremuis jeetje dan schrik je ook wel even als je zo vroeg al weeën krijgt, fijn dat t nu beter gaat. Heb je nog netflix aanraders? ;-)
Ohh rouge ik hoop voor jou inderdaad dat t snel uit zichzelf nog komt! Misschien doet t strippen vandaag wat, al hoeft inleiden van wat ik her en der lees niet altijd een drama te worden hoor. Soms heb je gewoon even een zetje de goede richting in nodig, maar kan me voorstellen dat je t wil voorkomen.

Hier schoot vanmorgen ineens de kramp in m'n kuiten, echt enorm pijnlijk! Inmiddels gaat t wel weer wat, maar ik loop er wel bij als een manke hihi. Hoop dat de vk vanmiddag even wil checken of er al iets gaande is, ben bang van niet en hoop echt dat t niet te dicht op kerst geboren wordt..
Alle reacties Link kopieren
Netflix aanraders, ja dat is echt zó persoonlijk :D

Ik kijk momenteel naar de Netflix docu The Vietnam War, enorm informatief en heftig om te zien.

Man en ik kijken samen Narcos, net het 3e seizoen afgekeken.

Verder vond ik natuurlijk Orange is the New Black gewéldig.... en House of Cards alleen het laatste seizoen was echt een enorme tegenvaller :facepalm:

Stranger Things... 13 Reasons why....

Je kan jezelf wel even zoet houden in elk geval :proud:
Alle reacties Link kopieren
Oitnb ben ik nog bezig met t 5e seizoen, t verhaal gaat op t moment wat traag vind ik dus kost me moeite om er doorheen te komen. Narcos schijnt wel goed te zijn toch? En house of cards kan ik ook nog wel mee beginnen inderdaad.
Vanmiddag eerst maar eens proberen om wat kerstversiering in huis op te hangen, boom wordt m niet qua ruimte dit jaar maar een beetje gezelligheid mag wel!
Het is idd altijd lastig adviseren qua series op Netflix. OITNB vind ik idd bij fases ook lastig door te komen en dan soms juist weer heel leuk. Aan t laatste seizoen ben ik nog niet begonnen. Zelfde met Suits, top serie maar ook die vind ik soms ineens niet leuk en dan pak ik het later weer op. 13 Reasons Why vond ik zo zo, wel leuk maar niet geweldig. Ben ook daar nog niet aan het tweede seizoen begonnnen.

Wat is wel geweldig vond/vind is Peaky Blinders! Maar daar moet je wel van houden, is nogal gewelddadig. Maar ik vind Game of Thrones ook top, dat is nog heftiger (en helaas niet op Netflix).

Maar ik kijk graag dingen die wat makkelijker weg kijken (zoals CSI en CSI New York etc) en dat vind ik lastig te vinden op Netflix, zijn toch vaak wat meer “volg-series” en daar heb ik op een of andere manier niet altijd zin in.
Alle reacties Link kopieren
Pfoee ik heb echt het idee dat de baby inmiddels tussen m'n benen hangt. Veel krampen, net naar de stad geweest en ben echt kapot nu haha. Heb nog vage hoop dat de bevalling uit zichzelf begint voor ik ergens volgende week ingeleid word, hoewel de kans vast klein is. Nu 37w3d.
Alle reacties Link kopieren
Nou.. de verloskundige is geweest en het strippen was weer niet mogelijk. Ik zit helemaal dicht.
Verwijzing voor inleiden is de deur uit. Nu is het afwachten wanneer het ziekenhuis belt wanneer we kunnen komen.
Ik moet zeggen dat ik er best wel tegenop zie, maar het resultaat is waar we het natuurlijk voor doen.
Alle reacties Link kopieren
Balen rougelove.. je hebt natuurlijk liever dat t vanzelf begint en niet dat hele circus. Spreek je baby eens streng toe :whip:

Hoe ver ben je nu?
Alle reacties Link kopieren
Dames, aaah! Wat schrijven jullie snel!
Envelop, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon, hij is er, eindelijk! :cheer2:

Rougelove, grrrr, dat was niet wat je wilde horen tijdens het strippen, onwijs balen! Hou het eind resultaat in gedachten! :heart: you can do this! Jullie kleintje is er nu écht bijna, wat een beproeving zo!

Dudette, :there: als (hoog) zwangere in de rommel en verbouwing in combinatie met nesteldrang is killing. Ik, als lichtelijk smetvrees type, krijg er spontaan de zenuwen van, kan mij helemaal voorstellen hoe je je voelt!

Lenne, Roos, voor jullie begint het ook op te schieten, super spannend!

@Mieremuis en Lonkaaa: welkom!

@Bruschetta, wat een gek idee, beide de 31ste uitgerekend maar jij hebt je kleintje ergens volgende week al vast! o_o:heart: zó bizar spannend en fijn tegelijk! Stiekem een beetje jaloers en toch ook weer niet :heart:

Vandaag 37+4, alles goed, zowel met mij als de kleine dame! Voor volgende week tóch nog de schoonheidsspecialiste, pedicure, de hars mevrouw en de kapper geregeld, dus stiekem hoop ik dat ze nog blijft zitten. Nog even wat verwenmomentjes voor mijzelf. Of nouja, die hars mevrouw is geen pretje :facepalm:

Ps: thanks voor de netflix tips :popcorn:
Alle reacties Link kopieren
-Dudette- schreef:
12-12-2018 14:55
Balen rougelove.. je hebt natuurlijk liever dat t vanzelf begint en niet dat hele circus. Spreek je baby eens streng toe :whip:

Hoe ver ben je nu?
Ik ben vandaag 41+4

ClaireSophie, je hebt helemaal gelijk! Nog even jezelf verwennen! Ik genoot ook echt zo van de kapper. Ik ging anderhalve week voor uitgerekende datum nog er naar toe. Lekker blijven doen! Voelt het op toch niet goed, kun je altijd nog afbellen of zelfs naar huis gaan.
Alle reacties Link kopieren
Bruschetta_ schreef:
11-12-2018 13:28
Pfoee ik heb echt het idee dat de baby inmiddels tussen m'n benen hangt. Veel krampen, net naar de stad geweest en ben echt kapot nu haha. Heb nog vage hoop dat de bevalling uit zichzelf begint voor ik ergens volgende week ingeleid word, hoewel de kans vast klein is. Nu 37w3d.
Wordt je ingeleid vanwege de zwangerschapsdiabetes? Wie weet komt de baby wel nog uit zichzelf als je nu veel krampen hebt. Lees her en der dat dames met voorweeen daardoor toch ineens al wat cm's ontsluiting hebben. Hier overigens tegenovergestelde. Morgen 39 weken en niet het idee dat baby al onderweg is.

Dus ehh... ik ga die Netflix tips maar eens even bekijken :'-)
Alle reacties Link kopieren
Ja vanwege de zwangerschapsdiabetes inderdaad.. :(

Tot nu toe hebben de krampen nog geen effect helaas haha.
Alle reacties Link kopieren
Mijn Netflix tip is RuPauls Dragrace, wat een heerlijk programma is dat. Jammer dat niet alle seizoenen er op staan :$
Alle reacties Link kopieren
Netglix tip: colony, daar waren wij mee bezig.
Alle reacties Link kopieren
Voor de geïnteresseerden, ik had mn bevallingsverhaal geschreven. Bij deze hieronder mijn verhaal geplakt.

Ik had al een hele tijd voorweeën, vorige wk maandag zelfs strak iedere 5min alleen waren deze niet zo sterk en na 2,5uur zakte het weer af.
De rest van de week wel eens vaker een voorwee en zondag werden ze overdag weer heftiger maar totaal niet constant (iedere 20-40min)
Ik werd er sacherijnig van omdat het niet doorzette en had daar weinig hoop op. We zijn naar een lunchroom/café in de buurt gelopen en kwamen pas rond 17.30 weer thuis. Na het koken werd het toch heftiger en om 18.30uur hebben we de ouders vast gebeld voor oppas.
Om 18.40 voelde ik dat het snel ging en we naar het zkh moesten dus de buurman kwam oppassen.
Terwijl mijn man nog met hem aan het kletsen was schreeuwde ik dat we NU moesten gaan en anders thuis bleven. Met een rotgang gereden, sleutel in het zkh afgegeven door naar de verloskamers waar ik al 6cm ontsluiting bleek te hebben. Daarna in het ligbad gegaan om even te ontspannen, omdat ik door alle gedoe best wat gestrest was.
Ik merkte echter al snel dat ik zou kunnen persen en raakte toen even in paniek. De vk was echt superlief en liet ze mij weg zuchten tot het niet meer anders kon.
Ik had geen idee meer hoe ik het ligbad nog uit zou moeten komen (niet geschikt om in te bevallen eigenlijk) en de vk gaf aan dat ik mocht blijven mits ik, hoeveel pijn dan ook, ik er uit ging en zou luisteren wanneer dat nodig was.
Toen kon ik het persen echt niet meer tegenhouden en na 2x binnen een minuut was Lars geboren om 20.15uur .
Mijn man heeft hem samen met de vk op mn buik gelegd en ik begreep eigenlijk nog helemaal niet dat hij er al echt was.
Toen snel uit bad op het bed voor de placenta en kon hij bij mij drinken. Na de bevalling kregen we alle rust en heeft hij eerst 2 uur bij mij gedronken, toen wat testjes, zelf eten en douchen en nog een voeding voordat we naar huis gingen.
Het was echt een fijne start zo samen, nu nog steeds veel naweeën omdat het zo snel is gegaan maar verder geen hechtingen nodig en ik voel me goed!

Hopelijk kunnen jullie ook allemaal snel een fijne ervaring delen!
Alle reacties Link kopieren
Envelop zoals ik eerder al zei klinkt echt als een fijne bevalling! Lekker genieten nu!
Rouge hoe is t bij jou, al een afspraak voor t inleiden?
Verder is t rustig hier, of is iedereen stiekem aan t bevallen? ;-)
Hier vannacht een rotnacht gehad, enorm slecht geslapen. Nu een hele drukke baby in de buik dus m'n buik heeft t aardig te verduren..
Alle reacties Link kopieren
Klinkt als een goede bevalling Envelop!

Wat balen dat je slecht hebt geslapen Roos :(. Om een specifieke reden, of dat niet?
Alle reacties Link kopieren
Nou stiekem bevallen gaat hier de komende weken nog niet gebeuren hoor.. ben dit weekend 37 weken, maar baby is nog helemaal niet ingedaald en niets wijst op een naderende bevalling. Ik ga er vanuit weer voorbij mijn uitgerekende datum te gaan. Wat ik prima vind hoor, want dan zijn de feestdagen tenminste voorbij :)

Man heeft vanavond weer een kerstborrel en ik besef opeens wat een hormonster ik vorige keer was.. :-$ hij heeft vanavond iig regelmatig wat van zich laten horen en ik ga nu lekker slapen..

Hopen dat dochter daar ook voor in is, want die lag vannacht bij ons en dat wordt langzamerhand een beetje krap met mijn draaicirkel :facepalm:
Alle reacties Link kopieren
Roos7 schreef:
13-12-2018 20:58
Envelop zoals ik eerder al zei klinkt echt als een fijne bevalling! Lekker genieten nu!
Rouge hoe is t bij jou, al een afspraak voor t inleiden?
Verder is t rustig hier, of is iedereen stiekem aan t bevallen? ;-)
Hier vannacht een rotnacht gehad, enorm slecht geslapen. Nu een hele drukke baby in de buik dus m'n buik heeft t aardig te verduren..
Nee hoor... niks stiekem bevallen hier..baby zit wel prima blijkbaar (terwijl ik me niet kan voorstellen dat op zn kop en opgevouwen nou zo lekker ligt ;-)). Ik had ook echt een rotnacht afgelopen nacht. Uiteindelijk maar om 1.30 opgestaan en tot 4 uur genetflixt. Was wel moe maar kon mn draai niet vinden en last van mn (rug)spieren.
Alle reacties Link kopieren
Qua Netflix kijk ik nu trouwens The Sinner. Best een aardige serie :-)
Hier ook nog niet stiekem bevallen!
Vandaag precies 40 weken :cheer2:

Vanochtend gesprek bij de gyn. Als de baby zich niet alsnog vanzelf meldt in de tussentijd moet ik me maandagmiddag melden voor de geplande keizersnede :kneel: dus eind in zicht, nu is het echt aftellen hier!

Rougelove, al vorderingen ondertussen?
Alle reacties Link kopieren
https://www.oudersvannu.nl/nieuws/weten ... erm=a_9973

Voor de december mama's to be!
Succes met de laatste loodjes nog. :hug:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven